Rapidshare - pitanja i odgovori

poruka: 201
|
čitano: 44.738
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Rapidshare

placam rapidshare i nastavit cu jer je puno brze i jednostavnije skidat s njega nego s torrenta jos pogotovo jer imam 10mb link na net pa u toj kombinaciji s skida s neta jaaakoooo brzo :)... a da je toliko skupo pa i nije...

Lenovo L220x, C2D E6600,zalman 9500LED, asus striker extreme, 4GB mushkin redline DDR2 1000, coolermaster stacker 831, BFG gtx 260 maxcore oc , samsung F1 spinpoint 1TB.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Rapidshare
hyko kaže...

placam rapidshare i nastavit cu jer je puno brze i jednostavnije skidat s njega nego s torrenta jos pogotovo jer imam 10mb link na net pa u toj kombinaciji s skida s neta jaaakoooo brzo :)... a da je toliko skupo pa i nije...

jeGGer kaže...

prije sam stalno koristio rapid premium, ali onda mi se ogadio zbog ograničenja

Da, RS ima bolna ograničenja, ali i ja ga koristim zbog toga što ima više linkova. Međutim, razmislite o Megashares. I ja sam dugo bio neodlučan, ali sam konačno uzeo 6 mjeseci na MS. I nisam požalio ni trenutka.

Kao što vidim, ima sve više linkova na MS, skidaju se cijele datoteke (cijeli avi, cijeli iso), jeftiniji je od RS. Ima samo jedna kvaka - gubi se link ako dođe do promjene IP adrese, pa se mora ispočetka. Ali budući da naši routeri restartaju svaka 24h ima se vremena skinuti unutar toga.

U praksi to znači da ako želim danas skinuti dva iso i nekoliko avi, krenem od jutra, restartam router da generira IP, zatim kliknem na MS linkove i to je to. U roku 24h obavi se sve, a možete restartati router kad god želite u međuvermenu, između skidanja, samo ne smije za vrijeme skidanja.

Moja preporuka!

Bolujem od sindroma PiTi, jeSt, Pit...
16 godina
neaktivan
hyko kaže...

kako kojeg torrenta meni na TL je uvijek max brzina a nema nikakvog ograničenja Smijeh mislim RS je super stvar ali zasrali su sa ovim limitima i od tada ga više ne uzimam
15 godina

Ima na megauplodu nekakve cake za besplatno skidanje, ja samo tamo skidam. Ako si član jednom dnevno u nekim vremenskim periodu od 2-3 sata, imaš happy hour gdje skidaš full brzinom i ne moraš ništa čekat i trebaš imat magamanager i njihov toolbar uključen na browseru i skidaš kolko te volja.

16 godina
Rapidshare

Sta ti bas treba taj toolbar..jesi kad koristio onaj add-on za FF ??

Mislim da je ovo:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3843

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 15:35 (B-52).

0 0 hvala 0
16 godina

Ja imam acc na Rapidu i ovo ogranicenje me ne pogadja bas pretjerano jer skidam  sto mi treba a ne zato jer mogu skidati.

MS jos nisam probao,mozda jednom ali za sada RS me posve zadovoljava.

16 godina
protjeran
Rapidshare

evotrenutno koristim account od 51 gb kojeg sam osvojio u jednoj igri na net,

samo pogledajte po netu ima na tone accounti, da napomenem nisu to haknuti accounti!!

evo do sada skinuo preko 150 gb sve preko  premium accounti a nisam ni kune dao! Namigiva

Intel e5200 3.5 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3

0 0 hvala 0
15 godina
Rapidshare

www.rapidlibrary.com mozda nije njihova trazilica, al dobro ce doc'

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Rapidshare odaje korisničke podatke

Prema pisanju njemačkog portala Gulli, kuću jednog korisnika Rapidsharea je pretražila policija nakon što je otkriveno da je na Rapidshare uploadao novi album Metallice „Death Magnetic“ i to jedan dan prije nego što se album službeno trebao pojaviti na tržištu. Izdavačka kuća je zatražila IP adresu korisnika koji je postavio album, a Rapidshare im je tu IP adresu i dostavio. Nakon toga su od Deutche Telecoma saznali tko se krije iza te IP adrese. Naime. Prema 101. paragrafu njemačkog zakona o zaštiti autorskih prava, izdavačke kuće mogu od telekoma zatražiti da im proslijedi informaciju o korisniku određene IP adrese ukoliko se radi o kršenju autorskih prava.
Iako iz Rapidsharea najprije nisu željeli komentirati ovu vijest, ipak su kasnije na konferenciji za novinare priznali da su proslijedili korisnikove podatke na osnovu 101. pragrafa zakona o zaštiti autorskih prava. 

0 0 hvala 0
16 godina
Rapidshare

A zasto mi se bas odredjeni rar-ovi ne zele pocet skidat ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rapidshare

dobar je rapid share ali nekad ima neispravnih stvari gore  a najbolji search za to je google : katz cd

makar je jednostavnije koristit torrent  da se ne zezas sa tim partovima

i glupo je sad npr htio sam skinut x men origins wolverine pa mi piše da je blokiran sa rapidshera jer sadrži ilegalne sadržaje još jedan razlog zašto je torrent bolji

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2009 18:17 (xnight_hunterx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Rapidshare odaje korisničke podatke
klimama kaže...

Prema pisanju njemačkog portala Gulli, kuću jednog korisnika Rapidsharea je pretražila policija nakon što je otkriveno da je na Rapidshare uploadao novi album Metallice „Death Magnetic“ i to jedan dan prije nego što se album službeno trebao pojaviti na tržištu. Izdavačka kuća je zatražila IP adresu korisnika koji je postavio album, a Rapidshare im je tu IP adresu i dostavio. Nakon toga su od Deutche Telecoma saznali tko se krije iza te IP adrese. Naime. Prema 101. paragrafu njemačkog zakona o zaštiti autorskih prava, izdavačke kuće mogu od telekoma zatražiti da im proslijedi informaciju o korisniku određene IP adrese ukoliko se radi o kršenju autorskih prava.
Iako iz Rapidsharea najprije nisu željeli komentirati ovu vijest, ipak su kasnije na konferenciji za novinare priznali da su proslijedili korisnikove podatke na osnovu 101. pragrafa zakona o zaštiti autorskih prava.

Navodno su zato podigli promet korisnicima da se iskupe za glupost, al je nastala frka jer uploaderi više ne žele stavljat stvari na servere. Ovo je gadan zajeb... Ili kako netko reče "they shoot himself in the foot". Isto tako nije precizirano da li je to bio rs.de ili rs.com (ovaj rs.com je u Švicarskoj).
16 godina
neaktivan
Rapidshare

Sto se tice rapidsharea, mislim bi svatko tko ga intenzivno koristi trebao kupiti premium account. Realno, to je godisnje 54,99€, ili po danasnjem tecaju HNBa 400,77kn, sto znaci da dnevno morate izdvojiti ravno 1,098kn odnosno 1kn i 10 lipa. Tko mi kaže da nema tolko love mislim da laže jer čim ima love za stroj s kojim može bit tu na forumu onda ima i tu prokletu kunu dnevno Osmijeh

Kvalitetne servise i opcenito sve kvalitetne stvari bi trebalo podrzati kupnjom njihovog proizvoda i na taj nacin pokazati sta vrijedi a sta ne vrijedi - jer ne placaju oni svoju opremu s nekim virtualnim korisnicima koji se hvale kak zahebat sustav i skidat besplatno, neg placaju s lovom. Tak da tko god koristi rapidshare intenzivno stvarno bih ga zamolio da si kupi korisnicki account ;)

Sto se tice povlastica, mislim normalno brzina je nemoguca, na rapidshareu ima apsolutno sve (tko ne zna gdje naci nek si pogleda majicu ispod), i svakako vam je jednostavnije samo kliknut i skidat nego brisat kes, resetirat vezu mijenjat IP, i onda jos vam se dogodi da se nes prekine pa morate sve ispocetka itd.

Ugl jedan veliki plus za rapidshare, ja prezadovoljan evo jos malo pa treca godina vjernosti (i treci terabajtni hard majku mu Belji se).

Superkul majica Superkul majica

[IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y184/dlek14/Inzaghisig.jpg[/IMG]

4 0 hvala 0
15 godina
Rapidshare

pozdrav

zadnjih par dana se ne mogu logirat na RS, kad upisem lozinku, iskoci mi ova poruka - ERROR: Login failed. Password incorrect. medutim, upisem e-mail i posalju mi lozinku i pass koji je tocan, i svejedno se ne mogu logirat. jesu li poceli iskljucivat sa RS-a radi krsenja autorskih prava ili sta?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2010 14:22 (danijel0000).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rapidshare

Ljudovi..rapid odavno koristim i odličan je :) Premium naravno..koga zanimaju jeftini premiumi neka mi se obrati na PP

I da,rapidshare je dobio veoma veliki spor protiv udruženja filmografa i filmskih režisera evrope :)

RS+WBB 4EVER :)

Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam baš siguran siguran.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Rapidshare
najbolej za skidati je JDOWNLOADER jer sam mjenja ip adresu pa ne moras ti i to ej multi downloader znaci skida i s hotfile i s rapidshera i megashare sa svega skida i na megauploadu sam stavlja one znakove za provjeru jedino to ne radi na hf :( ja sve skidam preko rapishare jer mi ej puno brze nego torent ponekad
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rapidshare

Rapidshare vrijedi svake lipe a najvise stvarim pronalazim preko

***link uklonjen***

-extra forum-

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 20:05 (Danny_HR).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rapidshare

dobili ste mail od rs suporta sa linkom na ovaj news.

ima itko pametan da ovo cudo proanalizira.

gori su od mobilnih operatera...uspostava poziva, obracunska minuta i sto gluposti pod skrivenim zvjezdicama.

sto na kraju stari premium juzer gubi ili dobiva?

ne zanima me kolektor.

http://rapidshare.com/news.html

molim moderatore da me ne nazivaju po forumu BUDALOM, kao Danny_HR .. ja nikog ne nazivam nikakvim imenima.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

dobili ste mail od rs suporta sa linkom na ovaj news.

ima itko pametan da ovo cudo proanalizira.

Ja sam dobio neki dan i nemam blage veze šta je pisac htio reći.Cool

World championships: 7, GP started: 257, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,403
16 godina
neaktivan
Rapidshare

na jos par foruma ljudima vilica stoji do poda i zure u tu tablicu.

molim moderatore da me ne nazivaju po forumu BUDALOM, kao Danny_HR .. ja nikog ne nazivam nikakvim imenima.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

na jos par foruma ljudima vilica stoji do poda i zure u tu tablicu.

U biti (valjda) kad platiš dobiješ te bodove koji vrijede prema tablici.

Npr. za 9,95 eura dobiješ 1000 bodova. Odabereš paket Rapid medium koji košta 20 bodova na dan (znači 50 dana ti traje) i možeš skidat 5 giga dnevno i imaš prostor za pohranu od 50gb.

World championships: 7, GP started: 257, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,403
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 16:27 (F1-IVO).
16 godina
neaktivan
Rapidshare

taj nas zanima..buduci rapid-medium.  jedino ga se tako pozna po tih 5gb prometa.

hmm...valjda je to-to.  mozda je i jeftinije sad po toj racunici kad podijelim godinu i 400kn.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rapidshare

Ako sam dobro shvatio ovo izgleda ovako: Nema vise vremenskog ogranicenja na premium account. Svaki dan preostalog premium accounta se transformise u 20 rapidsa. Godisnje oko 7300 rapidsa.

Moguce je izabrati jedan od 5 paketa.

RapidSmall 4 Rapids 10 GB 1 GB

RapidMedium 20 Rapids 50 GB 5 GB

RapidBig 78 Rapids 200 GB 20 GB

RapidSupersize 229 Rapids 600 GB 60 GB

RapidBusiness 449 Rapids 1200 GB 120 GB

Svaki paket ima maximalnu dnevnu restrikciju downloada.

Mogu se mijenjati paketi ovisno o dnevnim potrebama za download

.Ali je problem sto se izgleda mora planirati koristenje RS unaprijed za sljedeci dan.

Ovaj novi sistem je izgleda bolji za one koji neredovno i u manjim kolicinama koriste RS.

Ali isto tako veliki broj uploadera ce izgleda napusttiti RS tako da oni koji samo skidaju sa RS nece imati neke koristi u dogledno vrijeme (imat ce manji broj linkova na raspolaganju).Uploaderi nemaju vise mogucnost da zarade na svojim uploadanim fileovima(nema vise rapid pointsa).

Ne dobijaju nista zauzvrat od svojih uploadanih fileova.

Cak sta vise ispada da ce morati placati da bi uploadali fileove.Tako da ce najvjerovatnije veliki broj RS uploadera migrirati na druge servise.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Rapidshare

May i explain? Thank you.

As of June 29, 2010, RapidShare is changing its product and payment models. In future, the costs for RapidShare accounts will no longer be tiered according to time period; instead there will be five packages with differing features. These packages will be paid for with a new currency known as "Rapids". In order to grant our customers maximum flexibility when choosing the type of package, they will be able to switch between packages on a daily basis and hence select the features that suit them best at the time.

1. Postojeći sistem kupovine računa se ukida i uvodi se novi sistem bodova. Više ne kupujete acc na 1,3,6,12 mjeseci nego određenu količinu bodova (Rapida) sa kojima kupujete pakete. Paketi nisu kao T-comovi - možete ih mijenjati svaki dan i uzeti onaj koji vam najviše odgovara i sutra uzeti neki drugi. Rapid bodove kupujete eurima, pakete kupujete rapid bodovima. Cijene bodova su u prvoj tablici i mislim da je ona jasna.

Many users will already have Rapids in their accounts from the start as both the remaining days in existing Premium accounts and unused traffic share will be converted automatically into Rapids. For each remaining day, the user will be credited with 20 Rapids.

2. Postojeći Premium useri će na osnovu preostalih dana na računu dobiti odgovarajući broj bodova po formuli broj dana * 20. Npr. 10 dana, 200 bodova. Svaki GB traffic sharea daje 5 rapid bodova.

Any accumulated Free- and Premium-RapidPoints can also be converted into Rapids until July 6, 2010. Altogether, 5,000 Free-RapidPoints and 5,000 Premium-RapidPoints equate to 600 Rapids; 50,000 Free-RapidPoints and 50,000 Premium-RapidPoints will give 6,000 Rapids.

3. Dosada skupljeni Free i Premium RapidPoints također ulaze u računicu Rapida kojih ćete dobiti na kraju. Do 6.7, 5000 Free i premium RapidPointsa daju 600 Rapida a 50 000 Free i Premium RapidPointsa daju 6000 Rapida. Na taj način možete zaraditi max 50 000 Rapida. Ukratko - RapidPointsi se mijenjaju za nove Rapid bodove.

4. A sada tablica br.2.

Name            Price                              / day Storage    //                     // Traffic / day

RapidSmall            4 Rapids                          10 GB                                          1 GB

RapidMedium      20 Rapids                           50 GB                                        5 GB

RapidBig               78 Rapids                       200 GB                                     20 GB

RapidSupersize     229 Rapids                       600 GB                                    60 GB

RapidBusiness       449 Rapids                     1200 GB                           120 GB

Kao kod t-coma. Imate Rapide i sa njima kupujete pakete NA DAN. Dakle, za RapidMedium vam treba 20 Rapidsa. Po onoj računici dani*20, treba vam samo 1 dan premium accounta da bi kupili 50GB storage prostora i 5GB prometa po danu. Za 30 dana premium accounta dobijete 600 Rapida - imate 7 dana RapidBiga tj. 7 dana po 20GB prometa i ostane vam za 13 dana RapidSmall paketa.

5. To sum up - postojeće dane Premium Accounta mijenjate za Rapid bodove po formuli dani * 20. Za te Rapid bodove kupujete pakete prometa iz tablice 2. Za 4 boda imate 10gb prostora za pohranu i 1gb prometa. Po meni, ovo je bolje od starog sistema - uzmete paket potrebne veličine samo onaj dan kada imate namjeru skidati.

Dodatne informacije 29.6.

Mislim da sam bio dovoljno razumljiv ;) (ili sam zakomplicirao gore od njih)

EDIT: 12 mjeseci premium računa vam donosi 7300 Rapid bodova - to je 365 dana RapidMedium računa tj. 50GB storagea i 5GB na dan.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 16:46 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
5 0 hvala 4
16 godina
neaktivan
Rapidshare

Sum_of_all_fears

ne moze se pritisnut 5 puta hvala,eto jednom sam.

edit:

ja bas prije 15 dana produzio za godinu.

bas me zanima sto ce mi pisat za koji dan, sigurno ce ovo sto si naveo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 16:51 (torrente).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
torrente kaže...

bas me zanima sto ce mi pisat za koji dan, sigurno ce ovo sto si naveo.

Heh, meni će posao (nadam se, jednog dana) biti čitanje sitnih slova i razumijevanje ugovora što na hrvatskom, što na engleskom (završio sam ekonomsku).

U osnovi, ovo je ok novost. Za 1 godinu bivšeg premium paketa dobije se 1 godina RapidMediuma (50gb storagea i 5gb downloada na dan).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan

Imam pitanjce vezano uz ovaj novi RS (IMO, totalno zbunjujući) sustav.

Imam premium account već nekih 4 god. i redovito ga obnavljam svaka 3 mj. Trenutni acc mi je još uvijek važeći do 20-tog srpnja. Međutim, jučer sam, potpuno zaboravivši na nova pravila, napravio 2.5 GB prometa (tipično potrošim oko 2-3 GB dnevno), i dobio sam mail da je moj RapidSmall account automatski nadograđen na RapidMedium!? Pogledao sam stanje na premium zoni, i trenutno imam 388 rapida ukupno. Pretpostavljam da su to konvertirali iz neiskorištenog prometa i dana preostalih do isteka accounta. Ono što me sad zanima je hoću li kao i prije dobiti obavijest kad trebam platiti? Dosad sam dobivao mail oko tjedan dana prije isteka accounta sa opcijom da isti produžim. Kako će to sada ići - hoću li dobiti mail kad mi ponestane tih rapida ili im se smanji broj da trebam kupiti još? Nadam se samo da oni to neće raditi automatski...

Jooj, total inconvenience, kao što bi rekli Englezi... Sve više razmišljam kako da zatvorim RS account i prebacim se, recimo, na Megaupload.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja sam tek nedavno počeo skidat sa rapidsharea i to ono što ne mogu naći na torrentima ili ima premalo seedera da bih to skinuo i naravno da sam free user Cool

može mi netko objasnit što znači onaj uskličnik u žutom trokutu pored linkova koje želim skidat? kolko sam ja skužio, to se pojavljuje svugdje gdje su neki linkovi obrisani. znači tamo gdje je taj uskličnik zapravo ne smijem skidat jer ionako neću dobit sve dijelove?

i još jedno pitanje: kako pretražujete rapidshare? preko warez foruma ili? koji takav warez forum je najveći i njabolji jer vidim da ih ima mnogo? tek sam se počeo upoznavati sa rapishareom pa još puno toga neznam...

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.6.2010 16:24 (Smata123).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

po ovoj novoj racunici, stvari izgledaju bolje.

- moj acc koji vrijedi godinu dana, sada traje 1700 dana,ako ga ostavim na 1gb skidanja dnevno.

- ako promjenim na 5gb dnevno,onda je to omjer kao i prije..360 dana

- dakle dosta bolje rjesenje....kada imas sto skidati malo jace,samo prebacis na rapidmedium,kasnije vratis na rapidsmall :D

ne dam nikom palac dolje, eventualno TU

2 0 hvala 0
16 godina
RE: Rapidshare - pitanja i odgovori
torrente kaže...

po ovoj novoj racunici, stvari izgledaju bolje.

- moj acc koji vrijedi godinu dana, sada traje 1700 dana,ako ga ostavim na 1gb skidanja dnevno.

- ako promjenim na 5gb dnevno,onda je to omjer kao i prije..360 dana

- dakle dosta bolje rjesenje....kada imas sto skidati malo jace,samo prebacis na rapidmedium,kasnije vratis na rapidsmall :D

Je, baš sam jučer išao to malo istražiti jer mi se činilo lošije, međutim kada sve skužiš zapravo prolazimo jeftinije. Super fora.

Igrica Igrica Igrica Igrica Igrica Igrica Igrica Igrica Igrica Igrica Igrica Igrica Igrica Igrica Igrica Igrica Igrica
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice