Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 42.261
|
čitano: 7.889.749
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Je li RX9070XT baš brutalan overkil za Ryzen 3600?

Vjerojatno ću uskoro ići na 2k rezu pa gledam šta i kako...nije mi baš do veće nadogradnje, s obzirom na cijenu rama... To će čekati neka bolja vremena.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Jeste, nabavi barem 5700X ako ces ici na tu grafu.

16 godina

Ekipa ne znam gdjhe da piatam..Jel se netko igrao s VR

i koliko je tu bitan gpu?

R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
R3nchi kaže...

Ekipa ne znam gdjhe da piatam..Jel se netko igrao s VR

i koliko je tu bitan gpu?

Neloš članak na tu temu:

https://www.pugetsystems.com/solutions/more-workstations/virtual-reality/hardware-recommendations/

16 godina

Nešto razmišljam, onako iz dosade, ubost Asrock Taichi RX9070XT plus 50-100€ za svoju RTX4080, kakvo je Vaše mišljenje.

Prvenstveno se igra PUBG, ostalo onako usput.

RTX stara 2.5 godine, AMD nova.

12 MSI RTX4080 SuprimX
5 Asrock RX9070XT Taichi
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2026 15:10 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pubg ti bolje radi na rtx

18 godina

To mu je zbilja jako bitno ima li 150 ili 170 fps....., nije da ima gtx 1060 i rx 570 pa hajde onda.....inače ne vidim razloga za zamjenu, radije drugačije ubi dosadu....

13 godina

PUBG se ionako igra na spuštenim postavkama zbog bolje visljivosti i više frejmova tako da je tu najbitniji jak CPU.

A ta zamjena mu je okej ako zelis novu grafu sa nove 3 godine jamstva radi sigurnosti naspram RTX4080 koja je ušla u zadnjih 6 mj garancije.

Moj PC  
0 1 hvala 0
8 godina
ibme74 kaže...

PUBG se ionako igra na spuštenim postavkama zbog bolje visljivosti i više frejmova tako da je tu najbitniji jak CPU.

A ta zamjena mu je okej ako zelis novu grafu sa nove 3 godine jamstva radi sigurnosti naspram RTX4080 koja je ušla u zadnjih 6 mj garancije.

Moja stara 1660ti još uvijek radi kod oca (Njemu ni ne treba ništa jače ali je još uvijek bolje od iGpu-a), 3060ti isto tako veselo tiktaka u serveru - obe preko 5 godina i ne pokazuju nikakve znakove problema. Ako imaš kvalitetno napajanje, pravilan tok zraka kroz kučište i ne guraš OC....i ne crkne u prvih pola godine (kad večina crkne) bez problema ih možeš gonit i 10 godina ili do kraja njihove koristi.

18 godina

Meni moja Gtx 260 Oc posustaje u zadnje vrijeme, mislim da je možda i zbog procesora, malo ju i on koči....no ima u njoj još dobrih par godina gejminga, tamo 2028 kada recesija prođe nadam se.

11 godina

Pozdrav svima 

Koja grafička može ići na ovu konfiguraciju 

I7 5840K

X99A

Fractal 750 gold

Samsung 980 nvme

32 gb ram

Treba mi za video obradu, hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2026 6:31 (smotaniveliki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Može iči bilo koja samo što ti ne treba bolja od rtx 3060 12gb

11 godina

A to sam mislio da, neka max da ne bude overkill... A 4060 8gb? Polovno bi uzimao pa sam našao jednu blizu mene

8 godina
smotaniveliki kaže...

A to sam mislio da, neka max da ne bude overkill... A 4060 8gb? Polovno bi uzimao pa sam našao jednu blizu mene

Na 12 godina starom procesoru, sa Gen3 PCIe utorom na matičnoj, memoriji koja sumnjam da radi više od 2100MT/s, ja iskreno ne vidim smisla dat za grafičku više od 100 eura jer razlika će bit mala do nikakava na takvoj konfiguraciji, a video obrada bilo čega u rezoluciji višoj od FHD će bit bolno iskustvo bez obzira na grafulju, vjeruj mi. Kupovanje bilo čega skupljega ima jedino smisla ako planiraš ostatak "upgrejdat" uskoro pa da nemoraš opet mjenjat grafičnu, ali onda svakako nebi išao na govno od 4060 8GB (koja je čak gora od 3060) nego radije na 3060ti ili 5060ti 16GB. Zašto samo predlažem Nvidiju je zbog CUDE koja ogroooomno pomaže kod video i/ili foto obrade. 

11 godina

Chat gpt kaže da pcle 3.0 i rtx3070 da je gubitak do 5 posto na propusnosti?!?!?

12 godina
smotaniveliki kaže...

Chat gpt kaže da pcle 3.0 i rtx3070 da je gubitak do 5 posto na propusnosti?!?!?

ne vjeruj svemu sta chatgpt pise... 

11 godina

Ne vjerujem, zato se pitam tu... Našao sam i na netu da za 4K je 0 posto za 4K. Po nekom kalkulatoru. Meni treba samo za AI i neku foto video obradu. Monitor je 4K

7 godina
smotaniveliki kaže...

Ne vjerujem, zato se pitam tu... Našao sam i na netu da za 4K je 0 posto za 4K. Po nekom kalkulatoru. Meni treba samo za AI i neku foto video obradu. Monitor je 4K

Za video/photo obradu ti je bitniji procesor. Sada, cime konkretno bi se ti bavio sto se tice samo AI-a ?

11 godina

Ma za početak samo neki jednostavniji AI za obradu videa i slike za storije i reels za posao.

11 godina

005591 Asus X99-A / USB 3.1 90MB0L90-M0EAY0 (jamstvo

24 mj.)

002812 Intel® Core™ i7-5820K BX80648I75820K (jamstvo 24

mj.)

005015 Fractal Define S, crno, bez napajanja FD-CA-DEF-SBK (jamstvo 24 mj.)

002873 Crucial 16GB (4 x 8GB) DDR4 2133MHz

CT2K8G4DFD8213 (jamstvo 24 mj.)

Thermalright Macho 120 Rev.A, CPU Cooler

100700721 (jamstvo 24 mj.)

Monitor dell u serija neki 800e 4k 2023 g i jedan jeftiniji dell 1440 oko 350e 2024 god

Još iman nmve Samsung 980 i 5 ssda i 3 hdd

Na koliko mogu oc proc i ta grafička neka bi volio pa da mogu i dalje koristiti taj komp za video obradu te  znači multimedija, iman puno slika i videa s dronom 4k te fotić

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2026 22:20 (smotaniveliki).
7 godina
smotaniveliki kaže...

005591 Asus X99-A / USB 3.1 90MB0L90-M0EAY0 (jamstvo

24 mj.)

002812 Intel® Core™ i7-5820K BX80648I75820K (jamstvo 24

mj.)

005015 Fractal Define S, crno, bez napajanja FD-CA-DEF-SBK (jamstvo 24 mj.)

002873 Crucial 16GB (4 x 8GB) DDR4 2133MHz

CT2K8G4DFD8213 (jamstvo 24 mj.)

Thermalright Macho 120 Rev.A, CPU Cooler

100700721 (jamstvo 24 mj.)

Monitor dell u serija neki 800e 4k 2023 g i jedan jeftiniji dell 1440 oko 350e 2024 god

Još iman nmve Samsung 980 i 5 ssda i 3 hdd

Na koliko mogu oc proc i ta grafička neka bi volio pa da mogu i dalje koristiti taj komp za video obradu te  znači multimedija, iman puno slika i videa s dronom 4k te fotić

Promjeni dilera, pa se javi opet. Covjece, tebe ni za glavu ni za rep je nemoguce uhvatiti. 

15 godina

Staro je to x99 ali opet mozes probat ubaci RTX 3060 za 200e pa ces vidjet kako radi i da li si zadovoljan, cpu bi se dao klokat ali neces puno dobit s time.

11 godina

Izgleda da je diler u redu jer ostali su me ulovili točno kako treba, samo pokušavam čuti još mišljenja jer mislim da je moj slučaj ipak nešto za što nemaš svaki dan iskustvo da bi mogao točnije znati kako će raditi koja grafička na tom 12 god starom kompu... 

18 godina

Radit će ok, samo ne pretjeruj sa ništa novijim i jačim od vulgaris rtx 3060

11 godina

pozdrav ekipa, tehničko pitanje..imam mogućnost uzet od palita 4080 SUPER Infinity 3 OC 16gb. Trenutno imam asrockovu rx 7900 xt phantom gaming 20gb OC. jel se to isplati mjenjat? za koliko prodam RXicu..toliko će me doć RTXica ak ne i malo manje..

tko zna zna tko ne zna ima ko zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
guzda22 kaže...

pozdrav ekipa, tehničko pitanje..imam mogućnost uzet od palita 4080 SUPER Infinity 3 OC 16gb. Trenutno imam asrockovu rx 7900 xt phantom gaming 20gb OC. jel se to isplati mjenjat? za koliko prodam RXicu..toliko će me doć RTXica ak ne i malo manje..

NVIDIA je definitivno bolja, pogotovo od te AMD koja ni ne podrzava FSR4 koji je napokon dosao relativno blizu DLSS-u (na neko vrijeme, sad je opet primjetno losiji). A dal se isplati, mozes samo sam sebi odgovorit ovisno o zeljama, potrebama i iznosu doplate. Sanse su da ne mozes bas neku lovu dobiti za taj AMD nowadays...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
12 godina

Isplati se jer novi sjaj uvijek bolje vozi,u ovom slučaju je i bolja zamjena.

14 godina

Ta kartica je 550e tops. Svi nešto optimistično napumpaju cijene, ja sam ju prije godinu dana jedva za 550 prodao, a 7900xtx za 650. Đabe odlične raster performanse kad je 2026a godina gospodnja....

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
suspendiran
guzda22 kaže...

Naravno da se "isplati", Nvidia nebu nista novo izbacivala do danjega a 4080 super je prakticki 5070ti miran si na par godina 
Rx 7900xt 450€ u vrh glave ako je mislis prodati s obzirom na trenutno tesku nezainteresiranost za njihove kartice.

11 godina

znači ispalti se zamjenit. pa imam takvu sreću zbog posla da kad prodam amd za 400-500 eura, za koliko već ide i za toliko uzmem nvidiju. tak me neće ništa košta..sva sreća u toj sam branši pa mi je oke to..ak moram 100 eura nadopaltit zbog xy razloga. opet sam dobro prošao

hvala svima na pomoći..živjeli 

tko zna zna tko ne zna ima ko zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice