NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.096
|
čitano: 195.610
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ljudi odlučio sam, ne prodajem svoju 4090, odlučio sam da više ne budem kreten!!! Ufff pao mi kamen sa srca....   Da je prodam za 1800 pa da moram dat još barem 1000 da bi dobio 30-ak posto bolje performanse(ako i toliko)  uz 125 w veću potrošnju.... ne hvala.

Frame generation nisam dosad koristio niti na jednoj igri i sad da dam 2500+ eura za grafu kojoj je to praktički glavni forte(ok, uz AI stuff koji me ne zanima) ne pada mi na pamet. Pričekat ću razvoj situacije, možda ću za mjesec dana požalit ali hebe mi se. 

14 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

evo video igra se na 5090 cyberpunk u 4k full na 284 FPS -a , performance dlss i 4x Framegen, cca 200 fps na quality

koliko ide na 4090 jel ima tko da odvrti bencmhark na 4k, dlss3 performance  i framegen ?

Intel 80286
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2025 19:11 (Horned Reaer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

EVo kad se upali DLSS MFGx4 PT+RT onda to ispadne ovakva latencija

1 1 hvala 0
16 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
MEGATAMA kaže...

Ovo je realno katastrofa i pokazatelj koliko su tech firme udarile u zid što se tiće čistih raster performansi....

NVIDIA Confirms RTX 50 Gaming GPUs Native “Non-DLSS” RT Uplifts: RTX 5090 30% Faster Than 4090, 5080 15% Faster Than 4080, 5070 Ti & 5070 20% Faster Than 4070 Ti & 4070

Horned Reaer kaže...

Nvidija je objavile prve benchmarke u Resident Evil 6 i Horizon Forbidden West.

U rasterizaciji bez Framegen rezulatati su tek minimalni u korist novih kartica

tako je

5090 samo 33 % brza od 4090

5080 samo 15% brza od 4080

5070 ti i 5070 su 20% brže od prethodnika

što dolazimo do zaključka da se išlo na Framgen i AI uspcaling gdje će se dobiti jako puno FPS-a u korist 5000 serije.

Ali pazite to je sa uključenim RT koji je jači na novim. Smanjit još te postotke valjda. Ili je isto ko zna. 

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2025 19:47 (dery).
12 godina
dery kaže...
MEGATAMA kaže...

Ovo je realno katastrofa i pokazatelj koliko su tech firme udarile u zid što se tiće čistih raster performansi....

NVIDIA Confirms RTX 50 Gaming GPUs Native “Non-DLSS” RT Uplifts: RTX 5090 30% Faster Than 4090, 5080 15% Faster Than 4080, 5070 Ti & 5070 20% Faster Than 4070 Ti & 4070

Horned Reaer kaže...

Nvidija je objavile prve benchmarke u Resident Evil 6 i Horizon Forbidden West.

U rasterizaciji bez Framegen rezulatati su tek minimalni u korist novih kartica

tako je

5090 samo 33 % brza od 4090

5080 samo 15% brza od 4080

5070 ti i 5070 su 20% brže od prethodnika

što dolazimo do zaključka da se išlo na Framgen i AI uspcaling gdje će se dobiti jako puno FPS-a u korist 5000 serije.

Ali pazite to je sa uključenim RT koji je jači na novim. Smanjit još te postotke. 

To nisam ni vidio....

3 godine
Horned Reaer kaže...
Jel bi tko uzeo rtx 4090 gainward phantom za 1250 eura od mene za cca 2-3 tjedna? Ako ima tko neka se javi u private

aj za 800 ipak smo kolege forumasi?

ostat ce kod mene obecavam i necu je preprodavati dalje niti ce prikazivati neke devijantne multimedijske sadrzaje

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Mene samo zanima 4090 vs 5080.

Imao sam 4090, to je zvjerčina od kartice, sve na 4k fecera, osim nekih neoptimiziranih govana.

Dovoljno je da bude na -+5% i budem ju piknuo.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
DarthMarkus kaže...

Imao sam 4090, to je zvjerčina od kartice, sve na 4k fecera, osim nekih neoptimiziranih govana.

Kupi od nekog nahajpanog 4080s ispod cijene sa 2g garancije i rokaj.

8 tjedana
mislioc kaže...

EVo kad se upali DLSS MFGx4 PT+RT onda to ispadne ovakva latencija

Kako te nije sramota? Kroz cijeli video je latencija 35ms (za DLSS performance) ili 50ms (za DLSS quality), i ti si odlučio screenshotati trenutak u kojem se dogodio lag spike zbog stuttera - koji se događa zbog prerelease builda Cyberpunka a ne zbog kartica ili tehnologija. 

Po meni je ovo za karton zbog širenja dezinformacija.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2025 20:02 (Ozmanthus).
16 godina
DarthMarkus kaže...

Po ovome šta je nevidija prezentirala neče je dosegnit.Šta te briga hoče li ili ne imaš 4xmulti to je nenadjebivo za sva vremena.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2025 20:02 (dery).
13 godina
dery kaže...
DarthMarkus kaže...

Po ovome šta je nevidija prezentirala neče je dosegnit.Šta te briga hoče li ili ne imaš 4xmulti to je nenadjebivo za sva vremena.

Do iduce generacije tj 8xMulti

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
16 godina
dad0r kaže...

Ovo je jedan od najgorih gen to gen uplifta u perfromansama ikad.

Nekad u normalna vremena je uvijek nova x70 bila jača od prethodne x80, ovo kaj danas rade je ruganje svima nama ali možemo se jebati jer ljudi puše te fore.

bilo je gorih, kako ne. pa cijele serije su znali samo rebrandirati. No razlika je da se tad top tier nvidia kartica plaćala kao danas valjda 5060 (kad izađe). Sjećam se da sam (jbg starkelja sam) kupovao po dvije nekakve gtx 295 jer je tada još fercerao onaj sli i to nije bio peskupo(mislim oko 500€). Najlicemjernije je da je nvidija danas kompanija vrijedna preko 1000 milijuna $ i još (ili baš zbog toga) ne žele danas za njih jednu mizernu nostalgičnu nišu od koje su nekad krenuli (gaming jelte) ponuditi po skromnijim cijenama. Enivej, mislim da ću sa ovom 4080 super preživjeti do slijedeće generacije. Valjda.

13 godina
dery kaže...
DarthMarkus kaže...

A gle, ak je i između 4080s 4090 - to je full ok.

Dakle nenadjebivo za suprotni tabor. 

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
9 godina
DarthMarkus kaže...
dery kaže...
DarthMarkus kaže...

A gle, ak je i između 4080s 4090 - to je full ok.

Dakle nenadjebivo za suprotni tabor. 

Meni je bitno da suprotni tabor bude konkurentan tam oko 600-700 eura

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
15 godina

Danas sam napokon imao vremena na poslu sebi sloziti office pc :)
Narucio sam si deepcool ch780 full tower kuciste i deepcool vodeno hladjenje. Taman su dosli i sleeved kablovi sa amazona, plocu i ram sam imao od prije a grafu sam uzeo rtx 4080 super aero.
Najvise sam se izmucio kao i uvijek sa sakrivanjem kablova, jos nisam zadovoljan moze to bolje ali nisam vise imao vremena jer sam to slagao 5 sati na lagano uz kavicu.
Svidja mi ze kod kucista sto podrzava vertical mount out of the box , dobije se adapter i sve se brzo montira. Uglavnom deepcool me odusevio sa kvalitetom izrade kucista, tihim ventilatorima sto na kucistu sto na radijatoru vodenog hladjenja. Moja preporuka a i cijenom su dosta povoljni. Kuciste cca 179 eura i napajanje 119 eura.
Evo i malo slika znam da je malo offtopic nemojte zamjeriti

Intel 80286
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2025 16:41 (Horned Reaer).
Moj PC  
20 0 hvala 1
15 godina
Horned Reaer kaže...
Danas sam napokon imao vremena na poslu sebi sloziti office pc :)
Narucio sam si deepcool ch780 full tower kuciste i deepcool vodeno hladjenje. Taman su dosli i sleeved kablovi sa amazona, plocu i ram sam imao od prije a grafu sam uzeo rtx 4080 super aero.
Najvise sam se izmucio kao i uvijek sa sakrivanjem kablova, jos nisam zadovoljan moze to bolje ali nisam vise imao vremena jer sam to slagao 5 sati na lagano uz kavicu.
Svidja mi ze kod kucista sto podrzava vertical mount out of the box , dobije se adapter i sve se brzo montira. Uglavnom deepcool me odusevio sa kvalitetom izrade kucista, tihim ventilatorima sto na kucistu sto na radijatoru vodenog hladjenja. Moja preporuka a i cijenom su dosta povoljni. Kuciste cca 179 eura i napajanje 119 eura.
Evo i malo slika znam da je malo offtopic nemojte zamjeriti

Top! :) 

It is always darkest just before the dawn.
14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Je, top, kaj je je samo je kolega malo fuljao temu 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
vrinho kaže...

Biram ovakav offtopic pet puta prije nego prepucavanje o seksualnoj/prehrambenoj opredjeljenosti, ili plakanje 'ko kome palac dolje daje 

It is always darkest just before the dawn.
3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

i palac u dupe..podržavam

合氣道
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Šta slike vašeg hardwera rade u ovoj temi. Ajde da ima blackwell prošlo bi mu nekako ali niđe veze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
vrinho kaže...

Ako editira do polovice sljedećeg mjeseca s rtx5080 sve mu je oprošteno...

16 godina
Zaporožac kaže...

i palac u dupe..podržavam

Podrzavas off-topic ili palac u dupe? 

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

both 

合氣道
Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Meni dobro došlo da pročitam, baš se pitam koje kućište izabrati za idući build, nakon 12 godina starog PC-a.

A ne posjećujem teme sa kućištima baš 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
notloB kaže...
vrinho kaže...

Ako editira do polovice sljedećeg mjeseca s rtx5080 sve mu je oprošteno...

Za takav kriminalni offtopic ipak mora biti rtx5090 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
5 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

😆

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ovako nesto ;)

scion of the storm
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

U tim "čistim" usporedbama Nvidia je uspoređivala sa osnovnom 4xxx serijom a ne super varijantama...kolika bi onda bila razlika.... 😁

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ajmo pričekat benchmarke - ono.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

2080ti 11gb 2020

5070  12gb 2025

Ovo nije meme

Moj PC  
8 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: