Upravo tako. Nogometnih igara nedostaje. Ljudi vole nogomet i zele igrat nogometnu igru. Također EA-u ide na ruku sto jedini ozbiljni konkurent ima samo taj online mod (repliku futa), a postoje velike baze pro clubs igraca i career mode igraca. Vecina ljudi na ovom forumu igra samo FUT, no realnost je da zadnjih godina ove brojeve velikog playerbasea na kraju igrinog zivotnog vjeka pune upravo baze nekih drugih igraca(career mode i pro clubs). FUT se iz godine u godinu sve ranije prestaje igrat. Veliki broj ljubitelja FM-a i PES-ove stare master lige je preslo na Fifu zbog career moda. EA konacno krece ulagat u pro clubs kako treba(nadam se), a dokaz za to je implementacija ovog groundsa u taj mod. No bojim se da ce taj mod updateat ubacivanjem mikrotransakcija po uzoru na NBA 2K. Neki dan sam raspravljao s tipom na nekom yt videu o EA FC 27 gdje me je tip uvjeravao da s EA FC gameplayem sve stima. Na moj odgovor da je lik EA-ova ovca koja ne razumije nogomet igrajuci ovaj fliper na steroidima, lik mi odgovara da ga boli kurac za FUT i da prica o career modu s podesenim sliderima za realnost. Malo se tu zapitas i vidis koliko si zapravo navucen na te jebene kartice FUT-a i ne vidis da imas druge modove u igri.
Da ne bi bilo da pricam bezveze, evo dokaza s youtube koji otvaraju oči:
Official Gameplay Deep Dive: 1.3m pregleda, 4717 komentara na video.
Official Career Deep Dive: 1.9m pregleda, 4693 komentara na video.
Official Ultimate Team Deep Dive: 593.000 pregleda, 1681 komentar na video.
Official The Grounds Deep Dive: 650.000 pregleda, 2270 komentara na video.
Ljude vise zanima sta je novo u career modu nego u ultimate timu i to je cinjenica. Ista stvar i s EA FC 26, EA FC 25 koliko sam gledao, ali pretpostavljam da ide to dosta FIFI unatrag za onoga tko zeli istrazivat. Netko igra, netko sima matcheve, no career mode igra veliku ulogu u pumpanju tih brojeva.
I za kraj, obican seasons mode u peak time ima 20-25k igraca online, iako se u isti nije ulagalo od Fife 12. Ako pogledate leaderboards i top 100 igrace u tom modu, vidis da pojedinci DNEVNO odigraju 20-30 tekmi u njemu.
EA stvarno nudi raznolikost modova i drzi monopol tu, no gameplay je smece koje ovisno o modu njegova glupost dolazi vise ili manje do izrazaja. Za offline postoje slideri koje mozes podesit da mjenjaju gameplay za 180 stupnjeva, dok je FUT prica za sebe. Moje osobno misljenje da svake godine programeri ne ulaze previse u mehaniku gameplaya, nego samo podese te postojece slidere, updateaju dresove i rostere, ubace par novih animacija i driblinga i to izbace kao novu igru. Ekipa kupuje, oni se bogate uz minimalno truda i to je to. Dok ne dodje neki ozbiljni konkurent, EA nema razloga mijenjat tu formulu.
Sve to stoji, ljude uvijek zanima najvise sto je novo, ali u vecini slucajeva nakon sto igra izadje, to novo brzo padne u vodu. Tako da broj viewova ne trrba shvacat kao neki benchmark.
Ima drugij modova osim FUTa da, ali recimo seasons uvijek igraš protiv istih klubova, svi uzimaju najjace pa dosta brzo dosadi.
Kolko god FUT bio zbugiran, smeće ili nešto peto, uvijek će bit igriv više nego svi ostali modovi skupa jbg.
Po meni, football manager bi mogao na novom UE5 engineu razviti da se moze i kontrolirati utakmica tj. Igrati i tu bi bio zadnji cavao FIFI i ostao bi im jedino FUT kojeg bi morali srediti kako spada.
Ali to je SF jer nemaju para jbg, a online od FMa je jako kompetitivan tako da bi to mogla bit vrhunska prica, po meni.

da se svijet vrti i industrija oko brojki reddita, tema FIFA-e na bug forumu i vieweva novih featurea, gaming industrija bi bila daleko drugačija nego je zaista 
ali naravno, to su sve zagrizeni manijaci FUT-a i oni nemaju pojma, cekaju samo tebe da ih prosvijetlis.