Po koji put već citamo ove gluposti?

uopće to ne moraš čitati, tko te prisiljava?
Sramota da danas nema makar 10000 ljudi na Mjesecu...s obzirom na svemirske udaljenosti...tih oko 400000km je strogi centar...kakva takva grvitacija...čvrsto tlo pod nogama...blizina Zemlje...
Svaki veliki poduhvat ovog tipa je skup, ali kada ljudi budu imali uporište na Mjesecu, počet će se razvijati industrija, rudarstvo i sve što ide uz to. Počeci će biti skromni i skupi, ali svaki početak je takav. I doći će dan kada će ljudi na Mjesecu proizvoditi i postati ekonomski samodostatni. Ja to vjerovatno neću dočekati, ali moje dijete hoće.
za "uključivost i raznolikost" morat će tamo poslati nešto tipa noina arka, s parsto putničkih mjesta (sva "spolna određenja" domorodaca - indijanaca, crnaca, bijelaca, azijata, hispanaca, roma, indijaca, bigfoota i pitajboga čega još, jer je amerika puna svega, po jedan kom. od svakoga). na raketu valja prigodno (i primjereno) napisati: "američka debilana".
Svaki veliki poduhvat ovog tipa je skup, ali kada ljudi budu imali uporište na Mjesecu, počet će se razvijati industrija, rudarstvo i sve što ide uz to. Počeci će biti skromni i skupi, ali svaki popčetak je takav. I doći će dan kada će ljudi na Mjesecu proizvoditi i postati ekonomski samodostatni. Ja to vjerovatno neću dočekati, ali moje djete hoće.
Pravo zboris, belta beratna.
Prije 50 godina trebalo im je oko 3 dana da dođu do mjeseca. Artemis 2 će trajati duže (radi testova raznih) ali baš me zanima koliko je tehnologija napredovala i da li bi se taj put mogao smanjiti na 1 dan primjerice...
Prije 50 godina trebalo im je oko 3 dana da dođu do mjeseca. Artemis 2 će trajati duže (radi testova raznih) ali baš me zanima koliko je tehnologija napredovala i da li bi se taj put mogao smanjiti na 1 dan primjerice...
Naravno da se moze, no tada je pitanje kako stati kad stignes do Mjeseca.
Vise energije na ubrzanju = vise energije pri kocenju = vise goriva
A s obzirom da vrijedi "Rocket science is a bitch", za gorivo koje si dodao da bi isao brze, moras dodati jos goriva da pokrijes tezinu tog dodanog goriva..... i tako to.