Rasprava o grafičkim karticama
- poruka: 3.795
- |
- čitano: 815.049
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Šta su radili ako se vram i ram toliko drastično smanjio? Evo lik komentira da mu je driver fixao bsod.
Šta su radili ako se vram i ram toliko drastično smanjio? Evo lik komentira da mu je driver fixao bsod.
pojma nemam, ja sam trenutno na tim studio no generalno nikad nisam imao problema s setupom intel+nvidia!
"Studio Drivers are focusing on stability and compatibility with professional software, u svakom slucaju ne gubi se nista barem kaj se tice gaminga tako da je gamerima svejedno eventualno ako je izasao neki najnovi naslov pa ima neki problem s necim onda ce trebati game driver da to ispravi i bog te veselio
Znali bi ovde neki na to odgovor ali banalo ih. Banaju sve znalce odavde za ništa.
game driveri su vise "optimizirani" za igre, cesce izlaze, supportaju odredjene nove naslove i slicno.
dobar primjer je ragnarok koji je profitirao apdejtom drivera, ali to je jedini primjer kojeg imam, sve manje vise isto radi, bio to novi ili stari driver.
studio je vise za stabilnost i kompatibilnost s softverom, drugaciji workload i slicno, opet, nije da sam primjetio neku mjerljivu razliku ili da tip drivera pravi problem....
Nekad bili jednaki sad su se odlijepili tehnologijom.
8800 GTX 600$ je u to vrijeme bila duplo jača, ATI je ciljano išao samo na srednju klasu. Kupio Ati 3850 179 $ za tadašnjih 1150 kn (dolar je bio slab) i tjerala je baš sve kako treba...za šaku kuna.
https://www.anandtech.com/show/2376/10
Ak se ponovi isto, super za AMD i super za gamere
8800 GTX 600$ je u to vrijeme bila duplo jača, ATI je ciljano išao samo na srednju klasu. Kupio Ati 3850 179 $ za tadašnjih 1150 kn (dolar je bio slab) i tjerala je baš sve kako treba...za šaku kuna.
https://www.anandtech.com/show/2376/10
Ak se ponovi isto, super za AMD i super za gamere
Zaboravi ta vremena sad je baba tu i nema više đaba takvog proizvoda. Ako budu imali srednji segment jak kao 7900 xt ili xtx cijena će biti kakva je trenutno navedenima.Neče stavit nižu cijenu refresh serije dok su ove u prodaji.
Za full hd je dovoljna gtx 1660 superza 90e....fantaziramo previše
bas to, danas se graficke mjere iskljucivo koliko fps daju u 4k, na ultra, s rt, gt, ftgh, mmrz, bbua i ostalim ukljucenim, i naravno da prakticki niti jedna ne valja.
a nekad nedostiznih, filmskih 60fps na full hd je odjednom postalo zastarjelo, da se ljudi stide kad kazu da igraju na 1080p medium, i da im je za to dovoljna graficka od 300e....
a nekad nedostiznih, filmskih 60fps na full hd je odjednom postalo zastarjelo
Nikad ne bi postalo zastarjelo dok se ne proba bolje e onda nema povratka.
Za 60fpsa da ali ako igras neke competitive naslove na 120-140hz opet ti treba puno jaca grafa kao npr. RTX 2080ti
Alienware 25 240Hz završio kod klinaca od drage....gtx 1660 super....eno GTA5/ Pubg/fortnite/cs/valorant se vrte u sasvim solidnih kompetativnih 120 do 236Fps kako u kojoj igri sa Gsyncom, tako da ne pričajte bedastoče....zna se kako se igraju i na kojim postavkama kompetativni šuteri.
Svakim danom 7900xt pada cijena sada je 629$,7900xtx pada na 819$ ali ne tako učestalo. Nevidija ne mrda ni centa što nam govori kakva potražnja takva cijena.
Ajde molim te, pa žene se manekenke as jbu buce i akrapi sa strane, nema veze sa vezom šta pričaš, a ni ne probaju i ne voze svi nove mercedese, niti ne moraju...ožene se sa finim mirnim djevojkama osrednjeg izgleda i zanimljivijeg karaktera,imaju djecu i budu sretni cijeli život
Ajde molim te, pa žene se manekenke as jbu buce i akrapi sa strane, nema veze sa vezom šta pričaš, a ni ne probaju i ne voze svi nove mercedese, niti ne moraju...ožene se sa finim mirnim djevojkama osrednjeg izgleda i zanimljivijeg karaktera,imaju djecu i budu sretni cijeli život
Pričam u svoje ime, vjerujem da je tako večini koji su otišli sa fhd na više plus da ne govorim viši RR od 60hz. To šta ti sad brljaviš nema veze sa ikakvom vezom.
Naravno da ima....kako je sa računalima, tako i sa autima, ženama, raznim hobijima, primjenjivo je na sve ako bolje razmisliš, samo moraš imati malo mađte i dobrog životnog iskustva/novaca
Naravno da ima....kako je sa računalima, tako i sa autima, ženama, raznim hobijima, primjenjivo je na sve ako bolje razmisliš, samo moraš imati malo mađte i dobrog životnog iskustva/novaca
Ovo je hardware tema ne životna stoga nemoj tuda. Kod ovih stvari se uvijek napreduje dok ako si sa ljepoticom svaki dan, promjeniš je ispadne bolji sa osrednjom.
bas to, danas se graficke mjere iskljucivo koliko fps daju u 4k, na ultra, s rt, gt, ftgh, mmrz, bbua i ostalim ukljucenim, i naravno da prakticki niti jedna ne valja.
a nekad nedostiznih, filmskih 60fps na full hd je odjednom postalo zastarjelo, da se ljudi stide kad kazu da igraju na 1080p medium, i da im je za to dovoljna graficka od 300e....
Jebiga jeftini televizori su svi na 4K, mi budget gameri na TVima gledamo 4K i to nam je neka normala odavno. Također 1080p je za 24" monitore, to mi je postalo ko zaslon mobitela, za surfanje na WC-u.
Evo na tebe da te upozorim kako tvoja grafa sa 4k ne može skoro ni pokrenit silent hill2 igru koja je stara 23god. Prodaji to odma sve dok možeš za par eurića
Moja također štuca moram i ja uzet odma rtx5080.
Ovaj graf je sramota za PC gaming. Mejster raca na apartima.
Evo na tebe da te upozorim kako tvoja grafa sa 4k ne može skoro ni pokrenit silent hill2 igru koja je stara 23god. Prodaji to odma sve dok možeš za par eurića
Moja također štuca moram i ja uzet odma rtx5080.
evo na 1440p uz malo podešene detalje i AFMF 2, prvi dio igre po magli do ulaska u prvu kuću.
Probam danas na 4K.
Rt se ne smije ni upalit ode sve u tri materine.
To je nvidja bloatware tak da to izbjegavam.
Vidiš tebi igra leti jer si na state of art procu dok je ovaj gore test na kilowattnom 14900k . Znaš znanje
Uzeo danas xfx 7800 xt sa Amazona.
Bude popunila rupu do 5xxx serije ako se pokaže dobra, a onda ću ju frknut.
Za 480e mislim da nema boljeg deala.
Super deal, tko zna mozda jos bude nestašica 5000 serije