Cisto da se osvrnem na ovo, Marriage Story je odlican film, jedan od najboljih uopce te tematike, i da ja dajem oskare, sigurno bi ih pokupio jos najmanje par (Johansson, Driver, scenarij sigurno ). A Baumbach niti je pocetnik, niti je upropastio film, obiteljskim odnosima se bavi kroz dosta svojih filmova (Margot at the wedding, the squid and the whale, while we're young, meyerowitz stories) te oni koji ga prate mogu znati sto ocekivati od njega i sta donosi.
Stvar ukusa. U mojim očima je dobar scenarij upropašten lošim scenama i kadrovima. Kao da dođeš u vrhunski restoran gdje ti kraj stola stoji čovjek sa žlicom i vilicom koji će te šopati wagyu odreskom i beluga kavijarom. Jednostavno on ne daje čovjeku da se uživi, da doživi radnju i poveže se s likovima nego se sve nasilno nameće: "evo gledaj!". Meni se to ne sviđa.
Driver po mom mišljenju nije zaslužio niti dodijeljenu mu nominaciju, a kamo li oskara za ovaj film (jesmo li uopće gledali isti film?!). Drag mi je kao glumac, ali ovo mu očito ne leži, kad izgovara neke rečenice uvjerljiv je kao da je imao naše glumce za mentore. Kao da se nije ozbiljno pripremio za ulogu.
IMHO Baumbach dobro piše, ali režiju bi trebao prepustit nekom drugom. Margot i While We're Young nisu baš filmovi koji bi spadali u "ne propustite".
Svakako je stvar ukusa, ali jedna stvar je ne voljeti neciji stil, a druga stvar je nazvati ga pocetnicki i promasaj, na sto sam se ja u biti referirao. Baumbach tako radi zadnjih cca 20 godina, neki filmovi su mu naravno bolji, neki losiji. Meni osobno se kod Baumbacha bas svidja sto ne radi po standardnim sablonama kad su takve price u pitanju, te od Marriage Story nije napravio neki pateticni i cmoljavi film.