Apple predstavio iPhone 13

poruka: 94
|
čitano: 7.016
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple predstavio iPhone 13".
13 godina
offline
Re: Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13
kerum kaže...

Apple Watch je bio najveci promasaj prema glasinama o redizajnu, ali veliki ekran izgleda predivno, a osobno mi vise odgovara da je zaobljen no s ostrim rubovima na ruci. S obzirom da jos uvijek nemam nikakav, razmisljam o tome da ga uzmem.

 

Zna li netko moze li se puniti da bezicnim QI punjacem ili mora koristiti jos jedan proprietary kabel? Naveli su takoder da se trajanje baterije nije promijenilo, ali po netu dosta ljudi prica da im trajanje baterije na seriji 6 nije bilo dovoljno za cijeli dan - ima li tko iskustva iz prve ruke?

 

Bilo je glasina da ce serija 8 ukljuciti i senzore temperature i tlaka, ali je pitanje koliko bi to bilo pouzdano, a znajuci kako Apple funkcionira vjerojatno ce to biti 2023...

Ne vjerujem da će biti što od QI punjenja, Apple to drži dosta zatvoreno.

 

Što se tiče trajanja baterije, uz normalno korištenje na kraju dana ostane bar 30%, a uz umjerenije korištenje (samo nošenje i otvaranje notifikacija) baterija traje i 2 dana (iskustvo od supruge na 40mm modelu).

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
13 godina
offline
Re: Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13
Dwyane Wade kaže.. 

A vidjet ćemo, trenutni M1 Air je ono, radi i sve ok ali trebam nekakvu future-proof mašinu, ovo je više za surfanje i zezanciju. Top je što je nečujan. Čak ni lova nije problem, cca 30-35k za 14'' MBP napucan do ibera je skroz prihvatljivo. Samo što želim da idućih par godina ne moram razmišljati o laptopu i glupostima tipa mogu li uštekati 2x4K ili jedan 5K monitor na njega i imam li barem 32GB RAMa unutra..

Ne bih rekao da je M1 Air samo za surf i zezanje, vrti mnogo bolje aplikacije od mog par godina starog MBP-a koji je u trenutku izdavanja bio u vrhu ponude. Što se tiče podrške za više monitora to je stvarno glupost jer sama mašina podržava to i može se iskemijati, a za jedan monitor ide do 6K. M1 Air sa 16 GB RAM radi vrlo dobro, mene više mući mogućnost proširanje kapaciteta pohrane, bilo bi puno bolje da imaju modele bar sa 1TB standardno, a BTO/CTO 

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
9 godina
offline
Re: Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13
kerum kaže...

Apple Watch je bio najveci promasaj prema glasinama o redizajnu, ali veliki ekran izgleda predivno, a osobno mi vise odgovara da je zaobljen no s ostrim rubovima na ruci. S obzirom da jos uvijek nemam nikakav, razmisljam o tome da ga uzmem.

 

Zna li netko moze li se puniti da bezicnim QI punjacem ili mora koristiti jos jedan proprietary kabel? Naveli su takoder da se trajanje baterije nije promijenilo, ali po netu dosta ljudi prica da im trajanje baterije na seriji 6 nije bilo dovoljno za cijeli dan - ima li tko iskustva iz prve ruke?

 

Bilo je glasina da ce serija 8 ukljuciti i senzore temperature i tlaka, ali je pitanje koliko bi to bilo pouzdano, a znajuci kako Apple funkcionira vjerojatno ce to biti 2023...

Imam ti ja seriju 6...

Baterija mi traje bez problem 2 dana s AOD upaljenim.

 

13 godina
offline
Re: Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13
sminigo kaže...

Mislim da ću kupiti iPad mini, skup je ali baš mi treba kvalitetan tablet manjih gabarita

To je jedino što su novo predstavili, i što bi rekao da je dobro. (ja imam gen4 i taman je za nosati uokolo)... Ostalo susamo reciklirali...
Doslovno trebali su novi iPhone nazvati iPhone12s (tome je i služila "s" oznaka)...

To live is to suffer, to survive is to find some meaning in the suffering. Friedrich Nietzsche
10 godina
offline
Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13

Da su stavili "S" opet bi im za budućnost ostao "nesretni" broj 13. Možda zvuči glupo no u Appleu su svjesni da postoji ogroman broj praznovjernih ljudi, a opet da preskaču broj ispalo bi da su praznovjerni oni. Ovako su ga "odradili".

 
1 0 hvala 0
Re: Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13
BlueMax kaže...

Da su stavili "S" opet bi im za budućnost ostao "nesretni" broj 13. Možda zvuči glupo no u Appleu su svjesni da postoji ogroman broj praznovjernih ljudi, a opet da preskaču broj ispalo bi da su praznovjerni oni. Ovako su ga "odradili".

 

Može se jednostavno ... izbjeći broj 13 i nazvati ga iPhone 14. Nije da su nekim zakonom spriječeni tako nešto napraviti.

 

Iskreno nije dizajnerima ili ljudima koji osmišljaju raznorazne inovacije na području gadgeta lako. Došli smo do toga da je tržište ne samo maksimalno zasićeno svime nego su uređaji toliko dobri i moćni da je teško bilo što novo osmisliti, a da ljudi kažu da im je vrlo korisno.

 

Dobili smo isto ono što se dobije s novim računalom, lijepši ekran, brži procesor, brži i veći RAM, veći diskovni prostor te malo bolja autonomija baterije. Pa se ljudi žale da to nije ništa novo. Pa eto, kad kupiš novi laptop također isto to dobiješ, ništa posebice novo u svijetu laptopa nije se dešavalo u zadnjih par godina. Tko kupuje jer mu treba kupiti će, tko ima iPhone 11 ili 12 naravno da je beskorisno promijeniti ga. Pa i laptop se mijenja svakih 4-5 godina, tako nekako i smartphonei, jer je razlika u tih nekoliko generacija ipak vrlo osjetna.

 

 

2 mjeseca
offline
Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13

Ne zanima moju kolegicu što je novo od elektronike u telefonu.

Njoj je bitno da je naša zajednička kolegica zapela na ajfonu 11, a ona je s 11 skočila na 13.

Ne kaže se više; "imam ajfon", nego, "imam ajfon 13"

Najteže je u životu sirovini dokazati da je sekundarna ! MININGOM PROTIV DROGE !
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.9.2021 11:55 (Zaporožac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
offline
Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13

Ma nebitno koja kolegica ima bolji ajfon, bitno je koja kolegica ima bogatijeg muza...

 
1 0 hvala 0
Re: Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13
Dr.Feel kaže...

Ma nebitno koja kolegica ima bolji ajfon, bitno je koja kolegica ima bogatijeg muza...

 

haha "kupila sam si novi ajfon, muž ga je platio".

11 godina
offline
Re: Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13
kerum kaže...

Apple Watch je bio najveci promasaj prema glasinama o redizajnu, ali veliki ekran izgleda predivno, a osobno mi vise odgovara da je zaobljen no s ostrim rubovima na ruci. S obzirom da jos uvijek nemam nikakav, razmisljam o tome da ga uzmem.

 

Zna li netko moze li se puniti da bezicnim QI punjacem ili mora koristiti jos jedan proprietary kabel? Naveli su takoder da se trajanje baterije nije promijenilo, ali po netu dosta ljudi prica da im trajanje baterije na seriji 6 nije bilo dovoljno za cijeli dan - ima li tko iskustva iz prve ruke?

 

Bilo je glasina da ce serija 8 ukljuciti i senzore temperature i tlaka, ali je pitanje koliko bi to bilo pouzdano, a znajuci kako Apple funkcionira vjerojatno ce to biti 2023...

 Još navedu najbolji sat ikad. Vjv bi i bio da baterija traje barem 5 dana. 

Pametan čovjek primjećuje sve. Glup za sve ima poneku zamjerku.
13 godina
offline
Re: Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13
x18x05x kaže...

 Još navedu najbolji sat ikad. Vjv bi i bio da baterija traje barem 5 dana. 

E sad, što uopće znači najbolji sat? Apple Watch je naprodavaniji, idealan je ako imaš iPhone je je integracija praktički savršena. Nisam imao prilike isprobati Huawei i kakve sve ima funkcionalnosti, no u odnosu na ostale satove me iznenadio trajanjem baterije i nije mi jasno kako to postiže u odnosu na Apple i Samsung. Bilo bi najbolje da telefon i sat imaju autonomiju od tjedan dana, no teško da tako nešto na telefonu može biti skoro pa smo svi sretni i zadovoljni da telefon uredno izdrži dan i staviš ga na punjenje preko noći. Nažalost, to se prelilo i na poimanje pametnih satova. Zapravo jedino područje gdje sam koliko toliko zadovoljan sa autonomijom mi je laptop otkako sam uzeo M1 Air 

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
5 godina
offline
Re: Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13
BlueMax kaže...

Da su stavili "S" opet bi im za budućnost ostao "nesretni" broj 13. Možda zvuči glupo no u Appleu su svjesni da postoji ogroman broj praznovjernih ljudi, a opet da preskaču broj ispalo bi da su praznovjerni oni. Ovako su ga "odradili".

 Po toj logici su trebali izbjeći i broj 4,  jer je to "nesretan" broj za puno veći dio svjetske populacije.

 

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.9.2021 13:21 (fer-de-lance).
13 godina
offline
Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13

Kaj se tiče novog A15 procesora, izgleda da na CPU polju ima vrlo malo ili skoro pa nič spomena vrjednog napretka.Malo čudno za Jabučare, ili ukratko Apple je namjerno(glume Intel) izostavil CPU usporedbu A14 vs A15.

 

https://twitter.com/dylan522p/status/1437837969340129280

AMD,........is that Epyc or what?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13
fer-de-lance kaže...
BlueMax kaže...

Da su stavili "S" opet bi im za budućnost ostao "nesretni" broj 13. Možda zvuči glupo no u Appleu su svjesni da postoji ogroman broj praznovjernih ljudi, a opet da preskaču broj ispalo bi da su praznovjerni oni. Ovako su ga "odradili".

 Po toj logici su trebali izbjeći i broj 4,  jer je to "nesretan" broj za puno veći dio svjetske populacije.

 

Ovo je bila priča i za PS4. Broj 4 se u Japanu i Kini veže za smrt pošto je "smrt" i "4" ista riječ ("shi"). Pa su svi tvrdili da će Sony preskočiti broj 4. Na kraju izašao PS4 i ispao jedna od najprodavanijih konzola svih vremena.

 

Nitko se ne bi trebao opterećivati takvim praznovjernim pi*darijama, zasigurno ne korporacije veličine Apple-a. 13-ica će vjerojatno opet oboriti sve rekorde prodaje, pa sve i da su ga nazvali iPhone 666.

10 godina
offline
Re: Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13
fer-de-lance kaže...
BlueMax kaže...

Da su stavili "S" opet bi im za budućnost ostao "nesretni" broj 13. Možda zvuči glupo no u Appleu su svjesni da postoji ogroman broj praznovjernih ljudi, a opet da preskaču broj ispalo bi da su praznovjerni oni. Ovako su ga "odradili".

 Po toj logici su trebali izbjeći i broj 4,  jer je to "nesretan" broj za puno veći dio svjetske populacije.

 

 Kako misliš za veći dio svjetske populacije? Pa nije Kina veći dio svjetske populacije. Osim toga broj 4 se i odrazio na slabiju prodaju u Kini.

10 godina
offline
Re: Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13
greysaint0 kaže...
fer-de-lance kaže...
BlueMax kaže...

Da su stavili "S" opet bi im za budućnost ostao "nesretni" broj 13. Možda zvuči glupo no u Appleu su svjesni da postoji ogroman broj praznovjernih ljudi, a opet da preskaču broj ispalo bi da su praznovjerni oni. Ovako su ga "odradili".

 Po toj logici su trebali izbjeći i broj 4,  jer je to "nesretan" broj za puno veći dio svjetske populacije.

 

Ovo je bila priča i za PS4. Broj 4 se u Japanu i Kini veže za smrt pošto je "smrt" i "4" ista riječ ("shi"). Pa su svi tvrdili da će Sony preskočiti broj 4. Na kraju izašao PS4 i ispao jedna od najprodavanijih konzola svih vremena.

 

Nitko se ne bi trebao opterećivati takvim praznovjernim pi*darijama, zasigurno ne korporacije veličine Apple-a. 13-ica će vjerojatno opet oboriti sve rekorde prodaje, pa sve i da su ga nazvali iPhone 666.

 U Japanu se nesretnim smatra broj 9 a ne 4.

Korporacije se opterećuju nečim što se zove profit. Ne izbjegavaju hoteli sobu br 13. ili 13. kat zato jer je vlasnik hotela praznovjeran nego zbog mogućeg praznovjerja gostiju.

 

10 godina
offline
Re: Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13
BlueMax kaže...
Koja je inovativna stvar predstavljena u smartphone svijetu u protekle 3 godine? Ne pitam samo za Apple nego općenito.
Održati ovakvu prezentaciju je ko prenositi utakmicu četvrte županijske. Moraš nešto govoriti a nemaš što.

Od većine mainstream tehnologije mislim da upravo smartphone uređaji najbrže napreduju.

 

U zadnje tri godine, nemojte me baš hvatati striktno za vremenski odmak jer bubam iz glave, pa sad je li 36 mjeseci ili koji više ne mogu garantirati:

 

- baterije su iznimno napredovale i sada imamo sisteme punjača i baterije koji puni od nula do sto u 20-tak minuta. Možda nekome to nije napredak, ali meni i te kako je, a jednom kad probaš tako brzo punjenje sve drugo ti je loše. Uletiš u kuću presvući se i u međuvremenu napuniš mob. Nekada smo ih punili preko noći i to bi trajalo satima.

 

- wireless punjenje je također jako napredovalo i sada imamo i do 50W snage brzo punjenje. Uz to imamo i reverse wireless charging, što je isto fora kad želite dopuniti drugi mob ili nekakav drugi wireless charge uređaj.

 

- zvučnici, sada već medium budget uređaji imaju stereo zvučnike, a flagshipovi i dolby atmos podršku

 

- display, dobili smo 90/120Hz, nestali su čelo i brada (sjeća li se itko više toga ), noviji flagshipovi idu prema full screen displayu (Mi Mix 4), a i ostali imaju minimalne "rupe", Dolby Vision, HDR10+, Always on display.

 

- kamere, ovdje je možda ostvaren i najveći napredak, sada imamo setove kamera koje mogu u određenim situacijama zamijeniti nošenje glomaznih fotoaparata. Makro, ultrawide, wide, telefoto 2x, 5x, 10x (optički zoom, periskopske kamere), OIS, visoka rezolucija fotografija do 108MP. Selfie kamere 4k@60fps, wide + ultrawide. Video snimanje u 4k@60fps sa stabilizacijom, 8k, stereo mikrofoni, dual video recording, prebacivanje između kamera za vrijeme snimanja...

 

- under display fingerprint, face recognition unlock

 

- 5G podrška

 

...

 

Apple ne prenosi utakmice četvrte županijske, njihov posao je prenositi finale lige prvaka, a kad prezentacija zvuči ovako kako si napisao onda znači da nisu odradili posao kako treba i da vizionarski dio kompanije stagnira.

 

Malo po malo mobiteli postaju uređaji koji će sadržavati gotovo sve što nam je potrebno za zabavu, život i posao. Tu je sad NFC i google/apple pay, revolut, kripto. Uskoro će i osobna završiti u mobitelu, a nadam se i vozačka. SoC je sve jači i već sada možemo mobitele koristiti kao radne stanice, spoji se na vanjski monitor i eto ga, ili za gledanje filmova, fotografija, streamanja na TV. Danas je moguće obraditi brzinski fotku ili video direktno na mobu i odmah složiti zabavni filmić ili vlog. Iskreno apsurdno je da se taj uređaj i dalje zove mobitel ili smartphone jer je postao daleko više od toga.

 

 

Dwyane Wade kaže... 

A vidjet ćemo, trenutni M1 Air je ono, radi i sve ok ali trebam nekakvu future-proof mašinu, ovo je više za surfanje i zezanciju. Top je što je nečujan. Čak ni lova nije problem, cca 30-35k za 14'' MBP napucan do ibera je skroz prihvatljivo. Samo što želim da idućih par godina ne moram razmišljati o laptopu i glupostima tipa mogu li uštekati 2x4K ili jedan 5K monitor na njega i imam li barem 32GB RAMa unutra..

M1 Air već sa 8GB može daleko više od surfanja i zezancije, a sa 16GB komotno može biti ozbiljan poslovni stroj, naravno to ne uključuje mali postotak iznimno zahtjevnih korisnika, ali pokriva cijeli segment klasičnih korisnika i dobar dio poslovnih. Ekipa bez problema obrađuje video i audio, 4k snimke, obrade fotografija i slično na 8GB verziji. Dobar je i za gaming. Sve u svemu ovo je jedan od najboljih uređaja koje je Apple izbacio u zadnje vrijeme.

 

 

southy kaže...
Ne bih rekao da je M1 Air samo za surf i zezanje, vrti mnogo bolje aplikacije od mog par godina starog MBP-a koji je u trenutku izdavanja bio u vrhu ponude.

+1

 

 

ZovemseZoranidolazimizRijeke kaže...
Iskreno nije dizajnerima ili ljudima koji osmišljaju raznorazne inovacije na području gadgeta lako. Došli smo do toga da je tržište ne samo maksimalno zasićeno svime nego su uređaji toliko dobri i moćni da je teško bilo što novo osmisliti, a da ljudi kažu da im je vrlo korisno.

Dobili smo isto ono što se dobije s novim računalom, lijepši ekran, brži procesor, brži i veći RAM, veći diskovni prostor te malo bolja autonomija baterije. Pa se ljudi žale da to nije ništa novo. Pa eto, kad kupiš novi laptop također isto to dobiješ, ništa posebice novo u svijetu laptopa nije se dešavalo u zadnjih par godina. Tko kupuje jer mu treba kupiti će, tko ima iPhone 11 ili 12 naravno da je beskorisno promijeniti ga. Pa i laptop se mijenja svakih 4-5 godina, tako nekako i smartphonei, jer je razlika u tih nekoliko generacija ipak vrlo osjetna.

 

 

To tako uvijek djeluje, ali njihov posao je biti kreativan i smisliti nešto novo, a povijest je pokazala da kad je u pitanju tehnologija uvijek može više i bolje. Apple dizajneri i inženjeri imaju sve moguće resurse na raspolaganju i sasvim dovoljno vremena da barem jednom godišnje izbace nešto novo i inovativno.

 

Ovo je peta generacija iPhonea, ako se ne varam, a oni još uvijek nisu smislili kako se riješiti zuba, to ne da je stagniranje već je i veliki korak u nazad.

 

Laptop je nešto drugo i njihov razvoj ide daleko sporije od mobitela. Opet tu priču predvodi Apple i tek nedavno su Kinezi počeli hvatati korak. U windows svijetu je napredak dosta spor, ali u MacOS nije, tu je napredak itekako vidljiv, pogledaj samo Macbook Air, pa to čudo šiša sve ove Windows Lenovo/HP modele koji su cijenom pristupačni, ali dizajnom i kvalitetom gotovo isti kao i prije deset godina. Macbook Air pored njih izgleda kao da je sa druge planete.

 

Laptop se može mijenjati svakih 4-5 godina, ali smartphone po meni tko si može priuštiti nema razloga da ga ne promijeni i svake 2-3 godine.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.9.2021 14:52 (mzopg).
10 godina
offline
Apple predstavio iPhone 13

Sve to što si napisao nije vrijedno spomena. Imam Galaxy S8 i S21 i potonji osim po nešto malo boljoj fotografiji (u nekim scenarijima nešto malo goroj) po ničemu nije bolji uređaj. Na papiru da, u praksi ne. Jedina prednost u odnosu na S8 je 1000mAh veća baterija i činjenica da je baterija nova, nedegradirana. Uz to ima rupu na ekranu i sporiji čitač otiska neergonomičnije postavljen, nema aptx podršku, nema SD card,  pa bi da biram koji uređaj je bolji izabrao S8. 

 
1 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Apple predstavio iPhone 13
BlueMax kaže...

Sve to što si napisao nije vrijedno spomena. Imam Galaxy S8 i S21 i potonji osim po nešto malo boljoj fotografiji (u nekim scenarijima nešto malo goroj) po ničemu nije bolji uređaj. Na papiru da, u praksi ne. Jedina prednost u odnosu na S8 je 1000mAh veća baterija i činjenica da je baterija nova, nedegradirana. Uz to ima rupu na ekranu i sporiji čitač otiska neergonomičnije postavljen, nema aptx podršku, nema SD card,  pa bi da biram koji uređaj je bolji izabrao S8. 

Tebi nije, meni je. Nekima je i dan danas dovoljna stara Nokia 3210. To je stvar korisnika i njegovih potreba, ali ne možeš na račun toga tvrditi da se ništa bitno nije desilo u zadnje 3 godine.

 

S8 i S21 ne idu u istu rečenicu po foto i video mogućnostima, ali to će vidjeti onaj tko će to i stvarno koristiti, tako da je nekome totalno svejedno, a nekome nije.

 

Više kamera (ultrawide i telefoto + bolja glavna kamera i selfie kamera), veća baterija, brže punjenje, stereo zvučnici, WiFi 6, Wireless punjenje, reverse wireless, daleko bolji AMOLED display... uz to S8 ide do A9 (Pie) što znači da će uskoro ako već i nije postati neupotrebljiv za veliki broj aplikacija, alternativa je staviti custom ROM.

13 godina
offline
Re: Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13
fer-de-lance kaže...

 Po toj logici su trebali izbjeći i broj 4,  jer je to "nesretan" broj za puno veći dio svjetske populacije.

 

 (sori, od mene si dobio četvrti palac nagore )

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
4 godine
offline
Apple predstavio iPhone 13

sve skupa blaaaah, možda nebi bilo loše da na dvije godine izbacuju telefone, pa ne samo oni nego svi, ovo sa "novim" telefonom sveku godinu koji ima 10% brži procesor, 10% više rama, 10% bolju bateriju (koja traje isto jer je proces isto toliko brži), 10% bolju kameru (razliku u kvaliteti niko živ ne vidi pogotovo na 6" ekranu gdje ih opet i 90% drugih gleda) ..... sve skupa stagnira več duže vremena. Ma i ovi preklopni od Zamzunga su mi za k.... jer 5% ljudi je spremno nosit sa sobom toliko debelu zvjerinu u đepu....

Trenutno imam S10 i iskreno nemam nikakvu želju promjenit telefon sigurno još sljedeću godinu jer su razlike toliko mizerne iz generaciju u generaciju da se jednostavno ne isplati osim ako ne sereš pare, ali nebi ni onda jer mi se nebi dali štelit 3 sata novi telefon...

 

Po meni inovoacija bi bila da k.... smartphone u 15 godina razvoja može izdržat više od 2 dana na bateriji, jer baterije su očito na maximumu razvoja, tamo napretka nema več duže vremena (osim brzog punjenja) tako da im ostaje samo na optimizaciji OS-a, ekrana, procesora smanjivat potrošnju,

Onda integracija punkrvnog OS-a, tipa Windowsi, MacOS... da uštekam telefon u dock, ili negdje u laptop i imam punokrvnu mašinu od kompa, ne te pizdancije sada što nudi Samsung sa dex-om (to nitko živ nema želje koristit) jer ne želim nikakve sinhronizacije između mob/laptop/pc, želim jedan stroj za sve i amen.

I da je ekran čist sprijeda od bilo kakvih kamera, senzora i štajaznam (nek se sakriju ispod ekrana), i ozada bez ikakvih bumpova, za koji vrag nemože bit čista ravnina koja je bila godinama prije toga.

I da smanje to deranje ljudi ako želiš više prostora na mobu, pa nemože ajfon sa 128GB više prostora bit 300 eur skuplji????

 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Apple predstavio iPhone 13
Sviđa mi se jedino novi Watch. Uzeo bih ga, ali me kopka ta baterija. Zanimljiv mi je sleep tracking, ali kako koristiti sleep tracking na satu koji ne može izdržati duže od jednog dana na bateriji…
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Apple predstavio iPhone 13
Cordas kaže...
Sviđa mi se jedino novi Watch. Uzeo bih ga, ali me kopka ta baterija. Zanimljiv mi je sleep tracking, ali kako koristiti sleep tracking na satu koji ne može izdržati duže od jednog dana na bateriji…

 Nakon skoro godinu dana koristenja serije 6 mogu ti reci da se bezveze brines. Baterija mi izdrzi dan i pol dva. Svako ujutro kad se dignem ga stavim na punjac dok se ne spremim na posao i tako vec godinu dana. Sve notifikacije mi dolaze na satu, sve treninge pratim na satu (5x tjedna), koristim siri, apple music preko sata i nemam problema sa baterijom. 

Ako sam ti pomogao opali TD!
12 godina
offline
Re: Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13
Dr.Feel kaže...

Ma nebitno koja kolegica ima bolji ajfon, bitno je koja kolegica ima bogatijeg muza...

 

VenAtoR#2231
11 godina
online
Re: Apple predstavio iPhone 13
mzopg kaže...
BlueMax kaže...

Sve to što si napisao nije vrijedno spomena. Imam Galaxy S8 i S21 i potonji osim po nešto malo boljoj fotografiji (u nekim scenarijima nešto malo goroj) po ničemu nije bolji uređaj. Na papiru da, u praksi ne. Jedina prednost u odnosu na S8 je 1000mAh veća baterija i činjenica da je baterija nova, nedegradirana. Uz to ima rupu na ekranu i sporiji čitač otiska neergonomičnije postavljen, nema aptx podršku, nema SD card,  pa bi da biram koji uređaj je bolji izabrao S8. 

Tebi nije, meni je. Nekima je i dan danas dovoljna stara Nokia 3210. To je stvar korisnika i njegovih potreba, ali ne možeš na račun toga tvrditi da se ništa bitno nije desilo u zadnje 3 godine.

 

S8 i S21 ne idu u istu rečenicu po foto i video mogućnostima, ali to će vidjeti onaj tko će to i stvarno koristiti, tako da je nekome totalno svejedno, a nekome nije.

 

Više kamera (ultrawide i telefoto + bolja glavna kamera i selfie kamera), veća baterija, brže punjenje, stereo zvučnici, WiFi 6, Wireless punjenje, reverse wireless, daleko bolji AMOLED display... uz to S8 ide do A9 (Pie) što znači da će uskoro ako već i nije postati neupotrebljiv za veliki broj aplikacija, alternativa je staviti custom ROM.

 

Ma sve super. Mogu si priustiti bez problema svake godine flagship, ali nije sve u zivotu mobitel. Ima i pametnijih stvari za trosenje.

Meni i 5-6 godina stari mob vrhunski odrađuje sve sta mi treba, pofotka mi one osnovne stvari da imam za arhivu. Za ozbiljne stvari i tako ne korisim mobitel. A ekran ovakav, onakav, ultra turbo rezolucija... to mi baš ne treba u zivotu da bi mjenjao svake 2-3 godine mobitel

12 godina
offline
Re: Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13
ivicask kaže...

120hz dynamic refresh samsung ima već godinu i pol.. 

 Dakle nisu im htjeli prodat taj ekran i Apple ga nije mogao stavit prošle godine a nisu htjeli fiskni 120hz a korisnici S20 serije znaju i zašto., dakle zna se razlog i ne vidim problem u tome. Ponavljate iste priče godinu dana, ovaj je imao ovo prije ovog i tako dalje, reciklirate komentare kao i Apple proizvode. Nisu rekli da su inovirali taj ekran nego su ga stavili na nove uređaje, usotalom imali su 120hz prije Samsunga, istina LCD ali..

10 godina
offline
Re: Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13
PlayMaker10 kaže...
ivicask kaže...

120hz dynamic refresh samsung ima već godinu i pol.. 

 Dakle nisu im htjeli prodat taj ekran i Apple ga nije mogao stavit prošle godine a nisu htjeli fiskni 120hz a korisnici S20 serije znaju i zašto., dakle zna se razlog i ne vidim problem u tome. Ponavljate iste priče godinu dana, ovaj je imao ovo prije ovog i tako dalje, reciklirate komentare kao i Apple proizvode. Nisu rekli da su inovirali taj ekran nego su ga stavili na nove uređaje, usotalom imali su 120hz prije Samsunga, istina LCD ali..

 Pročitaj komentar prije mojeg još jednom..

 

Btw gdje su imali 120hz lcd?

 

Al u svakom slučaju samsung(a i svi drugi) ekrani su i dalje bolji, hdr+, više nitsa, veća rezolucija, always on display.. 

 

Skroz apple kasni za konkurencijom... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.9.2021 7:24 (ivicask).
8 godina
offline
Re: Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13
ivicask kaže...
PlayMaker10 kaže...
ivicask kaže...

120hz dynamic refresh samsung ima već godinu i pol.. 

 Dakle nisu im htjeli prodat taj ekran i Apple ga nije mogao stavit prošle godine a nisu htjeli fiskni 120hz a korisnici S20 serije znaju i zašto., dakle zna se razlog i ne vidim problem u tome. Ponavljate iste priče godinu dana, ovaj je imao ovo prije ovog i tako dalje, reciklirate komentare kao i Apple proizvode. Nisu rekli da su inovirali taj ekran nego su ga stavili na nove uređaje, usotalom imali su 120hz prije Samsunga, istina LCD ali..

 Pročitaj komentar prije mojeg još jednom..

 

Btw gdje su imali 120hz lcd?

 

Al u svakom slučaju samsung(a i svi drugi) ekrani su i dalje bolji, hdr+, više nitsa, veća rezolucija, always on display.. 

 

Skroz apple kasni za konkurencijom... 

sve zavisi kakavi si korisnik i sto zelis.

 

ako zelis "latest and greatest" kupujes neki od android flagshipa, ali onda i racunas da sve te nove tehnologije ne rade savrseno i da si u biti beta tester, apple ne radi revolucije vec evolucije i postepeno uvodi tehnikalije kada su "zrele"

 

uvijek tako bilo i bit ce, mada ponekad i oni naprave neku revoluciju, nesto sto ostali nisu ni blizu, recimo face unlock

2 godine
offline
Re: Pratite uživo od 19h: stiže iPhone 13
Timo kaže...
ivicask kaže...
PlayMaker10 kaže...
ivicask kaže...

120hz dynamic refresh samsung ima već godinu i pol.. 

 Dakle nisu im htjeli prodat taj ekran i Apple ga nije mogao stavit prošle godine a nisu htjeli fiskni 120hz a korisnici S20 serije znaju i zašto., dakle zna se razlog i ne vidim problem u tome. Ponavljate iste priče godinu dana, ovaj je imao ovo prije ovog i tako dalje, reciklirate komentare kao i Apple proizvode. Nisu rekli da su inovirali taj ekran nego su ga stavili na nove uređaje, usotalom imali su 120hz prije Samsunga, istina LCD ali..

 Pročitaj komentar prije mojeg još jednom..

 

Btw gdje su imali 120hz lcd?

 

Al u svakom slučaju samsung(a i svi drugi) ekrani su i dalje bolji, hdr+, više nitsa, veća rezolucija, always on display.. 

 

Skroz apple kasni za konkurencijom... 

sve zavisi kakavi si korisnik i sto zelis.

 

ako zelis "latest and greatest" kupujes neki od android flagshipa, ali onda i racunas da sve te nove tehnologije ne rade savrseno i da si u biti beta tester, apple ne radi revolucije vec evolucije i postepeno uvodi tehnikalije kada su "zrele"

 

uvijek tako bilo i bit ce, mada ponekad i oni naprave neku revoluciju, nesto sto ostali nisu ni blizu, recimo face unlock

 Sta konkretno ne radi savrseno?

10 godina
offline
Re: Apple predstavio iPhone 13
Jos sam na desktop PC na 60Hz..osobno ne vidim sto mi na mobitlu treba 120Hz..stabilnost samog uređaja pristojna kamera i baterija su mi najbitnije stavke!Posto firma za koju radim koristi iskljucivo Apple tako kao main mob imam SE 2020..odlican mob samo baterija katastrofa..do 14-15 izdrzi i onda mora na punjenje..da ima 120Hz display mislim da do 12 nebi izdrza!


AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice