to nije ni blizu komplicirano kao što opisuješ. Super je ako si toliko financijski siguran da te to uopće ne zanima, ali nije baš da se radi o 10 eura. Igru za koju ti trenutno stoji da je 599 kn na storeu, možeš naći na oglasnicima za 30-40 eura. I onda nakon što ju pređeš možeš ju opet prodati gotovo za iste novce za koje si je kupio. Dakle dođemo to toga da igru koja digitalno košta 80 eura možeš odigrati za 10-20 eura, a možda i besplatno, ja sam koji puta i to napravio.
ne znam kad si zadnji put radio oglas, ali to je danas nešto prejednostavno, doslovno fotka i nekoliko klikova na mobitelu i imaš oglas.
I ne moraš se nikad cijenkat, staviš svoju cijenu i gotovo, ako me netko traži niže onda procjenim jel mi odgovara ili ne. Ako ne onda napišem "Ne." i to je to.
Prikazujete to kao da je to nešto što uzima nevjerojatno količinu vremena i energije, meni je trenutno 5 oglasa aktivno za razne stvari i nemam nikakvih problema, doslovno tu i tamo koja poruka, dogovor i posao završen. Ali možda sam ja nevjerojatno sposoban i inteligentan, čak i više nego što sam mislio.
Uzima dosta količine vremena i energije. Staviš oglas, prvo ti se krenu javljati spameri. Onda kad se njih riješiš krenu žicaroši.
Pa zovu, pa šalju poruke, pa šalju na viber, whatsapp, njuskalo. I onda to počne nervirati, a svi bi se cjenkali za barem poštarinu. Onda postaneš bezobrazan, a ne bi trebao biti i mrziš sam sebe zbog toga što te iznerviraju.
Ili ti se nitko ne javlja. A vrijeme prolazi, cijena igre pada, pa malo sniziš cijenu i tako. I onda kad uspiješ dogovoriti s nekim, e onda tek treba zapakirati, odnijeti na poštu i poslati, pa javiti čovjeku da si poslao, pa pratiti jel preuzeo, pa jel ti lova sjela. Pa nekad čovjek ni ne preuzme jer je klinjo bez odgovornosti ili jednostavno nečovjek.
I onda za 2 mjeseca klinac veli da bi opet igrao tu igru, zašto smo ju prodali :-)
znači doslovno nikad nisam imao nikakvih problema, niti iskustava koje ti ovdje pišeš, a godinama prodajem i kupujem preko raznih oglasnika.
Koji put sam izignorirao i blokirao i to je to, ono tip mi pošalje da bi mijenjao za drva, onda se samo dobro nasmijem i blokiram ili izignoriram. Pa to baš bude simpatično.
Možda sam ja tolerantiniji, ali više sam energije i vremena izgubio na ova dva posta o tome danas nego što izgubim na 10 oglasa.