Joj sto volim ove clanke, pa to nije normalno
Kemičar u kući (#28): mikrovalna pećnica – za kuha
- poruka: 10
- |
- čitano: 2.841
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
iskutveno upozorenje jedne od radoznalih budala (): ne pokušavajte osušiti veš (ili bilo što) u kuhinjskoj mikrovalki.
iskutveno upozorenje jedne od radoznalih budala (): ne pokušavajte osušiti veš (ili bilo što) u kuhinjskoj mikrovalki.
Ili grijati vosak za depilaciju kao moja supruga. Stavila grijati vosak (u zatvorenoj posudi!!!) i taman joj zazvonio telefon. Rec o ovom, rec o onom sto bi rekao Djole i prekasno je shvatila da se to grije. Umjesto da ostavi da se sve ohladi uzela je i otvorila posudu koja je eksplodirala. Ima tome vec 10 godina, jos uvijek ima jasne oziljke po vratu i prsima
Ili grijati vosak za depilaciju kao moja supruga. Stavila grijati vosak (u zatvorenoj posudi!!!) i taman joj zazvonio telefon. Rec o ovom, rec o onom sto bi rekao Djole i prekasno je shvatila da se to grije. Umjesto da ostavi da se sve ohladi uzela je i otvorila posudu koja je eksplodirala. Ima tome vec 10 godina, jos uvijek ima jasne oziljke po vratu i prsima
a šurenje? plamenobacač? flekserica? kupka u bazenu atomskog reaktora? suvremene su žene postale toliko komotne ...
A nigdje nije pisalo da se to ne radi...
Nekad davno kad smo kupili prvu mikrovalnu, vrag mi nije dao mira i išao sam "ispeći" jaje u mikrovalnoj.
Čitao neke recepte, probušiš žumanjak da ne pukne i tako to... da skratim, nemojte pokušavati!
Eksplozija žumanjka je ravnomjerno obojila mikrovalnu iznitra u žuto, ribao sam danima milrovalnu (nisu bile jeftine da ju samo baciš)....
Jako zanimljiv tekst, keep em coming!
Neke po meni zanimljive teme: vise o procesu maillardove reakcije, karamelizacije, denaturacija (?) proteina tijekom "tucenja" bjelanjaka za meringu (npr. macaroni), dizanje tijesta kvascem i slicnih kemijskih promjena koje uzimamo zdravo za gotovo u kuhinji