NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 817
|
čitano: 90.788
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Kant kaže...

Upravo prodana 4090, ceka se 5090...

u la la

Pa šta ne vidiš da je to "fake frame" prevara, gdje će ti duša 😂

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
rooswelt1991 kaže...
Kant kaže...

u la la

Pa šta ne vidiš da je to "fake frame" prevara, gdje će ti duša 😂

Neeeeee!

Pa gdje to piše???

Kako mi jer to promakloooooo?????

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Aj realno, da li bi skužili razliku da vam stave dllss quality i normal mode ?

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ma zavisi kako je u kojoj igri taj dlss implementiran. Ima slučajeva di je to dobro, a opet ima di je to dosta loše. Zato se ekipa najviše buni zbog rastera i kuka za njim jer dlss nije isti u svakoj igri pa ga ne uzimaš za mjerilo. Native je native, i ako igra ide glatko na native nema tog dlss sa frame regeneratorom meni osobno. 

1 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

za online igre ljudi ne zele upscaling radi laga

za SP/offline igre ti ne treba 240hz

tako da bi se radije fokusirao na raster mogucnosti

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Gle da je to tako dobro pa Jensen bi vam mast izvadio za seriju 5000. Qurac bi on stavio 5070 50$ manje od 4070 da je to tako opaka stavar, i brža kako oni tvrde.

Edit: ovo mi sve više sliči na foru G-Sync vs Freesync di je kao G-Sync posebni modul koji to tralala obavlja pa Freesync to ne može na kraju znamo kako je završilo.

Ne znam koji je razlog da 4090 nema DLSS4 MULTI FG kad je u svemu jača od 5070 i po tim AI TOPS isto. Valjda serija 4000 ima retardiranu umjetnu inteligenciju, a 5000 naprednu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2025 14:37 (mislioc).

3 1 hvala 0
11 godina
Mislim da će ti FG ispast sranje. Osobno mi se sad ne sviđa i što mogu igram bez toga. Omjer 1 pravi 1 fake, ajde još nekako. Ali 1 pravi 4 fake to ne izgleda dobro.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gemmy kaže...

za online igre ljudi ne zele upscaling radi laga

za SP/offline igre ti ne treba 240hz

tako da bi se radije fokusirao na raster mogucnosti

Točno 

IMO jedino gdje ova nova serija, pardon multi frejm ekskluziva ima funkciju i smisla je RT tj. PT detalji. Onaj tko želi tako igrati, i to mu vrijedi nove kartice.

PT je toliko bolesno zahtjevan da mu moraš izmisliti multi frejm. 

Uglavnom sve skupa ispada najstariji trgovački trik. Izmisli problem i ponudi rješenje.

Pokreni RT i ponudi multi frejm, sve upakiraj u Apple prestiž i imaš zlatnu koku. Tko voli nek izvoli :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2025 14:49 (forumaš).
15 godina
Azmo kaže...
Mislim da će ti FG ispast sranje. Osobno mi se sad ne sviđa i što mogu igram bez toga. Omjer 1 pravi 1 fake, ajde još nekako. Ali 1 pravi 4 fake to ne izgleda dobro.

Neće, nvidija zna posao, raditi će to dobro ako ti je osnovni FPS oko 60 što dobiješ uz uspcaling. Samo sad ljudima trebaju 4k 240 hz monitori....ovi TV oledi od 120 hza su im zastarjeli :D

14 godina
Kant kaže...

u la la

Kant

Pa nisi maknuo oglas.

Što si ju stvarno prodao za 1600 EUR-a ili si malo spustio cijenu?

16 godina

Ja sam je uzeo po 1300e, postbožični popust

14 godina
Wiz3m4n kaže...

Wiz3m4n

Pun si ko brod.

3 godine
Wiz3m4n kaže...

Nekome sarma nekome popust... Brate dosta tih postbožićnih sarmi, na nos mi već izlaze.

16 godina

Hahahhaaha, a i vi u svašta vjerujete 

3 godine
Wiz3m4n kaže...

Hahahhaaha, a i vi u svašta vjerujete 

fali mi emoji :sobarica s kriglom: , može i vermeerova djevojka sa sarmom

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2025 15:39 (notloB).
16 godina

Dosta je prasetine i sarme, ribu i pileće jedem idučih 1mj.

11 godina
suspendiran
Azmo kaže...

a kak razlikuješ pravi frejm od lažnog? ili te ti samo psihički ždere i opsjeda... ima i za to lijeka 

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

ja sam na pasteti vec par mjeseci, za godinu dvije cu skupiti za 5090 pa ce onda mi svi susjedi zavidjeti

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
hummer0 kaže...
Kant kaže...

u la la

Kant

Pa nisi maknuo oglas.

Što si ju stvarno prodao za 1600 EUR-a ili si malo spustio cijenu?

Otišla za 1600

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
15 godina
Koja ti je budala platila 1600 , svaka cast.
Intel 80286
13 godina
Znači 2 godine si peglao na najjačoj kartici i na kraju ju prodao gotovo po istoj cijeni. Eto što je Nvidia. Bez obzira na sve, prodaje se ko iz piiiip
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Isto tako se i Intel, sve dok nije. ;)

scion of the storm
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Otisla bi bez problema, i malo prije, sada sam magnuo oglas, dolazili upiti za grafu...

I sada namjeravam odmah kupiti 5090, peglat na najjacoj grafi iduce dvije godine, pa onda na 6090!

Koliko god mozda smijesno zvuci, po meni najisplativije...

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
DarthMarkus kaže...
Znači 2 godine si peglao na najjačoj kartici i na kraju ju prodao gotovo po istoj cijeni. Eto što je Nvidia. Bez obzira na sve, prodaje se ko iz piiiip

Znači da smo dosegnuli vrhunac.

Neće ljudi ni da čuju za Radeona više..

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2025 16:29 (MGloc).
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Pa kaj će im Radeon kad 5070 presavija 4090 za 550$. A Radeon niti jedan trenutno blizu 4090 po performansama. FSR je navodno kockast dok DLSS izgleda bolje od nativnog. Pa tko bi normalan uzeo Radeon.

0 0 hvala 0
3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja sam dok čekam rtx6090 samo privremeno na amdu, ne daj bože dulje, toliko siromašan baš i nisam.... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2025 16:54 (notloB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kant kaže...

Otisla bi bez problema, i malo prije, sada sam magnuo oglas, dolazili upiti za grafu...

I sada namjeravam odmah kupiti 5090, peglat na najjacoj grafi iduce dvije godine, pa onda na 6090!

Ma da, ako bi i sada pogledao kroz prozor još se kupci muvaju ti oko kuće  nadajuči se da nisi prodao ili da imaš još koju pa da ulete.....

eno jednog, maše sa 1700e 

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2025 16:56 (Wiz3m4n).
3 godine
Wiz3m4n kaže...
Kant kaže...

Ma da, ako bi i sada pogledao kroz prozor još se kupci muvaju ti oko kuće  nadajuči se da nisi prodao ili da imaš još koju pa da ulete.....

eno jednog, maše sa 1700e 

A da se još potpiše na nju... hit... a ne ko ja... potpisivao sam samo trule komentare na forumu, jedinice u indexu i opomenu ukora pred isključenje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2025 17:03 (notloB).
13 godina

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice