svaki dan, jutrima ranim (još je mrkli mraque) započinjem zelenim čajem (uz doručaque) no vjerojatno sam preslobodan i preradikalan i za nj, pa se ne osjećam baš najbolje. oksidiram.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
O koliko sam več novih lijekova za rak čitao, i to samo tu na BUG-u. I onda više nikada ni riječi o tim obečavajućim istraživanjima. Kao da ih netko sasiječe u korijenu.
Taheebo je najbolji čaj, ma kakav klasični zeleni.
Taheebo je najbolji čaj, ma kakav klasični zeleni.
quaka je u tome što se samo napitak o lišća čajevca ima moralno pravo nazivati "čaj". ostalo su "krepke juhe".
Točno.
Ipak mi volimo pojednostaviti stvari i tako jezično napredujemo.
Zašto bi govorili pasta za zube kad možemo reći Kalodont.
O koliko sam več novih lijekova za rak čitao, i to samo tu na BUG-u. I onda više nikada ni riječi o tim obečavajućim istraživanjima. Kao da ih netko sasiječe u korijenu.
Pitaš se zašto je to tako?
Zato što je farmaceutska industrija trenutno najbolje stojeća grana na planetu zemlji, s druge strane klijentela mora biti bolesna inače promet pada.
Kažu da se svaki protein kvalitetom uspoređuje sa onim iz jaja. Kako je ono išla reklama "svako jutro jedno jaje"... a onda je jednog dana netko promjenio TV program pa su počeli prodavati zdravi doručak u vidu nekakvih prerađenih Muesli i pahuljica sa ovim i onim. Vidi čuda ljudi sve deblji, bolesniji i općenito lošijeg stanja nego onda kada smo bili zaostali i primitivni sa gledišta zapadnog svijeta tj njihove indsutrije koja prodaje takav stil života.
Zeleni čaj je top, tko ga koristi zna benefite u odnosu na klasične čajeve (šipak, menta, kamillica, višnja, razni drugi voćni i aromatični čajevi), da li liječi rak ili pomaže u suzbijanju istog to nećemo nikada saznati jer bi bilo pogubno za industriju>> par doza kemoterapije vjerovatno košta kao pola kamiona tog čaja.
Ovo s farmaceutskom industrijom je točno, jer najbolja se zarada postiže na ljekovima za kronične bolesti, visoki tlak, dijabetes i slično. Propiše vam liječnik lijek - i farmaceutska industrija je sigurna da će na vama barem deset godina zarađivati. No ima i druga strana priče o zelenom čaju, o kojoj su na kraju nešto rekli i autori spomenutog rada. Ideja je naime da se istraži mehanizam djelovanja ključnog polifenola iz zelenog čaja, pa da se na temelju toga napravi sintetski preparat jačeg djelovanja koji bi se potom pio kao preventiva za rak debelog crijeva. Ako je sve u ovoj interakciji, u vezivanju EGCG za TN, onda bi bilo dovoljno napraviti molekulu koja bi se na TN vezala na isti način, no mnogo jače (pa bi zbog toga trebalo uzimati manje doze lijeka). No da bi se do toga došlo dalek je put - čak ako se sve hipoteze pokažu točnima, trebat će za to barem 10 do 20 godina.
quaka je u tome što se samo napitak o lišća čajevca ima moralno pravo nazivati "čaj". ostalo su "krepke juhe".
"službeni" naziv je - uvarak :)
uvarak od šipka, uvarak od mente itd.
Dok oksidiraš - živ si.
Nema - sve piše u posljednjoj rečenici članka.
Nema - sve piše u posljednjoj rečenici članka.
Hvala, vidi se zašto nisam briljirao u školi. Postavljam pitanje koje je u samom zaključku posebno naglašeno.
Trebam pojačati pijenje crnog čaja, zeleni ne mogu pit.
Nema - sve piše u posljednjoj rečenici članka.
Hvala, vidi se zašto nisam briljirao u školi. Postavljam pitanje koje je u samom zaključku posebno naglašeno.
Trebam pojačati pijenje crnog čaja, zeleni ne mogu pit.
A zašto ga ne možeš piti?
Mogu, ali samo kao lijek. Da se izrazim pristojno: nije mi ukusan. Ako si želim pokvariti dan, ujutro popijem šalicu zelenog čaja.
Mogu, ali samo kao lijek. Da se izrazim pristojno: nije mi ukusan. Ako si želim pokvariti dan, ujutro popijem šalicu zelenog čaja.
Park kapljica limuna i žlicu meda i bude odličan.
Nema - sve piše u posljednjoj rečenici članka.
Hvala, vidi se zašto nisam briljirao u školi. Postavljam pitanje koje je u samom zaključku posebno naglašeno.
Trebam pojačati pijenje crnog čaja, zeleni ne mogu pit.
crni ti je u biti najgori izbor, zdravstveno gledajući. uz crni, zeleni imamo i bijeli. razlika je u fazi sazrijevanja lista i "fermentaciji" u biti oksidaciji.
crni će imati najbogatiji okus, pomalo "prženi", bliži kavi pa je često drag kavopijama. no na kraju je sve to stvar navike. ja već godinama pijem bijeli i zeleni i zbog toga mi je crni izrazito težak i preintenzivan.
kao što se možemo naviknuti na količine šečera i soli koje koristimo tako se možemo naviknuti i na razne napitke koji nam u startu možda i ne odgovaraju, ali nakon "resetiranja" okusnih pupoljaka nam postanu savršeno ukusni.
razlika je i u količini kofeina (tein), kod bijelog je to po šalici čaja oko 15 do 20 miligrama, zeleni 35 do 70 miligrama i crni 60 do 90 miligrama.
također je razlika i u količini antioksidanata bijeli ih ima najviše, a crni najmanje.
https://www.eurekaselect.com/article/86386
kod bijelog i zelenog je bitna priprema, ne zalijeva se potpuno vrelom vodom već se pričeka 2-3 minute nakon što je voda zakuhala i ne drži se duže od 3-4 min. tada će čaj biti blag i fine arome, a ne gorak. začiniti sa malo limunovog soka i medom.
odličan je i za uzimanje za vrijeme vježbanja.