AMD Navi izdvojena tema

poruka: 9.235
|
čitano: 1.503.134
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 mjeseci
AMD Navi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: AMD Navi

Ide to uskoro đaba ako kupiš neku igru.Hoooold jer im ide prodaja ko čvarcima u pustinji.

kradem mine iz minskog polja
7 mjeseci
AMD Navi

Ma još malo pa će ti platit da nosiš kuć :D

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
AMD Navi

Đaba im dok god ne dojde na 500$.Mislili su mid range uvalit pod hi end da da.

https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-7900-xt-hits-the-lowest-price-ever-699-at-microcenter-with-in-store-pickup

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 16:26 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 mjeseci
protjeran
AMD Navi

Ma kakav mid range, pa pogledaj die size tih grafi, 7900XT ima 80% veci die od 4070ti za isti rang raw performansi. 7900XTX ima 40% veci die size od 4080...  Oni da su mogli ista bolje ponuditi ponudili bi, a čip koji bi eventualno dosao blizu 4090 bi bio veličine dlana i vukao 700w, o ostalome sta dolazi uz to necu ni pricat.

1 0 hvala 0
14 godina
AMD Navi

To je još jedan dobar pokazatelj koliko kožnati dere jer wafere plaćaju podjednako, a kožnati po istome izreže duplo više chipova.

Na žalost to je tak kad ima slabu konkurenciju, radi kaj ga volja a kupci nek kupuju, kad im nema druge.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Legacy kaže...

Kožnatog apsolutno boli briga za Radeon, kao da ni ne postoje a tako ustvari relano i je sa obzirom na postotak koji imaju na tržištu.

Zeleni izbace grafe odrede cifre i to je to, AMD mora cekati na Nvidia-u da izbaci svoje pa da znaju kako se pozicionirati cijenama u skladu sa konkurencijom, i onda opet deru cijene jer im se grafe ionako nikako ne prodaju pa bolje imat vece cijene jer ce tu nekolicinu grafi iovako ionako kupiti fanboji i ovi koji pojma nemaju pa im se uvali u nekoj gotovoj konfi ili je bas na nož sa budžetom, tako da zato ni ne stave manju cijenu

Pa da, kožnati će dizati cijene i dalje, na manje chipove samo ubaci softversko ubrzanje gdje se umjesto dva fpsa generiraju četiri i proda sve za veću cijenu. Ne mora se ni truditi davati pare za marketing. Na input lag od 60-100 ms se ljudi brzo naviknu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 mjeseci
protjeran
metallic kaže...

Kako seres stari moj!

To su ti price za kvartovsku kavanu, a ne IT forum. Al jebiga.

Sumnjam da ovdi ima publike koja bi popusila to sto pises.

E, ne trebas odgovarat, jer ti se vise necu obratiti.

Kad je zadnji put AMD prvi izbacio seriju i stavio letvicu sa cijenama pa onda Nvidia-a izasla sa svojim? Činjenice pajdo 

0 0 hvala 0
12 mjeseci
protjeran
forumaš kaže...

Pa da, kožnati će dizati cijene i dalje, na manje chipove samo ubaci softversko ubrzanje gdje se umjesto dva fpsa generiraju četiri i proda sve za veću cijenu. Ne mora se ni truditi davati pare za marketing. Na input lag od 60-100 ms se ljudi brzo naviknu.

A Radeon ce napraviti sta? Ponuditi isti level performansi samo uz daleko losiji popratni set tehnologija i featura... i debelo vecu potrosnju

A input lag se smanjuje sa DLSS-om, ako se referiraš na FG onda stoji, iako to nije ni toliko popularno a ima i problema, DLSS je bitna stavka. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 21:19 (Legacy).
7 mjeseci
AMD Navi

Činjenica je isto tako da je lovelace jednostavno bolja arhitektura. Ako amd želi oteti dio tržišta mora biti bolji u svim segmentima za istu cijenu (tu ne računam dlss3) ili isti/slabiji za drastično manju cijenu. Očito ih to ne zanima tako da imamo to što imamo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Radeon će neš napraviti kad se bude bližio izlazak novih konzola, do tada mužnja koliko mogu 

Jednaka su to govna. Gameri se mogu slikati.

Kreče era frejm generatora.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 21:31 (forumaš).
14 godina
AMD Navi

Kratko je trajao ovaj brutalni popust i nazire se kako će to padat espresso esso.

https://videocardz.com/newz/powercolor-rx-7900-xtx-series-reach-the-lowest-price-for-amd-flagship-rdna3-gpu-at-829

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 mjeseci
neaktivan
AMD Navi
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.7.2023 17:01 (Spellcaster).

0 0 hvala 1
15 godina
AMD Navi

AMD ide jako najjakije!

\o/\o/

AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

1080p/20-30 FPS bundle.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
14 godina
AMD Navi

Mi koji imamo rx6800 bili smo ispred vremena jer stiže sve isto u grafi rx 7800xt  samo brža memorija i veča frekvencija gpu-a

https://videocardz.com/newz/powercolor-leaks-radeon-rx-7800-xt-red-devil-navi-32-with-3840-cores-and-16gb-confirmed

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2023 14:33 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Navi

Je je saš vidjet kad nas AMD izjebe i pusti FSR 3 samo za novu seriju.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
forumaš kaže...

Je je saš vidjet kad nas AMD izjebe i pusti FSR 3 samo za novu seriju.....

Misliš lažne frejmove. Ne hvala, igram multiplay battlefield gdje se broje samo pravi fps.

14 godina
AMD Navi

Ma ova 7800xt ispada sprdačina koju je njihov pr svrstao u entuziast klasu . Budala se diči onim čega se pametan srami. Eto moj Forumaš ušli smo u entuziast klasu i mi, izgleda naše grafe vremenom sve jače rastu bujaju napreduju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.8.2023 8:40 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
2 godine
dery kaže...

Ma ova 7800xt ispada sprdačina koju je njihov pr svrstao u entuziast klasu . Budala se diči onim čega se pametan srami. Eto moj Forumaš ušli smo u entuziast klasu i mi, izgleda naše grafe vremenom sve jače rastu bujaju napreduju.

Nešto kao trenutno rijeka Sava

15 godina
dery kaže...

Pa dat preko 5000kn za grafičku u ovoj državi je prilično entuzijastično

A i vani nije puno bolje, član sam jednog američkog gamerskog foruma, većina članova

vrti nešto klase 1060 u prosjeku

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.8.2023 12:28 (segregator).
2 godine
segregator kaže...
dery kaže...

A i vani nije puno bolje, član sam jednog američkog gamerskog foruma, većina članova

haha, 1060 a prosijecna placa 5x veca nego kod nas, nesto ti slabo idu procijene

15 godina
Boris grozni kaže...
segregator kaže...
dery kaže...

haha, 1060 a prosijecna placa 5x veca nego kod nas, nesto ti slabo idu procijene

Ko je pričao o procjenama, pričam o tome što pišu da imaju, a ne što ja procjenjujem da imaju

Uostalom, i Steam statistika to manje-više potvrđuje

https://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.8.2023 18:12 (segregator).
11 godina

Samo ti gledaj Steam.

fade to gray
2 godine
segregator kaže...
Boris grozni kaže...
segregator kaže...
dery kaže...

Ko je pričao o procjenama, pričam o tome što pišu da imaju, a ne što ja procjenjujem da imaju

Da potvrduje da na trzistu ima jos 300 modela drugih grafa i svaka zauzima odredeni postotak.
U prvih top 10 cini cijelih 20% samo Rtx 3xxx serije gpu-a tak da neznam kaj ti nije jasno s tim prosjekom sto se tice snage prosijecnog steam formasa koju ima u svom kučistu

3050/3060/3060ti/3070ti cine najveci dio mislim pogledaj gdje se nalazi 1060 a gdje 3060ti po snazi bit ce ti sve jasno koji je zapravo prosijek, jedna lasta ne cini proljece

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.8.2023 1:13 (Boris grozni).
15 godina
Boris grozni kaže...
segregator kaže...
Boris grozni kaže...
segregator kaže...
dery kaže...

Da potvrduje da na trzistu ima jos 300 modela drugih grafa i svaka zauzima odredeni postotak.
U prvih top 10 cini cijelih 20% samo Rtx 3xxx serije gpu-a tak da neznam kaj ti nije jasno s tim prosjekom sto se tice snage prosijecnog steam formasa koju ima u svom kučistu
3050/3060/3060ti/3070ti cine najveci dio mislim pogledaj gdje se nalazi 1060 a gdje 3060ti po snazi bit ce ti sve jasno koji je zapravo prosijek, jedna lasta ne cini proljece

Super, a sad ti pribroji

NVIDIA GeForce GTX 1650
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti

AMD Radeon Graphics

Intel(R) Iris(R) Xe Graphics

NVIDIA GeForce GTX 1050

Intel(R) UHD Graphics

koje čine 16%, a o snazi dotičnih da ne pričamo 

8 godina
AMD Navi

Napravio sam mali upgrade sa RX 6600XT na RX 6800. Kad je bal nek je-bal!!! 

Taraba WoW
Moj PC  
23 0 hvala 1
14 godina
AMD Navi

AMD Radeon to unveil new products at Gamescom

Evo i službeno znamo da u petak u 17h na Gamescomu budu najavili nove RDNA 3 GPU-ove. 99% je sigurno da to budu barem 7800 (XT) i 7700 (XT), a potencijalno i 7500.

S obzirom da je Navi 31 7900 GRE = 6950XT koji je 16% jači od 6800 XT to znači da taj SKU s full Navi 32 die-om može biti samo slabiji od toga što znači da 7800 (XT) bude bio manje od 15% jači od 6800 XT (vjerojatno budu unutar 5% jedan od drugog). 4070 dođe 600 USD, tako da ako AMD stavi 550 USD MSRP na svoj GPU kako se spominje okolo u leakovima bude to još jedan drek GPU release u ovoj generaciji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.8.2023 20:01 (X-Wind).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

7800xt = rx6900xt

Beyond Limits kaže... Ja i Dery smo na provjerenim r5 5600 modelima, braca po oruzju, nemoj prenositi zen4 PMS na nas.
14 godina
AMD Navi

Ha, ako je tako, onda ne trebaju ni predstavljati te kartice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice