Dečki treba početi sebe servisirati.
Rasprava o grafičkim karticama
- poruka: 3.795
- |
- čitano: 815.410
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni je od preglasne muzike, bubnjario sam kao mali, bio okružen bukom po koncertima, u garažama... i slušaj najglasnije je došlo na naplatu.
Moš misliti, mora da je spalionica unutra.
A baš sam dvojio između Asus tuf rtx 4070ti super i msi gaming x slim najviše radi coil whinea, kolko sam čitao, asus ima dost problema s tim, što se tiče gejmanja, msi grafa je relativno tiha u loadu i nema nikakvih neželjenih zvukova, mada prijašnja asus dual koju sam imao nije imala coil whine, očito kak koga zapadne, nema pravila, zakaj asus na tom polju "prednjači" po pitanju tog problema, ne znam.
Stjepko pusti me da lažem sam sebe ...haha...ako je ovaj hum od coil whinea, onda u pm, nikad amd grafa osim Nitra neće u komp
Ja kenjam po svom hwu uvijek, ma što kupio nikad neću bit 100% zadovoljan, iako je Ryzen 7800x3d blizu savršenstvu.
Ovdje na forumu je obrnuta situacija u 90% slučaja. Svačiji hw je najbolji i najisplativiji na kugli zemaljskoj, dok ja obrnuto.
Bit Foruma i je da se kritički gleda na HW (možda ne u mjeri kao ja, Nicky i Picajzla ),al nikako da svi padaju u trans od oduševljenja.
Mislim da je kolega Toxic, legenda otvoria temu; HW koje NE preporuca.
Davno je bilo pa mozda grijesim, al gustali smo par mjeseci tamo.
Još mi jedna stvar pada na pamet (ponekad pomogne): pusti da cvili i onda polako otpusti šarafe koji drže napajanje za kućište.
Isto tako ako ona plastika oko utora za kabel od struje ima šarafe probaj ju odtegnuti/dotegnuti (ako nema naljepnicu garancije).
Isto možeš i matičnu, ali nju ne na živo da nekaj ne prebrikaš.
A baš sam dvojio između Asus tuf rtx 4070ti super i msi gaming x slim najviše radi coil whinea, kolko sam čitao, asus ima dost problema s tim, što se tiče gejmanja, msi grafa je relativno tiha u loadu i nema nikakvih neželjenih zvukova, mada prijašnja asus dual koju sam imao nije imala coil whine, očito kak koga zapadne, nema pravila, zakaj asus na tom polju "prednjači" po pitanju tog problema, ne znam.
Razloga može biti milijun.
Električki, najviše smisla ima kad samo određeni kombo grafa/napajanje/ploča cvili, onda je logični zaključak da frekvencije switchanja njihovih "VRM-ova" imaju istu frekvenciju ili su djeljive sa istim cijelim brojem pa harmonici idu u rezonancu...
Ljudi jeli se vi zajebavate???
Još uvjek smo na cičanju....ide zima pa miševi ulaze u tople prostore, vidi da ti se nije zavukao u napajanje
Edit: Uh pa oni dižu cijene grafama ebote sad vidim, ja sam odlično prošao onda za 640eu.
Mene je izašla 652,24 EUR (5€ dostava)
Uvijek tako nakon izlaska budu jedno vrijeme mahnito skupe, poslije im padne cijena bez razloga, onda opet dižu i tako to.
Još čekam
Pa stize crni petak normalno da se dizu cijene da onda mogu biti na "popustu" po cijeni od "jucer" za BF
COD BO6 bude prvi dobio "AI" verziju FSR-a.
Baš me zanima kak bude išlo treniranje, jel bude svatko mogao samostalno, bilo bi zakon (manje razloga studijima za dizanje cijene igara).
Ludi forum
luda scripta
Obećao sam staviti fotke nove Palit 4070 SUPER
Postimage mala fotka slike kućišta, koju forum nije primio a ne prelazi 5 Mb
Vi ste uglavnom svi na temi stručniji od mene, pa nemam nešto pametno reći o kartici.
Prva fotka je fizička usporedba veličine izvađene RTX 3060 Ti Ghost u odnosu na Palit.
Najviše me iznenadilo 2x 6 pina s napajanja na adapter koji ide u karticu.
dakle, nema više drito s napajanja u karticu, već preko adaptera. Eto, to nisam znao.
Davno bilo no imao sam kratko vrijeme Palitku 3060ti, zujalica luda, odmorio uši nakon prodaje, nadam se da je ova tvoja tiša
Davno bilo no imao sam kratko vrijeme Palitku 3060ti, zujalica luda, odmorio uši nakon prodaje, nadam se da je ova tvoja tiša
Ništa ju nečujem.
vjerojatno tome pridonosi kvalitetno kućište s odličnom izolacijom.
Opet, to je od modela, do modela, nema pravila. Meni je prvi Palit u životu
Vi ste uglavnom svi na temi stručniji od mene, pa nemam nešto pametno reći o kartici.
Prva fotka je fizička usporedba veličine izvađene RTX 3060 Ti Ghost u odnosu na Palit.
dakle, nema više drito s napajanja u karticu, već preko adaptera. Eto, to nisam znao.
Ti kao da si bio pod kamenom posljednjih godina a nisi, motaš se po hw temama, da imaš novije atx 3.0 napajanje s PCI-E 16-pinskim konektorom taj adapter ti ne bi trebao, moguće imaš ali ne znaš, ne bi ti škodilo popuniti pod Moj PC.
Btw. Imaš temu Slike vašeg Hardvera baš za slike pa i u njoj postaj.
Neče ti primi sliku jer ovisi kako si imenovao file/sliku(č,ž,š.. slova/apostrofi ne).
Instaliraj "nvidija app" sa alt/R imaš overlay da vidiš temp i ostalo šta želiš da ti prikaže.Trebala bi ta stvarat neku buku je je dvoslotni hladnjak.
Btw. jel' ti stane gornji vent prema lijevo u pravcu strelice, odmah iznad cpu coolera? Mislim da bi tamo imao više smisla.
Taj vent na tom mjestu je bolji da upuhuje svjezi zrak u cpu hladnjak. Stavljati ga na sredinu nema apsolutno ikakvog smisla eventualno ako si mislio do kraja kucista to bi i bilo bolje! Ja sam sebi tako naprijed stavio da upuhuje jer mi je 10hdd zauzelo prednju stranu gdje je protok od prednjih ventova zanemariv!
Btw. jel' ti stane gornji vent prema lijevo u pravcu strelice, odmah iznad cpu coolera? Mislim da bi tamo imao više smisla.
Jučer sam dodao još jedan isti bequiet cooler 140 mm. (bio je u ladici)
To sam radio nakon fotkanja i malo sam bolje poslagao kablove.
Eh, sad me Grozni zahebao.
Morat ću ga okrenuti
gore ima smisla samo jedan vent i to uz kraj....2 su nepotrebna
Pod sredinu misliš tu gdje sada stoji? Topli zrak ima tendenciju ići prema gore, fizika, treba mu pomoći na mjestu gdje se stvara, vrm i cpu grijači. Tu gdje sada stoji ispuhuje hladni zrak koji prednji vent upuhuje, dakle skroz krivo mjesto, imo.
Nisu nikakva smetnja, a mjesta ima i imam ih gdje pobosti na ploči.
U čemu je problem ?
U čemu je problem ?
Upisao sam iznad u odgovoru Groznom gdje je problem, najlogičnije je kako Wiz3m4n kaže.
U čemu je problem ?
Problem je jer si postao slike pa komisija za umjetnički dojam ima svoje primjedbe 🤭
Ako je proizvođač kućišta zamislio dva 140 mm front (ev 3x120mm) , dva 140 mm vrh, jedan 140 mm stražnji dio kućišta u čemu je problem ?
Vjerojatno to nisu imbecili koji bi previdjeli pogrešku stavljanja tog prvog ventilatora gore.
Ajde ne lupetaj bzze, gore su mjesta za 2 zbog AIO, ovo tvoje ako pokažeš bilo kome tko se razumije u fiziku shvatit će
Ako je proizvođač kućišta zamislio dva 140 mm front (ev 3x120mm) , dva 140 mm vrh, jedan 140 mm stražnji dio kućišta u čemu je problem ?
Vjerojatno to nisu imbecili koji bi previdjeli pogrešku stavljanja tog prvog ventilatora gore.
Dakle rekao sam gdje je problem, gore može ići i 240 radijator od vodenog, meni stoji 360 radijator gore... prednji vent upuhuje zrak koji gornji vent odmah ispuhuje, hladni zrak s prednjeg venta uopće ne dolazi do cpu coolera, nema smisla.
Edit: Na kraju probaj sa i bez pa vidi temperature...
Problem je jer si postao slike pa komisija za umjetnički dojam ima svoje primjedbe 🤭
Ajde da nisam objasnio razloge koji nemaju veze s umjetničkim dojmom ali jesam... btw. da sam gledao na dojam srao bih mu za ove bijele kablove od prednjih ventova koje nije skrio i razbarušeni 16 pinski od grafe...