Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 40.274
|
čitano: 5.222.072
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
dery kaže...

Ne treba nam više od toga. Eto kako se može cijena spustit. Ko hoće proda taj stavi pravu cijenu.

kujac nam ne treba više od toga, jedna lasta ne čini proljeće

i ja sam kupio msi gtx 1070 gaming za 4k kuna u trenutku kad su najšugavije polovne gainwardice išle po 6k kuna na njuškalu radi faking majninga

pa jel to bio primjer ičega u tom trenutku, samo zato jer sam se digao rano ujutro i slučajno kliknuo dvije sekunde nakon što su stavili ponudu na webshop i uspio uhvatit zadnju od par komada

13 godina
Kolko struje trosi 6800xt, a koliko 7800xt?Ako je osjetno manje a iste performanse po meni je to win a ne fail
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Isto tako ima XFX RX 6950XT MERC 319 za 720 EUR, uglavnom manje od bilo koje RTX 4070, a performansama daleko jača u raster performansama.

Osobno imam baš tu grafu i zvijer je. Jest da je malo bučna u full load-u i da fino grije sobu, ali za zimu idealna

14 godina
R3nchi kaže...
Kolko struje trosi 6800xt, a koliko 7800xt?Ako je osjetno manje a iste performanse po meni je to win a ne fail

Ajde renči ostavi se ludosti spavaš. Desetak watt razlike.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
9 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Ekipa ja san lani u 10 misec uzea novi komp s i5 12400 nisan onda ima love za odvojenu grafu i ciljan vec duze vrime na rx 6600 po svemu sta san vidia omjer cijene i kvalitete je daleko najbolji. E sad sta mislite isplati li se posto je model grafe malo stariji il da iden na nesto novije? 7600 je bolja 28% al skuplja skoro 40% to mi nema smisla, a iskreno i ne planiran trosit vise od 250 eura

0 0 hvala 0
2 godine
Bruno555 kaže...

Ekipa ja san lani u 10 misec uzea novi komp s i5 12400 nisan onda ima love za odvojenu grafu i ciljan vec duze vrime na rx 6600 po svemu sta san vidia omjer cijene i kvalitete je daleko najbolji. E sad sta mislite isplati li se posto je model grafe malo stariji il da iden na nesto novije? 7600 je bolja 28% al skuplja skoro 40% to mi nema smisla, a iskreno i ne planiran trosit vise od 250 eura

Ako se mozes protegnuti do 6650xt modela to bi ti bio znacajan upgrade naspram obicne 6600

9 godina

ma mogu svakako, ne igra mi 50 eura neku ulogu...a bottlenecka i slicnog nece bit? i5 12400 moze podnit ja se nadan

2 godine
Bruno555 kaže...

ma mogu svakako, ne igra mi 50 eura neku ulogu...a bottlenecka i slicnog nece bit? i5 12400 moze podnit ja se nadan

Ma ništa, 12gen intel je ko roden za tu 6650xt nemaš brige! odlican CPU!

12 godina
Ako si registriran na pc ekspertu imaš dobar deal za 6700xt za 250 eura, teško da ćeš bilo di bolje proći...
Moj PC  
4 0 hvala 1
11 godina

Imao sam nesto nepredvidjenih troskova za auto,tak da se smanjio budjet sljedeca 2 mj...znaci osaje mi izbor...4070...7800xt ili iz serije prijr6950xt

BBall,Tech,Ink....all the way....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
mariolla79 kaže...

Imao sam nesto nepredvidjenih troskova za auto,tak da se smanjio budjet sljedeca 2 mj...znaci osaje mi izbor...4070...7800xt ili iz serije prijr6950xt

Ne vidim smisao da prelaziš na 4070 ili 7800xt gdje dobiješ 13-15% perf, dosta više imaš korist 6950xt dobiješ 35% jače. Za 720 eura ima xfx merc izvrsna hladna tiha. Vuče 300w u igrama, uz undervolt ide to niže.Ali pazi ima 34cm zauzima tri slota.Ništa manje ne vuče struje tvoja 3070ti od 6950xt.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.9.2023 14:42 (dery).
11 godina

Znam da dosta vuce..ak mi napajanje drzi ti drzat ce i 6950...sto se mjesta tice ova je 328mm,trebala bi i ova stat

BBall,Tech,Ink....all the way....
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Kad naši shopovi otvoreno preprodaju pa su ljeni primjeniti opis
https://www.nabava.net/graficke-kartice/zotac-nvidia-geforce-rtx-4090-cijena-24gb-ddr6x-453188711
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 mjeseca
protjeran

Pa tako i sve ostalo prodaju, 90% stvari dobave iz Njemačke i lupaju svoje marže. Zašto i nebi kada mogu, sjednu u kombi odu u švabiju, napune kombi plati preko firme bez PDV i uveze bez problema u HR. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Volume kaže...
Ako si registriran na pc ekspertu imaš dobar deal za 6700xt za 250 eura, teško da ćeš bilo di bolje proći...

Kako? Registracija na forumu ili sto?

10 godina
astiuntera kaže...
Volume kaže...

Kako? Registracija na forumu ili sto?

PC Ekspert ima trznicu ali za pristup istoj moras imati 6 mjeseci "staza" na forumu i odredeni broj postova.

A i ta RX6700XT za 250€ je prodana.

11 godina

Imam i5 10400f, 16GB DDR4 3200Mhz i RX 570 Armor OC Edition 8GB.

Uzeo bih graficku koja mi donekle ne bih radila bottleneck. 

Nije mi presudan 2K gaming, Fhd mi je sasvim ok.

Imao sam u planu RX 6600 XT 8GB ili RTX 3060 12GB.

VAS ODABIR ?? 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Slične grafe, ne možeš promašiti niti s jednom za nezahtjevan 1080p gaming.  Ne znam jel kupuješ novo ili polovno ali RX 6650 XT ti je oko 40 eura povoljnija, pa vidi što ti paše. 

2 godine
Definitivno 6650xt kudikamo jaci gpu od obje.
Moj PC  
5 0 hvala 1
12 godina

Iskreno ja osobno bih odabrao RTX 4060 za 340 eura ako ti to nije puno preko buđeta. Ne troši puno za full hd je još uvijek 8gb vrama dosta plus sve nove Nvidijine čarolije podržava.

1 3 hvala 0
2 godine
mislioc kaže...

Iskreno ja osobno bih odabrao RTX 4060 za 340 eura ako ti to nije puno preko buđeta. Ne troši puno za full hd je još uvijek 8gb vrama dosta plus sve nove Nvidijine čarolije podržava.

stari moj razlika je u 1500kn a ne 150!

12 godina

Gledao sam 6650xt 240 eura, a ova rtx 4060 340 eura.

4 0 hvala 0
2 godine
mislioc kaže...

Gledao sam 6650xt 240 eura, a ova rtx 4060 340 eura.

Ok to je onda skoro 100€ razlike sto opet nije malo za taj rang, nek sam vidi! Nvidija nije loša za te novce s obzirom na dlss i ostalo!

13 godina
Razlika 30e Samo sto je ovaj windforce hvaljen model na mf A ne znsm bas kolko je kvalitetna i hladna ta najjeftinija 7800xt..
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
R3nchi kaže...
Razlika 30e Samo sto je ovaj windforce hvaljen model na mf A ne znsm bas kolko je kvalitetna i hladna ta najjeftinija 7800xt..

Razlika može bit najmanje 100eu koliko je rtx4070 kompletno nadmočan proizvod.

7 mjeseci

Da je 4070 toliko nadmoćna bila bi i za toliko skuplja, ali očito većina gejmera tako ne misli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PlayPetepp kaže...

Da je 4070 toliko nadmoćna bila bi i za toliko skuplja, ali očito većina gejmera tako ne misli.

Ona je bog ima da joj se poklone sve amd grafe vridi duplo ako amd toliko vrednuje svoje. Fanboj sam kožnjaka pa kako on rastura. Ima zaradu od 1000% na H100 Ai gpu.

14 godina

Sto mislite je li bolje uzeti rabljenu RTX 3090 ili novu RTX 4070TI?

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 mjeseca
emerik kaže...

Sto mislite je li bolje uzeti rabljenu RTX 3090 ili novu RTX 4070TI?

Ako je 3090 rabljena oko 600€ - onda se isplati i ako ti je RT bitan. Iako, i 7900xt je za taj cjenovni rang odlična kupnja po meni. 

13 godina
Ako imas lose grijanje u kuci / stanu onda definitivno 3090 ..

@Dery 4070 nadmocno manje trosi i nadmocno se manje grije, i nadmocno se ne rusi u rdr2 on line..
Al Zivio AMD i hladne Hrvatske zime.. A po ljeti se iovako NITKO NE GEJMA..
Lisa Ann ? Lisa Lu ? Lisa nesto... ugl lisa do groba!
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice