AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 649.621
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: AMD Radeon R9 300 Series

- To je fizikalno nemoguće. Ako jest tako (a očito jest) da Afterburner virtualnu memoriju prikazuje kao fizičku, to je loša odluka autora aplikacije. Ne sjećam se da je AB ikad to radio, ali se sjećam da je bio bugovit po tom pitanju jer u nekim verzijama nije prikazivao više od 3 ili 8 GB bez obzira što bilo hardverski slučaj (primjerice 6GB 980Ti ili 12GB TitanaX). Sad sam si dao još posla jer moram objasniti i unificiranu virtualnu memoriju...

- Shadow of Mordor, eto, našao sam.

- "Nemile probleme" - ne bih išao tako daleko, smanje se apetiti pa problema nema.

11 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Kada je Fury X izašao gledao sam usporedbu u gta v između 980ti i Fury X što se tice memorije i na istim postavkama furyx je koristio ni punih 3gb dok je gtx oko 4gb.
Pogle tek shadow of mordor.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 16:25 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

- To je fizikalno nemoguće. Ako jest tako (a očito jest) da Afterburner virtualnu memoriju prikazuje kao fizičku, to je loša odluka autora aplikacije. Ne sjećam se da je AB ikad to radio, ali se sjećam da je bio bugovit po tom pitanju jer u nekim verzijama nije prikazivao više od 3 ili 8 GB bez obzira što bilo hardverski slučaj (primjerice 6GB 980Ti ili 12GB TitanaX). Sad sam si dao još posla jer moram objasniti i unificiranu virtualnu memoriju...

- Shadow of Mordor, eto, našao sam.

- "Nemile probleme" - ne bih išao tako daleko, smanje se apetiti pa problema nema.

nisi.

http://www.extremetech.com/gaming/213069-is-4gb-of-vram-enough-amds-fury-x-faces-off-with-nvidias-gtx-980-ti-titan-x/1

a dvije furice rasturaju shadow of mordor

http://www.pcworld.com/article/2947547/components-graphics/amd-radeon-fury-crossfire-review-2-fast-2-furious.html

dakle nema problema još ovo nisu fury x :) nego obicni fury

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 16:31 (toxic).
17 godina

dve furice melju sve zivo a to ti je lagani uvid u to kako ce dvoglava furica fercerat

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 16:42 (4mal).
16 godina
odjavljen

Jel' se ti sprdaš sa mnom? Upravo na prvom linku koji si dao piše ti sasvim fino ono o čemu ti ja govorim. I ono što ti je Ansha napisao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 16:48 (Tonči).
17 godina
ansha kaže...

Ima teskih problema, ali sigurno necu ulazit u raspravu o tome sa vlasnikom dvije fury-ce 

Ansha piše ovo a ja to ne vidim i to je to.

kad mi se dokaze suprotno kapa dolje

17 godina
odjavljen
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

na ovom linku piše da 4/15 testiranih igara ne vrte 30 fps ni na nvidiji ni na amd na 4k na ultra,2/4 s gameworks,daju loše rezultate i na 1080p na fury di i ne koriste 4gb. ?
u igri koja ionako ne vrti 30 fps i bez obzira 4 ili 12 gb  je problem šta kartica ima samo 4 gige?

štaćeti 12giga rama na titanu kad puni 4 gige za duplo više vrimena od fury?
i kako to bandwidth nema veze? ako može objašnjenje jer mi ne dolazi do mozga koja je logika u pitanju

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 20:39 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

nemre se uc...sto si linkao i koja je cijena ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 20:36 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

nemre se uc...sto si linkao i koja je cijena ?

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
16 godina
odjavljen
Tonči kaže...
toxic kaže... 

Ne. Na gtx 970 na 1440p sam koristio ponekad puno više od njezinih 3.5gb vrama i nikada nisam osjetio štucanje. 

AKo uhvatim vremena, objasnit ću zašto:

- 4GB + 4GB na dva čipa nije isto što i 8GB niti je bolje od 4GB na jednom čipu

- zašto bandwidth nema nikakve veze s količinom VRAM-a

- zašto nisi koristio više od 4GB memorije bez problema, a koje ima 970 i zašto tvoja trik tvrdnja da si koristio više od 3.5GB VRAM-a nema smisla (hint, hint: jer 970 ima 4GB VRAM-a).

1. Video kartice u CrossFireu kopiraju identične podatke. Dakle: sadržaj 4GB memorije na kartici #1 i 4GB memorije na kartici #2 je identičan. Dakle, imat ćeš isti sadržaj na dvije kartice; jedna kartica će rendati frame 1, druga frame 2. Ali sadržaj kartica je isti. Alternativa je dijeljenje sadržaja kroz PCI sabirnicu, što je jako sporo i ne postoji kao opcija.

Ova situacija ne vrijedi za dual-GPU rješenja na istoj kartici u situacijama kad će igra koristiti Mantle ili DirectX12/Vulkan. Dakle, primijeti da ova prva izjava vrijedi isključivo za stare API-je. Za "spojeni RAM" trebamo nove igre koje su od nule dizajniranog enginea da to koriste (dakle, ne engine koji je nadograđen da koristio dio DX12, nego posve novi engine dizajniran za novi API (Ashes of Singularity op.a.).

SFR metoda gdje se resursi renderiranja jednog framea mogu koristiti na cjelokupnoj grafičkoj kartici kroz razne metode (ima ih više) mogućnost su za koju cijeli rendering dio enginea mora biti dizajniran. Stoga, ne, nikad nećeš vidjeti trenutne igre i trenutno dostupne engine da mogu koristiti cijelu memoriju dual-GPU sustava kao jednu. Nemoguće je i neće se dogoditi dok igra nije specifično napisana da to radi. Sve što radi jedan GPU u memoriji, tj. što mu treba, treba i drugi i memorija će uvijek u aktulanim igrama biti podijeljena na dva sadržajem identična "volumena".

2. i 3. Bandwidth nema veze s količinom memorije. Količina memorije (kao i na tvrdom disku) služi za spremanje nekog sadržaja. Ako imaš 4K Blu-ray film od 80GB i disk od 64GB, može on biti HDD s brzinom 100MB/s ili NVMe disk brzine 2000MB/s, sasvim ti je svejedno - ne možeš spremiti taj film. Memorija je, ipak, kompleksnija priča. Ako imaš neku minimalnu količinu podataka koju trebaš koristiti, recimo 2GB filma, dovoljno ti je imati malo više od toga da možeš gledati film, a sadržaj učitavati po potrebi. Isto je i s igrama. Igre imaju sadržaj koji moraju učitati za rendering. Sadržaj se raspakira s diska u memoriju, s memorije u video memoriju i onda se njime nešto radi (i u međuvremenu).

Ako scena u Witcheru 3 treba 1,2GB prostora onda ti toliko treba video memorije. Igre su u pravilu dizajnirane tako da se rašire po video memoriji koliko im treba (najčešće dosta više od potrebnog) kako bi se kod kretanja kroz scenu smanjila potreba za učitavanjem iz RAM-a i s diska. Poželjno je da se to događa iznimno rijetko, najbolje prije igranja (loading ekran).

GTX 970 ima 4GB memorije, od čega je 0,5GB memorije sporije za pristup. Međutim, većina igara ne treba preko "brzih" 3,5GB koje 970 ima pa će u pravilu sve biti OK (razlog iz kojeg sam ja mogao igrati BF4 u 6K rezoluciji na dvije GTX 970). Ako igra i treba do 3,5GB, driver je dovoljno "pametan" da potreban sadržaj učita u prvih, brzih 3,5GB, a ono manje potrebno u 0,5GB sektore. Ono što ne stane u 4GB, ide u sistemski RAM, drastično sporiju memoriju koja se proteže i na disk, nevjerojatno odvratno sporu memoriju.

Da skratim (jer ovo postaje predugo): 970 ima samo 4GB VRAM-a, sve više od toga je sistemski RAM i čak tvrdi disk. Ako nisi osjetio trzanje, to znači da si imao jako puno sreće da scene koje si gledao nisu dotakle sporiju i memoriju u RAM-u, nego je driver uspješno žonglirao podacima. U pravilu se to neće dogoditi i osjetit ćeš trzuckanje, trzanje i sl. najčešće kod naglih okreta i okreta i kretanja općenito.

U mojim testovima, koje je komentirao i geeks3d, pokazale su se zanimljive stvari: http://www.geeks3d.com/20150127/opengl-apps-not-impacted-by-gtx-970-vram-limitations/ - obrati pažnju da moj test testira samo jedan mali segment problema, a da neki drugi testovi dokazuju druge aspekte ove kompleksne problematike.

Za više detalja o tome zašto tvoja kartica može koristiti 5,5GB, pogledaj ovaj odgovor na jedno pitanje s SO-a: http://stackoverflow.com/questions/33332479/what-is-mappable-and-non-mappable-memeory/33350894#33350894

Bandwidth je koristan kod memorijski intenzivnih operacija. Iz prakse (vlastite i tuđe) znam da HBM nije nešto pretjerano bitno ubrzao taj dio za igre, barem ne za igre koje sada imamo. Ono što je HBM donio su mala potrošnja, stackanje, mali prostor i sl. stvari koje su itekako dobro došle AMD-u za nove kartice i tehnologija je koja će bitno olakšati memorijski posao u budućnosti. HBM ima veći pojedinačni bandwidth (po ulazu) što znači da treba manje "inputa" za isti rezultat: manje inputa, manje čipova, veća gustoća i sl.

Sam si dao link s opisom:
Zašto neke igre "potroše" VRAM, a zapravo ga ne trebaju i zašto neke mogu trebati VRAM i izazivaju probleme:

"This is critically important for our purposes, because there’s not an automatic link between the amount of VRAM a game is using and the amount of VRAM it actually requires to run."

I ovo kolege iz Nvidije:

"We spoke to Nvidia’s Brandon Bell on this topic, who told us the following: “None of the GPU tools on the market report memory usage correctly, whether it’s GPU-Z, Afterburner, Precision, etc. They all report the amount of memory requested by the GPU, not the actual memory usage. Cards will larger memory will request more memory, but that doesn’t mean that they actually use it. They simply request it because the memory is available.”"

Dakle, tu gore ti je napisano zašto si ti imao "5,5GB potrošnje" - nisi - niti jedan alat na tržišti ne prikazuje potrošnju ispravno.

I još malo s tvog linka: 

"Both AMD and Nvidia GPUs throw high frames out of band at every resolution, but the AMD Fury X tends to throw more of them, at every resolution. This is particularly noticeable at 4K, which is also where we start seeing spikes at the 4GB node. This looks to be evidence that the GPU is running low on memory, whereas the higher RAM buffers on the 980 Ti and the Titan X have no problem."

Dakle: događa se, rijetko, da FC4 na 4K lupa u plafon Furyjevog 4GB VRAM-a i to se odražava na trzanje. Manje, veće, ovisi o učestalosti događaja, ali tu je.

"Assassin’s Creed Unity shows a similar pattern to Far Cry 4. AMD’s frame timing isn’t as good as Nvidia’s, but we see that issue even below the 4GB limit. The situation gets noticeably worse at 4K, which does imply that Fury X’s memory buffer isn’t large enough to handle the detail settings we chose, but the GTX 980 Ti and Titan X aren’t returning high enough frame rates to qualify as great alternatives."

I ovaj zaključak je važniji za ukupnu raspravu. Na kraju kažu ono što sam ja tvrdio odavno:

"none of the GPUs in this comparison are delivering playable frame rates at the usage levels that make it an issue in the first place."

Zašto se ovo događa? Zato što kad nestane VRAM-a, kartica mora koristitit mnogo sporiji RAM i tada rendering jedne sličice, jednog frejma, odjednom umjesto 20ms, traje 50, 100 ili više ms. Rendering jednog frejma koji traje 16,66ms odgovara brzini od 60 sličica u sekundi, 60 FPS. Kad frejm traje dulje, FPS pada. O tome i vezi API-ja, pripreme frejmova i DirectX-a 12 imaš u mome članku ljetnog Buga i na engleskome na Mediumu: https://medium.com/p/draw-calls-in-a-nutshell-597330a85381

Niti jedna trenutna kartica nije dovoljno brza da vrti igre na razini detalja kada je VRAM važan, iako se u dvije od tri igre na 4K i max detaljima osjeti da 4GB plafon smeta FuryX. Postoji nekoliko problema s tim koje leže u činjenici: za onoga tko kupuje jednu karticu i neće igrati igre s postavkama gdje će mu to smetati, njemu problemi 4GB VRAM-a neće biti vidljivi, a to je većina igrača.

No, gdje problem nastaje?

Ansha je zaključio odlično: ako stavljaš dva GPU-a na FuryXX2, to znači da ciljaš na viši razred. Osobno mislim da svrha FuryXX2 nije u višim postavkama i 4K igranju, nego VR-u, dakle, Oculusu i HTC Viveu koji dolaze početkom 2016. kad će svako "oko" imati svoj GPU i tada ćeš ciljati 90 FPS na 1080p, a ne 60 FPS na 4K ili 5K. To je svrha FuryXX2.

Ako kupuješ FuryXX2 za 4K ili 5K igranje na max detaljima jer ti jedan FuryX nije dovoljan, to je pogrešan (IMHO) način upotrebe te kartice. 4GB memorije je malo u slučajevima opisanima gore, a bit će još više tijesno u težim uvjetima.

Potrošio sam dobrih pola sata na ovaj post. Nadam se da će barem netko iskoristiti ovu besplatnu edukaciju i shvatiti kako stvari u grafici funkcioniraju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 22:12 (Tonči).
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Ili jednostavno postavke za teksture staviš na midium i voziš dalje.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

Potrošio sam dobrih pola sata na ovaj post. Nadam se da će barem netko iskoristiti ovu besplatnu edukaciju i shvatiti kako stvari u grafici funkcioniraju.

svaka čast na trudu tonči, neki će shvatiti, drugi neće jer je fanboyizam jači od tvojeg pokušaja da ih educiraš

zanimljivo da isti likovi opravdavaju 8gb na 390 govoreći kako sve više igara koristi više od 4gb, a s druge strane im je 4gb na fury dovoljno jer igre ionako ne koriste više od toga

problem je u trenutnom ograničenju nove memorije koja ne dopušta više od 4gb i ljudi pushe amd-ov marketing koji mora biti takav ako misle prodavati te grafe, a jednako će pušiti sasvim obrnuti marketing kad stigne hbm2 s 8 ili 16 gb

EDIT:

ili će reći stavi postavke na medium, a što si masno platio dvoglavu zvjerku upravo zato da ne moraš spuštat postavke nema veze

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 21:58 (picajzla0707).
16 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Zapravo, dvoglava zvijer ima smisla zbog performansi, samo ne treba se zavaravati da je time riješen problem memorije. 144Hz, manje rezolucije i veći detalji, sve su to legitimni razlozi za CrossFire i X2.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

Niti jedna trenutna kartica nije dovoljno brza da vrti igre na razini detalja kada je VRAM važan, iako se u dvije od tri igre na 4K i max detaljima osjeti da 4GB plafon smeta FuryX. Postoji nekoliko problema s tim koje leže u činjenici: za onoga tko kupuje jednu karticu i neće igrati igre s postavkama gdje će mu to smetati, njemu problemi 4GB VRAM-a neće biti vidljivi, a to je većina igrača.

Pročitao sam sve no ovo ustvari jedino što je važno u cijeloj priči.

ja stvarno ne mogu naći neki video gdje vidim kako fury x ima problema kada dosegne plafon vrama...

izjava "teških problema" ne prihvaćam jer gtx 980ti i titanx ima isti frejmova kao i furyx na 4k a kada se dupliraju čak furyx ima više bar po linkovima koje gledam.

Uglavnom hvala na dugoj edukaciji ali meni ne trebaš govoriti ovo o dvije kartice u cfu ili sliu niti sam ti ja ikada nešto rekao kontra toga niti sam se bio prije dotakao teme o tome, isto vrijedi i za memory interface za koji nisam rekao da povečava vram ne znam kako si to izvukao ali eto..

Ansha nije ništa zaključio nego je rekao da kartica ima teških problema sa 4k bez ikakvog argumenta za razliku od tebe.. te probleme imaju sve kartice pa ono...

16 godina
odjavljen
toxic kaže...

ja stvarno ne mogu naći neki video gdje vidim kako fury x ima problema kada dosegne plafon vrama...

izjava "teških problema" ne prihvaćam jer gtx 980ti i titanx ima isti frejmova kao i furyx na 4k a kada se dupliraju čak furyx ima više bar po linkovima koje gledam.

Ovdje:

Tonči kaže...

"This is critically important for our purposes, because there’s not an automatic link between the amount of VRAM a game is using and the amount of VRAM it actually requires to run."

"We spoke to Nvidia’s Brandon Bell on this topic, who told us the following: “None of the GPU tools on the market report memory usage correctly, whether it’s GPU-Z, Afterburner, Precision, etc. They all report the amount of memory requested by the GPU, not the actual memory usage. Cards will larger memory will request more memory, but that doesn’t mean that they actually use it. They simply request it because the memory is available.”"

This is particularly noticeable at 4K, which is also where we start seeing spikes at the 4GB node. This looks to be evidence that the GPU is running low on memory, whereas the higher RAM buffers on the 980 Ti and the Titan X have no problem."

Ovo gore.. Ti si osobno dao link koji tvrdi suprotno kao dokazano. FuryX ima problema s 4GB u nekim situacijama.

Frejmovi tu nisu problem. Problem su frejm tajmovi (vremena iscrtavanja) koja se periodično pojavljuju kad igra "lupne" u plafon VRAM-a. To se u igri manifestira kao trzuckanje u manjoj ili većoj mjeri. Kad je VRAM stalno na plafonu (recimo na 4GB u Mordoru je to 5K sa svime na max) onda se ne možeš okrenuti u igri, a da sve ne zastane na 100ms... neigrivo iako je prosječni framerate npr. 70FPS! :)

toxic kaže...

isto vrijedi i za memory interface za koji nisam rekao da povečava vram ne znam kako si to izvukao ali eto..

4mal je rekao nešto i u kombinaciji s onim tvojim je zvučalo kao da želiš reći da brzinom HBM nadoknađuje nekako prostor, što je, nažalost, nemoguće. Brže će se memorija koristiti, ali to povećava performanse (sitno), no ne rješava limite.

I da - kako rekoh - ne bih koristio izraz "teških problema", jer problemi koje može imati svakako nisu "teški". Nelagodni, štetni jesu, ali teški... riješe se nižom rezolucijom ili detaljima. :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 22:24 (Tonči).
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ja i zelim uzet sljedece godine neko VR rjesnje i 1440p 144/160hz IPS gaming monitor tako da po tvom postu ja sam spreman za sve navedeno nice ! ;-)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
ili će reći stavi postavke na medium, a što si masno platio dvoglavu zvjerku upravo zato da ne moraš spuštat postavke nema veze

Pa to sam mislio, i nisam mislio da to treba posebno isticati, isključivo za 4K gaming i samo u nekim naslovima. Za razelocije ispod toga pičiš maksimum sa 4 GB vrama. Makar ososbno i dalje smatram da na tržištu ne postoji dovoljno dobar naslov za koji bi se isplatilo ulagati više od recimo 2700 kn za grafičku karticu. Čak i ako relativno plivaš u lovi, rađe višak ispizdiš na najam kabrioleta ili motora pa odeš na rutu 66 jedno mjesec dana. Hebalo vas ulaganje u tako skup hardver za tako šugave naslove u 4K rezoluciji 

16 godina
odjavljen
4mal kaže...

Ja i zelim uzet sljedece godine neko VR rjesnje i 1440p 144/160hz IPS gaming monitor tako da po tvom postu ja sam spreman za sve navedeno nice ! ;-)

To da. Načekat ćemo se dobro dok nam 4GB zaista bude malo na "običnim" rezama. Imaj samo na oku konzolne igre poput CoD-a koje su navikle na 8GB VRAM-a... :) Budu zločeste na 4GB. :D 

17 godina
Tonči kaže...

Ovo gore.. Ti si osobno dao link koji tvrdi suprotno kao dokazano. FuryX ima problema s 4GB u nekim situacijama.

toxic kaže...

isto vrijedi i za memory interface za koji nisam rekao da povečava vram ne znam kako si to izvukao ali eto..

4mal je rekao nešto i u kombinaciji s onim tvojim je zvučalo kao da želiš reći da brzinom HBM nadoknađuje nekako prostor, što je, nažalost, nemoguće. Brže će se memorija koristiti, ali to povećava performanse (sitno), no ne rješava limite.

I da - kako rekoh - ne bih koristio izraz "teških problema", jer problemi koje može imati svakako nisu "teški". Nelagodni, štetni jesu, ali teški... riješe se nižom rezolucijom ili detaljima. :)

Mislim po ovome si ti sve prepisao sa mog linka ili ti je on samo pomogao :)

Pa hbmu led koja je razlika ako na titan x-u sa 20 fpsa nemaš problema a sa furyx imaš problema?

jel razumiješ moj point?

Ja osobno ne bih igrao 4k ako nemam iznad 45 fpsa i to je to.. čak je i to šugavo..

i da hebeš 4k

evo imam ovaj dell 1440p i slika izgleda jednako previdno kao i na 49" ultra k sa time na 4k je ne igrivo a na 1440p je itekako igrivo a opet puno bolje od 1080p.

Testirao sam i na 4k tv-u

1080p texture kada dodem doslovno sa facom na 30 cm i vidim mutno

1440p texture izgledaju jako dobro

4k gotovo pa nisam našao razliku je bolje ali neprimjetno..

e sada da li ja serem ili ne probajte i sami..

dobar 1440p monitor i na konju si... moj doduše nije baš idealan za gaming ali vjeruj da daje odličnu sliku..

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 22:31 (toxic).
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ja sam iz zajebacije stavio na 1080p sve maxano kaj ide kod nekih starijih tj zadnjih god dana koje su izasle

i mogu ti rec da na monitoru tj dell neizgledaju tako ostro i ljepo kao na uhdtvu e sad dolazimo do zakljucka da na 4k uhd netreba forsat 4k native jer 1080p dobro scalira na 4k a samim time tu je i 60hz tj nema loadnja frjema kod 4k30hz ;-)

Uglavnom igre se vrte od 150 do 200lol za 1080p prezvjerski a u vsr -u oko 80 do 130max u 3k ,4k kako koja igra negdje 100 negjde 45

:-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 22:49 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Toxic pa mi koji igramo na uhdtv-u dovoljno igrat na 1440 rezi jer bema prevelike razlike radi upscala na 4k kuzis...

a netko ko ima 4k monitor nije te srece jer oni ne upcale-aju tako da ja 1440p igram na 4k i izgleda fantasticno a imam radi toga ibera dodatnih performansi tj previshe !;-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 22:47 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

evo  zaključka sa hard ocp svezi vrama na fury

In our testing today we found some very real-world limitations of the VRAM capacity on ASUS STRIX Radeon R9 Fury DC3 CrossFire at 4K. There were a couple of games that were limited by VRAM at high settings that affected smoothness and performance. In GTAV trying to run extended view distance was very harsh on ASUS STRIX Radeon R9 Fury DC3 CrossFire performance. In Dying Light trying to run at maximum settings created a laggy and stuttering experience. While this is only two games in our suite, there are a lot of other games out there in the world and new games coming that may demand more.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 22:38 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

Toxic pa mi koji igramo na uhdtv-u dovoljno igrat na 1440 rezi jer bema prevelike razlike radi upscala na 4k kuzis...a netko ko ima 4k monitor nije te srece jer oni ne upcale-aju tako da ja 1440p igram na 4k i izgleda fantasticno a imam radi toga ibera dodatnih performansi ;-)

ma lol jel fakat netko kupuje 4k monitor ?

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

A cuj jefitini je jos uvijek od uhdtv-a ineki gameri ne vole pc kao mi pretvarat u konzole sa gamepadom..zapravo mi imamo nex gen pc konzolu hehe u pravom smislu  :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 22:48 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Imam 4K TV, imao sam 4K monitore i 5K monitore. Razlika između 4K i 5K postoji (fizikalno 77% više piksela na 5K), a kamoli ne 1440 i 1080 na istoj 27" veličini. :) Razlika je ogromna.

E sad. TV upscalea, ali opet postoji razlika.

Ono što ja želim reći je da, s obzirom da se ekipa koja će pljunuti veliki novac na kartice, automatski vjerojatno orijentira na 4K+, FuryX u CF nije neki bijesan izbor jer će smetati VRAM plafon. Tako da osim za VR i fast-refresh, ne vidim svrhu više Fury kartica. Za visoke rezolucije, visoke razine detalja i eyefinity nisu idealan izbor. Za VR i 144Hz su vjerojatno super.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Tonči kaže...

Imam 4K TV, imao sam 4K monitore i 5K monitore. Razlika između 4K i 5K postoji (fizikalno 77% više piksela na 5K), a kamoli ne 1440 i 1080 na istoj 27" veličini. :) Razlika je ogromna.

E sad. TV upscalea, ali opet postoji razlika.

Ono što ja želim reći je da, s obzirom da se ekipa koja će pljunuti veliki novac na kartice, automatski vjerojatno orijentira na 4K+, FuryX u CF nije neki bijesan izbor jer će smetati VRAM plafon. Tako da osim za VR i fast-refresh, ne vidim svrhu više Fury kartica. Za visoke rezolucije, visoke razine detalja i eyefinity nisu idealan izbor. Za VR i 144Hz su vjerojatno super.

Po tome nije niti gtx 980ti okey... evo upravo sam stavio 4k na cod black ops3 i lik mi opali 7gb vrama samo tako.. meni cak na r9 390x igra radi na 40-45 fpsa na 4k :) ali nemrem to igrat tak..

uglavnom nisu teški problemi.. nego su problemi.

idemo dalje drago mi je što smo mogli normalno raspraviti.

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Na kojim postavkama rokash 4k meni max out ali aa off i motion blur off jer ga mrzim ide oko 70-ak tj igrivo je ali radi 30hz plafona

I dolazi do refresh loadnja slike malo je primjetno ali ne smeta ..npr kad se kreces ravno nema problema. Cime normalno upravljas likom dolazi do toga...

Sto je bolje od trganja ekrana ili frame dropova no i to ce se rijesit 

Sa active dp1.2 to hdmi 2.0 adapteru ;-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 23:09 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Drago mi je da mozemo ovako normalno argumenitirano i kvalitetno razgovarat a da se ne trola flejma i ostalo svako malo :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice