Uzeo sam Xiaomi 13 Pro za kinesko tržište. Nije prvi "kineski" uređaj koji sam naručio ali sam do nedavno bio na Telemachu i nisam imao apsolutno nikakvih problema sa mrežom. Ne znam kako će biti na T-Comu. Konkretno, frekvencije koje nedostaju su n28b(700) 5G i B20(800) 4G. Ne razumijem se apsolutno ništa u te frekvencije pa ako ima neka dobra duša da mi malo pojasni. Hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uzeo sam Xiaomi 13 Pro za kinesko tržište. Nije prvi "kineski" uređaj koji sam naručio ali sam do nedavno bio na Telemachu i nisam imao apsolutno nikakvih problema sa mrežom. Ne znam kako će biti na T-Comu. Konkretno, frekvencije koje nedostaju su n28b(700) 5G i B20(800) 4G. Ne razumijem se apsolutno ništa u te frekvencije pa ako ima neka dobra duša da mi malo pojasni. Hvala!
Puno puta prežvakana tema na ovom forumu. O količini uvreda pojedinaca čim se spomene ovaj problem o kojem se raspituješ (da se ne kupuju takvi mobiteli), da ne govorim.
700 će ti trebati na A1, 800 na HT-u kojeg spominješ, pogotovo u manje naseljenim područjima. 700 sam koristio npr. u Poreču. 800 je stanardno i u Zagrebu. Kod agregacije kanala falit će ti jedna frekvencija (vidi sliku). I dalje ćeš moći koristiti mobitel na drugim frekvencijama, ako postoje na području na kojem se nalaziš.
Vjerujem da je puno postova napisano na tu temu, sjećam se još prije 10-15 godina da su se vodile žustre rasprave oko toga. O zlobnim komentarima ne treba trošiti riječi ni vrijeme ni snagu. Hvala ti puno za tvoj odgovor. Živ bio ;-)
Vjerujem da je puno postova napisano na tu temu, sjećam se još prije 10-15 godina da su se vodile žustre rasprave oko toga. O zlobnim komentarima ne treba trošiti riječi ni vrijeme ni snagu. Hvala ti puno za tvoj odgovor. Živ bio ;-)
Koristi mobitel i uživaj. Ako primijetiš puno propuštenih poziva tj. poruka "tko je zvao", a imao si uključen mobitel, malo prati koje frekvencije koristi. Za to ti dobro dođe aplikacija NetMonster koju možeš skinuti iz Googleove trgovine. Pa ćeš sam odlučiti hoćeš li zadržati mobitel ili ne. Vjerujem da hoćeš.
I ja mislim da hoću :-) Hvala ti još jednom.