Marko ti je dobro objasnio ovo oko 2.4G i 5G wifi, to je nešto drugo i nema veze sa 5G mobilnom mrežom. Ti imaš taj homebox koji ide do 4G+, to su teoretski brzine do 500 Mbits, dok 5G kod većine operatera ide do 1 Gbits. Ta tvoja pretplata je limitirana na 500 GB mjesečno, ne znam je li ti to danas dosta, to češ ti najbolje znati.
Nemaš se što puno misliti, uzmi antenu i probaj, pa ćeš onda znati što dalje. Moje mišljenje je da ćeš s tim vjerojatno riješiti problem, ali nitko to ne može tvrditi 100%. Opet to ti je najpovoljnija i najbrža opcija. Router već imaš. Sad je samo pitanje testiranja A1 i t-com 4G+ interneta sa njihovim karticama kako bi vidio koja tu na tvojoj lokaciji ima najbolji signal i najmanje opterećen odašiljač. Ne trebaš ništa provjeravati mjesec dva, već kroz dan dva ćeš vidjeti koji ti daje najbolju brzinu i signal.
Svi imaju svoje infrastrukture samo znaju koristiti tuđe tamo gdje još nisu pokrili sa svojim, ali to je mislim danas jako rijetko.
Starlink bi ja ostavio kao zadnju opciju, oprema ti je u startu 300 eura i mjesečna pretplata 50 eura. To je baš za područja gdje nema nikakve druge opcije.
Ako živiš u toj kući koju i iznajmljuješ onda bi ti bilo dobro odvojiti mreže, jedan mikrotik na kojem se kreiraju dvije mreže. Jedna za turiste druga za tebe. Svakoj se dodijeli bandwidth koji smiju zauzeti tako da svima radi internet kako treba. Za ovo će ti vjerojatno trebati netko tko se s tim bavi.
Inače baš sam prošli mjesec bio tamo, čudo koliko se toga izgradilo, ne znam što reći.
Nije problem ni probati s antenom, samo ces mi morati malo to bolje objasniti o kakvoj mi to uopce anteni govorimo ^_^ vidio sam na straznjoj strani rutera ispod poklopca da ima prikljucke za 2 antene, pa pretpostavljam da mislis da tu spojim, samo mi nije jasno dal bi to bile one male antene kao pojacivac signala ili mislis da tipa na krov stavim neku vecu antenu i onda provucem kabele da spojim na ruter u kuci?
Mozes mi i preporuciti neki ako mislis jaci ruter, ja kupim, nije problem pa da probam s tom karticom za pocetak, pa onda sto kazes, lako prijedem na starlink posto se u tom slucaju onda zna sto i kako..
Eh, da smo znali prije bi na pice, i usput bi imao nekog da mi pomogne na licu mjesta da, izgradilo se puno.. a ako si tuda bio onda nisi mogao faliti moju kucu, ona koja ti je bila najneobicnija i vjerovatno najljepsa.. e to ti je moja XD