jedan povratak u bolju prošlost Hollywooda:
Nakon "Francuske veze" i "Egzorcista" (Izgonitelj ?!?) Friedkin je bio "zlatni dečko" - i ujebalo ga - teška produkcija i izlazak taman da se poklopi s glasnikom "Novog, još starijeg i boljeg Holywooda i blockbustera koji će sve ispićkat'" - Lucasovim "Ratovima zvijezda"...
lošem prijemu je pridonijela i činjenica da je to prerada Nadnice za strah (Le salaire de la peur) iz 1953...
međutoa, ovo mi je bolji film, jer ima i glavu i rep, i svo to mrcvarenje ekipe i glumaca se vidi...
iznesena je i povijest likova i njihovo trapljenje je iskupljivanje grijeha, a same scene su vrhunske (poplavljeni most!)....
ja mu dam 92% vsaki den, a 100% nakon reklame za bilo koji recentni blockbuster...

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
, ali klasike Alien 1 i 2 nisam odgledao, iako znam da sve upućuje da su brutalni. Ovo čisto pišem jer na ovaj film više gledam kao da je zaseban. Odgledao sam i Prometeja i on mi se svidio. Poslije sam vidio dosta loše kritike na nastavak Covenant, al' sam naposljetku skužio da sam i njega trebao odgledat i da nisam trebao slušat ljude.