Malo je previše....2957 eura bi bila fer cijena za keš. Ipak si sa tom karticom najbrži na svijetu i imaš dobar kalolifer. win-win
Rasprava o grafičkim karticama
- poruka: 4.634
- |
- čitano: 914.033
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
3000 eura za 5090? Zar nije malo puno, bez obzira na performanse i bogatstvo kupaca? To je vec prosjecna mjesecna placa za dobar dio zapadnih ljudi.
3mj. here za jednu 5090... da imam onih 8k to bi vec bila druga prica
eh da je Kolinda ostala predsjednica sad bi mladi kupovali dvije i pol RTX5090 mjesečno
eh da je Kolinda ostala predsjednica sad bi mladi kupovali dvije i pol RTX5090 mjesečno
Za utjehu možemo kupiti dva i pol kilograma endivije i šest vrsta jogurta...
3000 eura za 5090? Zar nije malo puno, bez obzira na performanse i bogatstvo kupaca? To je vec prosjecna mjesecna placa za dobar dio zapadnih ljudi.
Kod skalpera dosežu 7000$ što jest realnije jer kad upališ multi fg vrijedi puno više od te cijene..
Kaj bi im bilo previše, čekali su 2.5 godine na novu seriju jedva čekaju dat pare. Imas PCMR i overclockers grupe gdje pojedini članovi spremaju naruciti po 3-4 komada i onda binati najbolji model koji ce si ostaviti
Kad smo vec kod binanja to je sad tek druga ruka jel nvidija najbolje cipove stavlja na FE modele...jedan od razlog zakaj je evga dala nogu u dupe Jensenu i općenito gpu tržištu.Meni bili najbolji,Vlada im još dan danas šalje poruke da se vrate
Sapphire RX7900XT Nitro+ OC...jel vrijedi kartica 690 eura,nova iz dućana?Vidim da su kod nas u prosjeku 200 eura skuplje
Sapphire RX7900XT Nitro+ OC...jel vrijedi kartica 690 eura,nova iz dućana?Vidim da su kod nas u prosjeku 200 eura skuplje
Vrijedi zbog 20 Gb vrama, bar mislim.
Baš taj Nitro model s 3 v. je skuplji 200€ od našeg, no ima i Saphire Pulse OC 3v. za 800 €
Kod nas je najjeftinija Asus OC s 2 ventilatora 792 €
Koji dućan ?
Može na pm
Možda je za prijelaz najbolje kupiti 7800 XT za 542 € s 36 mj garancije (ja razmišljam kupiti) i pričekati kraj godine da se ove nove kartice poredaju kako treba.
Pogotovo jer su ove nevidije u mjesec dana dosta poskupile.
Vrijedi zbog 20 Gb vrama, bar mislim.
Baš taj Nitro model s 3 v. je skuplji 200€ od našeg, no ima i Saphire Pulse OC 3v. za 800 €
Kod nas je najjeftinija Asus OC s 2 ventilatora 792 €
Koji dućan ?
Može na pm
Možda je za prijelaz najbolje kupiti 7800 XT za 542 € s 36 mj garancije (ja razmišljam kupiti) i pričekati kraj godine da se ove nove kartice poredaju kako treba.
Pogotovo jer su ove nevidije u mjesec dana dosta poskupile.
800€ za amd grafu? jesi se poceo bosti?
Ja sam imao putanju u zadnjih mjesec dana 3070-3080-3080ti-4080s-7900xt
Kako me za RT boli briga, a htio sam 60fps u 4k na Cyberpunku - 7900XT mi je savršena kartica. Sa 3080 sam imao 40fps gdje sa ovom imam 60 i povelik headroom za OC. Mislim da je 3xxx seriji RT još uvijek prevelik zalogaj da bi ga se koristilo.
Tako da da, rekao bih da vrijedi za 690 iz dućana.
za do 2k light gaming,
rx 7800 xt
tx 7900 gre
ili je potrebna rx 7900 xt?
uzeti rx 7900 gre ili cekati na 5070? ali ako pogledas, 5070 ce imati 12gb rama, tesko da ce biti bolja od ove, u najgorem slucaju ista
ili mozda kao sto gore lik pise 7900xt koja je oko 700e, ali koji AMD cpu bi je iskoristio kako treba? r5 7600x je preslab?
cekati 9070(xt) pa onda odluciti, ako nije problem tih mjesec dva
Ja bih pričekao koji mjesec pa onda na osnovu ponuđenog odabrao, trenutno sada mi se čini nekakva rx 7800xt nova ili polovna kao najbolje rješenje, ili čak 7900gre, ovisno o ponudi.
7600X uštiman dobro sa solidnim ramom nije slab za rx 7900xt, no za nešto jače od toga iskreno nije....nekako 7900xt smatram maximumom za njega, rtx 4070ti super sa drugog tabora
Ako moras odmah kupovati uzni rx7800xt
Ako ne - sacekaj izlazak rx9070/9070xt pa vidi kakve ce one biti, ove nvidine kartice s bjednih 12GB nemoj ni gledat.
ma nema cekanja, cijene ce u startu biti nabijene, to svi znamo,, sigurno nece izaci s realnim cijenama, pogotovo kod nas
Ja bih pričekao koji mjesec pa onda na osnovu ponuđenog odabrao, trenutno sada mi se čini nekakva rx 7800xt nova ili polovna kao najbolje rješenje, ili čak 7900gre, ovisno o ponudi.
7600X uštiman dobro sa solidnim ramom nije slab za rx 7900xt, no za nešto jače od toga iskreno nije....nekako 7900xt smatram maximumom za njega, rtx 4070ti super sa drugog tabora
pa taj proc cu uzeti jer je po meni best buy za tih 200e
kasnije uvijek mogu stavit nesto jace, zato i gledam am5 platformu
mozda cak i 7600 obican zbog 65w tdp a neprimjetna razlika
A gledaj onda rx7800xt za 550€ mada nije lose ni 7900xt za 700€ ako je stvarno mozes kupiti za te pare. Top kartica.
Meni sadašnji 7600 radi bolje nego stari 7600X, to je kako se natrefiš kod Ryzena.....
7600X3D sa mindfactory-a sa dostavom ispadne 314-324€, ovisi kako vas pogodi cijena.
Onda će igrat samo na konzolama, jer nisu ameri ludi pa ce davat toliko za grafe.
Ma bit ce kaos, svi su na rubu i svatko hoće svoj dio kolača.Kinezi su preuzeli tržište, EU ostala zatrpana migrantima i ljudima koji više ne žele radit za crkavicu, USA gubi moć a Rusija flexa mišiće.Pitaj se Boga sta ce proizaći jos od Irana a bome ne znam niti od ovih Južno Američkih zemalja sa kartelima i mafijama.
Ma bit ce kaos, svi su na rubu i svatko hoće svoj dio kolača.Kinezi su preuzeli tržište, EU ostala zatrpana migrantima i ljudima koji više ne žele radit za crkavicu, USA gubi moć a Rusija flexa mišiće.Pitaj se Boga sta ce proizaći jos od Irana a bome ne znam niti od ovih Južno Američkih zemalja sa kartelima i mafijama.
Oces reci da nas jebu s svih strana?
Onda će igrat samo na konzolama, jer nisu ameri ludi pa ce davat toliko za grafe.
Trump je rekao može biti od 25-100%. Zašto nema šanse ako donosi i luđe odluke od ovakvih?
Oces reci da nas jebu s svih strana?
Sada trebamo jednog "brkonju" u EU koji ce ih hebat sve.
Borise šta to pričaš pobogu, jesil to ti??