Film Ulazak vlaka u stanicu iz 1896. dobio 4K rezo

poruka: 45
|
čitano: 2.754
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Film Ulazak vlaka u stanicu iz 1896. dobio 4K rezo".
3 godine
offline
Re: Film Ulazak vlaka u stanicu iz 1896. dobio 4K
hanteed kaže...

Poznata mi scena, jel ovo u hercegovini?

 
Neamo ti mi vlaka... kupili političari nekakve Talgo vlakove, potrošili stotine milijuna evra... kad ono ne odgovara širina šina... zahebali se malo, pa vlakovi trunu u skladištima već desetljećima

7 godina
offline
Re: Film Ulazak vlaka u stanicu iz 1896. dobio 4K
Friday kaže... 

Arendelle sa smislom za mjeru

a što se mjeri? 

12 godina
offline
Re: Film Ulazak vlaka u stanicu iz 1896. dobio 4K
picajzla0707 kaže...
Friday kaže... 

Arendelle sa smislom za mjeru

a što se mjeri? 

 

Bas si prostak nekad...

Freak Show Inc.
4 godine
offline
Re: Film Ulazak vlaka u stanicu iz 1896. dobio 4K

Usput kad pričamo o starim filmovima, što je najstarije snimano u Hrvatskoj ? Mislim naši gradovi itd ? Čisto da vidimo koliko je različito sada i otada. Gledao sam fotografije ali videozapis je  nesto sasvim drugo.

 

Zna li netko neki link ?

 

 

8 godina
offline
Re: Film Ulazak vlaka u stanicu iz 1896. dobio 4K
T700 kaže...

Usput kad pričamo o starim filmovima, što je najstarije snimano u Hrvatskoj ? Mislim naši gradovi itd ? Čisto da vidimo koliko je različito sada i otada. Gledao sam fotografije ali videozapis je  nesto sasvim drugo.

Zna li netko neki link ?

 Odlična ideja!

Ali mislim da smo na krivom forumu da bi netko odgovorio na ovo...

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
12 godina
offline
Re: Film Ulazak vlaka u stanicu iz 1896. dobio 4K
nixass kaže...

Za zainteresirane tu je Jacksonov "they shall not grow old".

Malo drukčiji princip al isti cilj, dobiti WW1 snimke u modernom, high def, normaliziranom obliku

 

Da okvirno prisiljeni 4K+steroidi, ali ok bitno da donekle drži vodu s obzirom na davni original.

 

Realno puno starog videa se može vrlo lako prebacit u 4K, ali samo pod uvjetom da je snimljeno sa "modernim filmskim kamerama".Recimo staro MTV doba ili osamdesete, gdje se večina toga snimala sa klasičnu video traku=od toga nema nikakvog smisla sklepat 4K video.

 

Dolnji primjer je onak usput, i tu nema prisiljavanja niti steroida jer je original spot snimljen kao tipičan visoko buđetski Lolivudski film.Wham 4K Božičko izgleda kao da je snimljen jučer, ili izgledal bi impresivno i u osamdesetima da si u ona vremena spot mogel pogledat u standardnom filmskom kinu

 

 

 

 

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.2.2020 22:19 (rambox).
11 godina
offline
Re: Film Ulazak vlaka u stanicu iz 1896. dobio 4K
Friday kaže...
Envy kaže...

Je li to Arendelle? :-D Ako jest, biti će veselo.

 

Arendelle sa smislom za mjeru

Zanimljivo je da šuti i neće da kaže da nije. A da i jest i nije meni je svejedno - jedino što ne kotam što neki ovdje kriju identitet.

12 godina
offline
Re: Film Ulazak vlaka u stanicu iz 1896. dobio 4K

 

Varaždin 1935.

https://bit.ly/38jBuSo

 

 

8 godina
offline
Re: Film Ulazak vlaka u stanicu iz 1896. dobio 4K
xcat kaže...

 

Varaždin 1935.

https://bit.ly/38jBuSo

 

 

 

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
4 godine
offline
Re: Film Ulazak vlaka u stanicu iz 1896. dobio 4K
geronimo4661 kaže...

Sad samo treba pametno izabrat glavnog glumca, Dafoe se cini kao logican izbor jer je slicnu ulogu odradio u Shadow of the Vampire , za kojeg je trebao pokupiti oskara.

Konačno sam pogledao danas Shadow of the vampire - .

Hvala na preporuci kolega, predobro.

(izgleda da sam puno zadovoljniji ovim filmom od 99% recenzenata na internetu ).

A Dafoe je stvarno razvalio ulogu, i točno sam u jednom trenutku pomislio kak je failao u jednom kadru, sve dok nisam skužio zapravo odličnu redateljevu igru s likom Orloka - zapravo twist na sam Murnauov "dizajn" lika i njegova karaktera, pojave i pogotovo gestikulacija.

Uglavnom, sad filozofiram, ali film čistih 9/10 (po meni), 90 minuta proleti u trenu (a to isto puno govori), a Dafoe je definitivno trebao dobiti Oscara za ovu ulogu- jer je i savršeno interpretirao Orlokov lik i savršeno dodao dodatni twist.

 

 

Kruha i igala...
7 godina
offline
Re: Film Ulazak vlaka u stanicu iz 1896. dobio 4K
fer-de-lance kaže...
geronimo4661 kaže...

Sad samo treba pametno izabrat glavnog glumca, Dafoe se cini kao logican izbor jer je slicnu ulogu odradio u Shadow of the Vampire , za kojeg je trebao pokupiti oskara.

Konačno sam pogledao danas Shadow of the vampire - .

Hvala na preporuci kolega, predobro.

(izgleda da sam puno zadovoljniji ovim filmom od 99% recenzenata na internetu ).

A Dafoe je stvarno razvalio ulogu, i točno sam u jednom trenutku pomislio kak je failao u jednom kadru, sve dok nisam skužio zapravo odličnu redateljevu igru s likom Orloka - zapravo twist na sam Murnauov "dizajn" lika i njegova karaktera, pojave i pogotovo gestikulacija.

Uglavnom, sad filozofiram, ali film čistih 9/10 (po meni), 90 minuta proleti u trenu (a to isto puno govori), a Dafoe je definitivno trebao dobiti Oscara za ovu ulogu- jer je i savršeno interpretirao Orlokov lik i savršeno dodao dodatni twist.

 

 

 

Ajd bas mi je drago cuti da ti se svidio. Sigurno podcijenjen film, pogotovo od te kritike koja ce za Nosferatua reci da je odlican film, a onda za ovako nesto kvalitetno napravljeno i ciljano bas na ljubitelje Nosferatua dati neke prosjecne ocjene. To mi je neshvatljivo, al eto.

Te godine je oskara pokupio Del Toro za Traffic, koji je meni isto  super film, ali Defoe je bez sumnje tu bio puno jaci, al eto, sindrom "malog filma".

Sad samo cekamo Eggersa da vidimo sta ce biti od tog rimejka, mozda se baci na posao kad zavrsi taj vikinski film koji je slijedeci na redu.

4 godine
offline
Re: Film Ulazak vlaka u stanicu iz 1896. dobio 4K

O da, ovo je zapravo fantastično, nije kao neki klasični homage ili nekaj, ili remake (kaj ne bi bilo opet gledljivo) a pogotovo me oduševio ispočetka diskretni humor koji se poslije razvije skroz, već dugo se nisam tak nasmijal.

Sama ideja perspektive iza kamere o filmu koji je takav misterij je zapravo briljantna, scenarist i redatelj su fakat dali mašti na volju, ali su i pazili na sve, i zapravo napravili vrhunski film.

A kritičari - ko ih jebe.

A ovo za Traffic, to je baš ono kaj smo pisali na Oscar temi, jest da je super film, ali je materijal kakav ide za Oscara, a neke bolje stvari prođu nenagrađeno.

A realno bi Traffic tad trebao pobrati hrpu Oscara, ali baš ovo kaj kažeš, Dafoe je tak rasturio ulogu da tu uopće nema rasprave, the Oscar goes to...

Ali, dosta politike i mojih filozofija, u daljnu potragu za dobrim filmovima 

 

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2020 13:37 (fer-de-lance).
11 godina
offline
Re: Film Ulazak vlaka u stanicu iz 1896. dobio 4K
fer-de-lance kaže...

 

Ali, dosta politike i mojih filozofija, u daljnu potragu za dobrim filmovima 

 

 od friškijih, slobodan sam preporučiti jedan totalno spaljen film jima jarmuscha. pretpostavljam da loše ocjene na imdb-u potječu od gluposti/ne shvaćanja poante ove sprdnje svemirskih dimenzija. 

 

od korejskih: witch 1

 

od domaćih: ništa. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
4 godine
offline
Re: Film Ulazak vlaka u stanicu iz 1896. dobio 4K

Nice, čim sam kliknuo na link i vidio ovo:

 To je to, definitivno, puno hvala na preporuci, pogledam definitvno prvom prilikom.

A ne znam kaj takvi ljudi uopće idu gledat Jarmuschov film, imaju captain ameriku svakih par mjeseci u kinima...

 

 

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2020 13:55 (fer-de-lance).
4 godine
offline
Re: Film Ulazak vlaka u stanicu iz 1896. dobio 4K
Ajar kaže...

 od friškijih, slobodan sam preporučiti jedan totalno spaljen film jima jarmuscha. pretpostavljam da loše ocjene na imdb-u potječu od gluposti/ne shvaćanja poante ove sprdnje svemirskih dimenzija. 

 

Pogledao jučer, čak se i moja squaw nasmijala (njoj inače ništa nije smiješno).

Odličan, svaka scena je totalna sprdnja, premda u drugoj polovici filma padne "tempo" sprdanja, ali i bolje da je tak, bilo bi malo previše over the top.

I kaj je najjače, skoro svi briljirali u svojim ulogama - obožavam kad glumci znaju namjerbo napravit trash feeling, a pogotovo kak su dobro odglumili ravnodušnost, i Tom Waits kao promatrač i narator pun pogodak, i ipak je ukrao kokoši 

U svakom slučaju, skroz mi je jasno zakaj tak loše ocjene uokolo, neki ljudi ne kuže zajebanciju ako im ne nacrtaš i ne ubaciš laugh track ko u seinfeldu, čistih 9/10 od mene, film koje je točno ono kaj je i zamišljeno.

 

Kruha i igala...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice