Istraživanje: 40 posto korisnika direktore tvrtki

poruka: 2
|
čitano: 1.904
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Istraživanje: 40 posto korisnika direktore tvrtki ".
8 godina
offline
Istraživanje: 40 posto korisnika direktore tvrtki

Ljudski faktor je tu najslabija karika. Zato edukacija, prevencija i dnevni backup.

Treba uvesti takvu proceduru sve bitno za poslovanje mora biti pohranjeno na siguran način i s limitiranim pristupom.

 

Na računalima treba smanjiti ovlasti kad je to moguće, te ažurirati sav software koji se koristi.

Firewall je isto može biti ključan da se onemogući eventualna neovlaštena komunikacija.

 

Za sad nikad nismo imali problem s ransomware, ni mi, a ni naši klijenti, pa valjda radimo dobro :)

 

Mislim da neke naše državne agencije i službe ne ulažu dovoljno i da je samo pitanje vremena kad će biti žrtve.

 
2 0 hvala 0
15 godina
offline
Istraživanje: 40 posto korisnika direktore tvrtki

.. još jedno 'istraživanje'.

 

koja lobotomija.

- ili ovako, može li se uopće to nazvati istraživanje (u znanstvenom smislu značenja riječi)?

-anketiranja mišljenja needuciranih-nestručnih korisnika, pa sve to globalizirano i provučeno koz lijepe grafikone u excelu.. svaki rezultat na kraju da 'sarmu' ili izvlači zaključke kako želi, tj inicijalna pitanja se tumače po npr državnoj granici i nikome takva interpretacija nije problem? -smeće, ne istraživanje.

 

direktori/manageri? ili vlasnici? Vlasnik odlučuje i time je njegova poslovna odgovornost kao i zasluga (profit-rizik). Ako vlasnik ili NO na mjesto direktora-managera stavi sposobnu osobu, tad su ok, ako stave nesposobnu tad je krivac tko? Kao da je to važno.. tj vlasnik. .. i počinitelj. tj zaboravlja se da je krivac uvjek počinitelj, ne žrtva, dok je odgovornost stvar odgovorne osobe.

 

-što ako to prevedemo u npr portira ili zaštitara? može li se tad istom formulom tvrditi da su nesposobni zaštitari odgovorni-krivi za pljačku banke? Što, da trebaju imati jače oružje kao usa policija koja puca više metaka u smjeni nego rambo u filmu?

 

-kriv i odgovoran je sustav. Veliki koji ga stvaraju-održavaju-koriste i zloupotrebljavaju, dok su hakeri ili rusi-kinezi samo dežurni negativci tj oni koje će se optužiti kad se ne želi naći počinitelj ili riješiti problem. Banke, fondovi, telekomi, supersile i unclesam kao vlasnik svega bitnog povezanog s internetom ili računalima tj ITom. Onaj tko ima sve u rukama je odgovoran, najodgovorniji, dok ovo anketno mišljenje globalistički zaključuje kako npr francuzi više opraštaju.. onak, kao bitno u istraživanju.

 

-no ovo 'istraživanje' kao i bezbrojna druga, ne služi kako bi se nešto popravilo-ispravilo.. ili barem pronašao krivac-odgovoran tj netko tko treba nešto napraviti, tj sankcije jer jedino tako se 'ljude' natjera na poštivanje pravila (zakona i sl.). Problem je što upravo ti veliki-jaki, koji donose zakone, posjeduju vojsku-policiju, tj oni koji se formalno bore protiv kriminala-ucjena i štite građane.. upravo oni to rade, omogućuju i naplaćuju-zarađuju. Čak i nakon najveće pljačke u posvijesti, direktori dijele bonuse i plove na jahtama.. istraživanje? Ne, istraživanje nikad to neće zagrepsti, jer je to opasno + neprofitabilno tj tko plaća, tko je vlasnik-šef?

 

-no eto, tu je još jedno istraživanje na koje sve svatko može legitimno pozvati i dalje u grafikonima prezentirati što god poželi.. npr dolaze nam izbori, pa može iste grafikone korisititi za reklamu ili napad na protivnike, dobiti glasače ili tek lijepe prezentacije koje izgledaju profesionalno + autentično.. mada lamentiraju o ničemu.

 

-ako problem postoji i ako postoji želja da se problem riješi, tad se problem riješi tj ulože se resursi i daju neki rezultat. Može to biti put namjesec, rat u iraku, otkrivanje cjepiva ili snimanje novog filma.. kad se želi tad se napravi-riješi. Kad se ne želi, tad imamo još jednu studiju-istraživanje, šarene grafikone i direktore koji na jahti dijelie plijen pljačke dok su krivi neki hakeri.. tamo daleko.

 

ili (edit) može ovako, približeno 'puku' (sitnozubima..) tj translatirano na razumljiv jezik i slikovit primjer.. :))

- povijest, nedefinirano vrijeme, zemlja.. (kao uvod u film).. i imamo pastira s ovcama, čoban, neuk, ne čita/piše, nema ajfon, nema ništa osim ovaca i opanka.

- koliko je neuk, zna da ako ne čuva ovce pojedu ih (vukovi-lopovi..) ili napraosto odlutaju blejeći.. i tad nema benefita tj janjca (čitaj hrane a to je recimo uvjet života-preživljavanja za tog ovčara, njemačkog).

- tad taj neuk čoban, napravi tor (obor, ogradu, pregradne pašnjake itd), tj time spriječi ovce u lutanju + onemogući vukovima-lopovima švrljanje i tako si osigura egzistenciju tj janjca.

.. dovoljno jednostavno? razumljivo? .. u extended verziji čak pripitomi vuka pa ga nazove njemački ovčar, no ovo je jutarnja kava, šorty verzija :)

- pa sad izvedena hipetetska pitanja koja nameću odgovore.. npr ako to zna običan čoban, neuk, zašto to ne bi zano bilo koji drugi vlansik, banke, neki manager-direktor, školovan s ogromnim resursima na raspolaganju. Možda su nesposobniji od tog naprednog čobana? Ne, to su mu braća, obitelj, jednake jedinke nastale iz manje-više istih mošnji i jedu istu janjetinu .. osim što piju domperignon umjesto žlahtine :)

 

- ne, krivi su hakeri, važno je što misli neki francuz (mada ne vidim koja je relevantnost-poveznica mišljenje nekog građanina svijeta s npr pljačkom ili ransomwareom.. no studija-istraživanje upravo to navodi..), .. no što ako manageri nisu baš toliki tumpleki pa da ne znaju ''čuvati ovce'' (ili novce, slično, samo jedno slovo razlike..) :)

tj kad se desi pljačka tad čobani stvore državu-vojsku-policiju, zaposle zaštitare, naprave sef i tako otežaju pljačkašima posao do te mjere da u banci nećete dobiti pneumatsku bušilicu i kolica za bržu pljačku nego naprotiv, metak, zid, prepreku. .. no kako ide priča s npr bankomatima? pa samo 4-pinska zaštita, odavno navedena kao problem tj relativno lako probijanje.. ali se odustalo od promjene jer je preskupo tj broj bankomata po svijetu je ogroman + banci je isplativiji rizik-krađa nego zaštita novca dok pin nije ni toliko važan tj lopov raznese dinamitom-plisnkom bocom i sl. i tad je pin nevažan. Zato se ne mijenja sustav, jer je isplativo. Novac.

-pa se opet vratim na čobana, ovce i vukove.. i pitam se zašto čoban ako mu vuk jede i lopov krade ovce ne bi napravio tor? Ako ga ne napravi to implicira da je veća zarada tako, tj možda je on počinitelj?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2020 9:11 (ihush).
 
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice