Pomoć oko odabira fotoaparata izdvojena tema

poruka: 2.265
|
čitano: 826.196
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Pomoć oko odabira fotoaparata

Nisaam baš pocetnik skroz. Npr kuzim se u nrkr stvari. Npr na mobitelu cesto koristim pro mode, ali volio bi neke stvari koje su mi dalje, da kada ih zumiram, ne gubim na kvaliteti. Trenutno imam P30 pa onda možda i možes pretpostaviti o cemu pricam. 

12 godina
Endymon kaže...

Nisaam baš pocetnik skroz. Npr kuzim se u nrkr stvari. Npr na mobitelu cesto koristim pro mode, ali volio bi neke stvari koje su mi dalje, da kada ih zumiram, ne gubim na kvaliteti. Trenutno imam P30 pa onda možda i možes pretpostaviti o cemu pricam. 

savim ok za pocetak,samo si uzmi malo bolji objektiv,ali vjerovatno ce ti biti ok za pocetak kit objektiv

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2024 20:16 (toma20).
13 godina

Za prvu ruku ovo bi bilo super. Bitno mi je da bude bolja kvaliteta slika od mog mobitela 🤣

15 godina
Pomoć oko odabira fotoaparata

Pokušat ću ovdje, iako vidim da je tema poprilično mrtva. Nećakinja bi htjela kupiti fotoaparat, neki da daje bolje slike od moba (Samsung A55). Primarno bi slikala prirodu, nebo, za putovanja itd.

Pronašla je Kodak AZ425:
https://www.amazon.de/KODAK-Digitalkamera-optischer-Weitwinkel-Li-Ion-Akku/dp/B0BSRN8B6T?th=1

Rabljeni, za ispod 200€.

Hoće li taj Kodak dati slike bolje od moba?

Ili da ipak da malo više za neki budget DSLR, recimo Canon 4000D, 2000D? Neka treća preporuka?

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kratos091 kaže...

Pokušat ću ovdje, iako vidim da je tema poprilično mrtva. Nećakinja bi htjela kupiti fotoaparat, neki da daje bolje slike od moba (Samsung A55). Primarno bi slikala prirodu, nebo, za putovanja itd.

Pronašla je Kodak AZ425:
https://www.amazon.de/KODAK-Digitalkamera-optischer-Weitwinkel-Li-Ion-Akku/dp/B0BSRN8B6T?th=1

Rabljeni, za ispod 200€.

Ili da ipak da malo više za neki budget DSLR, recimo Canon 4000D, 2000D? Neka treća preporuka?

Osobno, fan sam SONY kamera, pa predlažem ovakvo nešto! 
Ne mora biti MarkVII (M7) verzija, može koja ispod rabljena, moglo bi se naći u nižem rasponu cijena svakako! 

LINK; Sony DSC-RX100 VII

ATJ Lučko
4 godine
kratos091 kaže...

Svakako će dati bolje fotke od bilo kojega mobitela.

Ne treba joj još uvijek, ako tek ulazi u svijet fotki, fotić od 1000+ €.

Može joj dojaditi hoby za dva mjeseca, pa se muči s prodajom.

合気道 五段
13 godina

Pozdrav ekipa. Bacio sam oko  na Nikon Z50 i ozbiljno ga gledam uzeti. E sada, zanima koliko je on dobar za slikanje nocnog neba sa ovim svojim basic kitom? Imam trenutno Huawei pura 70pro,pa sa njime sam slikao milky way. Pa me zanima dali. Bi bolje rezultate dobio sa Z50? 

Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina

Imam ti ja Z50. 

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR lens ti nije bas dobar za milky way/astro.

Jedino na 16 mm sa 3.5 i na 4.0, ostalo ces morat pushat iso, a ako ti je shutter speed predug ce ti zvijezde biti mutne jer se nebo mice.

Ja bi ti preporucio nekakav 1.4 lens za pejzasni astro, ja imam viltrox 23 1.4 mm. Iako sam nesto uspio fotkati na f4 sa 10-20 sigma lensom...

Ili mozes sa ftz adapterom uzet neki f mount lens 2.8 pa sa njime fotkati.

Uglavnom bavim se recimo profesionalno fotografijom i astrofotografija je jedna druga grana fotografije gdje treba puno planirati oko vremena, fotkati na manualu sve, i sa manual focusom.

Puno cekati na lokaciji i fotkati, smrzavati , a rezultati nekad nisu savrseni. Svjetlosno oneciscenje isto igra ulogu tako da stvarno treba odabrati dobru lokaciju.

Fotografije zahtjevaju i puno obrade tako da se i na tome gubi vrijeme... 

Astrofoto je po meni kao pecanje :) 

Ako nakon ove realne i deprimirajuce poruke si jos zainteresiran javi se na pm pa ti mogu pomoci u odabiru lensa...

12 godina
Endymon kaže...

Pozdrav ekipa. Bacio sam oko  na Nikon Z50 i ozbiljno ga gledam uzeti. E sada, zanima koliko je on dobar za slikanje nocnog neba sa ovim svojim basic kitom? Imam trenutno Huawei pura 70pro,pa sa njime sam slikao milky way. Pa me zanima dali. Bi bolje rezultate dobio sa Z50? 

vise ti znaci objektiv nego tijelo,sta manji F to bolje.Najbolje uzeti tijelo i kupis si rabljeni sirokokutni objektiv sa F 1.4 ili 1.8,a u drugu ruku tesko da ces dobiti bolji milkyway zbog svijetlosnog zagadenja...ili si pogledaj ovo 

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2025 14:21 (toma20).
16 godina

https://www.canosa.com.hr/fujifilm-x-t50-body-charcoal-silver/59666/product/

razmišljam o kupovini fuji tijela aparata s linka i zanima me da li dobro funkcionira s canon objektivima kada se stave na viltrox adapter 

imam canon 24-105 f3.5 sa stabilizacijom a ostali objektivi su bez stabilizacije  

70-200 f4

50 f1.4

100 f2.8

17-40 f.4

hvala

0 0 hvala 0
16 godina
Da li netko ima fuji s linka koji sam stavio i prosloj poruki

Napisite iskustva ako ga imate

Iduce godine planiram uzeti novi fotic pa razmisljam da li uzeti taj fuji pa ga preko adaptera spajati na canon objektive ili da cekam canon r7II pa uzeti original canon adapter i preko njega spajati ef objektive

Hvala

0 0 hvala 0
8 godina
filip1 kaže...
Da li netko ima fuji s linka koji sam stavio i prosloj poruki

Napisite iskustva ako ga imate

Iduce godine planiram uzeti novi fotic pa razmisljam da li uzeti taj fuji pa ga preko adaptera spajati na canon objektive ili da cekam canon r7II pa uzeti original canon adapter i preko njega spajati ef objektive

Hvala

Ne kontam baš razlog zašto se prebacit na Fuji ako imaš 5 Canon objektiva i onda ih sa adapterom spajat na Fuji. Aparat nije slab ali ako razmišljaš o skakanju na Fuji onda prodaj sve objektive i kupi Fuji (ili Sigma) objektive jer jediino tako ćeš bit siguran da postižeš max kvalitete. EF to RF adapter je druga stvar pošto je na obe strane Canon i to funkcionira ko suza.

Što se tiće R7mk2 za njega još uvijek nije znano kad će doći, evo za R6mk3 se počelo govorit prošle godine da će se pojavit pa je došao tek prije par tjedana, a zadnji tračevi za R7mk3 su možda u Q1 sljedeće godine, ali veeeeliko možda. Uglavnom sve ovisi kakvom fotografijom se baviš, dali mora bit aps-c senzor (R7) ili je opcija FF. Sam imam trenutno R6mk2 i to je zvjerina od aparata, ali dok se ne izjasniš kakvom se fotografijom baviš teško ti mogu preporučit išta konkretno. I najvažniji dio, koji imaš financijski okvir.

6 godina

Ima kolega pravo.

Nema ti smisla kupovat fuji i još viltrox adapter pa koristit objektive od canona, tu si izmiksao 3 brenda, pitaj boga di ce poc po krivu.

Radije kupi canona i koristi originalni EF to RF adapter bas od canona i radit ce okej.

Iskreno koristim viltrox objektiv jedan i super mi je, ali ne bi baš kupovao adapter za objektive third party kao što je viltrox jer nekako ne vjerujem i paranoičan sam, radije uzmi originalni EF to RF od canona i budi siguran 100%.

16 godina
Fotic mora biti apsc

Osoba sam s invaliditetom pa fotic mora krpati sto vise mojih fizickih nedostataka

Trebam stabilizaciju u tijelu

Trba imati sto vise megapiksela da mogu izdvajati motive s fotografije jer je cesto tesko kolicima dovoljno prici necemu sto zelim fotografirati pa moram kropati

Dosta se tresem pa najcesce fotografiram rafalno

Blic imam ali ga gotovo nikada nisam koristio pa mi to nije nesta posebno vazno

Trazilo ne koristim nego fotografiram preko ekrana

Nocna fotografija i fotografija ranom zorom mi nisu nesta posebno vazne jer tada rijetko izlazim

Gotovo uvijek koristim 24-105 i 70-200

Nemam neki omiljeni tip fotografije jer fotografiram po sistemu sto naleti i sto fizicki mogu odraditi

U obradi uvijek radim crno bijelu fotigrafiju

0 0 hvala 0
16 godina
Budzet za tijelo ce bitu oko 2000 eura

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice