NVIDIA Lovelace 40xx izdvojena tema

poruka: 3.129
|
čitano: 563.401
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: NVIDIA Lovelace 40xx
DarthMarkus kaže...
Uzeo 4090 Gigabyte gaming oc s Amazona.de. Dolazi idući tjedan. Jednom se živi, ko ga jebe.

Tako treba to je grafa koja daje sliku cijele galaksije starfild

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
7 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Pridružio se i ja klubu prošli mjesec :)

Prešao s 1080ti. 

Moj PC  
9 0 hvala 0
14 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Ja mislio da je u našoj državi kriza, a ono RTX 4090 pljušte na sve strane.

Vala pljesak za kožnatoga, nadam se da će iduća generacija biti barem dvostruko skuplja, jer nema razloga da ne bude uz ovako vijerne kupce.

EDIT: Nije ljubomora, nego šok i vjeverica.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2023 11:43 (MasterOfDisaster).
Moj PC  
5 4 hvala 0
13 godina
A ja zdrobio svojih 800e za gpu i sad sve vise gledam 4070..
Vrijeme je s 43g za reality check i slaganje prioriteta u zivotu..
A ovom sto se cudi za kupovinu 4090..Ako ljudi imaju para i mogu si priustiti sto da ne . Realno ta grafa je parsto E skuplja od zadnje verzije iphonea..I sine ljudi daju 100k ojra za mercedes jesi i tu u soku u nevjerici?
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Meni nije bila laka odluka. Prodao sam monitor i staru grafu tako da uvijek prodajom starog hwea pokrijem cca 50% idućeg troška. Mislim da većina nas entuzijasta samo vrtimo lovu na neki način uz neizostavne gubitke svakih par godina...Da moram kupovat sve od nule, ne bih mogao nikako.
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
14 godina

Samo ne daj da diže puno okretaje vent jer je gigabyte najhladnija ali najviše diže okretaje stoga, undervoltaj obavez.

13 godina
Slazem se..Zato se nekad i izduzim vise nego sto bi trebo da kasnije bolju lovu mogu izvuc.. Samo nas to tera da dosta cesto vrtimo HW jer ako pre dugo sjedis na nekoj konfi/komadu hw pre malo novaca mos dobit prodajom.. eo ja rjesio intela gen 12,mbo i 16gb rama prije pol godine . jedva navuko za b650 maticnu

@tomglo necu ni pitat posto je tufica..
R33mba#2892
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2023 12:04 (R3nchi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
R3nchi kaže...
A ja zdrobio svojih 800e za gpu i sad sve vise gledam 4070..
Vrijeme je s 43g za reality check i slaganje prioriteta u zivotu..
A ovom sto se cudi za kupovinu 4090..Ako ljudi imaju para i mogu si priustiti sto da ne . Realno ta grafa je parsto E skuplja od zadnje verzije iphonea..I sine ljudi daju 100k ojra za mercedes jesi i tu u soku u nevjerici?

Govorim o realnosti i potrebi, naspram onoga drugoga. Hrpa ljudi nema za RTX 4090 pa si ju uzmu na rate i plaču mjesečno na svaku ratu, tako i za iPhone ili Mercedes od 100k €. Stvar je samo prestiža i pokazivanja.

iPhone košta npr. 1.500€, šta je neki android od 500€ lošiji - NIŠTA, možda sitno kamera i to je to, za većinu nebitna razlika, a sigurno nije vrijedna razlike od 1.000€. 

Šta je auto od 30k € lošiji od Mece od 100k € - NIŠTA, sve obavlja kao Meca, ali nemaš taj prestiž i luksuz i da se za tobom okreću (ko pati na takve pizdarije).

Govorim o realnosti i potrebi pokazivanja, imao ti novaca ili ne, većinom oni koji nemaju novaca se pokazuju da imaju.

12 godina
GPU nije stvar prestiža i pokazivanja, za razliku od svega ostalog navedenog. Neću doć u birtiju i stavit 4090 i sag holder na stol ko cigare i upaljač lol, nego ću maksimalno uživati na oledu u 4k što mi predstavlja novi nivo u gamingu koji mi do sada nije bio dostupan.
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
5 0 hvala 0
3 mjeseca
protjeran
R3nchi kaže...

Svi smo sazrijeli i radimo da bi si i priuštili nesto kvalitetno, a nije sve ni u cijeni nego i duševnom miru jer sve radi kako treba, tako da sam spram glavobolja sa iGPU na 7800X3D uvidjeo da je ova 4090 mirna luka i ne žalim lipe.

5 godina
MasterOfDisaster kaže...

Govorim o realnosti i potrebi, naspram onoga drugoga. Hrpa ljudi nema za RTX 4090 pa si ju uzmu na rate i plaču mjesečno na svaku ratu, tako i za iPhone ili Mercedes od 100k €. Stvar je samo prestiža i pokazivanja.

iPhone košta npr. 1.500€, šta je neki android od 500€ lošiji - NIŠTA, možda sitno kamera i to je to, za većinu nebitna razlika, a sigurno nije vrijedna razlike od 1.000€. 

Šta je auto od 30k € lošiji od Mece od 100k € - NIŠTA, sve obavlja kao Meca, ali nemaš taj prestiž i luksuz i da se za tobom okreću (ko pati na takve pizdarije).

Govorim o realnosti i potrebi pokazivanja, imao ti novaca ili ne, većinom oni koji nemaju novaca se pokazuju da imaju.

ajmo se drzat bar malo teme, di sad spominjes iphone i mercedese u temi o  4000 grafikoj kartici 

cijena nije mjerilo vrijednosti proizvoda, cijena se formira na temelju projekcije trzisne pozicije za odredeni proizvod, i nakon plasiranja proizvoda na trziste, trziste ce samo odrediti da li je cijena dobra ili ne

ako se proizvod prodaje, po planu proizvodaca, cijena ostaje koja je, ako se proizvod prodaje bolje od plana proizvodaca, cijena ide gore, ako se proizvod ne prodaje po planu proizvodaca, cijena ide dolje - ovo je neki standard kada je trziste normalno i regulirano

MSI 4070 Gaming X Trio 779 EUR vs INNO 3D 4070 Twin X2  599 EUR - po tvojoj logici svatko tko kupi MSI je kupio zato sto se hoce pokazat i da bude faca u selu, jer obje graficke imaju identicni chip, jedna nema nista bolje od druge, daju manje vise isti FPS itd itd

i naravno da si generalno u pravu, za vecinu korisnika

medutim MSI ima 3 ventilatora, INNO ima 2 ventilatora, MSI ima bolji hladnjak koji u kombinaciji sa 3 ventilatora drzi temperature nize, pa samim time su manji okretaji i manja buka. nadalje bolje hladenje omogucuje vise taktove grafickog procesora, sto daje boje performanse, da vjerovatno zanemarimo, ali ipak mjerljivo i zato ce kupci kojima je to bitno i koji to zele, platiti vise za MSI

bolje je vise opcija i vise cijena i vise proizvodaca i vise istih/razlicith proizvoda jer nismo svi isti ne patimo svi na iste stvari i ne zelimo svi isto

ove fore da se neko kurci i pokazuje zato sto ima skuplji telefon ili auto, su onak srednjoskolska razina, i to rade ljudi koji ili nisu nikada nista imali, pa si daju oduska za necime za cime su patili cijeli zivot, i to ih brze prode, a ovi drugi nisu nikada odrasli, i to je isto sasvim uredu, jer nismo svi isti i nemamo svi iste zelje, interese, hobije i tihe patnje

neka se svatko veseli na svoj nacin, kako je krenulo s cijenama, jos malo pa ce statusni simbol biti tko si moze prustit King sladoled 

Boris Grozni: sad na 4k ekranu se moze potegnuti s FSR-om i do 16k +ako igra u sebi ima skaliranje rezolucije.
14 godina
DarthMarkus kaže...
GPU nije stvar prestiža i pokazivanja, za razliku od svega ostalog navedenog. Neću doć u birtiju i stavit 4090 i sag holder na stol ko cigare i upaljač lol, nego ću maksimalno uživati na oledu u 4k što mi predstavlja novi nivo u gamingu koji mi do sada nije bio dostupan.

Gle, donekle se slažem ovo za GPU (i tako bi trebalo biti), ali imam ja par frendova koji koji kupuju takve grafe tipa RTX 4080 ili RTX 4090, onda neko bijesno kućište, bijesne CPU-ove, pa sve to bliješti i onda zovu frendove i kao nabijaju im na na nos (who cares ), a ono igraju igre tipa SC2, Division i tako.

Sve jasno.

10 godina

nismo svi takvi, kod mene je msi 3080 gaming z stavljena u define7 kućište, pogašene su sve ledice i još je u poziciji da je staklo okrenuto prema zidu

taj model sam uzeo zato jer je hladnjak bolji od većine drugih, kućište isto nije previše jeftino a nema ledica, napajanje je sisa prime, ventovi su be quiet silent wings itd. itd.

a ništa se od toga ne vidi, osim velike crne kutije na stolu

14 godina
MasterOfDisaster kaže...
DarthMarkus kaže...

Gle, donekle se slažem ovo za GPU (i tako bi trebalo biti), ali imam ja par frendova koji koji kupuju takve grafe tipa RTX 4080 ili RTX 4090, onda neko bijesno kućište, bijesne CPU-ove, pa sve to bliješti i onda zovu frendove i kao nabijaju im na na nos (who cares ), a ono igraju igre tipa SC2, Division i tako.

Sve jasno.

Ne znam niti jednu odraslu osobu koja to radi, jedino mogu shvatiti ako ti frendovi idu u osnovnu ili srednju skolu.

14 godina
emerik kaže...
MasterOfDisaster kaže...
DarthMarkus kaže...

Sve jasno.

Ne znam niti jednu odraslu osobu koja to radi, jedino mogu shvatiti ako ti frendovi idu u osnovnu ili srednju skolu.

Ne idu u osnovnu ili srednju, svi su stariji od 40 godina.

12 godina

Kod mene sve u raspaloj kanti od R5.

Sve ću iskombinirat sa MageGee tipkovnicom od 3,5 eura koju smo sad uzimali na promociji Temu trgovine haha.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2023 14:17 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
MasterOfDisaster kaže...
DarthMarkus kaže...

Sve jasno.

Dobro je dok igraju, vecina kupi takve komponente i onda uopce nis nit ne igraju... Meanwhile, ja sam super duper jos uvijek zadovoljan sa svojom 1660ti koja je kupljena prije jedno 4god, jedino mi u BF2042 "steka" pa nejde do 144 fpsa nego je vecinom 120-130 :(

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2023 14:38 (hahhaajaads).
15 godina
DarthMarkus kaže...

Ili možda ipak hoćeš?

AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
14 godina
hahhaajaads kaže...

Dobro je dok igraju, vecina kupi takve komponente i onda uopce nis nit ne igraju... Meanwhile, ja sam super duper jos uvijek zadovoljan sa svojom 1660ti koja je kupljena prije jedno 4god, jedino mi u BF2042 "steka" pa nejde do 144 fpsa nego je vecinom 120-130 :(

Tako sam i ja bio zadovoljan dok nisam ubo novi gpu. Ti misliš da je ta slika koju dobiješ takva i da je to to. Varaš se dragi puuuno.

14 godina
DarthMarkus kaže...

Pa možeš probati doć u birtiju i staviti 4090 na stol...sam računaj ako se par bugovaca nađe u toj birtiji morati ćeš okrenuti rundu :)

14 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Rtx 4090 je definitivno najbolja nvidija uloženo/dobiveno ma koliko to bilo apsurdno za grafu od 2000 eura.

Spojit ju na 55"-65" oled i guštat tko nije škrt prema sebi. Ja jesam, jebiga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Evincar, ovisi iz kojeg tabora. Ovi Amdovi su zajebani. Previše gledaju cijenik za uloženo dobiveno
14 godina
DarthMarkus kaže...

Kod mene sve u raspaloj kanti od R5.

Sve ću iskombinirat sa MageGee tipkovnicom od 3,5 eura koju smo sad uzimali na promociji Temu trgovine haha.

Ma isti si ko i ja glavno da pali i vozi miško.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2023 15:42 (dery).
14 godina
DarthMarkus kaže...
Evincar, ovisi iz kojeg tabora. Ovi Amdovi su zajebani. Previše gledaju cijenik za uloženo dobiveno

Njima onda Mirogojček ostalima(Nvidijašima) pivo/gemišt :)

17 mjeseci
NVIDIA Lovelace 40xx

Na internetu se stalno vode bitke oko tih high-end komponenti, i vrijeđaju se oni koji ih kupuju, pa tko može i želi, neka si kupi. Danas postoji puno opcija za priuštiti si tako nešto, što je i kolega iznad napisao. Ja sam si dosta skupih komponenti uzimao na 12 rata i nije me sramota, a da ne pričam koliko novaca trošimo na cigarete, kafane itd. Da to smanjimo za 50%, siguran sam da bi si većina ljudi mogla priuštiti RTX 4090 na rate. To nije nekretnina. Meni se ne žuri s kupovinom 4000 serije, još uvijek mi dobro služi RTX 3080, no iduće godine, kad izlazi Battlemage, odlučit ću se za kupovinu. Moram priznati da je ovaj DLSS, kojeg redovito kritiziram, iz iteracije u iteraciju sve bolji, tj. ima sve manje nuspojava. Ray Reconstruction dodatno poboljšava vizualnu kvalitetu Ray Tracinga, a pritom ne uzima performanse, u nekim slučajevima čak i poboljšava, što je veliki plus. Konkurencija jako zaostaje za njima, i ako se ne poprave, Kožnati može i službeno proglasiti monopol. A ovo da većina ljudi uzima hardver za prestiž mi je smiješna, onaj tko ima puno novaca se neće ku*čiti s grafičkom karticom, s time se ku*či niža- srednja klasa, a mene osobno zaboli ona stvar tko šta misli, kupujem sebi iz gušta i nemam potrebu nikom pokazivati, svako malo nešto i promijenim, i ne obavještavam nikoga o tome, to je moja privatna (intimna  ) stvar.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2023 15:55 (Trilogija).

1 0 hvala 0
9 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Svaka čast svima koji kupe 4090 i guštaju u tome. Mene ne odbija tolko cijena kolko ta glomaznost (i činjenica da skoro više uopće ne gejmam ). Ne izgleda mi lijepo u kučištu. Sve mora biti skladno :D
Al zato volim tu čitati kak ekipa kupi nešto pa je sretna (bez sarkazma) Čemu tolko pametovanja, opustite se dečki (i pokoja brkata cura).

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
R3nchi kaže...
Slazem se..Zato se nekad i izduzim vise nego sto bi trebo da kasnije bolju lovu mogu izvuc.. Samo nas to tera da dosta cesto vrtimo HW jer ako pre dugo sjedis na nekoj konfi/komadu hw pre malo novaca mos dobit prodajom.. eo ja rjesio intela gen 12,mbo i 16gb rama prije pol godine . jedva navuko za b650 maticnu

@tomglo necu ni pitat posto je tufica..

Pa čak me je okej ispala u odnosu na cijene u Hrvatskoj. Uzeo na firmu iz njemačke za 1500 eura cca. 

Nije se ni meni bilo lako odlučiti, al počeo sam se igrati na 4k OLEDu (Sve drugo mi sad izgleda isprano) i 1080ti stvarno nije mogla upogoniti to kak spada. Na 1440p je još radila solidno. Kako nisam od 2017 uzimao gpu, počastih se hehe

3 mjeseca
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

To je to, sada je DLSS 3.5 izašao u full paketu uz najnoviji FG kao zadnji komad slagalice. E sada fino mogu skinuti Cyberpunk 2077 Phantom Liberty i uživati na 4K u maksimalnoj vizualizaciji sa ray tracingom i svim ostalim điđa-miđama. Živo je lijep 

GeForce Game Ready Driver 537.42 WHQL

FG 3.5.0

DLSS 3.5.0

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
tomglo kaže...

Pridružio se i ja klubu prošli mjesec :)

Prešao s 1080ti. 

tomglo

Mljac mljac i tata bi sine.

Ima hladnjak ko moj C4 Picasso.(veličina)

14 godina
Jacked kaže...

E sada fino mogu skinuti Cyberpunk 2077 Phantom Liberty i uživati na 4K u maksimalnoj vizualizaciji sa ray tracingom i svim ostalim điđa-miđama. Živo je lijep 

Evo ja 70 sati u igri, sad još DLC ali tek nakon Starfilda....si igrao do sada ovu igru?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice