Render mašine

poruka: 49
|
čitano: 7.886
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Render mašine
FakeDeath kaže...

gle radje i sada 13k daš pa imaš to kako treba...nego sve na knap raditi ;=)

mislim ko ima 10 ili 12 moze jos i 1 naci :D

A ima i tu istine. Hahha

Sad sam po futuri gledao i GTX 760 je u cijenovnom rangu sa GTX 660 Ti, MSI-eva.

http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=N760-2GD5/OC

“Why is marijuana against the law? It grows naturally upon our planet. Doesn’t the idea of making nature against the law seem to you a bit.. unnatural?” ― Bill Hicks
15 godina
FakeDeath kaže...

pa nije baš tako...za rendanje 580 je bolja od 680, ovisno o programu,ali u vecini je

Da, u pravu si. Ovo je pitanje koje se već dugo poteže po razno raznim 3D forumima :) Sve zapravo zavisi u kojem se programu radi i šta.

13 godina
Antonio kaže...
FakeDeath kaže...

A ima i tu istine. Hahha

Sad sam po futuri gledao i GTX 760 je u cijenovnom rangu sa GTX 660 Ti, MSI-eva.

to je krš od grafičke...

radje sačekaj 3-4 dana jer dolaze gigabyte 760

PCE nick: FRipper
16 godina
neaktivan
Ma i tak i tak će kupovina kroz 20-ak dana tek, tako da ima vremena. :)
“Why is marijuana against the law? It grows naturally upon our planet. Doesn’t the idea of making nature against the law seem to you a bit.. unnatural?” ― Bill Hicks
12 godina
Render mašine

Hmm citam i citam i dobio si dosta dobrih prijedloga i ponuda ali meni je nejasna stvar da ti jos uvijek nista neznas o 3Du kako sam kazes i sad kupujes skupi komp da bi napravio 3d igru ? Svaka cast entuzijazmu ali mislim da bi trebao prvo probat malo na sadasnjem kompu jel ce to ici te imas li volje za to (neces bas naucit 3D radit za 3 mjeseca) pa onda riskirat vecu sumu :).

Sto se tice modelinga tu ti treba dobra grafa za openGL i jaci CPU jer je vecina modelinga i dalje single threaded, a za render gledaj sto jaci CPU i sto vise RAMa jer GPU rendering jos uvijek ima dosta limita i catch22 stoseva :).

Neko nepisano pravilo za 3D modeling/Rendering jer da nikad nemozes imati pre jak CPU, Grafu ili previse RAMa :).

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2013 20:34 (Lewis).
Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
Render mašine

nisam ni znao da si i ti na bugu {#}

eto Antonio sada pravi maher za takve stvari,pa pitaj ga što ti još nije jasno ;=)

btw lewis, si imao prilike 7 seriju nvidie testirati, jer ne znam bi li bilo bolje ici na 6 seriju ili 7? :/

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2013 19:50 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...
Antonio kaže...
FakeDeath kaže...

A ima i tu istine. Hahha

to je krš od grafičke...

radje sačekaj 3-4 dana jer dolaze gigabyte 760

{#}

Wow. Ke će mu 760 gtx jel' on hoće igrati BF4 ili se baviti 3dom. {#} ili 660 za početak, {#}.

Ima li još iko na forumu da odradi top temu da se ove provale oko 3da ne ponavljaju svako malo.

Čovjek je početnik tako da ne može ni iskoristiti cuda tehnologiju od 760 ili 660. Što znači da je to ako se ne želi rasipati lovom promašena investicija.

Za 3d rendering odnosno 3d, sav posao koji obavlja grafička kartica (osim cuda tehnologije za simulaciju fizike, "bržu simulaciju") je prikaz slike na monitoru, "prikaz slike". Ništa više, ende. Isto tako je i kod videa odnosno rendanja videa. Kada treba rendati finalni materijal sve je na CPU, koliko će biti kvalitetno i brzo odrađeno. Ko ne vjeruje a bavi se 3dom, kad krene sa 3d rendanjem neka ode i provjeri opterećenje CPU i GPU. CPU će nabijat na 100% sve jezgre a GPU će raditi kako je i radio. Ni SSD tu neće pomoći. Kod video rendanja može biti malo brže. Ima ljudi koji ga kupuju za to, al' opet je to fail. Malo brže ne vrijedi te love.

Neka lovu od grafičke utroši u ram. To je glavno i neki dobar CPU, ne mora najjači. Najjači bi mu dao par sekundi brže rendanje i ništa više. Ako misli praviti kakav 3d video, valjda bi radio nešto od par minuta. Za duže stvari se ili iznajmi render farma ili napravi vlastita, osim ako nisi neki fanatik. I kvalitetan moitor i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2013 19:56 (heged).
13 godina
Render mašine

ti da čitaš ne bi onda napisao uopce ništa...zar nisi vidio da on želi na tom kompu i igrati se??

s razlogom sam rekao onda za početak gtx 660 ako se nema para...a ostalo u cpu i memoriju i monitor

ne znam čemu ovaj post ako nisi sve pročitao i vidio si samo to moje što sam ja napisao?

fak je, koliko si sada ispao pametan i da, treba otvoriti nekakve bisere za takve kao ti {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2013 20:04 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Lewis kaže...

Hmm citam i citm ai dobio si dosta dobrih prijedloga i ponuda ali meni je nejasna stvar da ti jos uvijek nista neznas o 3Du kako sam kazes i sad kupujes skupi komp da bi napravio 3d igru ? Svaka cast entuzijazmu ali mislim da bi trebao prvo probat malo na sadasnjem kompu jel ce to ici te imas li volje za to (neces bas naucit 3D radit za 3 mjeseca) pa onda riskirat vecu sumu :).

sto se tice modelinga tu ti treba dobra grafa za openGL i jaci CPU jer je vecina modelinga i dalje single threaded, a za render gledaj sto jaci CPU i sto vise RAMa jer GPU rendering jos uvijek ima dosta limita i catch22 stoseva :).

Neko nepisano pravilo za 3D modeling/Rendering jer da nikad nemozes imati pre jak CPU, Grafu ili previse RAMa :).

I da i ne. Računalo bi bilo u svakodnevnoj upotrebi za školu, filmove, igre, bilokakve potrebe i još na sve to učenje 3D modeliranja. Rekao sam već par postova gore da će vam se sve to činiti kao longlonglong-shot, ali nemojte se oko toga brinuti jer koliko znam sebe makar mi se to i ne sviđalo i makar to mrzio ja ću sebe natjerat da to naučim, pa makar mi to bilo zadnje. Dio moje osobnosti, jbg. :)

A išlo bi se na jači CPU, ali kao što rekoh računalo će se koristit za sve potrebe tako da mora bi barem dobar u svim pogledima. Na to sam ograničen..

heged kaže...

Žao mi je, ali smatram da nema potrebe da ti na bilo-kakav način odgovorim. Sorry. :)

12 godina
FakeDeath kaže...

nisam ni znao da si i ti na bugu {#}

eto Antonio sada pravi maher za takve stvari,pa pitaj ga što ti još nije jasno ;=)

btw lewis, si imao prilike 7 seriju nvidie testirati, jer ne znam bi li bilo bolje ici na 6 seriju ili 7? :/

Nisam jos, tj. jos sam na 6xx seriji (nekoliko komada) i nesto 5x i 4x serija u render slaveovima je rmi onboard graf anije imala snage za otvorit neke scene (slab OGL) pa sam ubacio i u renderslaveove. Gledao sam uzeti Titana (napajanje sam dimenzionirao za 2 grafe + 2 titana) ali s obzirom da Octane jos ima previse limita za moj ukus (i cinjenica da nemozes dodati RAM na grafu) odustao sam od GPU renderinga za sad i uzeo DualCPU workstaton. Ova nova Quadro sa 12GB Rama bi bila dobra ali brijem da ce cijena biti ko prosjecni automobil srednje klase pa nist od toga za sad a prelazak sa 6xx na 7xx seriju mi za sad nije interesantan osum u slucaju d aidem na vise RAMa na grafi a za to cu jos malo sacekat da padnu cijene jer trebam barem dvije za upogonit sva tri monitora :).

Antonio kaže...

I da i ne. Računalo bi bilo u svakodnevnoj upotrebi za školu, filmove, igre, bilokakve potrebe i još na sve to učenje 3D modeliranja. Rekao sam već par postova gore da će vam se sve to činiti kao longlonglong-shot, ali nemojte se oko toga brinuti jer koliko znam sebe makar mi se to i ne sviđalo i makar to mrzio ja ću sebe natjerat da to naučim, pa makar mi to bilo zadnje. Dio moje osobnosti, jbg. :)

A išlo bi se na jači CPU, ali kao što rekoh računalo će se koristit za sve potrebe tako da mora bi barem dobar u svim pogledima. Na to sam ograničen..

Jasno mi je da imas volju i zelju ali nekako kad vidim "skola/igranje/filmovi/3d" nekako sam skptican jer nevidim kad ces imati vrijeme za 3d uz ovo ostlao sto si nabrojao :). Davno jis u proslom stoljecu kad sam ja tako mislio i koristio sve to na istoj masini nekako je igranje uvijek prevladavalo pa nije bas ostajalo vremena za nist drugo :), onda sam tamo kraj 90ih "presjeko" i od tad nema vise igranja niti sam vise ikad instlairao igru na komp i jos uvijek nemam vremena za sve sto bi htio naucit/probat ili zavrsit od privatnih 3d projekata :). Uglavnom sretno ti bilo i javi kad slozis kompu (za 20ak dana kako si reko) pa da vidimo jel treba sta promjenit/drukcije slozit.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2013 20:32 (Lewis).
15 godina

Za 3D i je važna volja, ali to moraš voljeti da bi to radio i od toga zarađivao i imati neke predispozicije za to. Dobro zapažanje omjera, detalja... Ak Voliš crtat, a još slučajno i kiparstvo, go for it!

16 godina
neaktivan
Lewis kaže...
Jasno mi je da imas volju i zelju ali nekako kad vidim "skola/igranje/filmovi/3d" nekako sam skptican jer nevidim kad ces imati vrijeme za 3d uz ovo ostlao sto si nabrojao :). Davno jis u proslom stoljecu kad sam ja tako mislio i koristio sve to na istoj masini nekako je igranje uvijek prevladavalo pa nije bas ostajalo vremena za nist drugo :), onda sam tamo kraj 90ih "presjeko" i od tad nema vise igranja niti sam vise ikad instlairao igru na komp i jos uvijek nemam vremena za sve sto bi htio naucit/probat ili zavrsit od privatnih 3d projekata :). Uglavnom sretno ti bilo i javi kad slozis kompu (za 20ak dana kako si reko) pa da vidimo jel treba sta promjenit/drukcije slozit.

Točno toga se i ja bojim, igre sve uvijek upropaste, ali pokušat ću se kontolirati. Na kraju, ipak mi je 19 godina, pa se nadam da će me sve to pustit relativno brzo, a vjerojatno i hoće jer ima samo par naslova koje bih želio odigrati. A ako ni to ne upali, upalit će stari jer ja sam planirao sam uzimati računalo do 6k kn od novaca koje sam sam ili zaradio, ili uštedio, pa je on rekao da će on nadodati jer ga ipak mislim uzimati za svrhe učenja, što je njemu bitno i evo, došli smo do cifre od 12k kn. :D Njemu se igre naravno neće svidjeti, pa ih neću ni moći igrati nešto previše.

Hvala, hvala. :D Ma ne brini, meni se čini da ću ti se i malo češće javljati jer vidim da tvoje znanje seže daleko. Naravno ako nije problem. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 0:06 (Antonio).
12 godina
Render mašine

Nema problema, samo se ti javi, ako nist drugo javi da vidimo kako napredujes :).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Odlično. :D
Naravno, naravno, kroz 20-ak dana. :)
16 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

ti da čitaš ne bi onda napisao uopce ništa...zar nisi vidio da on želi na tom kompu i igrati se??

s razlogom sam rekao onda za početak gtx 660 ako se nema para...a ostalo u cpu i memoriju i monitor

ne znam čemu ovaj post ako nisi sve pročitao i vidio si samo to moje što sam ja napisao?

fak je, koliko si sada ispao pametan i da, treba otvoriti nekakve bisere za takve kao ti {#}

Naziv teme je "Render mašine", igranje i multimedija je u drugom planu, navodno.

Onda neka uzme tu 660 ili neku jaču GPU i dovoljno jak CPU koji neće biti bottleneck za GPU.

Dosta rama i kvalitetan monitor. Ne treba mu tu 10k kuna.

Neka se odluči koji će render koristiti sa podrškom za GPU rendering, Vray, Iray, Blender, Octane . . .

GPU rendering je daleko brži ali je potrebno nabaviti sav potreban softver i sve podesiti kako treba. Alati za 3d osim Blendera tipa Maya, Lightwave, Cad nemaju built-in GPU rendere, ali zato tu ne trebaju dodatni softver niti podešavanja, imaju built-in CPU i to je to. Imat će jak komp za igranje i medije i 3d, neće morati trošiti novac na skup CPU jer mu ne treba.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 3:14 (heged).
15 godina
Render mašine

ja bih ti preporučio da pošto još ništa ne znaš o 3d uzmeš neki bolji i5 i koristiš diskretnu grafiku za početak. To će te ujedno spriječiti da gubiš vrijeme na igranje. 16GB memorije je minimum za normalan rad, iako jednostavnije scene možeš raditi i sa 8, a pošto te zanimaju igre nećeš se razbacivati poligonima. Kasnije lako dodaš CUDA karticu - paziti na broj cuda jezgri i količinu memorije jer ako scena ne stane u vram onda niš od toga. Ok izbor je 660ti. Nemoj štediti na monitoru, ovaj Dell 24 što ti preporučuju je odličan. Disk minimalno 2TB, SSD ti nije nužan. Sve u svemu bit će ti dosta i 9000kn.

Jednog dana kad budeš imao puno posla kupit ćeš si bar dual xeon radnu stanicu s quadro karticama, a final rendere ćeš ionako slati na render farmu.

P.S. ne zaboravi da je važan dio radne stanice tiho hlađenje i dobra sjedalica za korisnika, jer ćeš provoditi 10+ sati za kompom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 9:24 (jozef).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
heged kaže...

može eventualno ici na brži hdd, seagate i izbaciti SSD

ili npr ovako

http://upload.slike.com/slike/rHVOe.png

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 9:17 (FakeDeath).
16 godina
neaktivan
Render mašine

Kao što sam viđao i drugdje svi imate slične prijedloge, ali opet različite. Uzet ću vjerojatno kao što mi je preporčeno još prije: 3770k, 660 Ti, 16 GB Ram-a i ostalo kako će ispast najbolje, a opet i najjeftinije.. I da, također i monitor koji ste mi preporučili. :)

Stolicu imam već i guza mi je super i nakon višesatnog sjednja. :)

0 0 hvala 0
12 godina

Ima li kakakv update oko ovoga Antonio ? Kako je na kraju zavrsilo, sta si kupio, naucio, jel te jos drzi volja ?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice