Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 40.226
|
čitano: 5.121.783
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Mora si ekipica opravdat svoju kupnju, pa im tako bude lakše valjda 

Tako mogu reći da je i moja obična 4070 4k grafa, a svjestan sam da nije...ali da se vratimo na 4070 ti, ona je definitivno sposobna odlično vrtiti 4k uz pomoć DLSS-a, ali da je namijenjena za 4k, definitivno nije.

Pa jedna 4090 se muči u 4k bez DLSS-a ako je u pitanju native rezolucija.

Sad samo opet čekam da me ekipica počne uvjeravat kako je DLSS ljepši od native rezolucije 

Druga stvar je tko, što, i za koliko love očekuje od grafičke i jel zadovoljan istom, ali da je ta 4070 ti od 1000 eura toliko savršena , nije, jer bi onda to bila najjača grafa na tržištu, te skuplji razred ne bi ni postojao, stvari su jednostavne, kolko para tolko muzike.

EDIT: A i ti grafovi što kačite sa prosjekom fps-a se mogu okačit mačku o rep u dosta slučajeva...imao sam rtx 3070 ti pa nije ni blizu bilo igranje ugodno u 4k kao na aktualnoj grafi zbog manjka V-rama, u svim zahtjevnijim igrama uz DLSS na performance sam imao vrlo osjetne frame dropove, tako da te priče da i ona može proći kao 4k grafa su sulude, budite realni ljudi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2023 9:00 (lobotomac90).
14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Bitno je da igrate na tim karticama ma koju kupili.

Moj PC  
9 0 hvala 0
9 godina

Svatko od nas bira šta će igrati, također i na kojoj rezoluciji. Po svemu viđenom 27' mi je savršeno sjelo. Za tu veličinu 1440p je super, previše za 1080p premalo za 4k.

Imao sam priliku vidit i radit za ogled monitorom 1440p 

Smatram da ljepše slike u životu nisam vidio, daleko bolje izgleda no oled tv. 

Da stvar bude bolja igre na 4k malo koja da je ispeglana, razlika na ekranima na 32 inch 1440p i 4k se ne vidi ali doslovno pričam o kvalitetnom monitoru. 

Rrx 4090 je jedva 4k kartica, trenutno je aktualna do kraja godine  možda nove stvari neće moći držati na pristojno fps u.

Ganjao 4k i hardver za to je suludu stvar kad možeš za daleko manje novaca bezbrižno uživati u fluidnom game u.

Nvidia je pokazala moć  i trenutno je nedostižna po pitanju tehnologije samo da to ne bude u budućnosti placano po toj logici. Mišljenja su nam različita kao i žanr igara koje igramo 

Ekipa koja ne doživljava fotografiju neće primijetiti detalje i boli ih uvo 4k low medium će derat da starim karticama realno njihov izbor. Moj i moje ekipe koja voli i fps igrat je1440p kad je pc u pitanju .

Bero
Moj PC  
1 2 hvala 0
11 godina
Pozdrav,

Zanima me ekvivalent Nvidie za RX6650XT. Nekako mi AMD nije sjela.

Imam Ryzen 5 5600 i 650W PSU i FullHD monitor.

0 0 hvala 0
8 godina
siljo90 kaže...
Pozdrav,

Zanima me ekvivalent Nvidie za RX6650XT. Nekako mi AMD nije sjela.

Imam Ryzen 5 5600 i 650W PSU i FullHD monitor.

RTX 3060Ti ili novije RTX 4060Ti. 

Taraba WoW
10 godina

ako se recimo spustim stepenicu nize i ostanem na 1440p monitoru,jel kakav pomak s 3070ti na 4070 ili 7800xt? ili nije velika razlika,za povremeni gaming mozda bi mi i to bilo dovoljno ahahhahaha

BBall,Tech,Ink....all the way....
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Hvala na prijedlogu. U slucaju ako danas-sutra nabavim 1440p monitor, jel bi 4060ti i dalje bila ok izbor?
11 godina

Ne. RTX 4060ti za 500€ je najgori izbor.

Radije za te novce idi na RX 7700XT ili, ako možeš, RTX 4070/RX 7800XT.

5 mjeseci
siljo90 kaže...
Hvala na prijedlogu. U slucaju ako danas-sutra nabavim 1440p monitor, jel bi 4060ti i dalje bila ok izbor?

Ekvivalent nvidije za 6650xt je rtx 3060/4060. Za 1440p monitor ništa ispod rtx 4070 ili 7800xt, zavisi što igraš.

5 mjeseci
mariolla79 kaže...

ako se recimo spustim stepenicu nize i ostanem na 1440p monitoru,jel kakav pomak s 3070ti na 4070 ili 7800xt? ili nije velika razlika,za povremeni gaming mozda bi mi i to bilo dovoljno ahahhahaha

Isto kao sa 3070ti na 3080, 10-15%, zavisi o igri/software-u.

10 godina

znaci dat vise za 4070ti ili 7900xt

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
mariolla79 kaže...

znaci dat vise za 4070ti ili 7900xt

Kakav 7900xt bjež od toga.Ajde da je 200 eura jeftiniji može se razmotrit.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
10 godina

da cijena je 20 eura razlike..ali eto imao sam par amd grafi,zadnja 5700xt taichi i nisam mao problema niti s njom niti driverima...koliko ja igram mozda bi pametnije bilo 4070 ili 7800xt,sta ja znam,nije do novaca nego da mozda nepotrebno nekupujem jace...oled cu svakako uzet,mozda ovaj tcl sto imam prebacim u sobu da zamjenim stari 12 god samsung a za dnevni uzmem c2 od 50,ovaj monitor ostavim 2k..lako se spojim na tv jer je blizu a za razliku u cijeni i jos malo dodam uzmem ps5 samo radi gran turizma

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 mjeseci
3dfx kaže...

imamo gore, korisnik dery zaljepio, test grafickih kartica na 4k "max in game setting", stock grafe, jednih od najrespekabilnijih tech stranica, koje zorno pokazuju PROSJEK FPS na toj rezoluciji u 25 razlicitih igara, sa razlicitim enginima i vidmo koj grafa moze a koja ne moze rokati na 4k 

i onda imamo ovog lumena, Quingon chung bong ass shit pro epic user, koji eto zna bolje, jer te grafe ne mogu pokrenuti drloge od Starfield i slicnih sranja sa katastrofalnim kodom i optimizacijom pa premo tome NEMA 4K GRAFICKIH.

i svi se grohotom nasmijase 

Tako je neznalico, samo se blamiraš zajedno s ovim groznim odronom. Pogledaj sliku i koje se igre testiraju, u 4K se testiraju igre iz 2018 (BF5) 2016 (Civ4), 2015 (Witcher 3), Doom Eternal, igra koju u 4K vrti i RX580. Inače danas smo u 2023 godini. Čudi me kako nema CS GO

Treba maknuti te stare igre da se dobije prava slika što je 4k kartica. To 3070Ti NIJE a 4070Ti može biti samo uz kompromise. Inače krenimo pročati da je 4090 16K kartica.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2023 18:37 (Qui-Gon-Jinn).
14 godina
Qui-Gon-Jinn kaže...
 Inače krenimo pročati da je 4090 16K kartica.

Koliko košta ima da žvače nasilu 16k. Inače sve te stare igre izgledaju bolje nego ove danas i igrive su na krumpiru. Stoga nije pitanje šta može 4k več može li išta 4K obzirom koliko imaju znanja i truda developeri. Uostalom uduplaš sve šta vidiš na testovima sa DLSS3 i eto sve klizi skoro na 16k.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2023 19:43 (dery).
14 godina

7800xt skuplja 100eura pa tko ne prati plati

11 mjeseci

To je najbolja verzija neke RX6800/6900 serije. Imam bas taj model, samo pripazite ogromna je, meni je doslovno u milimetar stala u kućište, nikad nisam vidio dužu grafu.

dery kaže...

7800xt skuplja 100eura pa tko ne prati plati

U usporedbi sa 6800XT teški fail kao nasljednik, doslovno iste performanse.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2023 20:17 (Qui-Gon-Jinn).
14 godina

Ne treba nam više od toga. Eto kako se može cijena spustit. Ko hoće proda taj stavi pravu cijenu.

10 godina
dery kaže...

Ne treba nam više od toga. Eto kako se može cijena spustit. Ko hoće proda taj stavi pravu cijenu.

kujac nam ne treba više od toga, jedna lasta ne čini proljeće

i ja sam kupio msi gtx 1070 gaming za 4k kuna u trenutku kad su najšugavije polovne gainwardice išle po 6k kuna na njuškalu radi faking majninga

pa jel to bio primjer ičega u tom trenutku, samo zato jer sam se digao rano ujutro i slučajno kliknuo dvije sekunde nakon što su stavili ponudu na webshop i uspio uhvatit zadnju od par komada

13 godina
Kolko struje trosi 6800xt, a koliko 7800xt?Ako je osjetno manje a iste performanse po meni je to win a ne fail
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Isto tako ima XFX RX 6950XT MERC 319 za 720 EUR, uglavnom manje od bilo koje RTX 4070, a performansama daleko jača u raster performansama.

Osobno imam baš tu grafu i zvijer je. Jest da je malo bučna u full load-u i da fino grije sobu, ali za zimu idealna

14 godina
R3nchi kaže...
Kolko struje trosi 6800xt, a koliko 7800xt?Ako je osjetno manje a iste performanse po meni je to win a ne fail

Ajde renči ostavi se ludosti spavaš. Desetak watt razlike.

9 godina

Ekipa ja san lani u 10 misec uzea novi komp s i5 12400 nisan onda ima love za odvojenu grafu i ciljan vec duze vrime na rx 6600 po svemu sta san vidia omjer cijene i kvalitete je daleko najbolji. E sad sta mislite isplati li se posto je model grafe malo stariji il da iden na nesto novije? 7600 je bolja 28% al skuplja skoro 40% to mi nema smisla, a iskreno i ne planiran trosit vise od 250 eura

0 0 hvala 0
2 godine
Bruno555 kaže...

Ekipa ja san lani u 10 misec uzea novi komp s i5 12400 nisan onda ima love za odvojenu grafu i ciljan vec duze vrime na rx 6600 po svemu sta san vidia omjer cijene i kvalitete je daleko najbolji. E sad sta mislite isplati li se posto je model grafe malo stariji il da iden na nesto novije? 7600 je bolja 28% al skuplja skoro 40% to mi nema smisla, a iskreno i ne planiran trosit vise od 250 eura

Ako se mozes protegnuti do 6650xt modela to bi ti bio znacajan upgrade naspram obicne 6600

9 godina

ma mogu svakako, ne igra mi 50 eura neku ulogu...a bottlenecka i slicnog nece bit? i5 12400 moze podnit ja se nadan

2 godine
Bruno555 kaže...

ma mogu svakako, ne igra mi 50 eura neku ulogu...a bottlenecka i slicnog nece bit? i5 12400 moze podnit ja se nadan

Ma ništa, 12gen intel je ko roden za tu 6650xt nemaš brige! odlican CPU!

12 godina
Ako si registriran na pc ekspertu imaš dobar deal za 6700xt za 250 eura, teško da ćeš bilo di bolje proći...
Moj PC  
4 0 hvala 1
10 godina

Imao sam nesto nepredvidjenih troskova za auto,tak da se smanjio budjet sljedeca 2 mj...znaci osaje mi izbor...4070...7800xt ili iz serije prijr6950xt

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice