Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 8.152
|
čitano: 2.164.097
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
Cryogenic kaže...
forumaš kaže...

zna se da, uloženo/dobiveno bilo to nvidija, amd ili intel, potpuno svjedno. Količina FPSa po uloženom €, jedini kriterij. Sve ostalo je slijepa ljubav.

Evo ja dao 440 eura za 100-165 fps'a na 4k uz dlss i fg, sumnjam da postoji jeftinija kartica od 440 eura koja daje iste performanse a da je nova.

da RTX 570=RTX 4090 svaka čast na odabiru i na tvojem 4K igranju, pogotovo online igara i svega ispod 60 pravih fpsa.Ne znam zašto si mijenjao onu RTX 4060 8Gb kad je jednako sve tjerala na 4K

18 godina
Cryogenic kaže...

Evo ja dao 440 eura za 100-165 fps'a na 4k uz dlss i fg, sumnjam da postoji jeftinija kartica od 440 eura koja daje iste performanse a da je nova.

Da. Zato te i sram napisat šta si uzeo 

Tako nebitno u stvari, ako te veseli to je onda to, nema potrebe za opravdanjima a još manje je bitno jer lito ide.....pa sve ostalo nebitno ide u zaborav, barem privremeno

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.7.2026 9:06 (Wiz3m4n).
15 godina
suspendiran
forumaš kaže...
Cryogenic kaže...
forumaš kaže...

zna se da, uloženo/dobiveno bilo to nvidija, amd ili intel, potpuno svjedno. Količina FPSa po uloženom €, jedini kriterij. Sve ostalo je slijepa ljubav.

da RTX 570=RTX 4090 svaka čast na odabiru i na tvojem 4K igranju, pogotovo online igara i svega ispod 60 pravih fpsa.Ne znam zašto si mijenjao onu RTX 4060 8Gb kad je jednako sve tjerala na 4K

Nije bila loša, bila je BEST BUY 2025'e 4 mjesec. Al ova je bolja . Postoji osjetna razlika sad na 5060ti 16gb, što se tiče 60 fps, od cca 15-20 igara, možda je 1 il dvije igre bilo ispod 60 na high detaljima, uglavnom spusti se kakva nebitna stavka na medium, i opet ide fluidno bez primjetnog nekog vizualnog downgrejda. Evo sjetio se, James Bond 007 - First light na 4k daje 27 fps'a, sve high, ali kad se sav upscaling rokne na max, igra dođe na 165 fps'a sa lagom kojeg ne osjetiš. Bez jebe. To se mora vidjet da bi se povjerovalo jbg. 4k, High, DLSS P, FG 6x = 165 fps.

Nego, kažeš pravih 60 fps'a, kako se razlikuje pravi frejm od fejk frejma? Ako meni izgledaju identično, a znamo da ispod haube nisu, a izvana vizualno jesu, a imam više fps'a, onda neznam čemu hejt odnosno naglasak na "prave"  frejmove.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.7.2026 14:45 (Cryogenic).
17 godina
Cryogenic kaže...
forumaš kaže...
Cryogenic kaže...
forumaš kaže...

Nije bila loša, bila je BEST BUY 2025'e 4 mjesec. Al ova je bolja . Postoji osjetna razlika sad na 5060ti 16gb, što se tiče 60 fps, od cca 15-20 igara, možda je 1 il dvije igre bilo ispod 60 na high detaljima, uglavnom spusti se kakva nebitna stavka na medium, i opet ide fluidno bez primjetnog nekog vizualnog downgrejda. Evo sjetio se, James Bond 007 - First light na 4k daje 27 fps'a, sve high, ali kad se sav upscaling rokne na max, igra dođe na 165 fps'a sa lagom kojeg ne osjetiš. Bez jebe. To se mora vidjet da bi se povjerovalo jbg. 4k, High, DLSS P, FG 6x = 165 fps.

Nego, kažeš pravih 60 fps'a, kako se razlikuje pravi frejm od fejk frejma? Ako meni izgledaju identično, a znamo da ispod haube nisu, a izvana vizualno jesu, a imam više fps'a, onda neznam čemu hejt odnosno naglasak na "prave"  frejmove.

Na pravi frejm imaš input od kontrolera miša ili tipkovnice, na fejk nemaš...pa kad igra bilo koju igru koja treba brzi odaziv, responzivnost npr fps, vožnja, sport itd. fejk frejm je ono kako ga i zovu, tehnologija fluidnosti s ne performanse.  Zato ti treba barem 60 pravih frejmova, kako bi moga normalno kontrolirati svog virtualnog lika, a ovi fejk ti popune HRR monitor ili TV da bi igra bila fluidnija.

16 godina
Cryogenic kaže...

Evo sjetio se, James Bond 007 - First light na 4k daje 27 fps'a, sve high, ali kad se sav upscaling rokne na max, igra dođe na 165 fps'a sa lagom kojeg ne osjetiš. Bez jebe. To se mora vidjet da bi se povjerovalo jbg. 4k, High, DLSS P, FG 6x = 165 fps.

blago tebi......

6x....ja vidio to čudo sa 20isitno pravih frejmova........ dok stojiš nema problema, kad se lagano mičeš malo se muti..... a kad bjespomučno letiš mišem pravi show..... ništa se ne vidi, cijela pozadina se pretvori u mrlju.................

još uz to upskejlano.......

blago tebi....

a kažeš ni lag ne osjetiš....... na 20 fps......

blago tebi..........

15 godina
suspendiran
ushirlo kaže...
Cryogenic kaže...

Evo sjetio se, James Bond 007 - First light na 4k daje 27 fps'a, sve high, ali kad se sav upscaling rokne na max, igra dođe na 165 fps'a sa lagom kojeg ne osjetiš. Bez jebe. To se mora vidjet da bi se povjerovalo jbg. 4k, High, DLSS P, FG 6x = 165 fps.

blago tebi......

6x....ja vidio to čudo sa 20isitno pravih frejmova........ dok stojiš nema problema, kad se lagano mičeš malo se muti..... a kad bjespomučno letiš mišem pravi show..... ništa se ne vidi, cijela pozadina se pretvori u mrlju.................

još uz to upskejlano.......

blago tebi....

a kažeš ni lag ne osjetiš....... na 20 fps......

blago tebi..........

Ako ideš tražit lag povećalom naći ćeš minimalan lag, ali u "žaru borbe" dok igraš ne osjeti se i ne smeta. Sad sam opet istestirao FG 2x, 3x, 4x, i 6x na toj igri i postoje anomalije/glitchevi ali rijetko se pojavljuju te ne smetaju. Onaj level u hotelu, samo je problem na lusterima, donji dio lustera kasni sa prikazom, sve ostalo tip top. Što se tiče blura koje spominješ dok mičeš miša amo tamo i ja i žena nismo primjetili ništa zblurano, nikakvih mrlja. Igra nam izgleda top. Doduše ja igram na ADS IPS PRO panelu ti možda na VA? Može bit da ti je do toga. Ako igraš na tv'u koji ti je pod opis, hisense 65u7n, to je VA panel, naravno da će bit zblurano. Kod mene je sve crystal clear, bez jebe. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.7.2026 15:24 (Cryogenic).
15 godina
suspendiran
forumaš kaže...
Cryogenic kaže...
forumaš kaže...
Cryogenic kaže...
forumaš kaže...

Na pravi frejm imaš input od kontrolera miša ili tipkovnice, na fejk nemaš...pa kad igra bilo koju igru koja treba brzi odaziv, responzivnost npr fps, vožnja, sport itd. fejk frejm je ono kako ga i zovu, tehnologija fluidnosti s ne performanse.  Zato ti treba barem 60 pravih frejmova, kako bi moga normalno kontrolirati svog virtualnog lika, a ovi fejk ti popune HRR monitor ili TV da bi igra bila fluidnija.

Lag ovisi o igri, samom engine'u igre a i hardveru. Meni su FG 2 i 4x skroz igrivi bez obraćanja pozoronosti na navedeno. I sva sreća da je tako jer da nije iskeširao bi svakako više. Svako naravno ima svoje preferencije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.7.2026 15:19 (Cryogenic).
16 godina
Cryogenic kaže...

Ako ideš tražit lag povećalom naći ćeš minimalan lag, ali u "žaru borbe" dok igraš ne osjeti se i ne smeta. Sad sam opet istestirao FG 2x, 3x, 4x, i 6x na toj igri i postoje anomalije/glitchevi ali rijetko se pojavljuju te ne smetaju. Onaj level u hotelu, samo je problem na lusterima, donji dio lustera kasni sa prikazom, sve ostalo tip top. Što se tiče blura koje spominješ dok mičeš miša amo tamo i ja i žena nismo primjetili ništa zblurano, nikakvih mrlja. Igra nam izgleda top. Doduše ja igram na ADS IPS PRO panelu ti možda na VA? Može bit da ti je do toga. Ako igraš na tv'u koji ti je pod opis, hisense 65u7n, to je VA panel, naravno da će bit zblurano. Kod mene je sve crystal clear, bez jebe. 

ovaj blur nema veze sa odazivom ekrana..... nego pri 20fpsa trzaj miša promjeni totalno izgled frejma.... i ovih 5 izmišljenih frejmova nema na temelju čega interpolirat......

ja osobno najviše što mogu istrpit je 2x.... i to ako ima bar 70-ak pravih frejmova.... dobije se određena glatkoća, a lag ostaje isti kao i bez fg..... određeni artifakti i bluranje je prisutno, ali zanemarivo....

5 godina
suspendiran
Rasprava o grafičkim karticama

Moj PC  
2 2 hvala 0
14 godina
Cryogenic kaže...

Lag ovisi o igri, samom engine'u igre a i hardveru. 

i o dioptriji, ocito 

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
15 godina
suspendiran
Minneyar kaže...
Cryogenic kaže...

Lag ovisi o igri, samom engine'u igre a i hardveru. 

i o dioptriji, ocito 

Upravo to, da je bolja dioptrija nebi ljudi davali za 5070ti 850 eura.  

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2026 20:36 (Cryogenic).
17 godina

Tigar Krezumica
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina

ovaj se srpda jer je netko polatio rtx 5070 ti 850€ a njegov kompa ju platio 1350€ i inda mu još taj isti to i lajka 

Moj PC  
10 1 hvala 0
5 godina
suspendiran

Kako Nvidija rijesava developerima probleme u igrama, posaljes im cijelo racunalo s periferijom, dodjele ti inžinjera i problem rijesen s sljedecim updejtom 

PoeII kakva igretina, i kakav tim, igra napravljena za cijelo jedno desetljece

Moj PC  
0 2 hvala 0
11 godina

poe1 > poe2 

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina

Meanwhile, vlasnici Radeona:

Moj PC  
1 1 hvala 0
5 godina

Tko nije vidio, dolazi nam još jedan veliki val poskupljenja : 

https://www.techpowerup.com/351234/nvidia-rtx-50-series-gpus-could-see-another-20-30-price-hike-in-2026

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/1v7xtyo/msi_and_colorful_announce_rtx_50_price_increases/

Po naznakama bi to išlo od 20-30%, tko je jamio, jamio je. znači 5070TI ispod 1500 eura neće biti kod nas 

Bolesno kako će sljedećih par godina biti, možda će devovi skužiti da će ipak morati optimizirati igre.

0 0 hvala 0
11 godina
BioZZG kaže...

https://www.techpowerup.com/351234/nvidia-rtx-50-series-gpus-could-see-another-20-30-price-hike-in-2026

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/1v7xtyo/msi_and_colorful_announce_rtx_50_price_increases/

Po naznakama bi to išlo od 20-30%, tko je jamio, jamio je. znači 5070TI ispod 1500 eura neće biti kod nas 

Bolesno kako će sljedećih par godina biti, možda će devovi skužiti da će ipak morati optimizirati igre.

sad me jebe što sam uzeo 5070 prije koji mjesec, a ne 5070 ti

sa 16 giga rama bi ipak bio duže miran

17 godina

Ak će početi optimizirati igre onda će moja RX 9070 XT 590 e -300e za staru rx6800=290e tjerati još deset godina ili dok ne crkne...ili ju prodm za više nego što sam ju platio nakon tri godine igranja, ne bi bilo prvi puta...

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Je ovo zdrava kartica?
Naime, nedavno je prestalo svjetliti bočno LED svjetlo sa imenom grafičke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
21 mjesec
Cansee kaže...
BioZZG kaže...

Definitivno si trebao, šta ti je stvarno trebao taj preskupi 9950X, ne vidim svrhu toga naštrub slabijeg GPUa, osim ako je za neki posao?

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2026 14:27 (KTM).
11 godina
KTM kaže...
Cansee kaže...
BioZZG kaže...

Definitivno si trebao, šta ti je stvarno trebao taj preskupi 9950X, ne vidim svrhu toga naštrub slabijeg GPUa, osim ako je za neki posao?

gpu sam kupio ranije, prije nekoliko mjeseci i mislio ostati na platformi koju sam tada imao - i5-12600K, Gigabyte Z690 AORUS Elite DDR4, 32 giga rama

međutim uletila mi je jedna prilika za vrlo povoljno kupovanje nekih komponenti, odnosno to su bile neke kompenzacije, i došao sam u situaciju da za pristojnu lovu ulijećem u sve novo osim grafe.

Neplanski, ali bilo mi je žao to ne iskoristiti

5 godina
suspendiran

Gdje ste crveni?

Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina

Grafička radi začuđujuće dobro. Još kad bi optimizirali igre, bila bi to ok grafička. 

5 godina
suspendiran
dejo6 kaže...

Grafička radi začuđujuće dobro. Još kad bi optimizirali igre, bila bi to ok grafička. 

na kakvim si ti drogama, kakvo optimiziranje, jel na kraju zacudujuce dobra ili bi samo bila ok?, naspram ovoga rtx 5050 8gb izgleda kao da je rtx 5090 

14 godina

Pozdrav ljudi pomagajte,koja je bolja Rtx 5070 za uzeti?

Asus Prime RTX5070 OC ili GigabyteRTX 5070 12GB Windforce SFF

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

AMD-aši su prezahtjevni, zeleni su presretni sa novom 2GB grafičkom...deal godine 2026:

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2026 19:19 (segregator).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Wayto XD kaže...

Asus Prime ima masivniji teži hladnjak. Giga 28cm asus 31cm.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
14 godina
dery kaže...
Wayto XD kaže...

Asus Prime ima masivniji teži hladnjak. Giga 28cm asus 31cm.

Hvala, onda Asus prime uzimam

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2026 19:31 (Wayto XD).
15 godina
suspendiran

Moja grafa sa 419 na 736,90 . Great price  

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2026 21:02 (Cryogenic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice