Koju seriju trenutno pratite? izdvojena tema

poruka: 16.808
|
čitano: 4.180.692
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koju seriju trenutno pratite?
ghibli7 kaže...

S1 jako dobra, S2 jako losa.

14 godina
Koju seriju trenutno pratite?

This city is ours - kako ova serija ima tako dobru ocjenu mi je skroz bizarno. Krene stvarno ok, Sean Bean glumi and we all know how that ends...i onda joj kvaliteta krene padati epizodu za epizodom. Od toga da su dijalozi loši do toga da su svi apparently debili. Ne znam sve u svemu veliko razocaranje. Odgledali smo je do kraja jer smo vec uložili vremena, nažalost, kraj ju nije nimalo spasio.

14 godina
Fallen87 kaže...

This city is ours - kako ova serija ima tako dobru ocjenu mi je skroz bizarno. Krene stvarno ok, Sean Bean glumi and we all know how that ends...i onda joj kvaliteta krene padati epizodu za epizodom. Od toga da su dijalozi loši do toga da su svi apparently debili. Ne znam sve u svemu veliko razocaranje. Odgledali smo je do kraja jer smo vec uložili vremena, nažalost, kraj ju nije nimalo spasio.

Potpisujem.

8 godina

Last Frontier - žali bože koliko gluposti, koliko nelogičnosti.... a počelo je zanimljivo.. sada gledam isključivo da vidim kako će ovu glupost zaključit

Pluribus- izašle dvije epizode, nije loše, ima potencijala ali vrlo brzo može otić na krivu stranu

Platonic - taman završio 2 sezonu i meni skroz simpa humoristična serija

Slow Horses- meni dobra serija, odlična kombinacija špijunaže i britanskog humora

Invasion - u nedostatku bilo kakvog pametnog scifi-ja nije toliko loša

Ali izgleda da se skoro jedino Apple gura u scifi vode, dok ostali skoro uopće ne diraju. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.11.2025 16:36 (nikonja).
4 godine
Sopranos
10 godina

Upravo završio Presumed Innocent , topla preporuka . S obzirom da sam fan ovakvih nekakvih serija (misterija , suđenja itd) , dosta sam ih vec i pogledao ali ako moze par preporuka pa mozda i naleti nešto zanimljivog , hvala

2 godine
nikonja kaže...

Ali izgleda da se skoro jedino Apple gura u scifi vode, dok ostali skoro uopće ne diraju. 

pa sad...

https://screenrant.com/netflix-philip-k-dick-sci-fi-adaptation/

evo i još neke koje mi padaju na pamet, Netflix, sve je gledljivo, neke su ok, neke odlične... nije striktno sve SF, ali je granično, pa da sad ne cjepidlačimo 

Eternaut
Archive 81
Travelers
Altered Carbon
3 Body Problem
Stranger Things
Black Mirror
The Umbrella Academy
Love, Death + Robots
Locke & Key
The OA
Supacell
One Hundred Years of Solitude
Dark
Alice in Borderland
1899
The Sandman
Squid Game
Lost in Space
Russian Doll
Katla
3%

7 godina

I dalje sam na Succession... S03E02 i da, serija je fakat dobra tako da ce se to uskoro odgledati do kraja.

Htio sam u biti napisati kako neki dan gledam... roman ide u "tursku" al u kratkoj sceni dok se voze ja pomislim cekaj malo to je zagreb, zvonimirova i gleda prema dzamiji...

Pauziram, premotam.. ma je 100% to je to... no muci me neki zeleni tramvaj i oznacena parkirna mjesta uz kolnik u smijeru od dzamije... tih parkirnih se ne sjecam a ni zeleni tramvaj se ne uklapa ali ipak, mora bit zg jbm...

Par minuta kasnije hrvatski glumac (ne znam ime ali glumi u puno sapunica i drugih serija) u kardu, glumi nekog turcina... reko ok... onda nedugo zatim voz se u autu a na auto hr tablice, cakovec... e reko je, bio je zagreb.. onda proguglam i da, snimalo se fino po hr... sve one scene na jahti iz finala sezone su iz HR a u S03 su i u sarajevu :)

Ugodno sam bio iznenadjen :)

16 godina
Splinter Cell: Deathwatc
Animirana serija, odlicna, nema dosadnih dijelova. Ispalti se casual pogledati
#fsb
2 mjeseca
Damir22 kaže...

Tuga, jad i zal...

kao i Witcher... covjece, witcher, sve i da iduce godine izadje 5-ta sezona, pricamo o 7 godina....7 godina da bi se snimilo i emitiralo 40 osrednje zalosnih epizoda.... pa tko se normalan vise sjeca sto je gledao 2019 godine....

ne mora svaka serija biti santa barbara, ili slicno, ali brate, 8 epizoda svake 2 godine je smijesno....

Moram se složiti i kratko nadovezati, meni je i dalje misterija zašto su ljudi toliko hvalili prvu sezonu. Osim samog Cavill-a nitko nije znao glumiti, doslovno sam se silio da gledam taj glumački amaterizam, same glumce kao da su pokupili usput na cesti... Same radnje se više niti ne sjećam, jer kako kažeš bilo je 2019. u 2. sezoni se to popravilo i izgledalo je već puno bolje, treća mi je bila već dosadnjikava, tako da drugi dio treće sezone nisam ni pogledao na kraju. Sve u svemu krenulo je okej nakon druge sezone, ali me na kraju nije previše uvuklo i zadržalo. Na kraju se najviše držim dokumentaraca, oni me rijetko razočaraju.

14 godina

iLast Samurai Standing

Baš me je ugodno iznenadila ova serija, volim priče o samurajima, a ova je dobro odrađena, ali ima jedan problem 1.sezona je tek pola priče, a Netflix je nije obnovio za drugu sezonu. Jako me ljuti takvo nešto, čemu opče počimati ako nemate namjeru dovršiti, ne znam koje "opravdanje" imaju da pekinu seriju koja na Rotten Tom. ima ocjenu 100% i kod kritičara i kod publike.

Preporuka.

8/10

14 godina
Hrža kaže...
Damir22 kaže...

Tuga, jad i zal...

kao i Witcher... covjece, witcher, sve i da iduce godine izadje 5-ta sezona, pricamo o 7 godina....7 godina da bi se snimilo i emitiralo 40 osrednje zalosnih epizoda.... pa tko se normalan vise sjeca sto je gledao 2019 godine....

ne mora svaka serija biti santa barbara, ili slicno, ali brate, 8 epizoda svake 2 godine je smijesno....

Moram se složiti i kratko nadovezati, meni je i dalje misterija zašto su ljudi toliko hvalili prvu sezonu. Osim samog Cavill-a nitko nije znao glumiti, doslovno sam se silio da gledam taj glumački amaterizam, same glumce kao da su pokupili usput na cesti... Same radnje se više niti ne sjećam, jer kako kažeš bilo je 2019. u 2. sezoni se to popravilo i izgledalo je već puno bolje, treća mi je bila već dosadnjikava, tako da drugi dio treće sezone nisam ni pogledao na kraju. Sve u svemu krenulo je okej nakon druge sezone, ali me na kraju nije previše uvuklo i zadržalo. Na kraju se najviše držim dokumentaraca, oni me rijetko razočaraju.

Pa da, i glumci i izgled i cijeli vibe serije je ko da gledas losi LARP. A hvala za sezonu 1 je jednostavno zato sto su sezone 2, 3 i 4 daleko gore u svakom pogledu, pa ono. Prva je bar imala nekakvih kvaliteta, tipa pratila je barem knjige koliko toliko, sise, solidne borbe... A od sezone 2 (nakon dobre prve epizode), nema vise niceg od navedenog. Postane cisto feministicko woke netflix izdrkavanje bez ijednog pozitivnog faktora osim Cavilla koji je dao sve od sebe, al nemres od govna napravit pitu...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
10 godina

Stranger Things 5 sezona krenula....

Ali odbijam gledati dok sve epizode ne budu vani....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
14 godina
Damir22 kaže...

Stranger Things 5 sezona krenula....

Ali odbijam gledati dok sve epizode ne budu vani....

Naletiti ces na spoilers i pokvariti ce ti doživljaj. Ali ajd, sretno 😉

15 godina
nikonja kaže...

Pluribus- izašle dvije epizode, nije loše, ima potencijala ali vrlo brzo može otić na krivu stranu

Pluribus  - je, ovo je za sada ok. Malo me živcira gluma Rhea Seehorn. A uloga je taman za nju, jer baš bi za tu situaciju treba neka racionalna osoba koja čvrsto sa obe noge stoji na zemlji. Znam da je karakter uloge bitan za scenarij, mora imat emocionalni ispad da bi štimalo eli stvarno trebalo toliko dramit oko svake pyzdarije. Jedino mi je sumljivo u seriji, žanr - drama. Samo drama. Drama, mistery - to je to sto se trazi. Ili cak drama, mistery, sf, uuu :)

Je, apple tv mi u zadnje vrijeme zanimljive serije pušta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2025 11:06 (KIKI3ooo).
7 godina

Succession odgledan, odlicna serija i svaka preporuka... Logan i Roman su ubili, Greg i Tom takodjer... Pa i shib i kendall su bili dobri.

Sada planiram Pluribus pogledat i The beast inside me...

Nakon toga ili krecem sa Yellowstone ili ako izadje Fallout do tada ili mozda jos neka koja je na cekanju nove sezone onda cu ubaciti njih pa yellowstone.. ili cak Snowfall... moram vidjet koja ce mi imati bolji pilot.

13 mjeseci

Ako ti se svidio Succession kolega, vjerovatno će ti i Yellowstone biti top. Od autora Yellowstonea u tijeku je i 2. sezona Landmana. Nakon odgledane 3 epizode vidi se da je malo je opala kvaliteta u odnosu na 1. sezonu, ali je Billy i dalje drži na nivou.

10 godina

Talamasca: The secret order

Jos jedna serija u formatu razglednice - sarena slika naprijed, ali ustvari vrlo malo sadrzaja.

Samo 6 epizoda, sto nebi ni bio toliki problem da se ne radi o 6 besmislenih epizoda, prakticki bez sadrzaja i radnje, s dosadnim i plosnim likovima, bez ikakve dubine i smisla.

Teorija je dobra - Anne Rice, zli vampiri i besmrtnici koji zele preuzeti svijet, tajno drustvo koje se protiv toga bori, intriga, tajne, urote....

Praksa nema apsolutno nista od toga. Atmosfera je nepostojeca, cijeli setting u kojem se prica odvija je monoton i dosadan, likovi su neuvjerljivi, gotovo nezainteresirani, vampiri su statisticka pogreska, tajno drustvo prestaje biti tajno nakon 2 recenice u seriji, a o urotama, intrigama i tajnama likovi samo pricaju, ali nista se od toga na ekranu ne vidi.

Ono sto se vidi je beskonacno tumaranje likova po engleskim ulicama, besciljni razgovori o ocitom...i to je to. Od 2 "bitne" stvari u seriji, obadvije gledatelj skuzi vec u 2 epizodi, sto bi bilo ok da serija svojim tempom i radnjom dodje do toga, ali ne, u seriji ti jednostavno kazu da je to tako.

Upropastena potencijalno dobra ideja, i definitivno upropasten "Anne Rice settings" od kojeg bi covjek ipak vise ocekivao, posebice u podrucju atmosfere, erotike, vampira....

I naravno, serija zavrsi s klasicnim "visenjem", koje sugerira da cemo mozda, eventualno, za 2,3 ili 5 godina dobiti jos koju jednako besmislenu i bezveznu epizodu.

Kako je netko linkao u drugoj temi, serije se izgleda namjerno prave sve krace, i sve gluplje i gluplje, da bi ih prosjecan tovar mogao gledati i razumjeti dok skrola po svom mobitelu zgodne komade na instagramu.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
7 godina

Kako ovaj Netflix iritira sa woke lgbtqrgjeri sadrzajem to je uzas. Zato i nisam pretplatnik al eto na iptv nekad naletim na njihovi seriju..

Sad krenuo sa The beast inside me jer Pluribus jos nisu sve ep vani..

Ugl, pocnem gledati i pocetak sasvim ok, drzi me i onda odjednom glavna glumica je lezba... ma daaaj...

Fakat ga seru na svim podrucjima.. crnci gdje ne bi trebali biti, bijelci takodjer gdje ne bi trebali biti, lezbe, pederi, trans ovi oni... 

Bljuje mi se od te silne zastupljenosti sviju samo da netko ne bi rekao " a kaj mi smrdimo pa nas nema unutra"...

Evo bas primjer Succession... bez iti jednog gay/lez lika, cak bez sexa u 4 sezone a ono bogatasi samo takvi, stalno po partijima i svi neki nastrani kinky fetish likovi itd... i serija opet top topova... crnog humora, sprdanja na svakakave nacine, vrlo cesto na incest itd.. znaci, moze se i smije se ali ne, ne radi se o tome smije li se i moze li se nego se bas namjerno gura ta propaganda a netflix mi se tu cini kao predvodik i pokretac svog tog sranja...

Kad sam vidio da da su lezbe prvo sam ogasio seriju al kasnije sam se ajde vratio jer me zanimalo i da, gledam i dalje jer ajde radnja je solidna, ima samo 8 ep pa cu brzo to prezvakat ali da nervira, itekako...

12 godina

Već dugo vremena počinjam sa Battlestar Galactica, ima je na Skyshowtime ali prva epizoda počinje sa "previously" i niš mi nije bilo jasno pa sam odustao više puta nakon 10 minuta.

Sad sam si dao truda vidjet kaj fali i skužio da su dvije epizode prije same serije tak da sad gledam to. Prva sezona pri kraju.

Dobra je serija, mindfuck lagani, izrazito teška za pratit ak drkaš po mobitelu tak da je mob na off.

U moru današnjeg šrota kojim nas bombardiraju, najbolje se okrenuti serijama otprije 20 godina. Nedavno smo odgledali Lost, prvi put u cjelosti i jebote kakva serija. Lupio bih se u glavu da zaboravim i pogledam ponovno. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
15 godina

Trenutno sam na Sopranosima i guštam ko prasac  Pratio sam ali ne baš redovito kad se na HRTu vrtilo tamo negdje u davnini.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
13 mjeseci
vrinho kaže...

Trenutno sam na Sopranosima i guštam ko prasac  Pratio sam ali ne baš redovito kad se na HRTu vrtilo tamo negdje u davnini.

I ja sam ih nedavno odgledao u komadu, a sada sam na Dosjeima X i povremeno odgledam koju epizodu Života na Sjeveru uz 1-2 nove serije koje pratim. Ne znam da li je zbog nostalgije, ali stare serije su mi trenutno puno draže od novih.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2025 9:47 (herc_vtc).
17 godina

The Wire pred kraj druge sezone, jesam li ja jedini koji je navijao za Franka Sobotku i onda razočarenje na kraju? 

2 godine
rampart kaže...

Kako ovaj Netflix iritira sa woke lgbtqrgjeri sadrzajem to je uzas. Zato i nisam pretplatnik al eto na iptv nekad naletim na njihovi seriju..

Sad krenuo sa The beast inside me jer Pluribus jos nisu sve ep vani..

Ugl, pocnem gledati i pocetak sasvim ok, drzi me i onda odjednom glavna glumica je lezba... ma daaaj...

Fakat ga seru na svim podrucjima.. crnci gdje ne bi trebali biti, bijelci takodjer gdje ne bi trebali biti, lezbe, pederi, trans ovi oni... 

Bljuje mi se od te silne zastupljenosti sviju samo da netko ne bi rekao " a kaj mi smrdimo pa nas nema unutra"...

Evo bas primjer Succession... bez iti jednog gay/lez lika, cak bez sexa u 4 sezone a ono bogatasi samo takvi, stalno po partijima i svi neki nastrani kinky fetish likovi itd... i serija opet top topova... crnog humora, sprdanja na svakakave nacine, vrlo cesto na incest itd.. znaci, moze se i smije se ali ne, ne radi se o tome smije li se i moze li se nego se bas namjerno gura ta propaganda a netflix mi se tu cini kao predvodik i pokretac svog tog sranja...

Kad sam vidio da da su lezbe prvo sam ogasio seriju al kasnije sam se ajde vratio jer me zanimalo i da, gledam i dalje jer ajde radnja je solidna, ima samo 8 ep pa cu brzo to prezvakat ali da nervira, itekako...

kako mene iritira više ekipa koja u svemu vidi WOKE i voli generalizirati. na Netflixu imaš na stotine serija, ali idemo se uhvatiti onih koje nam nisu po volji. pa preskoči ih, nitko te ne sili to gledati. to je trend, američka produkcija gura svoje agende svugdje, ali imaš lijepo i drugi sadržaj. evo ti španjolska Netflix produkcija, upravo pogledao, jako dobra serija The Crystal Cuckoo, nema crnaca, gejeva, azijata i svega što ti bode oči i kako ti kažeš NE TREBA tu biti. 

prestanite GENERALIZIRATI, na netflixu ima svega i svačega, svakome po želji i volji, ali nikome neće biti 100% po volji. prihvatite to i prestanite kmečati.

10 godina
Gajotres kaže...

The Wire pred kraj druge sezone, jesam li ja jedini koji je navijao za Franka Sobotku i onda razočarenje na kraju? 

i ja sam, za njega se baš vidi da je dobričina i da pokušava pomoći svojim ljudima koliko god može

12 godina

Nedavno mi se dogodilo nekaj kaj nije jako dugo. 

Femilija relativno rano na spavanac, ja šaltam po telki kaj ima i na HBO naletim na Mare of Eastown. Izbjegavao sam ju jer sam bio uvjeren da je neka woman drama upakirana u nešto malo krimića. 

Kako sam se zajebo.. 

2 ujutro, skužim da je 2 ujutro, ajmo po neki sendvič i na kraju nakon 2 sendviča i skoro 2 litre Cole sam ju zbinđo u komadu. Sreća pa nisu bile 2 sezone  

Apsolutno zaslužuje ocjenu 8,4 na IMDB ako ne i više. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
13 mjeseci
gocc01 kaže...

Nedavno mi se dogodilo nekaj kaj nije jako dugo. 

Femilija relativno rano na spavanac, ja šaltam po telki kaj ima i na HBO naletim na Mare of Eastown. Izbjegavao sam ju jer sam bio uvjeren da je neka woman drama upakirana u nešto malo krimića. 

Kako sam se zajebo.. 

2 ujutro, skužim da je 2 ujutro, ajmo po neki sendvič i na kraju nakon 2 sendviča i skoro 2 litre Cole sam ju zbinđo u komadu. Sreća pa nisu bile 2 sezone  

Apsolutno zaslužuje ocjenu 8,4 na IMDB ako ne i više. 

Slažem se kolega, a Kate Winslet u glavnoj ulozi rastura. Bome ni serija Task od istog autora ne zaostaje puno.

13 mjeseci
HOME123456 kaže...

iLast Samurai Standing

Baš me je ugodno iznenadila ova serija, volim priče o samurajima, a ova je dobro odrađena, ali ima jedan problem 1.sezona je tek pola priče, a Netflix je nije obnovio za drugu sezonu. Jako me ljuti takvo nešto, čemu opče počimati ako nemate namjeru dovršiti, ne znam koje "opravdanje" imaju da pekinu seriju koja na Rotten Tom. ima ocjenu 100% i kod kritičara i kod publike.

Preporuka.

8/10

Hvala na preporuci kolega. Ostale su mi zadnje dvije epizode i serija mi je odlična. Mala opaska u vezi obnove za drugu sezonu. Pročitao sam intervju gdje je autor serije spomenuo da ima priču za 2-3 sezone i da je samo pitanje vremena da Netflix odobri 2. sezonu zbog velike popularnosti. U isto vrijeme je i kritizirao Netflix da serije gube momentum i gledatelji zaboravljaju što se dogodilo ako je prevelik vremenski razmak između sezona (često i 2-3 godine kako se i ovdje na forumu nedavno pisalo). Uglavnom nadam se da će autor uspjeti ispričati svoju priču do kraja. Od mene 8.5/10.

2 godine

pogledao dvije "španjolske" serije, jedna odlična druga užasna.

The Crystal Cuckoo

https://www.imdb.com/title/tt34231642/

Španjolska krimi drama, 6 epizoda, po meni idealan format.

Počinje relativno neuvjerljivo, djeluje jeftino, poput nekakve meksičke sapunice, ali jako dobra priča koja ima glavu i rep sve to popravlja, a vremenom i uvjerljivost raste. Po meni poprilično podcijenjena serija, sa ocjenom od samo 6.5, što je ništa kad se pogleda kakve gluposti imaju ocjenu 8. Zadnja epizoda možda par sitnica, ali sve u svemu nisam pronašao nikakve ozbiljnije zamjerke ovoj vrlo dobroj seriji. Sve preporuke.

Ocjena: 7.5 od 10

Caught

https://www.imdb.com/title/tt29494109/

Argentinska mini serija, isto 6 epizoda. Budite pametni i uštedite si tih 5 i kusur sati na gledanje ove jako loše serije. Serija počinje zanimljivo. Svi elementi su tu, ali priča je toliko loša i šuplja da je to uvreda za zdrav razum. Sve se dešava samo radi potreba priče zanemarujući pri tome logiku i razum. Nažalost kasno sam vidio da je snimljena prema romanu Harlan Cobena, da sam to odmah znao ne bi je nikada ni počeo gledati jer lik piše trash krimiće koji su svi na isti kalup. Možete to vrijeme puno bolje i pametnije potrošiti.

Ocjena: 4 od 10 (bilo je 5 prije zadnje epizode koju sam skoro odustao pogledati, ali nakon što sam i nju pogledao i 4 od 10 mi se čini previše)

14 godina
millennial kaže..

Nažalost kasno sam vidio da je snimljena prema romanu Harlan Cobena, da sam to odmah znao ne bi je nikada ni počeo gledati jer lik piše trash krimiće koji su svi na isti kalup. Možete to vrijeme puno bolje i pametnije potrošiti.

Potpisujem.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2025 22:27 (HOME123456).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice