Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 4.423
|
čitano: 879.358
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Re: Rasprava o grafičkim karticama

Kaže weelialo na neweggu...

About us

Shenzhen HuiLiao Keji Youxian gongsi
Heng Gang Jie Dao Si Lian She Qu Heng Yi Lu 33 Hao A Dong 3A11, henggangjiedao,longgangqu, Shen Zhen Shi, Guangdong 518116 CHINA(CHN)

WEELIAO is an authorized Intel distributor, specialized in selling Intel NUCs including mini pcs, notebooks, compute elements.

It is an honor to be an Intel distributor. In recent years, we have become one of the largest distributors of Intel NUC products in the world.We have a large inventory of Intel NUC's main product lines, all can be shipped out in time.

MGloc kaže...

na Geizhals jer na nabavi nema još kartica a i na amazonu me slaba ponuda.

Najjeftiniji Challenger B580 s duplim ventom je u casekingu € 324,90 po gezhals.de i onda tu još treba dodati dostavu i ostalo, porez...

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2024 11:19 (notloB).
16 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Eto tako se kreiraju cijene nemaju veze sa msrp kad je nešto novo udara se max. Tako otprilike će biti sa novim serijama amd/nevdija.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Pa i ne baš, 250 + PDV = 310-320 ovisno o državi.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
16 godina
fer-de-lance kaže...

Znači kod nas oko 350.Jaka ko 3060ti koje je kod nas 420e.Jača od 6700xt koja je kod nas 370e pa ajd da vidimo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2024 11:32 (dery).
16 godina
suspendiran
dery kaže...
fer-de-lance kaže...

Znači kod nas oko 350.Jaka ko 3060ti koje je kod nas 420e.Jača od 6700xt koja je kod nas 370e pa ajd da vidimo.

I ja ću budan sanjatiiii.....

WEELIAO Gunnir Intel Arc B580 Index Graphics Card 2670MHz Graphics Card 12GB 192-Bit GDDR6 PCIE4.0 1 HDMI2.1 3DP2.1 2 Fans TBP 190W: Amazon.de: Computer & Accessories

Najjeftinija na amazon de, kod nas nema šanse da bude ispod 400e ni za 3mj.

3 godine
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Gotovo sigurno kod nas ce biti kao u većini eu shopova slicna cijena  ti si uzeo primjer amazon.de koji ima jedan model sa smjesnom cijenom, bit će i kod nas tu oko 300-350  

3 godine
uznemirex kaže...

Gotovo sigurno kod nas ce biti kao u većini eu shopova slicna cijena  ti si uzeo primjer amazon.de koji ima jedan model sa smjesnom cijenom, bit će i kod nas tu oko 300-350  

Imaš još dva modela 

合氣道
16 godina
suspendiran

Ako se znaš koristiti Amazonom vidjet češ da ima barem 4 modela i da sam ti postao najjeftiniji.....neka bude i 200e, nitko sretniji od tebe i mene, no ti si ili jako mlad ili si klasa optimist....300e sigurno ne bude niti za 6mj. 350 do 400 možda i da, vrijeme će pokazati

16 godina
suspendiran
Zaporožac kaže...
uznemirex kaže...

Imaš još dva modela 

Rođak šta si ti to postao nebo zna 

Mi se divanimo o b580 jeli??

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2024 15:16 (Wiz3m4n).
13 godina

Bit ce SPARKLE i Asrock Challenger nesto sitno iznad 300e oko 350max ali opet je to puno para, b580 vrijedi kupit ako bi je dali ispod 300e a za 280e radije uzmem rtx 4060 python II 8gb nego Intel Arc 580 za 350e.A ako bas moram dati 350e onda radije uzmem Radeon RX 6800/7700 rabeljnu ili novu svejedno mi je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Wiz3m4n kaže...
Rođak šta si ti to postao nebo zna Mi se divanimo o b580 je/li??

Rodijače, ja postam što mene zanima. Baš me briga što vi stavljate 

Vidiš da je ova moja iste brzine, s više rama ,a jeftinija.

合氣道
12 godina
Zaporožac kaže...

Ajde samo kad linkate usporedbe grafi nađite neke provjerene kanale a ne te "stavim snimku igre, napisem u paintu random fps koliko bi odprilike trebao biti po nekim najavama i uplodam "review" video na yt"

13 godina

Ma taj video mi ne znaci nista ne vidim niti core clock niti fps counter a B580 bi trebala biti nesto jača od A770.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2024 16:43 (MGloc).
16 godina
Wiz3m4n kaže...
dery kaže...
fer-de-lance kaže...

I ja ću budan sanjatiiii.....

WEELIAO Gunnir Intel Arc B580 Index Graphics Card 2670MHz Graphics Card 12GB 192-Bit GDDR6 PCIE4.0 1 HDMI2.1 3DP2.1 2 Fans TBP 190W: Amazon.de: Computer & Accessories

Najjeftinija na amazon de, kod nas nema šanse da bude ispod 400e ni za 3mj.

To reci njemu jer on misli da će biti 320 eu. Cijene ne padaju kamoli da će nešto novo imat cijenu ispod slabijih gpu.

8 godina

Ja sam napisao da bude od 369-399, ako na mene misliš? 

16 godina
fer-de-lance kaže...

Ja ovo vidim

13 godina

Nije puno fulao, evo imate u Linksu SPARKLE kao što sam rekao 349, i dalje je to previse para radije uzmem rabljenu RX 6800 sa njuskala sa godinu dana garancije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

1$=10 kn bilo i ostalo kad su grafe u pitanju pa uvijek lako preračunate.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
suspendiran

B580 12gb je brža od rtx 4060 i rx7600/XT i sl. u situacijama sa rezolucijom 2k i na više te ultra high detaljima kada ovima ponestaje Vrama, zato i večina testova posebice plačenih recenzija budu u takvim scenarijima. Naravno da je Intel dobrodošao i konkurencija je poželjna, navijam za njega, no na žalost kada se bolje prouči i sagleda tako na žalost je, no svaka čast, ovo je svakako ogroman korak naprijed za Intel 

Cijene su naše standardno loše, no očekivao sam i gore kako rekoh....

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
dery kaže...
fer-de-lance kaže...

Ja ovo vidim

https://forum.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/rasprava-o-grafickim-karticama/290033.aspx?page=127&jumpto=6808528&sort=asc&view=flat

320 je MSRP (tj. MSRP+PDV), s tim da distributer nije direktno Intel, tak da i tu ode još koji euro, i onda još na to trgovac, koji normalno da ne bude poslovao bez marže jer bude brzo zatvorio butigu.

12 godina

1 0 hvala 0
13 godina

Katastrofa to uključiš i još koliko ruši performanse na kraju ti isti k imao Rtx karticu ili Radeon RX.

16 godina

Bolji modeli naravno veča cijena:

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Neda mi se ni gledati, odhebao RT šugu odavno...u svakoj igri RT stavim na nulu :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
MGloc kaže...

...radije uzmem rabljenu RX 6800 sa njuskala sa godinu dana garancije.

jebo me pas ako nisi deset puta isto rekao zadnjih par dana

ta filozofija sa rabljenom jačom za iste pare u odnosu na novu slabiju vrijedi za sve grafe, ne samo u ovom slučaju

tkogod je sklon uzet u obzir rabljeno, za bilo koju grafu, odvagnut će tu opciju

ali ako pričamo o novim grafama, nema smisla stalno to ponavljati

također treba uzet u obzir i da početne cijene nisu mjerilo, jer gotovo za sve proizvode prvih par dana (pogotovo naši) trgovci hvataju naivčine - čim se ponuda popuni, cijene dođu na koliko-toliko normalu

još kad vide da prodaja nejde, cijene padaju vrlo brzo

9 godina

ali mislim da se ovdje ne radi o cijeni, vec o proizvodu

kad je izasla prosla generacija intela, kolega se nalozio pravo, to je 4060 killer, to je amd destroyer, vidi ovo, vidi ono, cijena, vram, performanse..... epilog, niti 2 mjeseca kasnije na njuskalo..... i uzeo neku rx, ne sjecam se tocno koju.....

ne radi se o tome sto je proizvod dobar. ili sto je jeftin. da

bi intel uzeo dio kolaca, proizvod mora biti i dobar i jeftin.

karikirano, ako je kartica bolja  od "xy" a kosta isto ili manje, to je dobra situacija. ako je kartica marginalno losija od "xx" a kosta duplo manje - dobra situacija.

no ako je kartica malo bolja od "yy"  a kosta malo vise od "yy", nisi napravio nista, imas samo jos jednu karticu na trzistu koja za malo vise novaca daje malo bolje performanse u odnosu na "neka kartica".

trecim rijecima, u vecini slucajeva cak niti niski budget nece biti dovoljno da pogura intel u neki ozbiljniji postotak medju igracima.

jer kad imas dvije filozofije - plati malo vise dobij malo manje (nvidia) i plati malo manje, dobij malo.manje (amd), jedino sto bi intelu proslo je - plati manje a dobij vise.... a trenutno mi ne djeluje tako.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Vise je Intel napredovao u GPU segmentu  u 2 godine nego Amd u 10 godina 

13 godina

Kazu da Rx 8000 serija donosi poboljšanje vidjet cemo nagodinu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
uznemirex kaže...

Vise je Intel napredovao u GPU segmentu  u 2 godine nego Amd u 10 godina 

De obrazloži ovo majketi, pa ako je itko napravio napredak unazad zadnjih 10 godina to je AMD i to na oba polja (GPU i CPU).

Zadnje dvije serije grafa su im u srednjem segmentu (koje ljudi najviše i kupuju) bolja kupnja od konkurencije iz Nvidie (koja sama sebe sakati limitirajući svoje mid range grafe da bi ih ljudi češće mjenjali), ispolirali su drivere a i poboljšali značajno sučelje sa adrenalinom.
U CPU segmentu da ne pričamo, tamo su već neko vrijeme na tronu dok konkurencija iz Intela grca u go*nima (sami svojom zaslugom).

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice