Pozdrav svima!
Ukratko, kupio sam prošli mjesec grafičku od Alzashop-a. U međuvremenu sam se predomislio i odlučio odustati od kupnje, vratio karticu nazad (sve u skladu sa Terms & Conditions), Alza prihvatila claim bez problema i obavijestili me mailom (09.11.2019.) da će mi refundirati puni iznos koji sam platio.
Do sada sve za pet.
Međutim ... do danas nisam dobio niti jedan € nazad. 0 bodova.
E sada ... ja bih vrlo rado da mi Alza objasni gdje je problem, shvaćam da kolege forumaši nisu vidoviti , ali s obzirom da mi Alza (za sada?!) ne odgovara na moje upite (poslao jedan u petak kroz njihov web obrazac, danas opet mailom direktno na info@alzashop.com ... dobio samo automatski odgovor da su upiti zaprimeljni pod tim-i-tim brojem i da će mi se javiti) u međuvremenu, dok čekam (Godota?), prisiljen sam istraživati druge mogućnosti.
Ovo mi je prvi puta da kupujem nešto od njih.
Ima li netko da je imao slične probleme s njima?
Koje su mi opcije na raspolaganju ako me nastave ignorirati? (Imao sam već kontakt sa njihovom Službom za korisnike prilikom vraćanja kartice, i tada su bili vrlo brzi, odgovarali su mi na upite u roku par sati u vrh glave ... mislim, znam da je sada Crni petak iza ugla i da vjerojatno ima puno posla ali ... potrošili su sve kredite kod mene, ne vjerujem im više ništa).
Ima li smisla uplitati PayPal u ovo (grafička je plaćena preko PayPala)? Otvarati claim?
Nikad nisam to radio, nije bili potrebe ... malo sam gledao PayPal Resolution Centar ... ne vidim neku opciju koja bi bila bliska mojoj, oni se izgleda više fokusiraju na probleme s dostavom, plaćanjem i sl. ... ne znam.
Alzini T&C spominju mogućnost korištenja Online Dispute Resolution, realtivno novog alata EU za rješavanje ovakvih slučajeva. Ima li netko iskustva s tim?
Nešto treće ... ? Četvrto?
Hvala unaprijed.