Posljednji film koji ste gledali - preporuka? izdvojena tema

poruka: 41.418
|
čitano: 10.955.261
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
16 godina
Re: Posljednji film koji ste gledali - preporuka?
geronimo4661 kaže...
Corto_1973 kaže...

Mislim da je upravo kolega Geronimo prije cca pola godine preporučio 2 dijamanta američke nezavisne produkcije... The Peanut Butter Falcon (2019)
I
Strange Darling (2023)
Prvi je uistinu briljantan...

Mislim da si me pomijesao sa nekim jer sam ja o tom prvom pisao prije 4-5 godina, kad sam ga pogledao a drugog mislim nisam ni spominjao ovdje. Ali da, dobar film, ali meni je ovaj drugi bolji.

Relay (2024)

Pristojan mali triler koji je mogao biti i odlican da su neke stvar bolje odradjene. Unatoc tome, isplati se pogledati, a i drago mi je da se covjek koji je rezirao meni jedan od najboljih filmova proslog desetljeca (Hell or High Water) vratio filmu.

Sto se tice Avatara, stvarno je steta sto Cameron trosi svoj talent na to. Ono, ajd da je stao nakon prvog filma koji je bio i zanimljiv prvenstveno zbog vizualno/tehnickog dijela, ali ovo sve ostalo je skroz nepotrebno. Drugi dio me toliko smorio da treci necu ni gledati.

Kao sto je rekao Goldblum u Jurskom Parku, previse je zaokupljen time moze li napraviti nastavke umjesto da je zastao i razmislio treba li. 

Cini se da ce sa zadnja 2 ic refat ulozeno jer su troskovi ipak preveliki izgleda, i uz veliku posjecenost kino dvorana. A stvarno nepotrebno, sto se tice filma ka filma, a vizualno je gust otic pogledat. 

Relay je bio dobar film.

16 godina
geronimo4661 kaže...
Corto_1973 kaže...

Mislim da je upravo kolega Geronimo prije cca pola godine preporučio 2 dijamanta američke nezavisne produkcije... The Peanut Butter Falcon (2019)
I
Strange Darling (2023)
Prvi je uistinu briljantan...

Mislim da si me pomijesao sa nekim jer sam ja o tom prvom pisao prije 4-5 godina, kad sam ga pogledao a drugog mislim nisam ni spominjao ovdje. Ali da, dobar film, ali meni je ovaj drugi bolji.

Relay (2024)

Pristojan mali triler koji je mogao biti i odlican da su neke stvar bolje odradjene. Unatoc tome, isplati se pogledati, a i drago mi je da se covjek koji je rezirao meni jedan od najboljih filmova proslog desetljeca (Hell or High Water) vratio filmu.

Sto se tice Avatara, stvarno je steta sto Cameron trosi svoj talent na to. Ono, ajd da je stao nakon prvog filma koji je bio i zanimljiv prvenstveno zbog vizualno/tehnickog dijela, ali ovo sve ostalo je skroz nepotrebno. Drugi dio me toliko smorio da treci necu ni gledati.

Kao sto je rekao Goldblum u Jurskom Parku, previse je zaokupljen time moze li napraviti nastavke umjesto da je zastao i razmislio treba li. 

Zaboravio sam spomenit, Cameron se dosta angazirao oko filma, nije direkno investirao ali indirekntno, preko suvlasnistva u neki  firmama jeste, i imao veliki povrat na investiciju. Ali osim toga se angazirao oko tehnike, izrade apecijalnih kamera r&d koji je sam financirao. Ovo je njegov child projekt. U kojem on usput i promovira vegansku filozofiju (plus ima velike investicije u biljnu prehranu i veganske suplemete ili tako nesto). Inace terminator 2 mi jedan od najboljih njegovih filmova i jedan od najboljih filmova uopce. Bez obzira na promoviranjje zivota sa prirodom u avataru vidi se da he i dalje lud za tehnologijom i oruzjem

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2026 13:02 (KIKI3ooo).
11 godina
Posljednji film koji ste gledali - preporuka?

Eternity 2025 - baca na razmišljanje / od mene čvrsti 8/10. 

10 godina

It came from the desert (2017)

Stariji ce se sjetiti zlatnog doba gaminga, amige, i igre "It came from the desert". Jos stariji ce se sjetiti i filma "Them!" iz 1954 godine, koji i je posluzio kao inspiracija za veliki hit te davne 1989 godine i igru.

Vec prve sekunde filma sluze kao vremeplov. 

Hladno, zimsko, nedjeljno jutro. Krpe gustog bijelog snijega padaju na idilican krajolik. Mir i tisina, ni psi ne laju koliko je hladno. U sobi, vatra veselo pucketa, miris toplog kras-ekspresa mijesa se sa mirisima frisko zrtvovanih kokosi i pilica koji se veselo kuhaju u loncu, da bi koji sat kasnije postali prava domaca juha.

Karakteristican zvuk citanja s diskete, i odjednom, animacija pustinje i izobliceni glas koji govori.... The desert.....

OK, nazad u stvarnost....

Nazalost, ta nostalgija i slike davne proslosti iz nekog ljepseg i sretnijeg vremena je jedino pozitivno u cijeloj prici.

Film je izuzetno niskobudjetni trash, djelomicno namjerno tako napravljen, a djelomicno samo trash. Dva brata, po inteligenciji nijansu gluplji od Beavisa i Buttheada, ili hajde, Lloyda i Harrya, zgodna curica, party u pustinji, mravi koji locu alkohol iz bacvi, tajna baza, veliki mravi....

Nema tu nicega posebnog, osim povremenog noda klasik filmu Them, i naravno, masovnih referenci na samu igru, koja ukljucuje i koristenje original soundtracka. Ideja je glupa, prica je glupa, zaplet je glup, logika filma je glupa, specijalni efekti su jadni, mravi su vise kao losi krizanci aliena, predatora, mrava i buba svabe, fizika filma se prilagodjava situaciji, hrpa stvari nabacanih jedno na drugo bez prevelikog smisla i reda.

Ima svoje momente, dva ili tri, trash je, moze se pogledati, ali realno nema potrebe....

Kad prodje tih sat i 10-15 minuta filma, ponovo flashback u sretnija vremena - dok end credits prolazi jednom stranom ekrana, na drugoj strani je stvarni gameplay navedene igre, i samo zbog toga se isplati gledati. Ili preskociti odmah na taj dio. 

Znaci, ako spomen "it came from desert" igre u vama ne budi apsolutno nikakvu nostalgiju, sjecanja i osjecaje, definitivno preskocite ovaj trash.

Ako nikad niste ni culi, a kamoli gledali film "Them!", takodjer, preskocite ovo smece.

Ali ako ste kao ja, koji ima lijepe uspomene na igru, a Them!, kojeg ste vjerovatno gledali kao klinci na nekoj "radio televiziji nesto", i danas se ne osjecate ugodno u slabo osvjetljenim praznim i uskim hodnicima jer stalno ocekujete da ce kakav mrav iskociti od nekuda - pogledajte ovo smece, iako je smece, mozda vam priusti kakav flashback i lijepo sjecanje.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
16 godina
Damir22 kaže...

Stariji ce se sjetiti zlatnog doba gaminga, amige, i igre "It came from the desert". Jos stariji ce se sjetiti i filma "Them!" iz 1954 godine, koji i je posluzio kao inspiracija za veliki hit te davne 1989 godine i igru.

...

Ali ako ste kao ja, koji ima lijepe uspomene na igru, a Them!, kojeg ste vjerovatno gledali kao klinci na nekoj "radio televiziji nesto", i danas se ne osjecate ugodno u slabo osvjetljenim praznim i uskim hodnicima jer stalno ocekujete da ce kakav mrav iskociti od nekuda - pogledajte ovo smece, iako je smece, mozda vam priusti kakav flashback i lijepo sjecanje.

Šta se događa, u zadnje vrijeme svi samo pričaju o nekim prošlim ljepšim vremenima, nostalgiji i sl...

Mora da je svijet otišo u onu stvar, što i sam mislim.

15 mjeseci
Čitajući koment Damira22 i njegove nostalgije pade mi na pamet odličan film (10/10) koji je snimljen po istoimenoj knjizi na konto koje su osmišljeni mad max serijali , the book of Eli kao i fallout igrica. A vjerojatno i mnogi drugi.

https://en.wikipedia.org/wiki/A_Boy_and_His_Dog_(1975_film)
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
15 mjeseci
15 mjeseci
Nije mi jasno gdje se pogubi link na bug forum, zalijepim Wikipedia članak o Filmu no otvori mi članak o knjizi.
10 godina
mmmnnn kaže...
Damir22 kaže...

...

Šta se događa, u zadnje vrijeme svi samo pričaju o nekim prošlim ljepšim vremenima, nostalgiji i sl...

Mora da je svijet otišo u onu stvar, što i sam mislim.

Pa svijet je otisao, ali to su uspomene na neka jednostavnija vremena, djetinjstvo, car prvih igara koje si mogao igrati kad si zelio, a nisi morao izaci iz kuce i ubacivati zetone u aparate.... doduse, prije toga se imao c64, ali amiga je bila kao da danas predjes sa core2duo sa 4mb grafikom na threadrippera i 5090 ;)

A ostalo, kako kaze jedan pjesnik...

E, moj lega, nema onog snega....Samo su nam zime ostale

14 godina

Nurenberg - dobar film, isplati se pogledati. Osobno mislim da su malo zbrzali ovaj dio sa suđenjem, ali ok...dobra glumačka postava!

https://www.imdb.com/title/tt29567915/

10 godina

Večeras sam se nameračio pogledati Tenet jer je to jedini film od Nolana koji još nisam pogledao, i pao u nesvijest kad sam vidio da verzija na Netflixu nije u 4K, koji je vrag s tim? Pa film iz 2020.

Pa sam onda malo pretražio domaće "videoteke" po netu i vidim da je i tamo svuda u full hd, nigdje nema 4k, pa šta je s time

14 godina
Cansee kaže...

Večeras sam se nameračio pogledati Tenet jer je to jedini film od Nolana koji još nisam pogledao, i pao u nesvijest kad sam vidio da verzija na Netflixu nije u 4K, koji je vrag s tim? Pa film iz 2020.

Pa sam onda malo pretražio domaće "videoteke" po netu i vidim da je i tamo svuda u full hd, nigdje nema 4k, pa šta je s time

Ni 10K mu nece pomac da bude gledljiv.

AUDIOFIL
15 mjeseci
volegradele kaže...
Cansee kaže...

Nije gledljiv velikoj većini ljudi, jednostavno se ne da mozgati

10 godina
volegradele kaže...
Cansee kaže...

Film je dobio oskara za efekte, pa si mislim ako ću ga već gledati onda barem da bude što više kvalitete

9 godina
Cansee kaže...

Na torrentima postoji 4K, čak i BluRay REMUX verzija ako stvarno želiš najbolju moguću kvalitetu te imaš televizor koji to može isporučiti - https://fmhy.net/torrenting

17 godina
HOME123456 kaže...

One Battle After Another

Dakle film je debelo overrated, Leonardo DiCaprio i Sean Penn su još jedan put pokazali zašto su to što jesu, Leonardo je doslovno briljirao, ali ni njihova vrhunska izvedba nije mogla pomoči ovom prosječnom filmu da bude bolji.
Preporuka je pogledajte film jer je vrlo mala šansa da se ova dva velikana opet pojave u istom filmu.

5/10

Nikad ne prežaljenih 10e za 2x kino ulaznicu....izišao iz dvorane nakon sat vremena.....4/10

edit: 4/10 je za prvih sat vremena što sam pogledao....za ostatak ne znam 

kokice su bile ok....

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2026 20:24 (Wiz3m4n).
15 mjeseci
Wiz3m4n kaže...
HOME123456 kaže...

One Battle After Another

Dakle film je debelo overrated, Leonardo DiCaprio i Sean Penn su još jedan put pokazali zašto su to što jesu, Leonardo je doslovno briljirao, ali ni njihova vrhunska izvedba nije mogla pomoči ovom prosječnom filmu da bude bolji.
Preporuka je pogledajte film jer je vrlo mala šansa da se ova dva velikana opet pojave u istom filmu.

5/10

Nikad ne prežaljenih 10e za 2x kino ulaznicu....izišao iz dvorane nakon sat vremena.....4/10

kokice su bile ok....

Za tu vrstu filma i za tog redatelja, što ti je bilo loše u tom filmu?

6 godina
Novice kaže...
volegradele kaže...
Cansee kaže...

Novice kaže...
Wiz3m4n kaže...
HOME123456 kaže...

One Battle After Another

5/10

kokice su bile ok....

Za tu vrstu filma i za tog redatelja, što ti je bilo loše u tom filmu?

Znaci kome je film los u stvari je glup jer se tebi svidja? Mozda si ti g..p jer ti se svidja? 

Kakve veze ima vrsta film i reditelj? Ako je od nolana mora biti dobro?????? Kakvo je to glupo razmisljanje......

12 godina

meni je "One battle after another" također precijenjen - nije loš, ali nije ni toliko vrijedan silnog hype-a koji se stvorio oko njega...

12 godina
Fallen87 kaže...

Nurenberg - dobar film, isplati se pogledati. Osobno mislim da su malo zbrzali ovaj dio sa suđenjem, ali ok...dobra glumačka postava!

https://www.imdb.com/title/tt29567915/

pogledao sinoć - ok filmić, ali ništa extra...

dio sa suđenjem su "zbrzali" jer je fokus na Göring-u (pošto je film rađen po knjizi koja očito govori o odnosu psihologa i dotičnog, a ne dotiče se previše ostalih iz sudskog procesa)

11 godina

https://www.imdb.com/title/tt31227572/

Vrlo dobar i zanimljiv. Proletilo vrijeme gledajući

https://www.imdb.com/title/tt6604188/

A sta ja znam oke je ali ono na razini gledljivog i ništa više od toga

https://www.imdb.com/title/tt29927663/

Dobar potencijal prvih 45 minuta super, kasnije se sve razvodni i postane vrlo loše.

https://www.imdb.com/title/tt24950660/

Zanimljiva tema, dobro pogođeno sve. Meni i ženi bio top. Preporuke

https://www.imdb.com/title/tt4712810/

Nepotreban nastavak, al ajde glumi Rosamund Pike pa sam gledao zbog nje. Inače nećete ništa propustiti ako preskočite. 

https://www.imdb.com/title/tt14107334/

Meni bio odličan. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2026 13:56 (BeLLicus).
10 godina

i sad bi mi trebali kliknuti na svaki link da bi vidjeli o kojim filmovima se radi? toliko problem napisati i naziv filma?

15 godina

i jos stavi link na thr, ak nemas profil tamo mos se hebat...

11 godina
Damir22 kaže...

i sad bi mi trebali kliknuti na svaki link da bi vidjeli o kojim filmovima se radi? toliko problem napisati i naziv filma?

Inače je jako teško kliknuti na link, zahtjeva vrlo tešku muku i napor. 

10 godina

Tenet (2020)

Pogledao ga na kraju sinoć, i to u 4k 

Film je kompliciran, ali odličan, nisam htio prestati gledati dok ga ne završim, a s obzirom da mnoge novije filmove prekidam nakon 20-30 minuta, ovo mi već puno znači. 

Nisam imao visoka očekivanja, jer sam čuo da je toliko zbunjujuć da ga se ne može pratiti, ali nije bilo baš tako. Generalnu radnju se može itekako pratiti, pa da i ne shvatiš sve točno u detalje. Doduše sigurno pomaže to što sam gledao film kod kuće i sam, pa sam mogao više puta vraćati natrag kad mi nije bilo jasno. Što sam više puta i radio.

Sama misterija filma mi je vrhunska, putovanje kroz vrijeme inače volim tako da sam baš uživao. Baš bi volio i nastavak da malo više saznamo o ekipi iz budućnosti. 

Možda nekima i ne odgovara kad nakon filma moraju guglati objašnjenja, ali meni je to super, jer ako me dovoljno zanima da čitam o tome onda je film dobro pogodio i zainteresirao. Nema šanse da bi guglao ili gledao objašnjenja po youtubeu da me ne zanima.

Također treba reći da je film pravo osvježenje kad je u pitanju Hollywood, jer njihovi studiji već neko vrijeme snimaju toliko ziheraške filmove, da je živo čudo da su ovo pustili. Nolan je jedini razlog, inače bi film ovakve radnje bio neki indie na nekom festivalu. 

Jedina prava slaba karika mi je glavni glumac, protagonist, John David Washington. Smiješno da sam u pola filma pomislio kako bi bilo dobro da glumi netko tipa Denzel Washington da je u pravim godinama, i onda kasnije saznam da mu je ovaj sin  Tako da mi se sad čini da je ovo čista štela, on mi je uvljerljivo najlošiji glumac u filmu, čisto sumnjam da bi igdje bio da nije Denzelov sin. 

bilo bi 9/10 da je bolji glavni glumac, ovako ide na 8/10 od mene  

edit: i još jedna stvar, s obzirom da je film izašao 2020. i među ostalim temama bavio se i Rusijom, Ukrajinom i WW3, mislim da dosta jače udara film danas nego 2020. kad je izašao

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2026 16:15 (Cansee).
15 mjeseci
Posmatrač, samo sam ga pitao što mu je loše u filmu.
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2026 16:32 (Novice).
10 godina
BeLLicus kaže...
Damir22 kaže...

Inače je jako teško kliknuti na link, zahtjeva vrlo tešku muku i napor. 

Ma nije kolega, ali jbg... sta mi vrijedi tvoje misljenje o filmu ako ne znam o kojem filmu se radi....

6 godina
Novice kaže...
volegradele kaže...
Cansee kaže...

Novice kaže...

Ovdje gore si vrijedjao. Sta znaci nije gledljiv jer se neda mozgati vecini ljudi????? Napisi svoje misljenje i postuj tudje. Elementarna kultura. Tebi se svidja meni i vecini koliko vidim ne. Ne vidim problem.

2 godine

Thx bellicus

Baš sam uživao u predatoru 😁

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2026 14:19 (XyA).
15 mjeseci
Posmatrač kaže...
Novice kaže...
volegradele kaže...
Cansee kaže...

Novice kaže...

Ovdje gore si vrijedjao. Sta znaci nije gledljiv jer se neda mozgati vecini ljudi????? Napisi svoje misljenje i postuj tudje. Elementarna kultura. Tebi se svidja meni i vecini koliko vidim ne. Ne vidim problem.

Većini ljudi se ne da mozgati nego žele pogledati film kako bi ubili par sati vremena nekakvom zabavom. Većina ne znači svi, to ti je valjda jasno, ima ljudi koji vole filmove koje treba pratiti.

I sam ti je kolega prije mene rekao da je vraćao film unazad, to se većini ne da raditi. Nadam se da sam ti uspio objasniti.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice