Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 4.634
|
čitano: 914.033
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Malo je previše....2957 eura bi bila fer cijena za keš. Ipak si sa tom karticom najbrži na svijetu i imaš dobar kalolifer. win-win

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
cvaja997 kaže...

3000 eura za 5090? Zar nije malo puno, bez obzira na performanse i bogatstvo kupaca? To je vec prosjecna mjesecna placa za dobar dio zapadnih ljudi. 

3mj. here za jednu 5090... da imam onih 8k to bi vec bila druga prica

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2025 19:26 (hahhaajaads).
12 godina

eh da je Kolinda ostala predsjednica sad bi mladi kupovali dvije i pol RTX5090 mjesečno 

11 0 hvala 0
3 godine
ibme74 kaže...

eh da je Kolinda ostala predsjednica sad bi mladi kupovali dvije i pol RTX5090 mjesečno 

Za utjehu možemo kupiti dva i pol kilograma endivije i šest vrsta jogurta...

16 godina
cvaja997 kaže...

3000 eura za 5090? Zar nije malo puno, bez obzira na performanse i bogatstvo kupaca? To je vec prosjecna mjesecna placa za dobar dio zapadnih ljudi. 

Kod skalpera dosežu 7000$ što jest realnije jer kad upališ multi fg vrijedi puno više od te cijene..

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
3 tjedna
protjeran
cvaja997 kaže...

Kaj bi im bilo previše, čekali su 2.5 godine na novu seriju jedva čekaju dat pare. Imas PCMR i overclockers grupe gdje pojedini članovi spremaju naruciti po 3-4 komada i onda binati najbolji model koji ce si ostaviti 

10 godina

Kad smo vec kod binanja to je sad tek druga ruka jel nvidija najbolje cipove stavlja na FE modele...jedan od razlog zakaj je evga dala nogu u dupe Jensenu i općenito gpu tržištu.Meni bili najbolji,Vlada im još dan danas šalje poruke da se vrate 

10 godina

Sapphire RX7900XT Nitro+ OC...jel vrijedi kartica 690 eura,nova iz dućana?Vidim da su kod nas u prosjeku 200 eura skuplje

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

Jedan lik u AT danas stavio 7900XTX za 750e kartica je već rezervirana.Ne bi rekao da je skoro 700e dobra kupnja za 7900XT pošto u nekim naslovima sa RT je čak moja 3080 podjednaka ili bolja. 

3 godine
ZGamer kaže...

Sapphire RX7900XT Nitro+ OC...jel vrijedi kartica 690 eura,nova iz dućana?Vidim da su kod nas u prosjeku 200 eura skuplje

Vrijedi zbog 20 Gb vrama, bar mislim.

Baš taj Nitro model s 3 v. je skuplji 200€ od našeg, no ima i Saphire Pulse OC 3v. za 800 €

Kod nas je najjeftinija Asus OC s 2 ventilatora 792 €

Koji dućan ?

Može na pm 

Možda je za prijelaz najbolje kupiti 7800 XT za 542 € s 36 mj garancije (ja razmišljam kupiti) i pričekati kraj godine da se ove nove kartice poredaju kako treba.

Pogotovo jer su ove nevidije u mjesec dana dosta poskupile.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2025 5:43 (Zaporožac).
4 godine
Zaporožac kaže...
ZGamer kaže...

Vrijedi zbog 20 Gb vrama, bar mislim.

Baš taj Nitro model s 3 v. je skuplji 200€ od našeg, no ima i Saphire Pulse OC 3v. za 800 €

Kod nas je najjeftinija Asus OC s 2 ventilatora 792 €

Koji dućan ?

Može na pm 

Možda je za prijelaz najbolje kupiti 7800 XT za 542 € s 36 mj garancije (ja razmišljam kupiti) i pričekati kraj godine da se ove nove kartice poredaju kako treba.

Pogotovo jer su ove nevidije u mjesec dana dosta poskupile.

800€ za amd grafu? jesi se poceo bosti?

12 godina
ZGamer kaže...

Ja sam imao putanju u zadnjih mjesec dana 3070-3080-3080ti-4080s-7900xt

Kako me za RT boli briga, a htio sam 60fps u 4k na Cyberpunku - 7900XT mi je savršena kartica. Sa 3080 sam imao 40fps gdje sa ovom imam 60 i povelik headroom za OC. Mislim da je 3xxx seriji RT još uvijek prevelik zalogaj da bi ga se koristilo.

Tako da da, rekao bih da vrijedi za 690 iz dućana.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2025 9:30 (maks0806).
13 godina

za do 2k light gaming, 

rx 7800 xt

tx 7900 gre

ili je potrebna rx 7900 xt?

uzeti rx 7900 gre ili cekati na 5070? ali ako pogledas, 5070 ce imati 12gb rama, tesko da ce biti bolja od ove, u najgorem slucaju ista

ili mozda kao sto gore lik pise 7900xt koja je oko 700e, ali koji AMD cpu bi je iskoristio kako treba? r5 7600x je preslab?

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 11:55 (exer1234).

0 0 hvala 0
16 godina

cekati 9070(xt) pa onda odluciti, ako nije problem tih mjesec dva

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ja bih pričekao koji mjesec pa onda na osnovu ponuđenog odabrao, trenutno sada mi se čini nekakva rx 7800xt nova ili polovna kao najbolje rješenje, ili čak 7900gre, ovisno o ponudi.

7600X uštiman dobro sa solidnim ramom nije slab za rx 7900xt, no za nešto jače od toga iskreno nije....nekako 7900xt smatram maximumom za njega, rtx 4070ti super sa drugog tabora

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ako moras odmah kupovati uzni rx7800xt

Ako ne - sacekaj izlazak rx9070/9070xt pa vidi kakve ce one biti, ove nvidine kartice s bjednih 12GB nemoj ni gledat.

13 godina

ma nema cekanja, cijene ce u startu biti nabijene, to svi znamo,, sigurno nece izaci s realnim cijenama, pogotovo kod nas

3 0 hvala 0
13 godina
Wiz3m4n kaže...

Ja bih pričekao koji mjesec pa onda na osnovu ponuđenog odabrao, trenutno sada mi se čini nekakva rx 7800xt nova ili polovna kao najbolje rješenje, ili čak 7900gre, ovisno o ponudi.

7600X uštiman dobro sa solidnim ramom nije slab za rx 7900xt, no za nešto jače od toga iskreno nije....nekako 7900xt smatram maximumom za njega, rtx 4070ti super sa drugog tabora

pa taj proc cu uzeti jer je po meni best buy za tih 200e

kasnije uvijek mogu stavit nesto jace, zato i gledam am5 platformu

mozda cak i 7600 obican zbog 65w tdp a neprimjetna razlika 

12 godina

A gledaj onda rx7800xt za 550€ mada nije lose ni 7900xt za 700€ ako je stvarno mozes kupiti za te pare. Top kartica.

16 godina

Meni sadašnji 7600 radi bolje nego stari 7600X, to je kako se natrefiš kod Ryzena.....

8 godina

7600X3D sa mindfactory-a sa dostavom ispadne 314-324€, ovisi kako vas pogodi cijena.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 14:57 (It'sMe932).

0 0 hvala 0
16 godina

Budimo sretni ako cijene ostanu ovakve kao sad.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Ma nema sanse da se to desi.

Onda će igrat samo na konzolama, jer nisu ameri ludi pa ce davat toliko za grafe.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ma bit ce kaos, svi su na rubu i svatko hoće svoj dio kolača.Kinezi su preuzeli tržište, EU ostala zatrpana migrantima i ljudima koji više ne žele radit za crkavicu, USA gubi moć a Rusija flexa mišiće.Pitaj se Boga sta ce proizaći jos od Irana a bome ne znam niti od ovih Južno Američkih zemalja sa kartelima i mafijama.

Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
MGloc kaže...

Ma bit ce kaos, svi su na rubu i svatko hoće svoj dio kolača.Kinezi su preuzeli tržište, EU ostala zatrpana migrantima i ljudima koji više ne žele radit za crkavicu, USA gubi moć a Rusija flexa mišiće.Pitaj se Boga sta ce proizaći jos od Irana a bome ne znam niti od ovih Južno Američkih zemalja sa kartelima i mafijama.

Oces reci da nas jebu s svih strana?

Team Blue
16 godina
Gemmy kaže...
Ma nema sanse da se to desi.

Onda će igrat samo na konzolama, jer nisu ameri ludi pa ce davat toliko za grafe.

Trump je rekao može biti od 25-100%. Zašto nema šanse ako donosi i luđe odluke od ovakvih?

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 16:36 (dery).
15 godina

Nisam podržvao narnačastog ali nakon ovoga ima moj glas 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Boris grozni kaže...
MGloc kaže...

Oces reci da nas jebu s svih strana?

Sada trebamo jednog "brkonju" u EU koji ce ih hebat sve.

4 godine

Bome sad kad se pogledaju iskljucivo 4k perfomanse 7900xtx u poprilicno naslova skoro kao 4090/5080, šteta kaj nema Nvidijin Dlss!

Team Blue
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 17:31 (Boris grozni).
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina

Borise šta to pričaš pobogu, jesil to ti??

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice