Evo kupujem novu graficku i dvoumim se izmedju ovih iz naslova. Vec je bila jedna tema u kojoj je kao zakljucak na kraju izasao da mi treba bas ova grafa jer odgovara svim mojim uvjetima, ali sam sad u dilemi od kojeg proizvodjaca kupiti. Razliku u cijeni zanemarite, to mi nije vazno. Ono sto me najvse brine je buka koju ove grafe proizvode. Ima li netko neku od ovih pa da kaze svoje misljenje?
Ja moju Sapphire tjeram na najače s najnovijim naslovima već od 9. mjeseca i radi još uvijek. S time da mi je brzina vrtnje 33, a temperature sasvim OK. Oku ugodno i ne čuje se niš'!
Gainward ima močam hladnjak. Ja imam rev. 1 pa ne mogu kontrolirati mali vent koji se vrti k'o divljak na 3000rpm. Nove rev. 2 mislim da imaju mogučnost kontroliranja divljaka (mislim na mali vent). Evo slike temperaturi sa moje na 68% vent.
IDLE: 41-43
LOAD:50-52
Da... Meni su temperature u idle 55, a u load 61 stupnja. Samo Crysis ju je zagrijao par stupnjeva preko na very high settings i AA, AF na maximum
edit: @Assassin zašto ne 4890 kad je već ima?
Ja moju Sapphire tjeram na najače s najnovijim naslovima već od 9. mjeseca i radi još uvijek. S time da mi je brzina vrtnje 33, a temperature sasvim OK. Oku ugodno i ne čuje se niš'!
Ma htjedoh samo reći da se ne grije i pri malim fan speed i dobro radi niš drugo!
Pa to da... Nego šalu na stranu neka ipak razmotri i uzme si ima Sapphire u Linksu HD4890 za 100 kuna više i riješen problem kad već novu!
E da nju uzmi i miran; košta kao moja kad sam ju ja kupio
isto i moja prije... :)
Ja ti preporučujem ovu: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=6170
Ma ne treba mi 4890, ipak mi je malo preskupa, posto kupujem i novi procesor...
Dakle sto bi vi kupili na mom mjestu: Sapphire ili Gainward
p.s. OC mi ne pada na pamet radit, nemojte me ni pokusat nagovorit na to (jedino ako ima onaj switch kao ova od gainwarda, ali mislim da to nije pravi OC, tj. je pravi sto se tice rezultata, ali i nije neki posao za korisnika).
Ta ima jednako učinkovit hladnjak kao Gainwardica. Nek razmisli o 4890
Mislim na onu koju je predložio RePlaY je oko 2000kn
Ako ti je hlađenje bitno-Gainward , ako tišina ova druga (iako mislim da nove gain. imaju mogućnost kontrole venta pa onda buka nije problem, i još onaj preklopnik za turbo mod je dobar ako nećeš overclockati)
Ako ti je hlađenje bitno-Gainward , ako tišina ova druga (iako mislim da nove gain. imaju mogućnost kontrole venta pa onda buka nije problem, i još onaj preklopnik za turbo mod je dobar ako nećeš overclockati)
Pa da ta Gainwardova ti ima turbo mode i bolje hlađenje, a ako hoćeš temp se podese u CCC nakon install drivera!
5 mhz ko da ni nemaš razlika sa osjet samo ako digneš više od referntnih (npr. kao ja). Ali u specifikacijam piše 750mhz GPU i 900mhz memorija.
Gainwardica u turbo modu ide 775mhz GPU i 1000mhz memorija
5 mhz ko da ni nemaš razlika sa osjet samo ako digneš više od referntnih (npr. kao ja). Ali u specifikacijam piše 750mhz GPU i 900mhz memorija
Veča propusnost. Sa 1000mhz imaš propusnos od 128GB/s a sa refe. 900 imaš oko 115 GB/s (ja imam 140GB/s)
Veča propusnost. Sa 1000mhz imaš propusnos od 128GB/s a sa refe. 900 imaš oko 115 GB/s (ja imam 140GB/s)
Pa 3. ti je Gainward golden sample!