Grand Theft Auto (GTA VI) - Rasprava

poruka: 332
|
čitano: 174.169
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Grand Theft Auto VI
15 godina
Re: Grand Theft Auto (GTA VI) - Rasprava
antimadridista kaže...

Je eto igrati ćeš GTA 6 na 120+ fps sa konfiguracijom od 1000 eura na high detaljima bez DLSS-a i bilo kakvog upscalinga. Kome ti prodaješ maglu?

Nemoj izvrtat sad i stavljat riječi u usta.

"A računalo će izvuć garant na 4k rezi 90+ fps'a uz pametna podešavanja i upscale tehnologije."

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2026 15:10 (Cryogenic).
16 godina
e9droid kaže...

ps5 obicni ima gpu equivalent rtx3060, pro cca 4060ti, to nije luksuz, to je minimum minimuma, meni nije jasno kako ljudi očekuju 60fps na procesoru starom 7-8god i tom grafikom, budite sretni da radi u 30 stabilnih i da nije previse mutno. Taj pssr je malo bolji sharpening i to je to, ne stvara to fps, cpu daje fps. Ne mogu od gova pitu napravit.

PSSR 2.0 je usporediv sa PC upscaling tehnologijama. Pogledaj Digital Foundry video analizu. Kod GTA 6 je problem što će igra biti CPU heavy i tu upscale neće pretjerano pomoći. Ali zavisi od igre do igre. U masu igara PSSR 2.0 radi ogromnu razliku.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
5 godina
antimadridista kaže...
e9droid kaže...

ps5 obicni ima gpu equivalent rtx3060, pro cca 4060ti, to nije luksuz, to je minimum minimuma, meni nije jasno kako ljudi očekuju 60fps na procesoru starom 7-8god i tom grafikom, budite sretni da radi u 30 stabilnih i da nije previse mutno. Taj pssr je malo bolji sharpening i to je to, ne stvara to fps, cpu daje fps. Ne mogu od gova pitu napravit.

PSSR 2.0 je usporediv sa PC upscaling tehnologijama. Pogledaj Digital Foundry video analizu. Kod GTA 6 je problem što će igra biti CPU heavy i tu upscale neće pretjerano pomoći. Ali zavisi od igre do igre. U masu igara PSSR 2.0 radi ogromnu razliku.

Pa to i je poanta, ljudi misle da će pssr stvoriti fps od nekuda, a cpu+ram je limitirajući faktor... Pssr olakšava grafici, ništa drugo, znači pro će imati malo bolju oštrinu i detalje. 

https://www.youtube.com/@mega0nyt
5 godina

Evo zanimljiva poredba tailera i novih screenova, graficki downgrade u nekim segmentima

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2026 19:58 (e9droid).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Samo 6 godina fulao 😂
15 godina

Ja preoder preko paypala napravio na ovoj stranici (nisam ni znao da su naši ljudi gameboost.com): https://gameboost.com/grand-theft-auto-vi-europe-1-00-69478

Kod za popust od 14%: AKS14 

S kodom vam igra izađe 65€ (standard verzija - samo key bez kutije), nađite neku zemlju di je vat 0% poput bosne i to je to ;)

Morate imati europski playstore account da bi mogli aktivirati key.

Napomena: Ima verzija i za xbox.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2026 22:17 (Baldurion).
Moj PC  
4 0 hvala 1
12 godina
Baldurion kaže...

Ja preoder preko paypala napravio na ovoj stranici (nisam ni znao da su naši ljudi gameboost.com): https://gameboost.com/grand-theft-auto-vi-europe-1-00-69478

S kodom vam igra izađe 65€ (standard verzija - samo key bez kutije), nađite neku zemlju di je vat 0% poput bosne i to je to ;)

je li gameboost sigurna stranica za kupovinu igara?

14 godina
Ako je vjerovati Trustpilotu čine se legit, ali nikad nisam tamo kupovao pa ne znam.

Znam da je Instant gaming pouzdan za kupnju gift cardova za PS. Bon od 80 eura mozes kupiti za 69 eura.

0 0 hvala 0
15 godina
SEYOboy kaže...
Baldurion kaže...

Meni je trustpilot mjerilo da li je stranica fejk ili ne + provjerim jos dodatno komentare po redditu, google itd. Koliko sam vidio vlasnik je Hrvat i već godinama posluju. Po meni nemaš brige, a i piše da je moguce zatraziti refund dok god igra ne izadje, tako da ako se predomisliš zatraži refund + veliki je pokazatelj isto da li je legit stranica da li imaju opciju placanja preko paypala. Moj savjet ti je da platis preko paypala ako budes uzimao. Tako ces biti siguran. 

https://lidermedia.hr/tvrtke-i-trzista/kristijan-salijevic-od-studentskog-hobija-do-globalnog-biznisa/

Evo i članak o liku i firmi. 

P.S. Nemam nikakvu povezanost sa navedenom firmom niti sam placen da ih tu hvalim (nisam ni ja do sada kupovao preko te stranice) :-)

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2026 17:36 (Baldurion).
12 godina

Pitao sam zbog toga što sam pronašao na redditu dosta negativnih komentara.

0 0 hvala 0
15 godina

Navodno neki novi emulator pokreće 2D i neke 3D igre za ps5 na pc. Možda i GTA VI preko emulatora na pc. "Jadan" Sony. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Cryogenic kaže...

Navodno neki novi emulator pokreće 2D i neke 3D igre za ps5 na pc. Možda i GTA VI preko emulatora na pc. "Jadan" Sony. 

https://github.com/sharpemu/sharpemu

Ali tek je u nekoj "alpha" fazi. Potrajat će dok to bude playable.

17 godina
SEYOboy kaže...

Skoro sve stranice koje pronađeš na https://www.allkeyshop.com/ , odakle kupuješ digitalne ključeve, su uglavnom sivo tržište. To uključuje i gameboost. Sad, može se desiti da ključ koji kupiš ne radi - e onda nastupa tu gameboost da li će te zaštititi i natjerati prodavca na refund ili ne. Gledaj da prodavci imaju dobre ocjene, a ne da li stranica ima dobre ocjene.

P.S kad klikaš u korpi da platiš, pazi da se ne prijaviš na neke njihove pretplate itd, znaju često da stave kao default opciju pa da ti novčanik krvari na pretplati a da ni ne primijetiš.

5 godina

Ne kuzim zasto itko preordera uopce ako nema diska, eventualno 1-2 dana prije radi preloada. Preorder bonus su nekakvi glupi skinovi, 100eur edition iste neke gluposti, nista bitno.

Da ne govorim da gameplay nismo vidjeli, hrpa toga se ne zna jos, ljudi su ovce...

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.7.2026 12:15 (e9droid).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
e9droid kaže...

Ne kuzim zasto itko preordera uopce ako nema diska, eventualno 1-2 dana prije radi preloada. Preorder bonus su nekakvi glupi skinovi, 100eur edition iste neke gluposti, nista bitno.

Da ne govorim da gameplay nismo vidjeli, hrpa toga se ne zna jos, ljudi su ovce...

slazem se sa svime osim sa boldanim.

i ja sam mislio da je ultimate verzija samo s vizualnim dodacima, ali ukljucuje dodatne misije, dodatne mogucnosti u igri itd. 
mozda su nekome nepotrebne, ali opet nisu samo neki skinovi il obleka. 

ja nisam napravio preorder, lova ceka na psn walletu ali necu kupovat do tjedan dva prije izlaska (preload ide tjedan dana prije), prvenstveno jer ne vjerujem jos uvijek 100% da ce to izac 19.11. 

15 godina

Crazy, $100 igra na konzoli od 800 eura i dobiješ 30 fps'a. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2026 17:18 (Cryogenic).
Moj PC  
0 3 hvala 0
5 godina

Nažalost, to se pretpostavljalo od početka zbog limitacije CPUa.

Vjerujem da ce na pro verziji s vremenom omogucit nekakav performance mode, ali s debelo narušenim teksturama, fidelityem i sl. tj. Rezolucijom u globalu, pa ce dizat putem PSSR2.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2026 17:25 (BioZZG).

1 0 hvala 0
16 godina

Evo mojeg mišljenja, kratko i jasno.

Što očekujem:

Da igra bude jedna od 3 najbolje u godini, možda i najbolja te godine.

Realna očekivanja:

Igra će bit odlična, zabavna, ali neće bit najbolja igra ikad, a moguće niti bolja od Witchera 4 ili Obliviona kad napokon izađe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
crocro23 kaže...

Što očekujem:

Realna očekivanja:

Igra će bit odlična, zabavna, ali neće bit najbolja igra ikad, a moguće niti bolja od Witchera 4 ili Obliviona kad napokon izađe.

Za 80eur standard edition - bez diska, 10god razvoja, toliko hypa, ocekujem najbolju igru ikada, ako to ne bude onda je promasaj

16 godina
e9droid kaže...
crocro23 kaže...

Što očekujem:

Realna očekivanja:

Za 80eur standard edition - bez diska, 10god razvoja, toliko hypa, ocekujem najbolju igru ikada, ako to ne bude onda je promasaj

Zaista misliš da je promašaj ako ne bude najbolja ikad? Što ako bude u rangu Witcher 3, God Of War, RDR2?

11 godina
e9droid kaže...
crocro23 kaže...

Što očekujem:

Realna očekivanja:

Najbolja igra ikad je stvar ukusa, nekome je svaka nova Fifa najbolja igra ikad.

Iako sam jako nabrijan na GTA 6, igra koju najviše iščekujem je Total War Warhammer 40k, to je stvar osobne preference.

Za GTA 6 očekujem da bude prava evolucija, odnosno pravi next gen open world. RDR 2 je bio dobar korak, a ovo sada baš očekujem jedan živi svijet sa inteligentnim NPC-evima. Ako to dobijemo onda je to to, a ako ne onda će biti tropa, barem po meni. Jer jednake mehanike kao u GTA 5 samo sa novom pričom bi bile promašaj.

Inače, onaj Nate insider na twitteru je rekao da ćemo vidjeti nešto novo o GTA 6 sad u kolovozu, iako nije baš da trebaš biti Nostradamus da to predvidiš, ako igra izlazi u studenom, a nije prikazana uopće u zadnjih godinu dana, onda je 95% šansa da će biti pokazana u kolovozu i da će time krenuti najjača faza marketinga. S tim da je kod GTA specifična situacija da ni ne moraš imati marketing, igra se reklamira i prodaje sama.

11 godina

sve što očekujem već je i najavljeno - veća mapa, poboljšana grafika, detaljnije uređivanje auta, likova i oružja koje je bolje nego do sad.

on što bi htio vidjet (ali ne očekujem nužno) je duži main story - cca 100 misija kao u san andreasu i RDR2, a ne samo 60ak kao u GTA V.

nije me briga za side misije i skupljanje nebitnih itema po gradu ako priča bude plitka, nepotpuna ili zbrzana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Cryogenic kaže...

Crazy, $100 igra na konzoli od 800 eura i dobiješ 30 fps'a. 

ovo vrijedi za obican ps5 ili i za pro?

15 godina
Zasad su to samo teorije. Ali pretpostavka je da će i Pro biti u 30 jer je problem do slabog procesora. Samo GPU dio je jači u odnosu na običan PS5.

Dok Rockstar ne potvrdi nećemo znati.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2026 14:54 (Hexfire).
16 godina

Prema svemu sudeći igra će na tih jadnih 30fpsa izgledati kao GTA V na PS3...

Nigdje nisam naišao, hoće li biti support za tipkovnicu i miš, ako toga nema, sigurno me neće vidjeti dok ne dođe na PC.

Iako si svakako nebi kvario iskustvo na PS5 s lošim performansama i grafikom dok na PC-u imam puno veće i bolje mogućnosti igranja.

Problem je samo što pitanje kada će zapravo igra biti lansirana za PC..

BяєGa
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
A vjerojatno u roku 12 mjeseci. Nije da ima financijske logike odugovlačiti.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
11 godina

ako netko živi pod kamenom, Rockstar je objavio da će 27.8., koliko sam vidio to je u 21h po našem vremenu, biti prikazan "extended look" igre, i to ekskluzivno na Netflixu

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Eksluzivno 6sati
14 godina
U posljednjih 15 mjeseci (od trailera 2) su pokazali nesto malo slika, artwork video i sada su najavili trailer za trailer. Koji qrac?

Očekivanja i hype će biti preveliki i lako bi se moglo dogoditi da igra flopne.

1 0 hvala 0
15 godina

Već je i vrijeme da vidimo nešto konkretno. Nije da će me uvjeriti da igu odigram u 30FPS, ali iskreno me zanima koji bi mogao biti "killer feature". 

Barem se nadam da "extended look" podrazumijeva hrpu gameplaya. 

Zanimljiv potez od strane Netflixa. Ne znam sugerira li to neko buduće kretanje u smjeru više gaming sadržaja na platformi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Grand Theft Auto VI
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice