2x hd6950 2gb crossfire+hybrid physx

poruka: 40
|
čitano: 6.554
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

Čuj s obzirom da su ti svi sad tu zabrijali na potrošnju i hebanje sa amd vs nvidia ja ću ti moje mišljenje dat.

Ovako ja imam također 2x 6950 i i sto tako sam razmišljao o toj trećoj kao za physx kad sam kupovao te kartice i na kraju sam došao do zaključka šta će mi to i hebanje sa šaltanjem drivera samo da bi u nekim naslovima imao neke efektiće koje ionako u većini slučajeva nisu nešto. E sad pošto ti gledaš na taj batman (kojeg i ja čekam :D) da imaš te efekte ja bi ti preporučio da pričekaš igru pa da vidimo kolko će to bit tako fenci.{#}

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: 2x hd6950 2gb crossfire+hybrid physx
Hyperion kaže...

Ja nebih dvije HD6950 stavljao na TX650 da ga hebeš, možda bi i radilo, ali bi se TX650 čuo ko avion.

Imao sam HD6850 crossfire na tom i jako puno se grijalo i prvi puta se vent na TX650 zavrtio iznad onih svojih konstantnih 500-800rpm-a.

Sa GTX570 je također jako topal, ajmo reći vruć. Neki dan sam stavio svoju staru HD5850 da promjenim bios kupcu i upalio sam 3DČmark i napajanje je bilo hladno.

http://www.pohrani.com/f/X/Ah/418a2jUS/4.png

Kao što sam već rekao sa jednom jedinom GTX570(neclockanom) sam došao do 573W potrošnje u power supply testu, šta bi tek bilo sa dvije HD6950? Pretpostavljam ~650-750W.

Ma drži to TX bez beda. Mene dan danas fascinira kako VX450 može povuć i5 na 5GHz i 6970 preko 1GHz core na 1.35V. Vent se ne čuje više od ostalih komponenata, one ga kompletno zamaskiraju ako se i zavrti jače.

Ranko Kukumar kaže...

Furmark nije gaming. Furmark je običan benchmark koji služi za testiranje stabilnosti i mrcvari do kraja. Iz tog razloga je on irelevantan jer ne kupujem računalo zbog furmarka nego zbog igara. I ne, nećeš dobiti 500W potrošnje, dobit ćeš veću potrošnju jer ostatak računala ne radi na svjetlosnu energiju već na električnu što povlači još više struje iz utičnice. A bez ostatka računala nema rada kartice tako da je tih 500W potrošnje glupost i odmah se zna da o tome nema smisla razgovarati. I potrošnja je jedan od podataka koji nikada nije konstantan i nikada ne mora značiti da će kartica povući xx W iz utičnice. Potrošnju je gotovo ne moguće ustvrditi. Preporučam ti neku knjigu iz osnova elektrotehnike da shvatiš zašto je to tako. Potrošnju je vrlo nezahvalno prognozirati i toga se mnogi proizvođači svjesni iako na kraju krajeva je mnogim laicima bitan podatak i mnogi ga gledaju.

Vrtiš Heaven benchmark, prikaže 200W potrošnje. Uđem u BC2 igrati, gdje je opterećenje uvijek raznoliko. Mogu u jednom trenutku izaći u izbornik, pada potrošnja, mogu jedan trenutak alt-tabati, pada potrošnja, mogu jedan trenutak igrati   sa 32 igrača na mapi i potrošnja raste, mogu jedan trenutak igrati sa 10 igrača i potrošnja neće biti ista nego će varirati. Potrošnja teško uvijek i svugdje može biti ista i zbog toga se ne slažem na svaki komentar koji točno procjenjuje potrošnju a pogotovo onu u Furmarku. I tako pobijam tvrdnje da sa CF 6970 dostigneš 500W potrošnje čak i sa grafičkim sustavom , to je nezahvalno i nema smisla prognozirati a kamoli "odgovorno tvrditi" bez ikakvih pokrića i besmisleno je i dokazivati jer je to nešto više kao teorija, koja se stalno može mjenjati i evoluirati (zalutao sam malo u temu što se događa s našim društvom sad, jel, trkeljam al nema veze).

Kod nVIDIJE nije baš tako, ATi je to predočio zbog marketinga i glupljeg naroda da ne mora listati osnove fizike da bi shvatio kako sam već gore rekao.

Nije bitno šta je furmark, bitno je da 6970 pri full opterećenju vuče 250W za što imaš vrlo jasan dokaz u obliku powertune-a. Znamo oba da se zohar vodio maximalnom potrošnjom, a ne onom u 2D ili Doomu 3. Ako jedna povuče 250W, druga će povući isto toliko ako je na 100% i amen. Sad u kojoj je to aplikaciji me ne zanima ni najmanje.

A ovo ispod samo podupireš moje tvrdnje. TDP od 250W u ovom slučaju znači potrošnju. I kod envidije je mislim isto tako pošto i oni imaju neku overcurrent zaštitu al za njih nisam 100% ziher.

14 godina
Ranko Kukumar kaže...
ATiGamer kaže...

Jedna 6970 ima TDP od 250W u ful opterećnju (Furmark, OCCT), pomnoži to sa dva i dobit ćeš 500W. U recenzijama se navodi manja potrašnja iz nekoliko razloga:

Furmark nije gaming. Furmark je običan benchmark koji služi za testiranje stabilnosti i mrcvari do kraja. Iz tog razloga je on irelevantan jer ne kupujem računalo zbog furmarka nego zbog igara. I ne, nećeš dobiti 500W potrošnje, dobit ćeš veću potrošnju jer ostatak računala ne radi na svjetlosnu energiju već na električnu što povlači još više struje iz utičnice. A bez ostatka računala nema rada kartice tako da je tih 500W potrošnje glupost i odmah se zna da o tome nema smisla razgovarati. I potrošnja je jedan od podataka koji nikada nije konstantan i nikada ne mora značiti da će kartica povući xx W iz utičnice. Potrošnju je gotovo ne moguće ustvrditi. Preporučam ti neku knjigu iz osnova elektrotehnike da shvatiš zašto je to tako. Potrošnju je vrlo nezahvalno prognozirati i toga se mnogi proizvođači svjesni iako na kraju krajeva je mnogim laicima bitan podatak i mnogi ga gledaju.

Vrtiš Heaven benchmark, prikaže 200W potrošnje. Uđem u BC2 igrati, gdje je opterećenje uvijek raznoliko. Mogu u jednom trenutku izaći u izbornik, pada potrošnja, mogu jedan trenutak alt-tabati, pada potrošnja, mogu jedan trenutak igrati   sa 32 igrača na mapi i potrošnja raste, mogu jedan trenutak igrati sa 10 igrača i potrošnja neće biti ista nego će varirati. Potrošnja teško uvijek i svugdje može biti ista i zbog toga se ne slažem na svaki komentar koji točno procjenjuje potrošnju a pogotovo onu u Furmarku. I tako pobijam tvrdnje da sa CF 6970 dostigneš 500W potrošnje čak i sa grafičkim sustavom , to je nezahvalno i nema smisla prognozirati a kamoli "odgovorno tvrditi" bez ikakvih pokrića i besmisleno je i dokazivati jer je to nešto više kao teorija, koja se stalno može mjenjati i evoluirati (zalutao sam malo u temu što se događa s našim društvom sad, jel, trkeljam al nema veze).

Furmark nije gaming,cinjenica jest da je max TDP HD 6970 250 watti,i to u furmarku.I to je dokazano.Mislim da sam sve rekao.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
odjavljen
Hyperion kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Još uvijek držiš rekord po broju izvaljenih gluposti na forumu.

TX 650 je i više nego dovoljno za 6950 CF.

Ja nebih dvije HD6950 stavljao na TX650 da ga hebeš, možda bi i radilo, ali bi se TX650 čuo ko avion.

Imao sam HD6850 crossfire na tom i jako puno se grijalo i prvi puta se vent na TX650 zavrtio iznad onih svojih konstantnih 500-800rpm-a.

Sa GTX570 je također jako topal, ajmo reći vruć. Neki dan sam stavio svoju staru HD5850 da promjenim bios kupcu i upalio sam 3DČmark i napajanje je bilo hladno.

Kao što sam već rekao sa jednom jedinom GTX570(neclockanom) sam došao do 573W potrošnje u power supply testu, šta bi tek bilo sa dvije HD6950? Pretpostavljam ~650-750W.

e hvala,napokon da se vidi da nisam govorio gluposti kad sam rekao da je 650w na granici ili preslabo

mislim imam i ja to napajanje,tiho je i snažno ali nikad nisam probao crossfire

M4X @ 3.14zda GHz
14 godina
neaktivan

Ja nikad nisam Furmark vrtio jer me mrcvarenje sustava ne zanima. Igre koje sam odigrao ( modani Dragon Age, nažalost DA2, malo Metro itd... ) bile su maksimalno stabilne  na rezoluciji 1920*1080 sa maksimalnim detaljima i 8x AA 16x AF i ugodne za igranje. Ne znam kako bi se moj komp ponašao u Furmarku, ali u normalnim okolnostima ja sam potpuno zadovoljan s njime ( TX650 bez problema drži 2x6950 ). Zahvaljujem svima na savjetima i odlučio sam da ništa neću prodavati, već ću vjerojatno nabaviti Nvidiu gt440. 96 CUDA jezgri, single slot, giga rama i ne zahtijeva dodatno napajanje. A i jeftina je. Mislim da će kao physx kartica sasvim zadovoljavajuće odrađivati posao

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ipetrovs kaže...

Ja nikad nisam Furmark vrtio jer me mrcvarenje sustava ne zanima. Igre koje sam odigrao ( modani Dragon Age, nažalost DA2, malo Metro itd... ) bile su maksimalno stabilne  na rezoluciji 1920*1080 sa maksimalnim detaljima i 8x AA 16x AF i ugodne za igranje. Ne znam kako bi se moj komp ponašao u Furmarku, ali u normalnim okolnostima ja sam potpuno zadovoljan s njime ( TX650 bez problema drži 2x6950 ). Zahvaljujem svima na savjetima i odlučio sam da ništa neću prodavati, već ću vjerojatno nabaviti Nvidiu gt440. 96 CUDA jezgri, single slot, giga rama i ne zahtijeva dodatno napajanje. A i jeftina je. Mislim da će kao physx kartica sasvim zadovoljavajuće odrađivati posao

to ti je glupost,ta nvidia će ti usporit ati,jer maksimalni fps iznosi onoliko koliko može prožvakat najslabija grafa,moglo bi ti dolazit do trzanja na najvećim detaljima

M4X @ 3.14zda GHz
14 godina
neaktivan

Meni nije toliko važan maksimalni koliko minimalni fps. I 100 CUDA jezgri koje rade na 800 mhz, a bave se samo računanjem fizike, trebale bi biti dovoljne da fps ne pada ispod 30 u zahtjevnim scenama. Zar ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Još uvijek držiš rekord po broju izvaljenih gluposti na forumu.

TX 650 je i više nego dovoljno za 6950 CF.

neznam meni se ventilator od napajanja zavrti valjda samo kad mu je dosadno jel sta god radio on je ko mrtav,neka ga bar ce bit dosta kad dodje SLI

14 godina
neaktivan

i sta sad da uzmem drugu gtx 570 kako bi to memoriju trosilo,kad sam battlefield betu igrao potrosnja video mem mi je bila 1200mb a sta kad bi imao SLI?kako bi onda to trosilo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pooz kolege,Imam jedno pitanje. Prije sam na svojoj 8600gt 256MB ddr3 koristio 197.45 drivere i hybrid physx mod 1.03 .U nvidia kontrol panelu imao sam opciju za ukljucivanje i iskljucivanje physx-a. Sve je sljakalo,u 3dmark vantage osjetno bolji rezultat za proc, u fluid marku isto se vidjela razlika kad je upaljen physx i kad nije.

Danas sam instalirao hybrid physx mod 1.05,koji radi sa novim nvida driverima 285.62, physx 9.11.0621 systemsoftware.Nemam vise opciju u nvidia kontrol panelu za ukljucivanje i iskljucivanje fizike.U fluid mark-u vidi se da radi kako treba physx.Ali u 3dmark vantage ne radi fizika.

Eh sad napokon pitanje.Ima li netko još iskustva sa ovim?

Posto je ovo novi mod 1.05,je li moguce da se fizika sama ukljucuje u određenim aplikacijama?

Otvorio sam temu o ovome.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2011 17:41 (tadic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice