Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 2.654
|
čitano: 490.355
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama

Počeo sam raditi 91. i imao sam pgosječnu plaću od 1250 HR Dinara što je bilo oko 250 DEM ili cc 150 eura 😂

To ti je bilo dost za crni kruh, jogurt i koji skromni izlazak, i to je bila dobra plaća, a između plaće si slušao sirene za uzbunu i čekao mobilizaciju za front Tak da ovo danas je Kalifornija .

Uživajte u gamingu 

23 mjeseca
forumaš kaže...

Počeo sam raditi 91. i imao sam pgosječnu plaću od 1250 HR Dinara što je bilo oko 250 DEM ili cc 150 eura 😂

To ti je bilo dost za crni kruh, jogurt i koji skromni izlazak, i to je bila dobra plaća, a između plaće si slušao sirene za uzbunu i čekao mobilizaciju za front Tak da ovo danas je Kalifornija .

Uživajte u gamingu 

Ja sam šljakao krajem 80' ljeti u autokampu preko student servisa za vrijeme Markovića, bilo je nenadmašno, gejmalo se genitalijama...

Naplaćivao sam i parking 90', imao para k'o salate i bio baja u društvu...

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.7.2023 17:53 (notloB).
14 godina
forumaš kaže...

Uživajte u gamingu 

Kao da si ti relevantan šta se tiće standarda, čuj 91 rat stvarno mislim ono nemoj.Uživaj ti sa svojim plemkijem živi punim plućima u svojoj i njegovoj deluziji. Čuj nisi ni ti daleko od njegovih izjava što nisi spomenuo kako se živjelo 1943.

kradem mine iz minskog polja
14 godina

Jebiga, kad kreneš trnovito ovo danas je med i mlijeko, a za plenkija i politiku mi se hebe, ja sam titov pionir 

14 godina
forumaš kaže...

Jebiga, kad kreneš trnovito ovo danas je med i mlijeko, a za plenkija i politiku mi se hebe, ja sam titov pionir 

Zašto lažeš nije danas med i mlijeko za večinu, sa 60% siromašnih odmah smo iza rumunja 65%. Prije 15 god sam mogao za plaću kupiti 5 janjaca. Ista ti je stvar jakim gpu prije ga kupiš za siću ajde danas.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.7.2023 18:21 (dery).
23 mjeseca
forumaš kaže...

Off t. Nadam se da si izbjegao rat... Ja fcking ne jedem meso već 30 godina pa ću ići ubijati ljude po ratištima za tukija i tupe nacionalističke gluposti, mo'š misliti, nek me osvoje bmk, da su me natjerali pobjegao bih u njemačku, sad mi je žao što me nisu jače natjeravali.

14 godina
dery kaže...
forumaš kaže...

Zašto lažeš nije danas med i mlijeko za večinu, sa 60% siromašnih odmah smo iza rumunja 65%. Prije 15 god sam mogao za plaću kupiti 5 janjaca. Ista ti je stvar jakim gpu prije ga kupiš za siću ajde danas.

U odnsu na onda je med i mlijeko, i tvoja nebuloza da danas plaće vrijede manje nego ikada samo znači da si još u pelenama 😂

Očito nisi stajao u redu za crni kruh, jer kad se prodao ostao je bijeli za koji je malo tko imao novaca.

Ali daleko smo od teme, neda mi se previše o tome.

Tema je kožnati i nvidija 

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.7.2023 18:29 (forumaš).
23 mjeseca
forumaš kaže...

U odnsu na onda je med i mlijeko, i tvoja nebuloza da danas plaće vrijede manje nego ikada samo znači da si još u pelenama 😂

Očito nisi stajao u redu za crni kruh, jer kad se prodao ostao je bijeli za koji je malo tko imao novaca.

Ali daleko smo od teme, neda mi se previše o tome.

Tema je kožnati i nvidija 

Mislim da pretjeruješ ili živiš negdje gdje je bog rekao doviđenja, rijetki su bili gladni kruha, nesretnici sa šebanim sudbinama i nesretnim životnim pričama, nisam imao poznanika koji nisu imali za bijeli kruh pa čak niti u najtežim razdobljima.

9 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Nekaj bi zanimalo. Naime, vaše mišljenje o kartici Radeon RX 6700 XT?

Znači, ne kupujem, niti planiram, niti ugrađujem, nego me generalno zanima vaše mišljenje o toj komponenti.

dzg
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Eto, ja sam išao u rat, koji nije bio nacionalistički kako je netko tu rekao, preživio sam, mnogi moji frendovi ne!!! Zamolio bih Vas sve da malo razmišljate glavama kad se spominje doba kad je trebalo imati muda i ići branit našu zemlju, neki su digli sidro i otišli u zapadne zemlje kao izbjeglice, te se vratili nakon što su im te zemlje otkazale kartone. A sad se vratite u temu ili nek moderator malo reda napravi. 

lp

Taraba WoW
Moj PC  
7 1 hvala 0
8 godina
PzKpfw kaže...

Nekaj bi zanimalo. Naime, vaše mišljenje o kartici Radeon RX 6700 XT?

Dobra za igranje, nije neki potrošač, ja sam uzeo slabiju RX 6600XT i sve igram sasvim normalno, čak i na 1440p rezi. Ali mi se ipak više sviđa RX 6800 model!

Taraba WoW
11 godina

Vidi ti to

fade to gray
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
MEGATAMA kaže...

Zasto nisi naveo 1999 umjesto 2015,razlika bi bila jos veca 🥂

Spominjem te upravo radi ovakvih postova.

rekao sam 2015. zato jer je to bila zadnja godina prije majning ludila, a osim toga bila je rekordna po prihodima do tada

ako ćemo u raspravi o karticama koje kupuju gejmeri, onda se valjda gledaju godine kad nisu majneri nabijali prodaju do besvjesti

da je istina to što ti lupetaš, onda bi nevidija imala pad prihoda u odnosu na godine prije majnanja

no, oni su prihod od gejmera poduplali, pa ti i dalje lupetaj bedastoće

23 mjeseca

Dobro jel' misli amd izbacivati 7700 i 7800, xt, xtx i međubrojeve kao i kod 6000 serije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
notloB kaže...

Dobro jel' misli amd izbacivati 7700 i 7800, xt, xtx i međubrojeve kao i kod 6000 serije?

a kam im se žuri, i tak ih nitko nebu kupovao.

23 mjeseca
forumaš kaže...

Pa nvidia je već ispucala svoje adute koji se ne kupuju pa bi bio red, amd je do sada izdao preskupe ili prejeftinu karticu, baš bih mogao ubosti nešto za oko 500 eura sa av1 encoderom a da ima pristojne igračke mogućnosti.

10 godina
notloB kaže...

Pa nvidia je već ispucala svoje adute koji se ne kupuju...

ti isto ko i megatama lupetaš bedastoće, informirajte se, ali ne kod budalaša tipa mlid

NVIDIA Announces Financial Results for Fourth Quarter and Fiscal 2015 | NVIDIA Newsroom

NVIDIA Corporation - NVIDIA Announces Financial Results for First Quarter Fiscal 2024

2015. - ukupni prihod firme po kvartalu cca 1,2 mlrd usd

2023. - ukupni prihod firme 7,2 mrld, prihod od gejming segmenta 2,2 mlrd usd 

velite ne prodaju se....

23 mjeseca
picajzla0707 kaže...

Postavio sam pitanje a ti mi odgovaraš nevezanim glupostima koje me uopće ne interesiraju, baš ti hvala.

14 godina
notloB kaže...
forumaš kaže...

Pa nvidia je već ispucala svoje adute koji se ne kupuju pa bi bio red, amd je do sada izdao preskupe ili prejeftinu karticu, baš bih mogao ubosti nešto za oko 500 eura sa av1 encoderom a da ima pristojne igračke mogućnosti.

Jebiga treba platiti wafere a ljudi ih ne kupuju, pali su na 9% tržišta, nikad manje. Koja im je poslovna logika da sad napune dućane pa da za mjesec dana skidaju cijenu kao što skidaju RX 7900XT seriji, jer se ne prodaje.
da je potražnja velika ko u vrijeme majninga onda bi ih već i izbacili. Radije šibaju kapacitet u PS5, serverske procesore, desktop ryzene itd. kaj ide.

10 godina
notloB kaže...
picajzla0707 kaže...

Postavio sam pitanje a ti mi odgovaraš nevezanim glupostima

ja imam toliko kratko pamćenje da me u firmi zajebavaju s nadimkom zlatna ribica, ali da nemereš zapamtit što si napisao poruku prije, e to je već novi level

inače, komentirao sam ti ovaj post

notloB kaže...

Pa nvidia je već ispucala svoje adute koji se ne kupuju

dakle, ponavljaš bedastoće megatame i još te kao 'ne zanima'

2 godine
forumaš kaže...
notloB kaže...

pali su na jednoznamenkaste brojke, zabrinjavajuce ali za nas, pogotovo jer je ps5 manija prošla i šta sad dalje kako povecati prodaju a grafickih nema i mali broj ljudi je uopce zainteresiran za njih sta god da izbace i koliko god jeftino davali, uzas

23 mjeseca
picajzla0707 kaže...
notloB kaže...
picajzla0707 kaže...

Postavio sam pitanje a ti mi odgovaraš nevezanim glupostima

ja imam toliko kratko pamćenje da me u firmi zajebavaju s nadimkom zlatna ribica, ali da nemereš zapamtit što si napisao poruku prije, e to je već novi level

inače, komentirao sam ti ovaj post

notloB kaže...

Pa nvidia je već ispucala svoje adute koji se ne kupuju

dakle, ponavljaš bedastoće megatame i još te kao 'ne zanima'

Uopće ne pratim vašu raspravu, ne iteresira me, ponavljam ono što viđeniji jutubovci pričaju, ne želim se u toj raspravi a kamo li sakupljati statistike i gubiti vrijeme guglajući o meni potpuno nevažnoj temi.

10 godina
notloB kaže...

Uopće ne pratim vašu raspravu, ne iteresira me, ponavljam ono što viđeniji jutubovci pričaju, ne želim se u toj raspravi a kamo li sakupljati statistike i gubiti vrijeme guglajući o meni potpuno nevažnoj temi.

spomenuo sam zato jer si postavio pitanje, a prije toga stavio tvrdnju koja nema veze s vezom

jutuberi su uglavnom budale, izvor su im trgovine pune grafi, a razlog tim zalihama je zato što je nevidija poletila napraviti daleko više nego se sad prodaje, prema ugovorima koje je sklapala s tsmc još u vrijeme kad je majning bio u punom jeku i kad je potražnja bila višestruko veća od proizvodnje 

zato sad imaju zaliha i zaliha, iako i dalje prodaju dosta dobro, a financijski podaci i podaci o isporukama to potvrđuju

inače, što se tiče amd-a, oni rade što mogu - spuštaju cijene, masovno prodaju 6xxx seriju i vraćaju tržišni udio malo po malo

financijski im se to puno manje isplati od nevidijine taktike, al jbga, ionako su donji i mogu samo gore, nadajmo se što više i što prije

14 godina

Pa daj svoj doprinos rastu AMD-a. Kupi njihovu grafičku. Evo meni za koji dan stiže 6800 XT.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.7.2023 9:23 (Izzy).
10 godina
picajzla0707 kaže...
notloB kaže...

spomenuo sam zato jer si postavio pitanje, a prije toga stavio tvrdnju koja nema veze s vezom

jutuberi su uglavnom budale, izvor su im trgovine pune grafi, a razlog tim zalihama je zato što je nevidija poletila napraviti daleko više nego se sad prodaje, prema ugovorima koje je sklapala s tsmc još u vrijeme kad je majning bio u punom jeku i kad je potražnja bila višestruko veća od proizvodnje 

zato sad imaju zaliha i zaliha, iako i dalje prodaju dosta dobro, a financijski podaci i podaci o isporukama to potvrđuju

inače, što se tiče amd-a, oni rade što mogu - spuštaju cijene, masovno prodaju 6xxx seriju i vraćaju tržišni udio malo po malo

financijski im se to puno manje isplati od nevidijine taktike, al jbga, ionako su donji i mogu samo gore, nadajmo se što više i što prije

I kako ti se ljudi ne bi smijali.....

Govoris nesto drugima a citav post ti je tvoje fantaziranje.

Nvidia je vec ako se dobro sjecam barem jednom kompletno blokirala proizvodnju grafa i to na skoro pa mjesec dana(a mislim da su to napravili vec 2 puta).

Pisalo se da je Nvidia proizvela neuobicajeno malu kolicinu rtx4xxx serije i onda jos moraju blokirat proizvodnju a na kraju police trgovina i dalje pune.

Evo malo mog fantaziranja...ja sam poprilicno uvjeren da Nvidia trosi enormne kolicine novca na damage control u svrhu ocuvanja reputacije branda.

Hrpa lazi,podmicivanja medija itd da se ne bi dobila prava slika u kakvom je Nvidia stanju....nisu oni bezveze na putu da preskoce iducu godinu,sta ces proizvodit 5xxx ako su ti skladista zatrpana sa 3xxx i 4xxx.

Vrijednost Nvidie u ovom trenutku je cista magla koja bi se lako mogla rasplinut 🥂

10 godina
MEGATAMA kaže...

Govoris nesto drugima a citav post ti je tvoje fantaziranje.

fantaziranje?

imaš čiste brojke, prodaja gpu za gejmanje im je na cca 5 milijuna komada kvartalno - kažeš ne prodaju ništa

na gejming grafama imaju prihod 2,2 mlrd usd, duplo više nego u najboljoj godini prije majnanja

ukupni prihod im je preko 7 mlrd, toliko nisu imali niti u najboljim godinama majnanja

jedina fantazija su tvoje budalaštine za koje nemaš ama baš nikakvog pokrića, a nastavljaš dalje

ne znam kako drukčije objasnit nego da patiš od ozbiljnih deluzija

Izzy kaže...

Pa daj svoj doprinos rastu AMD-a. Kupi njihovu grafičku. Evo meni za koji dan stiže 6800 XT.

za duže vrijeme sam miran s ovom 3080 

ako izbace štogod pametno za par godina, uvijek su u izboru

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.7.2023 10:00 (picajzla0707).
8 godina
Izzy kaže...

Ako se smije znati, koji proizvođač i gdje si utarabio, kod nas ili negdje van Hrvatske? 

Taraba WoW
15 godina

Kako vam se da više, za boga miloga...

odite igrati nešto...

AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
Kant kaže...

odite igrati nešto...

ko kaže da ne igramo, evo pržim wartales već danima

nije baš da znoji grafu, moglo bi se i na integriranoj, al eto, igra se, a forum posjećujem u prekidima 

7 godina
Kant kaže...

Kako vam se da više, za boga miloga...

odite igrati nešto...

(bila je i jedna puno bolja verzija memea ali ne mogu naći)

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.7.2023 11:54 (fer-de-lance).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice