Sitni offtopic... PS5 nema VRR jer uopće nema mogućnosti za to ili je jednostavno Sony nesposoban izbaciti patch?
Prije ovo drugo.

Sitni offtopic... PS5 nema VRR jer uopće nema mogućnosti za to ili je jednostavno Sony nesposoban izbaciti patch?
Prije ovo drugo.
Ps5 nema nikakvih zapreka za VRR,1440p,Freesync itd itd osim samog Sonya....
1440p nisu podrzali jer su oni mislili da to nikome ne treba a za VRR vjerovatno pokusavaju iskombinirat da Ps5 sto bolje radi sa njihovim televizorima na kojima je VRR jako problematican a oni ih reklamiraju kao made for ps5.
Uglavnom korporacijske igre....
Minimalni fps 63 na 1440pna rtx3080ti i mi pricamo o nekakvom perfektnom izvodjenju?
A jel znaš koliko dugo se taj minimalni fps održavao ili je samo dipnulo na pol sekunde i to je to? Taj podatak ne govori niš o glatkoči izvođenja....
I svatko tko je igrao CP zna da je najzahtijevniji dio u centru grada gdje hoda najvise NPCova gdje su oni shopovi itd...tamo zasigurno ides ispod 60fps a toga nema u benchmarku.
Apsolutno nije istina ali isto tako ni ovo što ću ja napisati nekom drugom ne mora biti istina.... Meni je FPS najviše ubijalo na onom nekom trgu tj tržnici gdje sam išao kupiti neku ploću za Johhnya i u onoj ulici di je Vik. Svi ostali djelovi grada je igra radila OK - više manje. Bez obzira na gužvu, promet ili što ti ga ja znam...
A takodjer je ocigledno da dizanje na 4k donosi dodatni udarac na performanse.
No shit , ko bi reko!?
Znači, između ostalog, dodali su suspenzije na sva vozila, panic driving kod NPC-a, poboljšali vozni model, reakcije ljudi na nasilje i ko zna što sve ne a da nije navedeno u patchu (reddit) i jebiga, naravno da igra radi lošije ali ,tehnički tj grafički, nema ljepše igre sa RTX ON ali ni zahtjevnije... Ko ti je kriv što imaš sranje od kartice . šalim se, ima ljudi kojima igra radi sa 3080 super ali ima i onih kojima ne. Ako nađem thred na redditu ti pošaljem. Ljudi se žale na istu stvar ko i ti. Jebiga, bogovi RTX i DLSSa te ne vole...
Neke promjene koje nisu navedene u patch notesu:
i još ovo što sam našao:
We welcome the presence of umbrellas in Night City :) : cyberpunkgame (reddit.com)
Patch 1.5 | Car reaction to women crossing the street. : cyberpunkgame (reddit.com)
Appearance of Saburo Arasaka in 2023 has been changed : cyberpunkgame (reddit.com)
I ko zna što još....
Čisto sumnjam jer još ima posla oko sp ali... Da se mene pita - nadam se da ne.... I sad sam se sjetio da sam se zajebao sa ovim drugim playthroughom, opet sam uzeo žensku V i to znači da opet neću maznut Panam - o jebem te živote.... Ona Judy mi ide na živce
Čisto sumnjam jer još ima posla oko sp ali... Da se mene pita - nadam se da ne.... I sad sam se sjetio da sam se zajebao sa ovim drugim playthroughom, opet sam uzeo žensku V i to znači da opet neću maznut Panam - o jebem te živote.... Ona Judy mi ide na živce
Ja počimam danas. Ovaj puta sa muškim. I totalno drugo sve. Idemo na nomada. Baš mi se igra.
Skidam na ps5 trial, bas da vidim, no, nemam neka prevelika ocekivanja....
Ja počimam danas. Ovaj puta sa muškim. I totalno drugo sve. Idemo na nomada. Baš mi se igra.
Hoćeš stići odigrat prije Elden Ringa?
Hoćeš stići odigrat prije Elden Ringa?
Neću, počet ću poslije Elden Ringa...
Ženski Street kid sad a prvi put sam odigrao nomad također žensko... Muka mi je zbog Panam jer su sad dodali da ti tu i tamo pošalje goli selfie nakon jebačine. Aaaaaaa, niš - ajmo jovo nanovo
Znam da je ovo vise pc orijentirana tema, no probao ps5 varijantu....
Grebi ga, kad vidim fps dropove, na performance modu...... nije to jos to.....
Kolko ja znam od toga su odustali.
https://www.techradar.com/news/cyberpunk-2077s-multiplayer-game-has-been-cancelled
Dečki, ako volite RTX pizdarije a imate loše perfomanse na višim rezolucijama (ko ja) probajte Lossless Scaling on Steam (steampowered.com). Ovaj programić upscalea sa 1080 na 1440 bez onog blura i radi super barem ovako na prvu. Kad uhvatim vremena moram malo bolje testirat ali, kažem ovako na prvu, igra izgleda isto ko i native a dobio sam cca 11-15 fpsa (od 40-ak koliko sam imao do 55-60 )
Dečki, ako volite RTX pizdarije a imate loše perfomanse na višim rezolucijama (ko ja) probajte Lossless Scaling on Steam (steampowered.com). Ovaj programić upscalea sa 1080 na 1440 bez onog blura i radi super barem ovako na prvu. Kad uhvatim vremena moram malo bolje testirat ali, kažem ovako na prvu, igra izgleda isto ko i native a dobio sam cca 11-15 fpsa (od 40-ak koliko sam imao do 55-60 )
Kako obican upscale moze radit bolje od DLSS ili cak i AMD FSR ili kako se vec zove....mislim sve je moguce ali opet.
Kako obican upscale moze radit bolje od DLSS ili cak i AMD FSR ili kako se vec zove....mislim sve je moguce ali opet.
Možda sam se krivo izrazio... Imam 1440p monitor, igrinu rezoluciju sam postavio na 1080, DLSS on i onda upalio ovaj scaling koji mi je maknuo sav blur kojeg dobiješ kad ne staviš nativnu rezu a igra i dalje izgleda fantastično. Dobitak FPS je zbog smanjenja rezolucije a ne zbog ičeg drugog.
Možda sam se krivo izrazio... Imam 1440p monitor, igrinu rezoluciju sam postavio na 1080, DLSS on i onda upalio ovaj scaling koji mi je maknuo sav blur kojeg dobiješ kad ne staviš nativnu rezu a igra i dalje izgleda fantastično. Dobitak FPS je zbog smanjenja rezolucije a ne zbog ičeg drugog.
U biti si dodao sharpening a nisi nista maknuo rekao bih,ali bitno je da se tebi svidja krajnji rezultat i to je to.
U biti si dodao sharpening a nisi nista maknuo rekao bih,ali bitno je da se tebi svidja krajnji rezultat i to je to.
Ne, nije sharpening nego upscale.... Nvidia Image Scaling Runs On Radeon GPUs Thanks to Lossless Scaling | Tom's Hardware (tomshardware.com)
Ne, nije sharpening nego upscale.... Nvidia Image Scaling Runs On Radeon GPUs Thanks to Lossless Scaling | Tom's Hardware (tomshardware.com)
Znaci sa 720p? na 1080p preko DLSS-a i onda sa ovim lossless na 1440p?
Znaci sa 720p? na 1080p preko DLSS-a i onda sa ovim lossless na 1440p?
Da. Ako uhvatim vremena ću postat slike danas...
Evo za sada samo ova 2 skrinšota sa početne lokacije. Ne stignem više igrati tako da ću još neke usporedne skrinšotove baciti kad dođem u neki kompliciraniji dio. Di ima više frejmova je lossless
upscalao si upscalano, Inception (san unutar sna) :D
Evo za sada samo ova 2 skrinšota sa početne lokacije. Ne stignem više igrati tako da ću još neke usporedne skrinšotove baciti kad dođem u neki kompliciraniji dio. Di ima više frejmova je lossless
Vidi se gubitak kvalitete ovak na tim slikama, ali u gameplayu mislim da se ne kuzi. Budem i sam probao :)
Vidi se gubitak kvalitete ovak na tim slikama, ali u gameplayu mislim da se ne kuzi. Budem i sam probao :)
Kuži se malo da ali s obzirom da je input 720 ovo je i više nego dobro ali, kao što kažeš, u igri kurca se ne kuži.
Osim sta je totalni fail jer ne moze drzat 60 lockano a sony nije u stanju omogucit vrr... Ko voli trzanje, izvrsno je..
Osim sta je totalni fail jer ne moze drzat 60 lockano a sony nije u stanju omogucit vrr... Ko voli trzanje, izvrsno je..
Do ovoh zadnjeg patcha freesync i gsync u pc verziji nisu radili kako treba,imas hrpu o tome online,sad radi pa mi mozda cak i pc verzija dolazi u obzir jednog dana za nastavit...jednog dana.
Poanta je....da Ps5 i ima VRR mozda ne bi radilo kako treba sa Cyberpunk,nemam XsX verziju da testiram i ne da mi se kupovat ju samo za test posto sam vec kupio za PC i Ps5
Dualsennse podrska je u biti najveca novost tog zadnjeg updatea kroz sve 3 verzije igre.