Naime imam šrot Gainward gts 450 2gb ddr3, koju cu za 15ak dana klokat sa kamionskim akumulatorom i zamjenit pristojnijom grafickom do 2000 kn, za oko mi je zapeo Zotac GeForce GTX 560 Ti AMP, ako neko ima savjet ili kakvu korisnu informaciju, konstruktivnu kritiku, bio bih zahvalan :)
Izbor graficke, savjet molim :)
- poruka: 21
- |
- čitano: 4.590
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Postojeću grafičku ako je ispravna nemoj uništiti, pošalji ju meni i besplatno ću ti ju ekološki zbrinuti.
A za novu grafičku, koliko novca imaš? Pretpostavljam nekih 1600-1800 Kn prema kartici koju si predložio.
Za te novce MSI GTX 560 Ti Hawk zbog 3 godine jamstva i dobrog hlađenja ili pak Sapphire HD 6950 1GB ako nemaš ništa protiv AMD kartica.
Post stvoren za mene, isto zelim kupiti neku karticu do maks 2000 kn te zamijeniti ovu moju 9800 gt
Ja sam izbor suzio na sapphire 6950 2 g i msi gtx 560 ti twin frozr ll
Pola sata zelim jednu pa sljedecih pola se odlucim za drugu. Nadam se da neces zamjeriti sto cu u tvojoj temi otvoriti glasanje, tebi ce isto pomoci :)
24 | sapphire 6950 2 g |
---|---|
7 | msi gtx 560 ti twin frozr ll |
Nadam se da se autor teme neće ljutiti na uzrupaciji teme, ali i meni treba savjet, a vezan je uz kupovinu grafičke kartice.
Naime, predviđeni proračun kod mene je 600 kuna (ni lipe više) i ono što tražim od kartice je tišina, a ne nužno performanse. Dakle, poželjan bi bio neki pasivno hlađeni model ili model s dobrim i tihim hladnjakom.
Kartica bi služila za povremeno igranje (COD:MW3, F1 2011, L4D2, DiRT3...) na mojoj konfi (Phenom II x4 840, 8GB DDR3 RAM-a, Corsair CX400 PSU...) i to na rezoluciji 1440x900.
Za oko mi je zapela XFX Radeonka 6570, a ako ima što prihvatljivije u tom cjenovnom razredu, bio bih zahvalan da mi predložite.
Nadam se da se autor teme neće ljutiti na uzrupaciji teme, ali i meni treba savjet, a vezan je uz kupovinu grafičke kartice.
Naime, predviđeni proračun kod mene je 600 kuna (ni lipe više) i ono što tražim od kartice je tišina, a ne nužno performanse. Dakle, poželjan bi bio neki pasivno hlađeni model ili model s dobrim i tihim hladnjakom.
Kartica bi služila za povremeno igranje (COD:MW3, F1 2011, L4D2, DiRT3...) na mojoj konfi (Phenom II x4 840, 8GB DDR3 RAM-a, Corsair CX400 PSU...) i to na rezoluciji 1440x900.
Za oko mi je zapela XFX Radeonka 6570, a ako ima što prihvatljivije u tom cjenovnom razredu, bio bih zahvalan da mi predložite.
Sapphire HD 6570 Ultimate - potpuno pasivna za nekih 550 Kn.
Htio sam preporučiti pasivnu HD 5670, ne gledam nema ih više ni u ADM-u ni u Linksu...
5670 sa AC L2 Pro modelima od Sapphirea, VTX-a itd. su kao stvoreni za tu rezu i potrebe. Zaboravi 6570 kraj 5670.
nema problema :)
btw guba je kad na tvojoj temi dva lika rjese problem a ti ne :)) , dobro nije problem 90% sam ziher za zotac gtx 560 ti amp, samo trazim savjet/konstruktivnu kritiku ;)
Pa zavisi ako ti je za igranje nekih novijih igara ( BF:3 ili MW3 itd. ) na nekoj vecoj rezoluciji najbolje ti je uzeti
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051803809
ako zelis nadodati 200 kn , bolja ti je o Zotac 560 GTX Ti
Pozdrav, probao bih nadograditi sa novijom karticom, da mogu pokrenuti i neke igre makar i na manjoj rezoluciji, ali kako nemam pojma o hardveru ne znam da li uopće je moguće što staviti u komp.
Imam
Procesor DualCore Intel Pentium E5200, 2500 MHz (12.5 x 200)
Naziv matične ploče Foxconn G31MX-K (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Chipset na matičnoj ploči Intel Bearlake G31
Sistemska memorija 3072 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Grafička kartica ATI Radeon HD 3600 Series (512 MB)
Grafička kartica ATI Radeon HD 3600 Series (512 MB)
3D akceleratorski čip ATI Radeon HD 3650 (RV635)
Pitanje je da li uopće mogu štogod staviti unutra, a da ne umre sistem :) i što se preporučuje. Cijenovni rang bi bilo što povoljnije.
Hvala
Daj ti linkove tih grafickih da vidimo, a ne tako objasnjavat nista se ne kuzi...Al vjerovatno ti je to isto
pa stavi link na na stranicu kopiras ga i zaljepis u poruku!
pogledaj si na nabava.net ponudu grafi u hrvatskoj http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=HD+6950
uzeo sam slatki mali radijator, zotacica gtx 560 ti amp, radi ko beba, grije ko cernobil :)
Ako nekog zanima kramp stari sa godinu i pol garancije, Gainward GTS 450 2gb ddr3 za 500 kn (600+ u ducanu) PM molim (i cijenkanje je dobrodoslo :))
oce ko asus ah3650 silent 512 mb