NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 933
|
čitano: 100.525
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

molim.postenog kupca koji je od mene kupio 4090 za 1600e, da mi istu vrati, malo sam se zeznio :)

samo da ne bude ovakav scenario

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
mislioc kaže...

Evo na grafu bez dlls-a Farcry 6 koji ne podržava dlss niti multi frame generator najbolje pokazuje razliku između 4070 i 5070. Po ovome max 20-25% u korist 5070 u rasteru.

25% veci power draw za 25% (jako upitno) poboljšanje performansi mi ne zvuci baš nešto očaravajuće ali barem su cijenu stavili normalniju ovaj put.

Svi su nabrijani na FG tj. MFG sad ali 99% igara su jebeno mutno smece kad se to upali,a da ne govorim o latencyu koji skoci u nebesa ali ako je nekome to ok nek uživa meni je to ogavno i ne mogu tako igrati.

Ali ajde čekamo reviewe da vidimo kako to sve izgleda i radi.

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 8:45 (dad0r).
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Gle stari ja to isto vidim ali neki tvrde da taj FG ima smisla meni kak ti kažeš isto iskustvo s tim govnom.

Ali ima dobar video Wukong na 4k bez DLSS-a na 5090 29 fps-a 

13:34 počinje show

1 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Prigodna:

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
10 0 hvala 0
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Mogu prodati 4070s ventus x2 za 500 eura..da prodam ili ne? Mislim da će još pasti cijena izlaskom nove serije

0 0 hvala 0
13 godina

Ne bude preko noći pala cijena ali eto ako imas kupca vec ja bi dao i uzeo novu 5070ti bit ce oko 900-1300e

3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Koja je fora sa time framegen? Zar nisu to sve fejk frejmovi izmedu 2 prava? Tko bi to upalio u bilo kojoj mp igri. Koliko sam skužio oko 20% razlike izmedu 4090 i 5090? Tolika je skoro i razlika u cijeni i potrošnji struje. Ja 5090 preskačem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
e9droid kaže...

Koja je fora sa time framegen? Zar nisu to sve fejk frejmovi izmedu 2 prava? Tko bi to upalio u bilo kojoj mp igri. Koliko sam skužio oko 20% razlike izmedu 4090 i 5090? Tolika je skoro i razlika u cijeni i potrošnji struje. Ja 5090 preskačem.

Ovaj put nije jedan pravi frejm pa jedan generiran vec na 5000 seriji ide jedan pravi pa tri generirana frame-a i nakon toga jedan pravi za MP igre to nije niti predviđeno vec AAA naslove kao Cyberpunk,Horizion Zero Dawn,Alan Wake itd..

4 godine

Ali realno i mp naslove možeš vrtit bez problema..barem ove što ja igram..

13 godina

Ne znam nisam probao, vjerujem da bi natukao veci fps ali latencija je upitna.

15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nakon kaj se upgrade bolest tj. požuda na kratko zadovolji opet bude postva nema dobrih igara, gaming ne valja, woke 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
MGloc kaže...

ako je razlika između čistog dlss i dlss sa fg×4 rast latencije sa 50ms na 58ms, kako pokazuje inicijalni test digital foundry u cyberpunku, onda to nije baš neki problem

očito su uspjeli nešto konkretno postići s nvidia reflexom

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Imaš na onom videu iznad kaj sam postao od 8:48 baš priča, i mijenja postavke bez reflexa pa onda reflex 1 pa onda relfex 2. Smanjili latencije u odnosu na jedinicu 10ms, a recimo na jedinici je to 20ms. Ali kako on kaže dvojka isto ima nekih mana sad treba pričekat da to dođe pa da se sami uvjerimo.

0 0 hvala 0
2 godine
Multi i tak ne igraš na max detalje 4k rt spike tak da imas opciju i sp i mp sa novom serijom ali eto 4 serija je supač i svi ste ju pokupovali a ova 5 je njesra...klasika
16 godina
suspendiran
NVIDIA Blackwell 50xx

dlssssss fsr i FG nisu dobre opcije u MP igrama zbog znatno viših latencija, za SP svakako da......fajrunt.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
picajzla0707 kaže...
MGloc kaže...

ako je razlika između čistog dlss i dlss sa fg×4 rast latencije sa 50ms na 58ms, kako pokazuje inicijalni test digital foundry u cyberpunku, onda to nije baš neki problem

očito su uspjeli nešto konkretno postići s nvidia reflexom

To je razlika DLSS +FG i DLSS+ FG4

Bez FGa su to vrijednosti cc 13 ms ili niže, ispravi me ako griješim.

15 godina
Wiz3m4n kaže...

dlssssss fsr i FG nisu dobre opcije u MP igrama zbog znatno viših latencija, za SP svakako da......fajrunt.

Dlss smanjue latencije jer podiže fps, što viši fps to niže latencije, ali pravi fps. DLSS je upscaler i to je sve pravi fps. Isto je sa FSR i ili bilo kojim drugim upscalerom.

FG je umjetni FPS i podiže latencije.

ispravi me ako griješim.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 10:43 (forumaš).
16 godina
suspendiran

griješiš 

vidim da si stavio graf....da, kombinacija dlss ili fsr sa FG nije dobra, zasebno je ok

FG koji daje najviše fps dobiti nije za MP

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 10:46 (Wiz3m4n).
15 godina
Wiz3m4n kaže...

griješiš 

Evo postao sam, gore jedan test u međuvremenu pa ako može tvoje objašnjenje.

edit, to ti govorim upscaleri ne podižu nego suprotno, spuštaju latencije. FG podiže FPS ali radi problem sa respozivnosti. upscaler i frejm generaor su dvije različite stvari

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 10:49 (forumaš).
16 godina
suspendiran

Pa druže objašnjenje si sam dao, a ja napisao u prvotnom postu.....dlss i fsr sa fg ne dobro, čitaj matori 

15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Sad smo se razumjeli. DLSS i FSR su dobre opcije za multi igre ali ne u kombibnaciji sa FG-om. jedino FG ne valja za multi igre.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
suspendiran

Tako je a najviše fps je upravo sa tom kombinacijom, zato sam ti i napisao da griješiš 

15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nvidia postala ko Intel. Daju performanse na kapaljku.

To je dobra stvar, barem se ne mora svake serije napraviti upgrade. Kolko se vidi iz grafova dobilo se 25-30% vece sirove performanse od serije 4000. Vjerojatno su rijesili i problem novog konektora pa ce ova 5000 serija biti toliko vrijednija. Jos ako ce cijene biti korektne to ce biti odlicna kupovina za one koji su na seriji 1000 ili 2000.

mihi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
suspendiran
NVIDIA Blackwell 50xx

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Wiz3m4n kaže...

Tako je a najviše fps je upravo sa tom kombinacijom, zato sam ti i napisao da griješiš 

U toj kombinaciji ima najviše lažnih fpsa koji samo smetaju u multi igrama.

Zato sam i napisao da ove grafe jedino imaju smisla za path tracing igre, pa tko voli to igrati ispočetka npr. cyberpunk ili alan wake 2 i još poneki naslov.

Totalna debilana, kao da na traci izlaze path tracing igre od kojih studiji profitiraju jer se kupuju zbog path tracinga koje je sposobno igrati 1% steam gamera...

Baš me zanima koliki će biti bazni fps uz DLSS na performance uz uključen path tracing na RTX 5070 na 1440p. Ako bude 50-60 onda OK, za tu lovu uz frjem gen X4 super. 

3 godine
forumaš kaže...

Sad smo se razumjeli. DLSS i FSR su dobre opcije za multi igre ali ne u kombibnaciji sa FG-om. jedino FG ne valja za multi igre.

Ali reflex 2 će sada korigirati objekte odnosno sliku ispod pokazivača miša za pomake odnosno juzer inpute uzrokovane latencijom, tako nekako, to me interesira i to tek treba vidjeti kako radi, ukoliko radi ok možda i mp naslovi dolaze u obzir s upaljenim svim tim drangulijama. Ima video s testom od nvidije čini mi se, gdje to pokazuju i kao radi odlično ali ne vjeruje se nikom dok ne provjeri nezavisna yt ekipa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 11:27 (notloB).
16 godina
suspendiran

Iskreno zanima me više kada će mi plaća i hoće li kripto poskočit sad uskoro....dali da vakumiram kobasice ili da ih ostavim još koji dan, to je pitanje sad

3 godine
Wiz3m4n kaže...

Iskreno zanima me više kada će mi plaća i hoće li kripto poskočit sad uskoro....dali da vakumiram kobasice ili da ih ostavim još koji dan, to je pitanje sad

Kad sad trump osvoji grenland, sjeverni pol i mjesec... bitkonj to the moon, muskovom raketom.

11 godina
FG je po meni promašena tehnologija. Kako god okreneš to su frejmovi nad kojima NEMAŠ KONTROLU i nikakva tehnologija tu ne pomaže. Za SP još nekako i to gdje nije brza akcija. Za MP nikako. Običan marketinški trik. Na taj način sljedeća generacija će imat "performanse" 1000 frejmova a u biti neće. Počet će prepakiravati stare zalihe 1080 sa FG10 tehnologijom 🤣🤣🤣
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Da sumiramo, dobili smo isti jump koji smo dobijali prije, samo s danađnjom infalcijom.

Isto kao što je bilo s 30x0 na 40x0 tako je i ovo.

Jedino što smo dobili je taj napredniji DLSS i FGx4.

Matematika je vrlo jednostavna, onaj tko igra na multi razini, gdje je svaki frame važan, taj ionako nebi imao uključen FGx4. Da ima FGx2, ni taj nebi bio uključen.

Ono što dobijamo s ovim je puno igrivije casual igre na kojima ćemo uživati dok ih igramo, a ne ganjati neke rezultate.

Ekipa spominje da FGx4 postoji već neko vrijeme. DA, ali nije toliko dobro odrađeno. Već vam je rečeno, AI je ključ ovdje, dakle hardverski dio na grafi koji obrađuje podatke, koji omogučava da se generiraju tako precizni FG u toj količini tako brzo.

Nvidia ulaže novce kakve nema kompletna ekonomija par europskih država kombinirano u AI, i da ste gledali cijelu preznetaciju vidjeli bi koliko različitih tehnologija s AI-om je prestavljeno.

Zamislite tek sljedeću generaciju konzola, koja će imati sigurno FG, i koliko će to popraviti tu situaciju.

Ova usporedba 5070 vs 4090 je glupost. Više kao da se pokaže tehnlogija, a ne da se uspoređuje jedan prema jedan.

Onaj tko ima 4090, sigurno neće kupiti 5070, isto kao što onaj s 3090ti nije kupovao 4070...

Da nismo dobili ovo s FGx4, dobili bi isto sve što smo dobili s 30x0 na 40x0, ovako smo barem dobili neke dodatne mogučnosti. Kome se ne sviđa, nek isključi, nije force-ano...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice