Nisam, nemaju ju haha
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 39.841
- |
- čitano: 4.885.022
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bok ekipa, isplati li se ovo uzet?
Ali je greska vjerovatno kao i 3080 za 5k sta su imali pred neki dan
Ja ne kužim takva pitanja....
Grafa koja je nedavno bila 10k trenutno preko 7k...prodaje se nova po 5k i to top model i pita se jel se isplati to kupiti...
Strašno....
Ali da, nema šanse da je ta cijena, to je greška
Ali je greska vjerovatno kao i 3080 za 5k sta su imali pred neki dan
Onda nije greska ako je vec bilo nedavno nego namjerni pokusaj "marketinga" tojest navlacenja ekipe na svoju stranicu.
Bok ekipa, isplati li se ovo uzet?
https://www.protis.hr/products/details/sapphire-radeon-rx-6900-xt-nitro-se-oc-16gb-gddr6-pciexpress-graphics-card/166315
To je Protis, na prodaju je po toj cijeni sve dok se ne odlucis kupiti, onda bude "nazalost nedostupna"... Ko sta kaze Megatama, namjerno to rade...
jel postoji u tom slučaju neki zakon o zaštiti potrošača?
ako kupis napravis transakciju, oni ti naprave povrat i stave isti proizvod po višoj cijeni
a sve pod izgovorom greške?
napravio narudžbu javili da nije raspoloživo
jel postoji u tom slučaju neki zakon o zaštiti potrošača?
ako kupis napravis transakciju, oni ti naprave povrat i stave isti proizvod po višoj cijeni
a sve pod izgovorom greške?
napravio narudžbu javili da nije raspoloživo
Od cega da te zastiti, dusevne boli?
.
Grafa koja je nedavno bila 10k trenutno preko 7k...prodaje se nova po 5k i to top model i pita se jel se isplati to kupiti...
Strašno....
A ko ce odgovorit ovakvom porukom nego ti. Ne kuzis ti dosta toga, ali tu ti ja pomoc ne mogu, zivija
Strašno....
A ko ce odgovorit ovakvom porukom nego ti. Ne kuzis ti dosta toga, ali tu ti ja pomoc ne mogu, zivija
Odgovor mu je pun pogodak, sta ne valja?
Dostupno za napasat oči🤣🤣

Što bi bilo najpametnije uzeti za igranje na 1080p uzevši u obzir ostatak komponenti u nastavku? Recimo da se može Red Dead 2 odigrati na high detaljima. Komp je trenutno bez grafičke i ne planiram nikakve druge nadogradnje osim GPU.
MBO: ASUS ROG STRIX Z370-F
CPU: i5 8600k 4.7 GHz
RAM: 16 GB Kingston
PSU: 650W Corsair TX
Dao bih do nekih 2500kn, svejedno mi je dal novo ili rabljeno, dal AMD ili nVidia, ali svakako da ima važeću garanciju.
Kad bi trebala doći nova generacija u dućane? Nije mi hitno pa možda je bolje pričekati?
AMD RX 6600 ti je taman za sve što tražiš.
Što bi bilo najpametnije uzeti za igranje na 1080p uzevši u obzir ostatak komponenti u nastavku? Recimo da se može Red Dead 2 odigrati na high detaljima. Komp je trenutno bez grafičke i ne planiram nikakve druge nadogradnje osim GPU.
MBO: ASUS ROG STRIX Z370-F
CPU: i5 8600k 4.7 GHz
RAM: 16 GB Kingston
PSU: 650W Corsair TX
Dao bih do nekih 2500kn, svejedno mi je dal novo ili rabljeno, dal AMD ili nVidia, ali svakako da ima važeću garanciju.
Kad bi trebala doći nova generacija u dućane? Nije mi hitno pa možda je bolje pričekati?
Gledam polovne na oglasu i nije mi jasno da je ova rx580 dosta skuplja, a na benchmark usporedbi mi pokazuje da je Gtx1060 nesto trunku bolja.
Sta bi vi preporucili od ove dvije ili mozda neku drugu? Odlucio sam novi PC sastavitI tj.vec sam narucio nov PC sa 2 godine garancije, samo cu grafiku polovnu staviti.
Da vam kazem igram samo Fifu, i rodjak mali igra GTA V, Fortnite i CSGO. Zbog nove Fife23 sam iskljucivo i odlucio novi PC sastaviti...igram na 1080p pa me zanima koja grafika bi bila dovoljna da mogu na max.postavkama igrati?
Gledam polovne na oglasu i nije mi jasno da je ova rx580 dosta skuplja, a na benchmark usporedbi mi pokazuje da je Gtx1060 nesto trunku bolja.
Sta bi vi preporucili od ove dvije ili mozda neku drugu? Odlucio sam novi PC sastavitI tj.vec sam narucio nov PC sa 2 godine garancije, samo cu grafiku polovnu staviti.
Da vam kazem igram samo Fifu, i rodjak mali igra GTA V, Fortnite i CSGO. Zbog nove Fife23 sam iskljucivo i odlucio novi PC sastaviti...igram na 1080p pa me zanima koja grafika bi bila dovoljna da mogu na max.postavkama igrati?
Između te dvije odaberi jeftiniju i to ti je to. RX 580 8GB jeste nešto jača i naprednija grafa, ali to je sve slično. Ne vrijedi nešto puno više. Ne znam sada za koliko para idu te grafe i koliko bi potrošio?
na kojim ti to oglasima gledas?
Nađi si nekog tu kod nas u HR da ti kupi jer vidim da ih kod nas ima već za nešto sitno više od 100 eura, dakle idu i za 100 eura onda sigurno. Previše je sada za te grafe dati 150 eura ili više. Sve je to manje više van garancije i tehnologija stara 5 godina.
Ima neki određeni model koji da ciljam ili je sve to tu negdje?
Ima neki određeni model koji da ciljam ili je sve to tu negdje?
Sve je tok ok jer je chip low TDP i nema problema oko hlađenja.
Evo ti link i na Njuškalu, uštediš malo, ne gubiš ništa. Ja imam taj model i odlična grafa. Ventovi se ne čuju tokom bilo koje igre, to je odlično. Grafa ti vuče oko 100W u gamingu što je isto vrh. Znači, ne treba ti jako napajanje i tih gaming (ako ti je ostalo sve optimizirano).
https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-nitro-rx-6600-oglas-38476384
Intel iz prvog pokusaja pogodio u sredinu,cestitke.
Ako ti nije zurba za koji dan prestaje mining Ethera i bit ce njih i za jeftinije novce.
Ja bih licno isao na RX radi malo bolje podrske u driverima ali inace tu su negdje.
Doduse ako je GTA V primarna igra on vise voli Nvidia kartice i daje bolji FPS.
Kupio RX 580, 8gb, red devil model, prije onog mining booma. Oko 2, 3 godine možda za 100 eura. Još radi, poklonio dalje. Apex legends je vrtila ok, fps igra, gta 5 sam igrao 2 sata ukupno, to je isto bilo ok na 1440p. Ne znam fps niti postavke, al igrivo.
dosta para za 5 godina staru grafulju ali ej, kad je sila