Posljednji film koji ste gledali - preporuka? izdvojena tema

poruka: 40.552
|
čitano: 7.077.498
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
8 godina
Re: Posljednji film koji ste gledali - preporuka?
geronimo4661 kaže...

Manje je više u ovakvom tipu filma, a to očito zna i redateljica pa nas srećom nije opterećivala sa previše detalja. Meni za sada najbolji film ove godine.

Pratim ovu temu godinama, no sad sam se morao oglasiti, jer uvijek zbog geronimo4661 pogledam dobar film i moram mu dati do znanja da tamo neki nepoznati lik cijeni njegove preporuke, tako da ne bi prestao pisati 

Pa eto preporuka i od mene za Past Lives (2023) 

3 godine
Posljednji film koji ste gledali - preporuka?

Joint Security Area (2000)

Iznimno dobar film! Lee Byung-hun i Song Kang-ho dominiraju kao i ocekivano.

Origin: IsusCmarobnjak
7 godina

Gledalo se malo, pa po redu

The last voyage of Demeter

Mda..... Doduse svi, cak i njegova baka su znali da je ovo jos jedna u nizu adaptacija price o Drakuli, tako da tu iznenadjenja nema.

No fascinira koliko su s ovim filmom uspjeli malo iznenaditi, nisu ponudili nista novo, nista nevidjeno jos tamo od... pa, proslog stoljeca...

Klisej do kliseja je uguran u kvazi horror, koji, niti ima neke bitne horror elemente, niti prica pricu o Drakuli, niti ista, vec jednostavno..... gledas i sutis. Zabavis se umjereno, to se mora priznati.

Naravno, da bi to bilo moguce, moras jednostavno ignorirati sve evidentne gluposti i "gluposti" koje se pred tebe serviraju, pa ce se cak i gorespomenuta baka zapitati - djeco, pa sto tako...

No jasno, da nije tako, filma nebi bilo, dakle, splet glupih odluka i likova = prica filma.

Cisto onako - vampiri se hrane po noci, sunce ne vole, spavaju po danu. Big baddas vampira cemo ubiti po danu, zar ne? Neeeeee.....drrrrrrnnnnnn, pogresan odgovor. Izabrat cemo najtamniju noc, s prikladnom olujom, kisom, e onda cemo da ga skratimo za glavu.

Mos mislit..... 

Jedina vrijednost ovog filma je u zadnjih par minuta, jer ako posluzi kao neki prequel za neke nove avanture Jack Rippera, odlicno. Ako ga naprave isto ovako, bolje da se ni ne trude....

Gledati uz niska ocekivanje.

Indiana Jones and the Fat lady singing

Naravno, Indiana jones and the dial of destiny.

Iako i dalje glasam da je prvi naslov prikladnijji.

Zadnji, ali stvarno se nadam da je zadnji film o IJ-u, jer jednostavno, smisla vise nema. HF je prestar, nije to vise to, i zalosno je kad glavni glumac postane statista u vlastitom filmu.

Otprilike se, po meni, tocno to ovdje desilo. Da, pocme klasicno, IJ, nacisti, bla bla bla, hrpa natjerivanja, ganjanja, efekti odradjeni s dobrim CGI-em. No, kad konacno HF nastupi, onda shvatis da je proslo previse godina, i da to jednostavno nije to.

Prica je...a dobro, niti jedan dio nije imao sad neku pretjerano duboku pricu, no, imao je. Ovo...ne bas toliko. I nije to toliko neprobavljivo, koliko nije dobro preneseno, rekao bih.

Jer, glavna uloga je prepustena nekoj tamo zenskici, koja je bla bla bla, koga briga, Indy je tu da povremeno zakoluta ocima, prostenje neku polu smislenu recenicu, te prepusti akciju mladoj dami. Potpuni promasaj po meni.

Da se netko barem sjetio, te nevjerovatne ideje, da iskoristi priglupog sina Indiana Jonesa (onog, iz proslog nastavka), a HF-u dodijeli ulogu i temu koju je u 3 dijelu maestrano odradio Sean Connery, pa da Indija gledamo u toj ulozi..... Ali...ne, nazalost.

Fanovi ce svakako gledati, gledajte i vi, no, za veliku vecinu ce ovo biti nepotrebno razocaranjanje. Sjecate se, fanovi, razocaranja s 4 dijelom? E, ovo je jos gore.

Meg 2

Dobro, Meg je bila relativno zabavna prica o morskom psu, par ljudi, lijevo desno.

Meg 2 je relativno zabavna prica o morskom psu, par ljudi, lijevo desno.

E, da bi se ostvario neki pomak, pa da ne snimaju 2 puta isti film ovdje imamo - pazi sad - vise morski pasa, imamo pretpovijesne krokodile-ribe, imamo cak i BGO (big fucking octopuss)..... no, koga briga, oni ionako sluze da poginu na kraju....

Pa nas tako film vodi kroz tajnu podvodnu bazu na dnu marijanske brazde, pa imamo setnju po morskom dnu na 7km dubine, naravno, fajt sa megovima i inima, pa malo ciste drame "ocel otvoriti ili nece otvoriti", onda se selimo na platformu, pa na otok.....

Tako da je film izgubio i ono malo ozbiljnosti koja se ocekivala, podmorska istrazivanja, prastari oblik morskog psa koji bi mogao (iako najvjerovatnije ne) postojati, i tako...

A mi imamo fascinantnu kombinaciju SF-a, drame, akcijskih scena, loseg humora.... stvarno sam u nekim scenama ocekivao da iskoci Brus Viljis... jer vise nisam znao dali gledam Daj hard, nemogucu misiju, star trek, transportera, kojeg vraga gledam.

No, da je zabavno, zabavno je. Da je glupo, glupo je. No, glupo moze biti zabavno, tako da....pogledati.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.9.2023 20:17 (Damir22).
7 godina

Dial of Destiny nije neka sreća, ali je debelo bolji od četvrtog djela koji mi je bio toliko zamoran još kada sam ga kao klinac pogledao u kinu. Scene kao da su snimali na niskobudžetnim setovima, slabi negativci, ljubavna zavrzlama (koja je još i high point) i šuplja priča nije učinila uslugu tom filmu. Novi film ima svojih prednosti (odličan prolog, kraj je zanimljiv), ali da nije savršen nije. Slažem se da je Ford postao statist u vlastitom filmu i žao mi je što još u prošlom djelu nisu iskoristili mogućnost da Ford bude kao Sean Connery u trećem djelu (sporedan, ali ključan lik, mentor....). Indiana Jones je Harrison Ford i nitko ga neće moći zamjeniti.

Najviše žalim što 90tih nismo imali više filmova iz serijala jer bi bili fantastični. Fate of Atlantis i Infernal Machine su odlične videoigre i samo su tražile filmsku adaptaciju. Koliko god volim 90te kao period kinematografije, ipak im zamjeram što nismo imali našeg omiljenog arheologa na velikom platnu. 

I want to believe
13 godina

Talk to Me 2023

Po meni jedan vrlo dobar hororac  8.5/10

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2023 12:29 (crocro23).
2 mjeseca
Zaporožac kaže...

Cocaine Bear

Držao sam ga dva mjeseca na disku, preskakao, jučer ga pogledao a još sam se i nasmijao.

Glupo smiješan, morbidan  film.

Kad sam vidio da glumi izvrsna Margo Martindale, pretpostavio sam da se ide na crnu komediju.

Na kraju i posveta izvrsnom preminulom glumcu Rayu Liotti. Odglumio je manju ulogu.

7/10

i ja sam ga pogledao ima desetak dana i meni je ovaj film toliko loš da sam jedva izdržao do kraja. ovo je nekakva parodija bazirana na istinitom događaju, s tim da je istinitog u ovom filmu valjda manje od 5% sve ostalo je čista fikcija. dijalozi su tragedija, znači kao kad slušate hrpu napušenih tinejdžera, uz razliku što su ovdje odrasli ljudi. moja ocjena 4/10. ima daleko boljih parodija i filmova u ovom stilu.

recimo jedan Fargo je remek djelo prema ovom filmu.

2 mjeseca
Brki1994 kaže...

The Goonies - klasik i po meni jedan od najboljih filmova koji ima dječiju ekipu. Zabavan s odličnom glazbom. Anne Ramsey koja igra negativku, nažalost je umrla dosta rano. Vjerujem da je ostala živa, bila bi negativka u još filmova od kojih bi neki bili i kultni klasici.

Battle Royale - evo jedan "kontroverzni" film. Bliska budućnosti i ekonomski kolaps u Japanu dovedu dovedu do masovnog mladog razbojništva. Kako bi se riješio problem, japanska vlada se odluči na drastičan potez: nasumično izabrati jedan razred iz čitave države i staviti ih na napušteni otok da se poubijaju. Pobjednik je onaj koji posljednji ostane živ. Suluda premisa i način rješenja problema, cringe dijalozi i over the top likovi, ali ako nisam uživao u ovom neću nikad. Preporuka! 

ove sam pogledao valjda sto puta, posebno gooniese i još ću nadam se sto puta. i gledam prije par dana Shelter, seriju Harlan Cobena i čitam recenzije kako je ovo slično Gooniesima. LOL. Niti približno.

Battler Royal je genijalan.

7 godina
Brki1994 kaže...

Najviše žalim što 90tih nismo imali više filmova iz serijala jer bi bili fantastični. Fate of Atlantis i Infernal Machine su odlične videoigre i samo su tražile filmsku adaptaciju. Koliko god volim 90te kao period kinematografije, ipak im zamjeram što nismo imali našeg omiljenog arheologa na velikom platnu. 

Da, 80-te su stvorile izuzetno jake serijale, filmove i likove, koji su tijekom tog desetljeca, i nesto malo u 90-tim drmali,zarili i palili. Na zalost, postaju zaboravljeni tijekom 90-tih, da ne spominjem novo stoljece.

I sada se netko sjeti, idemo nastaviti.... pa nekad kultne uloge preuzimaju ponovo isti ti, sada vec ostarjeli glumci, sto samo po sebi nije problem, no, pakira ih se u jako mlaku pricu, ideju i realizaciju, da je to nevjerovatno. Nimalo truda, kao da "ime" jamci kvalitetu, no, prosla vremena.

4 indijana je bio mlak, s donekle zanimljivom idejom, no, mogao je posluziti odlicno kao uvod u nekog novog indiana jonesa, s mladjim glumcem, modernijim settingom i slicno, gdje bi HF u 4 dijelu imao vaznu ali ne i presudnu ulogu, dok bi je u ovom novom nastavku potpuno prepustio novom liku, a on bi se sveo na karizmu, humor, znanje - bas kao SC u trecem dijelu kad je glumio njegovog oca. Maestralno, tesko je shvatiti zasto se to nije recikliralo. Jer, recikliralo se sve ostalo.

Pazljivim gledanjem uocit ce se masa poznatih "scena", i onda shvatis da je film mashup najvecih hitova i scena iz prva 3 dijela... no sto je tu je.

Teenage mutant ninja turtles: mutant mayhem

Sto reci....

Kao netko tko je odrastao uz ninja kornjace, gledao ih "real time", gutao sve sto se na prostoru stare drzave moglo naci o njima - a moglo se puno - stripovi, figure, knjizice, pa onda i prvi film....

Ovo mi dodje kao tesko razocaranje.

Da.... animacija je mjestimicno fenomenalna, prava stripovska, mracna, teska, ozbiljna. U drugim momentima je koplje ispod animacije u Peppa Pig. Prica je takva kakva je, nema tu dubokoumnosti, niti gora niti losija od prosjecne epizode original crtica.

Sve ostalo je flop. Likovi, dijalozi, previse djetinjasti likovi izgledom, ponasanjem. Ovo je kao neka PG9 varijanta ninja kornjaca, sto je bezveze, jer.... bezveze je. Istina, obradjuje malo raniji vremenski period, pa su kornjace ustvari vise osnovnoskolci, nego ista drugo, no, valjda su oni osnovnoskolci iz skole za djecu s poteskocama.

I da ne idemo sad opet u iste price - crna April.... mislim, yebovasdavasyebo, April nije crnkinja. Nemam nista protiv crnaca, neki od mojih omiljenih crnaca su crni, no... i taj lik je sveden na...shit. Sve je svedeno na shit, kad god sam vidio Splintera u kadru doslo mi je da se zatucem daljinskim.

Ne, nije ovo spiderverse, samo bijedni pokusaj nicega.... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2023 20:14 (Damir22).
2 godine
millennial kaže...
i ja sam ga pogledao ima desetak dana i meni je ovaj film toliko loš da sam jedva izdržao do kraja. ovo je nekakva parodija bazirana na istinitom događaju, s tim da je istinitog u ovom filmu valjda manje od 5% sve ostalo je čista fikcija. dijalozi su tragedija, znači kao kad slušate hrpu napušenih tinejdžera, uz razliku što su ovdje odrasli ljudi. moja ocjena 4/10. ima daleko boljih parodija i filmova u ovom stilu.

---recimo jedan Fargo je remek djelo prema ovom filmu.

Daj nemoj uspoređivati Fargo s ovim.

Za današnje vrijeme kad realno više nema filmova sičnog žanra, Cocaine Bear je ugodno iznenađenje. 

合氣道 Još dok je tu bio Ademi i Orša, protivnicima se stezala knedla u grlu, a koljena klecala kao da plešu brejk dens...@PzKpfw
7 godina

Talk to me 2023

Na preporuku ovdje, pogledah.

Slazem se, ok horrorcic.

Mislim, klisej do kliseja, neinteresantni likovi, vrlo predvidljivo, no opet gledljivo.

Korektna zabava za ljubitelje zanra....

11 godina
0x4c756b61 kaže...

Pratim ovu temu godinama, no sad sam se morao oglasiti, jer uvijek zbog geronimo4661 pogledam dobar film i moram mu dati do znanja da tamo neki nepoznati lik cijeni njegove preporuke, tako da ne bi prestao pisati 

Ajd drago mi je cuti da ti se film svidio a i da se cijeni preporuka. Bez brige, nemam namjere nestati sa foruma, samo nisam bas aktivan kao prije.

Brki1994 kaže...

Bas naprotiv, to im je bila odlicna odluka sto nisu forsirali bezumno stancanje nastavaka, tek toliko da se mlati lova a bez kvalitetnog scenarija. Kamo srece da nisu nista snimali nakon trojke.

The Straight Story (1999)

Baziran na istinitoj prici o starcu koji saznaje da mu je brat bolestan te posto ne moze vise voziti auto, na put od skoro 400 km krene sa kosilicom. Drugo gledanje nakon vise od dvadeset godina, i jos bolji nego sto ga pamtim. Sto se mene tice film bez mane, Lynchev daleko najnormalniji te meni ujedno i njegov najbolji film. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2023 21:59 (geronimo4661).
15 godina
geronimo4661 kaže...

Baziran na istinitoj prici o starcu koji saznaje da mu je brat bolestan te posto ne moze vise voziti auto, na put od skoro 400 km krene sa kosilicom. Drugo gledanje nakon vise od dvadeset godina, i jos bolji nego sto ga pamtim. Sto se mene tice film bez mane, Lynchev daleko najnormalniji te meni ujedno i njegov najbolji film. 

Gledao film prije 20 godina u kinu, odličan. Baš me se dojmio a nikad ga nisam pogledao drugi put. Sad si me podsjetio, thx

7 godina
geronimo4661 kaže...
0x4c756b61 kaže...

Ajd drago mi je cuti da ti se film svidio a i da se cijeni preporuka. Bez brige, nemam namjere nestati sa foruma, samo nisam bas aktivan kao prije.

Brki1994 kaže...

Bas naprotiv, to im je bila odlicna odluka sto nisu forsirali bezumno stancanje nastavaka, tek toliko da se mlati lova a bez kvalitetnog scenarija. Kamo srece da nisu nista snimali nakon trojke.

2 kvalitetna nastavka tokom 90tih bi bila apsolutni win budući da su obije igre na kojima bi se "bazirao" film bile kvalitetne. Filmska dapatacija videoigre je nerijetko promašaj, ali da su išli u tom smjeru, mislim da bi bilo uspješno.

A Straight story mi dugo stoji na listi. Sjećam ga se davne 2000. kada ga je stari gledao na kaseti pa sam se kao klinac pitao što ovaj barba radi s kosilicom nasred ceste. 

I want to believe
10 godina

Pozdrav, ima li nekakav dobar film za preporuku pogledat u kinu (Cinestar)? 

11 godina
CPU kaže...

Pozdrav, ima li nekakav dobar film za preporuku pogledat u kinu (Cinestar)? 

Grehota je ne pogledati ovaj novi Mission: Impossible u kinu, ako vec nisi do sada.

Full Time (2021)

Par kaoticnih dana u zivotu samohrane majke koja radi kao sobarica u pariskom hotelu te pokusava doci do boljeg posla. Dobra i napeta drama brzog tempa te savrsenog trajanja (cca 90 minuta) za ovaj tip filma. Preporuka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.9.2023 23:19 (geronimo4661).
10 godina

Nisam gledao Mission: Impossible, ali ću ga svakako pogledat. 

Hvala na preporuci i drugog filma, pogledat ću 

7 godina

Vikend prošao uz reprizu dva zabavna horrorca koje su puno bolji nego što kritika misli:

Deep Rising - ekipa plaćenika odlazi na kruzer usred Južnog kineskog mora kako bi ga opljačkali, ali neznaju što ih tamo čeka. Meni jedan od najzabavnijih horror filmova ovakvog formata. Ništa pretjerano, dobri likovi (s poznatim facama) i vrlo dobri efekti za rani CGI!

The Relic - beštija počinje krvavi pohod u muzeju u Chicago-u. Odličan horrorac s originalni mdizajnom beštije, mračnom atmosferom i dobrim glumci. Tom Sizemore odličan dok je još bio normalan (i živ).

I want to believe
13 godina

Danski film FINALE, vrlo dobar ajmo reći hororcic.

7 godina

Elevator Game (2023)

Interesantan horrorcic, baziran na "urbanoj legendi".... Nista spektakularno, nista nevidjeno, cak naprotiv, sve je vec vidjeno tijekom godina, originalnosti tu nema.

Prica ok, evidentno da je ovo u biti short story, adekvatnija epizodi kakve serije nego stand alone filmu, dobro se drzi do negdje 3/4 filma, onda postane evidentno da jednostavno nisu znali sto bi dalje.

Inace, relativno nedavno je ova ideja ispricana, samo, ne mogu se sjetiti u kojoj seriji, Black Mirror mozda?

Kako god, ok horrorcic, niti strasan, niti smijesan, umjereno zabavan za odgledati prije spavanja.

2 mjeseca
geronimo4661 kaže... 

Odličan, mada ja volim Lynchovo ludilo pa meni nije njegov najbolji film, ali nije daleko. U sličnom stilu je i izvrsna Nebraska pa kome se ovaj svidi će vjerojatno biti oduševljen i sa Nebraskom.

11 godina
millennial kaže...
geronimo4661 kaže... 

Odličan, mada ja volim Lynchovo ludilo pa meni nije njegov najbolji film, ali nije daleko. U sličnom stilu je i izvrsna Nebraska pa kome se ovaj svidi će vjerojatno biti oduševljen i sa Nebraskom.

Ja nikako nisam fan njegovih surealnih pizdarija tako da se sjecam da sam bio jako skeptican kad sam prvi put isao gledao Straight Story, ali srecom Lynch se maksimalno suzdrzao. Slazem se za Nebrasku, jako dobar film.

A Haunting in Venice (2023)

Gledljiv Poirot whodunit, ali nista posebno. Iskreno ne bih to ni isao gledati u kino da zena nije veliki fan svega sto ima veze sa Agathom Christie pa se eto i to moralo odraditi. Gledati samo ako ste bas fan tog tipa filma.

Eden Lake (2008)

U onom gore Poirot filmu jednu od glavnih uloga igra Kelly Reilly, koja mi je najvise ostala u sjecanju iz Eden Lake, pa sam ga eto iz tog razloga odlucio ponovo pogledati. I skoro pozalio. Ne zato sto je film los (cak naprotiv, jako dobar je) nego sto je bas tezak za gledanje, pogotovo navecer prije spavanja. Tako da, preporuka tko voli napete trilere sa finom kolicinom nasilja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.9.2023 22:25 (geronimo4661).
2 mjeseca
geronimo4661 kaže...
millennial kaže...
geronimo4661 kaže... 

Ja nikako nisam fan njegovih surealnih pizdarija tako da se sjecam da sam bio jako skeptican kad sam prvi put isao gledao Straight Story, ali srecom Lynch se maksimalno suzdrzao. Slazem se za Nebrasku, jako dobar film.

A Haunting in Venice (2023)

Gledljiv Poirot whodunit, ali nista posebno. Iskreno ne bih to ni isao gledati u kino da zena nije veliki fan svega sto ima veze sa Agathom Christie pa se eto i to moralo odraditi. Gledati samo ako ste bas fan tog tipa filma.

Eden Lake (2008)

U onom gore Poirot filmu jednu od glavnih uloga igra Kelly Reilly, koja mi je najvise ostala u sjecanju iz Eden Lake, pa sam ga eto iz tog razloga odlucio ponovo pogledati. I skoro pozalio. Ne zato sto je film los (cak naprotiv, jako dobar je) nego sto je bas tezak za gledanje, pogotovo navecer prije spavanja. Tako da, preporuka tko voli napete trilere sa finom kolicinom nasilja.

Lynch nije toliko komercijalan tako da mi je lako shvatljivo da nije za svakoga i za široke mase. Ja naprotiv obožavam njegove umne igre, miješanje jave i sna i igranje sa psihologijom. Još od Twin Peaksa, pa onda preko Lost Highway, Mulholland Dr. koji mi je remek djelo, Blue Velvet još jedan genijalan film, Elephant Man, Eraserhead... Njegovi filmovi su izazov, potrebno ih je pogledati više puta kako bi se shvatila cijela priča, svaki detalj je bitan.

Lynch je unikatan kao redatelj i malo je takvih i zato su mi zanimljiviji, uz njega su mi jako dragi Burton i Tarantino, ljudi koji imaju drugačiju viziju.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice