Ocjena:
Nahvališe ljudi ovaj film, dobar stari "Alien". Nakon što sam ga odgledao, stvarno jest, vizualno su dočarali atmosferu vjernu i poznatu nama gledanu davnih godina kad se još naša Ripley našla u nevoljama, nemilosti besobraznog zlog stvorenja. Međutim, tu prestaje svaka sličnost originalnim "Alienu".
Pa hajde probam napisati neke svoje dojmove i zapažanja (ovo je moje subjektivno mišljenje B.T.W);
A) Isplakaše se ljudi, toliko suza nije bilo u svim dosadašnjim nastavcima zajedno. Valjda nove generacije filmova to uključuju pod neki standard (Murrica).
L) Radnja je, u krajnju ruku, dobro zamišljena a loše realizirana. Počeli su stvarno dobro, i u prvim minutama dojmovi su sjedali na svoje mjesto, ali kad je akcija stvarno krenula - velikim korakom niz brdo. Imam osjećaj da su u gotovo svakoj sceni promašili ono "nešto", ne znam kako bi opisao pa evo "custom made" ; "alienstveno" i ostao je "meh" osjećaj, idemo dalje.
I) Dečki moji, scenaristi i redatelji, pa došli smo do 2024. godine, kakav "kliše" je nešto što nebi trebao često izgovarati za film ovog kalibra. Scenarij je, ma zašto te neke nelogičnosti, glupe odluke... Mislio sam da znate bolje.
E) Još uvijek ne mogu dokučiti, tko tamo ima fetiš na, pokušam ne spojlati pa se izrazim "hentai" miks kombinacijama što se desilo na kraju, svi znamo već određeni nastavak naše divne trilogije s sličnim krajem je...itd
N) I za kraj, iskreno se nadam da neće izbaciti nastavak, jer ni manje ni više ne mogu ne misliti sudbine filma, no budemo vidjeli.. (Prometheus je imao potencijal za brutalan nastavak pa smo dobili Covenant...)
Neki su oduševljeni filmom i jasno mi je zašto, OK osvježenje Alien franšize. Ali kao fan ovdje, ne mogu prožvakati neke stvari i možda da sam pustio još koji dan za doživljaje nek se slegnu pa s manje osjećaja pristupio pisanju. Svakako pogledam sve nastavke redom nekad ove alienstvene zime pa ubacim nakon original trilogije i Alien Isolation igru jer zašto ne.
Lp