Kao čovjek koji je promjenio više mobitela nego što si ti ćevapa pojeo
S obzirom na to da ti mene ne poznaješ, niti ja znam tko si ti, ovako složena rečenica daje naslutiti tvoj kapacitet.
Da objasnim šta sam mislio pod time da Iphone hardverski zaostaje.
CPU ne zaostaje po specifikacijama, već po izvedbi. Da se razumijemo, to je jedan od najbržih, ako ne i najbrži proc na tržištu, ali zbog manjkavostu u dizajnu ne može iskoristiti svoj puni kapacitet. Tj. može, ali samo na jako kratko.
Tko god ima iphone 12 zna kako u toplijim mjesecima uređaj postaje skoro neupotrebljiv nakon samo 10 - 15 min igranja igrica, ili pola sata - sat gledanja netflixa. Uređaj se pregrijava i počne smanjivati svjetlinu ekrana i radni takt samog procesora. Sve postaje sporo i iritantno. Za uređaj koji košta 8K kn, ovo je nedopustivo.
U zimskim mjesecima, ovo se dešava jako rijetko, ali kad je vani temperatura +25, to je činjenica. Pričam o iphone 12, a za pretpostaviti je da i iphone 13 ima istih problema jer su identični po dizajnu. Kao što sam rekao, imam 13 pro u kući pa javim rezultate ovo ljeto.
Display je 60Hz, tek sa kupnjom iphone 13 pro dobije se 120 Hz display. Dok svi ostali osnovni modeli nekakvih flagshipa nude minimalno 90 Hz. Ovo je u rangu dok je ovaca, bit će i vune.
Bugovit software - ispalio si glupost i ostao živ.
Počinjem se pitati da li ti uopće posjeduješ iphone? Ako nešto ne radi kako treba, to je onda šta, feature?
Da, iphone ima bugovit software. Evo samo neki od bugova na koje sam naišao u zadnja 2 - 3 tjedna.
Airpods ne rade kako treba. Uredno se spoje s telefonom, sve izgleda super, ali zvuk se ne čuje u slušalicama već na zvučniku telefona.
Odspojim slušalice, te ih probam ponovo upariti kao da ih prvi put spajam. Sve prođe uredno, ali i dalje zvuk se čuje na zvučniku umjesto na slušalicama.
Tek nakon šta ponovno pokrenem telefon, slušalice prorade. Ovakve stvari sam doživio samo na windowsima.
Haptic sounds - nakon šta isključim ovu opciju, ništa se ne dešava. Ti zvukovi se i dalje reproduciraju. Nema šta nisam probao, i na kraju sam odustao. Ovo se dešava samo na iphone 11 ios 15.2.
Screen lag, stuttering - ovo me posebno živcira. Kao da imam neki entry level android od prije 10 godina. Uglavnom, šta se dešava. U aplikaciji gmail, prilikom čitanja maila skrolanje je nepodnošljivo.
Naravno, ovo je moguće da je do gmail aplikacije, ali ista stvar se nekad, ali ne uvijek, javlja prilikom skrolanja u Settingsima šta daje naslutiti da se nešto drugo dešava.
Ista stvar je i na 13 pro koji ima 120 Hz display.
Pokretanjem bilo koje aplikacije dobije se samo black screen. Ovo se događa često, nebitno koja aplikacija, neka 3rd party ili od applea. Tek nakon šta se skroz zatvori app i onda opet ponovno pokrene, app proradi.
Ovo je čega se sad mogu sjetiti i šta mi se dešava skoro svaki dan.
Uglavnom, svako idealiziranje nečega kao nekakvo savršenstvo je fanboyizam, tj. kretenizam. Znam da većina koji kupe ovaj telefon, plaćaju ga na rate jer im je realno preskup.
I naravno da si ne mogu nikako priznati da nešto nije u redu, jer kako sebi opravdati u glavi da si dao toliku svotu novaca za nešto šta ne radi kako treba?
Da li je iphone dobra telefon? Da, po mom mišljenu trenutno jedan od boljih, ako ne i najbolji na tržištu, ali nije bez problema.
Da li taj telefon vrijedi tolike novce? Ne, ne vrijedi.
Pozdrav i nemoj pretjerivati s ćevapima!
neznam sto pricas ali od svega navedenog nikad nisam imao niti jedan problem ni od temp. a ni do black screena..