Pomoć za novi Outlook!

poruka: 11
|
čitano: 2.875
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Pomoć za novi Outlook!

Pozdrav, ekipa!

Imam instaliran MS Office 2021 na kojem je MS Outlook (klasična verzija). Kada pokušavam instalirati novi Outlook, ne uspjeva mi, iako koristim iste postavke za dolazni i odlazni server za mail koje su upisane na classic Outlook-u.

Prilažem fotografije za postavke dolaznog i odlaznog (classic Outlook koji normalno šalje i prima poruke). Hvala ako možete pomoći!

IP

0 0 hvala 0
3 godine
Re: Pomoć za novi Outlook!

Probati nešto od ovoga:

POP3 portovi: 110 ili 995 (SSL)

SMTP portovi: 25, 26, 465 (SSL) ili 587 (TLS)

4 godine

Na žalost, još uvijek se bakćem sa novim Outlookom. Na POP3 mi uopće ne radi, ovo su postavke za IMAP, gdje mogu primati poruke, ali ne i slati. Da li sam nešto krivo upisao? Probao sam opciju "Repair", ponovo sve naštimao, ne radi. Slika IMAP postavki je u privitku.

Hvala!

IP
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.2.2025 20:14 (JayCutler).
16 godina

-ne možeš slati jer .. nisi autoriziran, nisi na tcomovoj liniji (kad operater zna tvoje podatke-linija-vlasnik) tj koristiš vip-a1 servere.. a tad trebaš dodatno 'koristi ove juzer podatke..' kako već piše u postavkama izlaznih servera.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
4 godine
ihush kaže...

-ne možeš slati jer .. nisi autoriziran, nisi na tcomovoj liniji (kad operater zna tvoje podatke-linija-vlasnik) tj koristiš vip-a1 servere.. a tad trebaš dodatno 'koristi ove juzer podatke..' kako već piše u postavkama izlaznih servera.

Hvala, ihush!

Znači, baš moram biti na T-Com-ovoj liniji da mi radi Outlook? I kako misliš, nisam autoriziran?

IP
15 godina
Pomoć za novi Outlook!

T-com mail ni ja nisam uspio konfigurirati na novom Outlooku. Ne znam u čemu je problem, da li u zastarjelosti protokola, prolasku mailova kroz MS cloud ili nečem drugom. Uglavnom, ne radi, ali nije mi toliko ni bitan, jer je očajan, s lošim spam filterima koji propuštaju svašta...ipak, trebao mi je zbog mailova koje mi šalje t-com jer sam na njihovoj infrastrukturi, pa sam napravio alternativno rješenje.

U postavkama t-com web maila imaš opciju preusmjerenja na drugu mail adresu, pa sam ga preusmjerio na prije napravaljeni outlook.com i sad mi sve uredno dolazi na outlook mail.

Inače, taj novi Outlook mail client je živa katastrofa. Ne možeš upogoniti ni Proton bridge kroz njega, nema univerzalni inbox (ako imaš više email adresa), ne učitava se u memoriju prilikom startup-a, notifikacije mu malo rade, malo ne rade, ne može se pokrenuti minimaliziran... Stari client Pošta i Kalendar je bio puno bolji, mada ne vizualno lijep, ali je bar radio.

Indijci guraju taj novi Outlook na silu svima, instalira se sam, mimo volje korisnika i pokrene se umjesto starog koji postaje nedostupan, nakon instalacije novog.

Savjetovao bi to Thunderbird ili Blue Mail...Ovaj prvi je malo zbrčkan opcijama, ali da se podesiti da sve radi, a drugi je jednostavan za podešavanje i ima mogućnost sinkronizacije mail poruka s drugim računalima i mobitelom. Pati još od nekih sitnih bugova, ali nebitnih, ali lijepo izgleda. Thundebird nema opciju podizanja s windowsima, ali to se da riješiti, uz to imaš hrpu addonsa za njega.

Blue Mail sve to ima, jedino je malo teži po "zauzeću" radne memorije, ali smatram da u današnje vrijeme to ne bi trebao biti problem.

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.2.2025 5:19 (BlackMoon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
JayCutler kaže...
..

Znači, baš moram biti na T-Com-ovoj liniji da mi radi Outlook? I kako misliš, nisam autoriziran?

-kad su postvake kao user-pass točne, portovi, internet-linija.. i ako tad prima ali ne šalje, tad je problem autentifikacija.

-kad si na liniji operatera i njegov emali-domena, njegovi serveri, na fixnoj.. tad postoji ugovor-podatak, tko je vlasnik-korisnik linije i tad može bez autentifikacije, ali kad si na drugom operateru, tad za slanje treba autorizirati-autentificirati, izlazni server te ne pozna.. i tad mu se daje username-pass kojeg on zna time i ostale potrebne podatke vlasnika emaila npr za slučaj sudskog naloga..

-kraće, nema slanja emaila ako se ne autentificiraš na izlaznom serveru kroz koji šalješ email.

-ne miješati s free email servisima i anonimnosti.. npr zato free ne dozvoljava skupna pisma, automatiku-količinu, pa je time ograničena moguća šteta-napad npr ucjene..

-to su oni tsl-ssl protokoli i za email-servis imaš javno dostupne podatke za odgovarajuću postavku što koji server podržava, uz problem starenja prastare neovisne email adrese koja nije vezana ugovorom i time ako odeš s tcoma se ne gubi kao novije adrese koje su vezane krisničkim računom i raskidom gubiš email.. taj stari je bio na osnovi osobne iskaznice, JMBGa (prije OiBa)... trajno, jedinstveni ID, uz problem zastarjevanja pa tako i supporta, pa možda 'sutra' više ne radi, ne da će biti isključeno nego client-soft mora imati odgovarajuće stare opcije-postavke kao i protokole, 1.0-1.2.. kao za bilo što drugo, ažuriranja-driveri pri čemu ti za komunikaciju treba obostrana ista-kompatibilna verzija tj mada je teoretski vječno-trajno, realno promjenom generacije nestane kompatibilnost ...

-autentifikacija-autorizacija.. vip server nema pojma o user-passu tcom-maila.. ne može ga verificirati-propupustiti.. moraš mu dati user-paas kojeg zna-prepozna ili koristiti tcomov ili treće strane npr firme s komercijalnom domenom i vlastitim serverom.

-no kad se u to dodaju mogući problemi s verzijama-supportom clinet strane appsa kao outlook, tad ovisiš o tome da neka app ima neku staru opciju, .. pa se ponekad mora koristiti drugi emali client, npr thunder no i on može jednog dana odbaciti neku opciju... jer nikome nije važan jedan-pojedinac, svi gledaju milijarde juzera.. nevažan im je stari tcom email pa ga lako ubiju a korisnik ne može birati nego se tad ako to želi koristiti mora prilagoditi.

-dodatni problem outlooka što je on ispod haube na nivou osa isti soft, ista firma, microsoft.. pa na noviji os ne možeš instalirati prestari office tj outlook jer se tad protokoli potuku.. word-excell rade ali ne i outlook npr ver.2003 ili kroz 10-više godina nije neobično da se nešto takvo promjeni, kao za digitalnu tv prijemnici i sl. .. dok sad svi koriste gmail pa čak i firme što je prije bilo nezamislivo-nedozvoljeno u službenoj-komercijalnoj korespondenciji.

webmail.. tim načinom eliminiraš problem client-server softwarea-ažuriranja-verzija-protokola.. tad sve radiš kroz browser i nema takvih problema, no ima.. tcom je tad imao soft-stranicu komunikator.. koji možda radi, možda ne.. pa ne možeš kroz njega ni do postavki i sl. .. jer nemaju obvezu supportati-ažurirati-omogućiti vječno.

probaj.. t com komunikator webmail - Google pretraživanje

-i javlja da stranica nije sigurna, bez da nudi nastavak.. 

4 godine

ihush, BlackMoon, hvala Vam obojici.

Prčkao sam po tom novom Outluku do 3 ujutro, i odustao. Mislim da bih prešao na bolju alternativu, eMClient, čini mi se OK.

IP
16 godina
JayCutler kaže...

..Mislim da bih prešao na bolju alternativu, eMClient, čini mi se OK.

-client nije važan, tj važni su samo protokoli koje podržava i mogućnost postavki-opcije da to možeš 'kliknuti-izmjeniti'.. stvar-pravilo je 'isto' za razne uređaje, kao tv, mobitel-telefon.. nije važan sam uređaj nego generacija-standard koji podržava i ako podržava tad radi. Novo istiskuje staro.. staro može biti vječno i ne mora, tj vječno je dok nema dvostranog uvjeta kompatibilnosti, kad ovisi o ažuriranju osa-appsa tad je vrlo ograničeno pa npr danas više nitko ne nudi browser za xp win ili win7.. nemaju insteres, a tad na takvom osu ako nemaš browser koji može pirkazati novu stranicu ne možeš browsati.. tj možeš kao tv bez programa, gledati 'ništa'.. printer bez tinte, auto bez goriva.. 'radi ali..' :)

-protokoli-standardi su u tome 'gorivo', dok je apps-auto sporedan.

-tj ako sam install nema i stare protokole, neovisno o osu-ostatku (centralizirano-os-win vs zasebno svaka app za sebe) tad ćeš imati isti problem.. a moderne app obično ne misle na prastare potrebe-juzere, nisu ciljana skupina tj promil tržišta pogotovo za nešto free gdje žele masovnost-reklamu.. 

**

edit: i 'upute' kako to treba podesiti, kad radi.. ili dok radi.

ulazni-incoming pop3 server nije problem, tj nema restrikcija, ako su postavke točne, domena-server na kojem je email-sandučić-inbox user+pass.. radit će, čitati primljene inbox mailove.

-problem je izlazni, outbox-send .. smtp, autentifikacija, koja ako smo na tcom liniji i koristimo tcom email ne treba, u ostalim slučajevima kad to nije isto treba..

.. tj ulazni server je domena na kojoj imamo mail.

-izlazni je onaj koji će autorizirati, provjeriti, znati podatke osobe-pošiljatelja, dozvoliti slanje.. ne moraju biti isti, tj jedno može biti dolazno drugo odlazno, + kad nismo na toj liniji mora biti dodatni podatak user-pass kojeg tad utipkamo u odgovarajuće menije-opcije tj kad ne koristomo isti server iste podatke za ulaz-izlaz.. i to do sad nude svi clienti u postakama pa malo čačkajte-tražite.

-npr port 25 ili 578 te podatke vam daje operater-domena-admin.. javno dostupni-znani, google itd..

-već duže vrijeme, za slanje može i gmail-server .. pa kome se da može tako probati.

-dodatno u opcijama google-gmaila možete omogućiti korištenje pop3 clijenta, defaultno je onemogućeno .. većini juzera je web-gmail način rada prihvatljiv i ne traže recimo client kao outlook kao i razlika za imap push-pull koji je primarno za mobitele jer tad želimo notifikaciju, dok za uredski rad i klasične navike clietn softa ne želimo.. tj kad upalimo clienta tad primimo email.. pa neki juzeri imaju čitav dan upaljeno ili pale kad žele.. time se zna da je poruka isporučena ili nije itd. stvari koje u čat-softu kao whatsup imamo odavno i već smo zaboravili na stari način, kao za bankig gdje se sad primarno koristi mobitel dok je prije u uredima bilo računalo za to s čitačem itd. 

ulazni i izlazni server mogu biti jedan-isti, mogu dva-odvojena-različita.. za svaki idu njegove pripradne postavke kao user-pass tj nema šanse da su isti ako nije isti vlasnik-domena kao operater u ovom slučaju tcom i vip-a1.. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.2.2025 9:07 (ihush).
19 mjeseci
JayCutler kaže...
ihush kaže...

Hvala, ihush!

Ne, to nema nikakve veze.

Vjerojatno moraš za odlazni SMTP poslužitelj u postavkama Outlooka podesiti da zahtijeva provjeru autentičnosti. Ako ne ide daj screen shot postavki pa riješimo to.

16 godina
millennial kaže...
..

Ne, to nema nikakve veze.

Vjerojatno moraš za odlazni SMTP poslužitelj u postavkama Outlooka podesiti da zahtijeva provjeru autentičnosti. Ako ne ide daj screen shot postavki pa riješimo to.

-ne da je vjerojatno nego mora, odavno za slanje malia mora biti poznat-autentificiran vlasnik, odgovorna osoba za slanje poruke. .. ono što ljude zbunjuje da to ne moraju kad su na istoj liniji kao mail jer je isti distributer-host, kao tcom, dok kad nije isti distributer-host (mail servera) tad su to dva odvojena-različita podatka koji nemaju veze jedan s drugim, dva različita user-passa.. 

.. a ljudi više ne razlikuju userpass od win-logina i svega povezanog na npr gmail gdje se gmail acc ili msov koristi kao username-login.

-zato u tom dijelu postavke-opcije piše (nešto kao.. po mutnom sjećanju..) 'korisit isti username kao za ulaznu poštu ..' i opcija koja ako se klikne nudi upis drugog username-passa-podatka za send-izlazni mail server..

-ovisno što taj server za send-mail podržava od protokola, npr ssl-tsl kao i portove na koje je send spojen unesu se podatci, dobiju od operatera ili google jer su javno dostupni-znani, jer su standardni pa do tog da se može probati s par mogućih kombinacija od kojih će jedna proraditi ali to nije dobar način, jer je ponekad potrebno i restart osa pa do promjene nije aktivna i dobra postakva-upis, tj kad se znaju točni podatci tad se oni upišu i moraju raditi, ako ne rade tad je nešto drugo problem, npr tipfeler u username-passu ili bilo kojem podatku, npr umjesto točke-zarez što pola ljudi ne vidi jer su ćoravi itd.. :) a kad baš neće tad treba i restart jer je mail podatak na nivou osa kao user itd. .. tj za outlook je to podatak u controlpanelu.. ne samo client-softu treće strane neovisno o osu..

-npr primjer kad je sve točno, osim passworda.. koji se u nekom trenutku iz bilo kojeg razloga resetirao ali juzer više za to ne zna, ne sjeća se.. kao ni prvih ugovora na kojima je bio taj podatak, slično kao da se na freemailu izgubi email jer je bio neaktivan recimo duže od 3mj .. tad naravno ne radi, jednako ne radi ako je greška-tipfeler u nazivu user-a-maila ili bilo kojeg drugog podatka koji je 'točan' osim što je zatipak-pogrešan a da bi proradilo traži i restart win .. pa nekad stvarno zna ispiliti osobu dok proradi ili dok se takav stari podatak izvuće iz recimo tcomovog komunikatora koji više ne podržava ništa.. :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice