NVIDIA Blackwell 50xx
- poruka: 2.332
- |
- čitano: 220.605
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Powaaaaa
Jbt, neću da bacam/poklanjam svoje Chieftec kućište iz 2004. ili 2005, jeste matoro i po današnjim merilima ružno, ali pre će sa svojih 14kg čelika da drži takvu mrcinu nego ova moderna!
Powaaaaa
Jbt, neću da bacam/poklanjam svoje Chieftec kućište iz 2004. ili 2005, jeste matoro i po današnjim merilima ružno, ali pre će sa svojih 14kg čelika da drži takvu mrcinu nego ova moderna!
Najsigurnije ju stavit sa produznim na pod. Dalje od poda nemre past

4070ti Super mi se sad cini duplo boljom nego kaj je bila a cijena zacementirana za sljedece 2 godine Sretno onima s novim Radeonom
A šta sam ja napisao još prije 2-3 tjedna. 4070 Ti Super se ne mijenja
Probao sam DLSS4 u CP, tojest transformer verziju upscalinga i nije to baš kako Nvidia reklamira,naprimjer u igri lete oni papirići koji i dalje ostavljaju itekako vidljiv trag iza sebe.To je ono što sam odmah vidio,pitaj boga koliko je još toga u igri što nije poboljšano.
I to je bez frame gena koji sam po sebi donosi svoje artefakte na ekranu....
120 pravih fpsa input lag 24 ms, 120 lažnih fpsa generiranih sa 30 pravih 82 ms input lag, razlika nebo i zemlja.
Kao što smo pričali i za obićni frjem gen, isto i je i sad za ovaj X4. ak nemaš pravih 60 fpsa nemoj ga ni paliti, isto preporuča i AMD na svojim stranicama.
Za multi igre vjerujem da ga ljudi ni ne pogledaju.
Super stvar za SP igre, uz pravih 60 fpsa ALI to ne može biti glavna prodajna strategija, nego dodatni fičer/feature, nešto poput RGB osvjetljenja koje si dobio besplatno.
Koja vremena majko moja
120 pravih fpsa input lag 24 ms, 120 lažnih fpsa generiranih sa 30 pravih 82 ms input lag, razlika nebo i zemlja.
Kao što smo pričali i za obićni frjem gen, isto i je i sad za ovaj X4. ak nemaš pravih 60 fpsa nemoj ga ni paliti, isto preporuča i AMD na svojim stranicama.
Super stvar za SP igre, uz pravih 60 fpsa ALI to ne može biti glavna prodajna strategija, nego dodatni fičer/feature, nešto poput RGB osvjetljenja koje si dobio besplatno.
Koja vremena majko moja
Ja baš mislio kako budem peglao na 5060ti 200 fpsa cyberpunk maxed out a ono sukurac kada dropa
Pa budeš ali ako je to sa 30 pravih fpsa na 200 lažnih onda ti je to input lag isto ili gore kao da igraš na 30 fpsa.
Slika bu glađa, uz poneki artifekt i grešku uz relativno trome kontrole. Nekom paše nekome ne.
Nikad to nebu osječaj kao da igraš na pravih 200 psa, tak da ono kaj je kožnati pokazai RTX 5070= RTX 4090 je gore od onoga kaj rade našoi političari, čovjek nema ni pola posto srama.
Jebeš takav život makar brisao guzicu sa novcima.
Kao sto je rekao Stevo s HW Unboxed, najobicnija motion smoothing tehnologija. Nego, ima vec kakvih glasina o iducoj generaciji, jel dobivamo x8 MFG ili ce biti i nekih stvarnih poboljsanja?
Koja vremena majko moja
Pa tak je to bilo oduvijek,pravi gejmeri najviše vole samo čisti FPS+manje ali prave sise i to je to.
Ali ok u nuždi ako fakat imaš premalo FPS-a(ispod 30), moš slobodno vužgati DLSS ili AMD FSR koji je sad u najnovijoj verziji ipak znatno bolji.
Probao sam DLSS4 u CP, tojest transformer verziju upscalinga i nije to baš kako Nvidia reklamira,naprimjer u igri lete oni papirići koji i dalje ostavljaju itekako vidljiv trag iza sebe.To je ono što sam odmah vidio,pitaj boga koliko je još toga u igri što nije poboljšano.
I to je bez frame gena koji sam po sebi donosi svoje artefakte na ekranu....
skinuo nove drivere i patchao igru i probavao razne opcije s tim novim dlssom, s RT on i off, i nikako da dobjem glatkih 60 fpsa na 4k i da igra izgleda "izvrstno". na kraju mi je bolje izgleda smanjit opcije na high, i bez tih magicnih transformacija framova
Vjerujem da je to sve donekle ok ako se može postići da framerate nikada ne pada ispod 60fps pa se sa toga gradi generiranje frejmova ali znamo kako to ide na PCu,u jednom djelu imaš 80fps a u idućem 50fps a generiranje frejma traži stabilnost.
Ne znam...dosta nagađam jer sam probao samo AMDov frame gen koji mi je bio užas pa sam skeptičan.
Ali činjenica je da je Nvidia to naplatila kao nextgen upgrade a u biti to nije nego je funkcija kao što je to Anisotropic Filtering,Antialiasing itd itd...
15% veće preformanse nama vlasnicima 4000 serije potpuno besplatno, manja potrošnja vrama također, i još kvaliteta slike uz transformer model je poboljšana. Ostaje se na 4070 još 2 godine, hvala nvidia...
15% veće preformanse nama vlasnicima 4000 serije potpuno besplatno, manja potrošnja vrama također, i još kvaliteta slike uz transformer model je poboljšana. Ostaje se na 4070 još 2 godine, hvala nvidia...
A cijena zacementirana
Hm, ti između 47 i 70 FPS nećeš primjetiti razliku, jer igra na 47 konstatnih neće trzati.
Pronađite test gdje je FPS 15, gdje igra trza, vuče se, pa uključite DLSS 4, da vidimo hoće li igra trzati, a pokazivat će npr 45 FPS gdje ne bi smjelo biti problema.
To je iz prve recenzije.
Ako bude normalno funkcionirala na 45, onda je to pokazatelj da je DLSS vrhunska stvar.
Inače, sumljam.
Što vi vidite na ovim još lakšim igrama za grafičke (iz videa) gdje je DLSS OFF 70 FPS vs DLSS ON FPS 120 ?!
Nema razlike, jer ju ne možemo vidjeti, ili se ništa ni ne događa.
upscaleri i frame gen, ako sam skuzio dobro rade u SP igrama, koje ljudi igraju kontrolerom, a ne s mis i tipkovnicom, i onda se taj lag ne osjeti toliko. sta je u biti ok
jer kompetative fps igre inace i nisu zahtjevne, i mogu se vrtiti bez upscalera u visokim fpsovima, da im te funkcije ne trebaju
Meni se čini da reflex 2 još uvijek nije upaljen u drajverima, jel' mi se dobro čini?
Sad sam testirao u Marvel Rivals 1080p DLSS Quality FG reflex latencija od 27-35ms po ovom in game mjeraču.
Dobro, sad cekamo 30.1 za 5080 testove i ostale stvari?
Dobro, sad cekamo 30.1 za 5080 testove i ostale stvari?
Kaj nije vec izasao neki leak koji pokazuje da je 5080 5% brza od 4080 super
upscaleri i frame gen, ako sam skuzio dobro rade u SP igrama, koje ljudi igraju kontrolerom, a ne s mis i tipkovnicom, i onda se taj lag ne osjeti toliko. sta je u biti ok
radi dobro i sa mišom i tipkovnicom, u stalkeru sam koristio nevidijin dlss i amd framegen, jer 3080 ne podržava nevidijin framegen
sasvim to dobro radi, a lag je ionako manji nego na native, jer koliko fg doda laga, toliko ga dlss smanji
ofkors, nativno ti mora fps biti iznad 60, da je bliže 30 vjerojatno ne bi bilo tako dobro iskustvo
A iskreno, kak nas bombardiraju sa 5090 testovima uopce nisam obratil pozornost na 5080 leakove. Budem malo proguglal. Hvala
Pa dostupne su ti sve specifikacije, cista matematika. 5080 bude nekih 7-10% brža od 4080 super.
Čak je poznato i da je rtx 50 serija ista arhitektura kao rtx 40 serija samo su na brute force pristup nakrkali više jezgri i samim time digli potrošnju na mrvicu boljem procesu.
mozda sam u moru informacija propustio, ti novi driveri, dlss 4 i kerefeke....kad to dolazi za vlasnike 4xxx serije?