Kao prvo složio bih se s ovima što rekoše da medicinske teme ostavimo stručnjacima (čitaj Docu Bereckom). Drugo, sve ove brojke o zaraženima, oboljelima i umrlima su uglavnom releativne pa i neozbiljne. Stvarno stanje o učincima covida-19 ćemo (možda) znati tek kad pandemija prođe. Na kraju će trebati zbrojiti broj umrlih i uporediti s nekakvim prosjekom (petogodišnjim, desetogodišnjim, stogodišnjim, od Adama i Eve ...) pa na osnovu toga donijeti nekakve zaključke o smrtnosti u svakoj državi i na osnovu toga vidjeti ko je bio manje ili više uspješan u borbi protiv korone. Jedino sumnjam da će takvi podaci olako dolaziti u javnost.
Koliko su Trump i Amerika stvarno loši u borbi s k
- poruka: 40
- |
- čitano: 8.676
- |
- moderatori:
vincimus
1. Tko kaže da se tako i ne ponašam. Želio bih znati jesi li ti corona svetac pa iz kuce izlaziš isključivo sa maskom? U protivnom si potencijalna smrt, jos ti samo fali kosa da upotpuni imidž.
To što se velik broj ljudi zarazi ti i nije neki argument, ako više od 99 posto preboli virus, ne cini ga ništa opasnijim od već postojećih zaraznih bolesti (ima gro clanka o starcima od 90 i 100 godina koji su preboljeli). Ovo sa bakom, didom, ujakom, su manipulativni argumenti koje su prodali tebi i igraju na tvoju emociju jer se tako najlakse zaobilazi tvoj logičko/kritično razmišljanje.
2. Upravo o tome govorim, da je virus toliko smrtonosan ne bi nam nitko trebao govoriti što da radimo,vec bi to zaključili sami. Prošeći se malo ulicama svoga grada i pogledaj koliko je staraca vani (NAJUGROŽENIJIH) i kako se slobodno kreću, cak i bez maske. Starci po političkim stožerima nisu također izgledali nešto posebno zabrinuto. Vjerojatno nesvjesno znaju da ce ih prije ubiti samoća i nedostatak kretanja u prirodi nego taj virus.
A zašto bi ja uskraćivao svoje slobode ako si ti u strahu, ili ti ga pahuljica koja je otkrila da ljudi mogu biti bolesni i umrijeti s pojavom ovog virusa? Ja tebi nisam nikakva prijetnja sve dok se ti držiš svog doma.
Pa naravno da ću biti prvi koji ce odlučiti sto je dobro, a što nije za moje zdravlje, moje tijelo. Neće mi valjda pod novo normalno govoriti i kada cu umrijeti.
Zaiata bih te zelio vidjeti kako hodas sa maskom i rukavicama u gradu, ovako si samo uplašeni papagaj koji ponavlja floskule kako bi zaštito svoje dupe
Je li ti poznato kako je broj spontanih pobačaja u porastu, broj samoubojstava, bankrota koji će rezultirati gladovanjem i gubitkom domova, da ne nabrajam, vjerojatno nije jer ti to mediji nisu servirali kroz apokaliptične sličice i tekstove i jer sve što je za tebe i ostale slične briga kako da vas netko ne zarazi.
Nažalost moram ti otkriti nešto, i ti ćeš morati umrijeti, prije ili kasnije, sa ili bez corone. Carpe diem!
P.s Ostavljam ti jednu tablicu i čudim se kako si uopće do sada ostao živ 🤔
Čak i neki ljudi koji ga prebole trebaju medicinsku skrb i bolničke kapacitete. Među njima puno ima onih radno sposobnih koji su također potrošači raznoraznih proizvoda i usluga. Bolje.da radi od kuće i pomalo troši, nego da u bolnici dobiva kisik preko cjevčica u nosu.
Ad2) Karikiraš stvari. Kako bi nešto zaključila žena koja prodaje kruh bez stožera i medija? Na temelju čega i kada? Prateći fejsbuk Ivana Pernara? Ne impliciram da su ljudi glupi, nego je stvar u dostupnosti informacija.
Bolje nedostatak informacija nego pregršt dezinformacija.

Zato mi imamo ozbiljne mjere:
Postojala bi obaveza da se skup prijavi Civilnoj zaštiti, ako ima više od 100 ljudi, a Civilna zaštita će organizirati nadzor. To će biti mještovite inspekcije i nadzirat će drže li se okupljeni propisanih mjera, rekao je Capak.
Objasnio je i da će nove preporuke sadržavati i uputu koja će se odnositi na ples.
Preporuča se da podij bude dovoljno velik, četiri kvadratna metra po plesaču. Plesati se smije s partnerom s kojim se inače pleše. Ples bi trebao biti i individualan i to bi se sve nadziralo. Svima je u interesu, i onima koji organiziraju i onima koji dolaze da se nitko ne zarazi, istaknuo je.
Teatar apsurda se nastavlja...
a ebačinaj?
mislim, ne pitam za sebe nego pajdaša koji je upoznao jednu voljnu pa.....
aha, eventualno zlatni tuš....