Pripremi si neku bilježnicu za S3, jer ono pohvatati je umjetnost
Pripremi si neku bilježnicu za S3, jer ono pohvatati je umjetnost
i kalkulator!
Počeo sam gledati Netflixov Dark i konačno sam zadovoljan da me neka serija baš odmah uvukla, misteriozna priča, vrhunska atmosfera i jako dobri glumci, a baš mi i paše što je na njemačkom.
Ako netko ima sličnu preporuku samo nabacite, Dark nema previše epizoda tako da ću vjerojatno biti brzo gotov.
od iste ekipe imaš https://www.imdb.com/title/tt9319668/ "1899". imdb je trenutno down...
vidi "bodies", "katla", "dear child", "dept. q", "chestnut man", "severance", "the night of", "mr. robot"...
Počeo sam gledati Netflixov Dark i konačno sam zadovoljan da me neka serija baš odmah uvukla, misteriozna priča, vrhunska atmosfera i jako dobri glumci, a baš mi i paše što je na njemačkom.
Ako netko ima sličnu preporuku samo nabacite, Dark nema previše epizoda tako da ću vjerojatno biti brzo gotov.
To mi je jedna od najdražih serija ikada pogledanih :) Naspram nje, "1899" mi nije ni približno dobra.
https://www.imdb.com/title/tt31186865/
Cist ok.
Uuuu, hvala na info. Moram pogledati. Sve serije prema Cobenovim knjigama su mi top! Obožavam taj način pisanja gdje sve vodi u jednom smjeru, pa se na kraju odigra na totalno drugi način koji ne očekuješ.
Gledam Succession... Meni sasvim ok serija. Mozda po meni na IMDB ima mrvicu visu ocjenu nego bih ja osobno dao no to i nije bitno.
Sada sam na e01s02 i gleda se dalje...
Upravo pogledao prvu epizodu It: Welcome to Derry i mogu reći da je početak serije obečavajuć. Inače sam fan It serijala od mini serije iz 90-ih do filmova koji su snimljeni proteklih godina. Topla preporuka za obožavatelje horor/misterija.
Kolega rampart, kada pogledaš Succession do kraja vjerovatno će ti serija opravdati tako visoku ocjenu na IMDB-u. Za mene jedna od rijetkih kojoj kvaliteta raste kako joj se približava kraj. Preporuka za seriju slične radnje je Billions do 5. sezone (nakon 5. sezone serija nažalost postaje potpuno negledljiva).
Upravo pogledao prvu epizodu It: Welcome to Derry i mogu reći da je početak serije obečavajuć. Inače sam fan It serijala od mini serije iz 90-ih do filmova koji su snimljeni proteklih godina. Topla preporuka za obožavatelje horor/misterija.
Pogledao i ja, rekao bih da je epizoda sama za sebe fantastična i neočekivano gory. Produkcija je isto fenomenalna. Jedino mi nije jasno da će pustiti samo 2 epizode prije Halloweena :(
Kolega rampart, kada pogledaš Succession do kraja vjerovatno će ti serija opravdati tako visoku ocjenu na IMDB-u. Za mene jedna od rijetkih kojoj kvaliteta raste kako joj se približava kraj. Preporuka za seriju slične radnje je Billions do 5. sezone (nakon 5. sezone serija nažalost postaje potpuno negledljiva).
Isao sam ja odmah gledati ocjene po sezonama i epizodama i da, cinjenica je da je serija krenula sa niskih 7 na imdb ali vec druga sezona se stabilno na 8+ ocjeni tako da ovo sto govoris vjerojatno drzi vodu i da, kraj prve i pocetak druge sezone mi svakako ide ka sve boljoj ocjeni :)
Za billion mi je kum pricao, on je jos davno gledao iako nije lik od serija. Jedino kaj znam da je gutao kao seriju je Prision Break pa nista i onda ovo pa sam si bas mislio, ako je on nabrijan na seriju a ne gleda ih uopce, onda mora imati ono nesto :)
Uz billions i Succesion nešto u slicnom điru bi također bio Industry - https://www.imdb.com/title/tt7671070/ , meni skroz ok bila za pogledati.
Vezano uz 1899, osobno bih preskočio seriju jer je cancelana i ne dobijete nikakve konkretne odgovore nakon prve sezone, tako da po meni i nema nekog smisla gledati...
...
Witcher sezona 4
hmm....onako, niti smrdi, niti mirise, stajaznam, vidjet cu kad odgledam do kraja....
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Witcher sezona 4
hmm....onako, niti smrdi, niti mirise, stajaznam, vidjet cu kad odgledam do kraja....
Nakon odgledane 3 epizode mogu reći da je ok za pogledati, ali ništa više od toga. Istovremeno prate priču iz ugla Geralta, Ciri i Yennefer koji su na različitim stranama svijeta i to rade solidno. Nisam čitao knjige tako da ne mogu puno reći o tome, osim što sam pročitao neke komentare da navodno sada prate radnju po knjigama. Glumac koji je zamijenio Cavilla je ok, ali ni Cavill nije imao previše prostora u prijašnjim sezonama da pokaže glumački potencijal. Zasad prilično osrednja sezona osrednje serije koja je imala ogroman potencijal i koju su pisci i ekipa oko serije uništili isto kao i The Wheel of Time i LOTR: The Rings of Power.
edit: odgledao cijelu sezonu i ne bi joj dao više od 7/10.
Slow Horses, 5. sezona - i dalje su mi dobri, a Gary Oldman nenadmašiv :)
krenuli smo gledat Dope Thief i odustali nakon par epizoda koliko su nas živcirali, jedino mi je naslovna glazbena tema super
Witcher (sezona 4)
Jedna osrednja i otuzna sezona.
Ne pisem ovo zato sto usporedjujem s nekom knjigom (koju nisam citao, niti cu), ne pisem zato sto su promjenili glavnog glumca (da nisam procitao, vjerovatno 5-6 epizoda to sam nebi ni skuzio, a i svejedno mi je tko glumi), ne pisem to zato sto su opet seriju sveli na razinu telegrama ili dopisnice (8 bijednih razvucenih epizodica s efektivnim materijalom za 3 postene).... ne.
Pisem to zato sto je ova sezona (po meni) kao jetrena pasteta. Lose namazana na komad kruha. Negdje predebelo, negdje pretanko. Negdje ti jezik i grlo paraju okusi mljevenih iznutrica, a negdje glodas suhi uzegli kruh.
Opcenito mrzim tu pojavu u zadnje vrijeme kada se serije baziraju na par epizoda svakih par godina. Nekad si znao - sezona krene tamo u ranu jesen, zavrsava u kasno proljece. Svaki tjedan, epizoda jedna. Iznimke preko bozica i nove godine, ta neka dva tjedna pauze. Ljetnji odmor, i na jesen krece nova sezona s novih 14-15-18 epizoda.
Danas? Po 2-3 godine pauze, da bi izbacili nekih bijednih 4,6 ili eventualno 8 epizoda.
Talamasca (2025)
Nova serija, kakti bazirana na nekoj knjigi neke Anne Rice (ok, nije nekoj, ali kuzite), o tajnom drustvu koja prati vampire, vukodlake, demone i ine na ovom ludom svijetu.
Na prvu mi se ucinilo, evo nesto u stilu Sanctuary, rekoh, ne moze biti lose. Ali moze. Izuzetno spora radnja, sve je neki prazan hod, u 2 epizode se apsolutno nista ne desava, dijalozi cudni i infantilni, likovi nezanimljivi, nemastoviti, radnja nepostojeca..... Preskok, definitivno.
IT - Welcome to Derry (2025)
Ne znam kuda idu s ovim, gdje su krenuli, kako ce tamo doci, ali na prvu, ovo je meni vise kao neki indijski indie rip off stranger thingsa nego nesto sto bih poistovjetio s IT.
Witcher (sezona 4)
Jedna osrednja i otuzna sezona.
Ne pisem ovo zato sto usporedjujem s nekom knjigom (koju nisam citao, niti cu), ne pisem zato sto su promjenili glavnog glumca (da nisam procitao, vjerovatno 5-6 epizoda to sam nebi ni skuzio, a i svejedno mi je tko glumi), ne pisem to zato sto su opet seriju sveli na razinu telegrama ili dopisnice (8 bijednih razvucenih epizodica s efektivnim materijalom za 3 postene).... ne.
Pisem to zato sto je ova sezona (po meni) kao jetrena pasteta. Lose namazana na komad kruha. Negdje predebelo, negdje pretanko. Negdje ti jezik i grlo paraju okusi mljevenih iznutrica, a negdje glodas suhi uzegli kruh.
Opcenito mrzim tu pojavu u zadnje vrijeme kada se serije baziraju na par epizoda svakih par godina. Nekad si znao - sezona krene tamo u ranu jesen, zavrsava u kasno proljece. Svaki tjedan, epizoda jedna. Iznimke preko bozica i nove godine, ta neka dva tjedna pauze. Ljetnji odmor, i na jesen krece nova sezona s novih 14-15-18 epizoda.
Danas? Po 2-3 godine pauze, da bi izbacili nekih bijednih 4,6 ili eventualno 8 epizoda.
Čekaj, jesi ti to pročitao ili ne?
Knjigu nije čitao, ali je pročitao na fejsu da su promijenili Henry Cavilla. A da nije pročitao na fejsu ne bi ni skužio da je sad drugi glavni glumac jer ga to ne interesira.
bas tako, nisam pretjerano sentimentalno vezan za nekog odredjenog glumca, a sami lik i gluma su ionako ispod neke razine da bi (meni) bilo bitno jel henry ili stipe glumi.... :)
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
bas tako, nisam pretjerano sentimentalno vezan za nekog odredjenog glumca, a sami lik i gluma su ionako ispod neke razine da bi (meni) bilo bitno jel henry ili stipe glumi.... :)
Uf, mene je bas bolo u oci. Pad kvalitete glume mi je bio ocit. A tek pokusaj prikrivanja australskog naglaska 
Serija nije vrijedna neke analize, može se pogledati ako baš nema neke druge opcije, ne bih je preporučio. 4,5/10
Da, sve je krenulo naopako 2020 kad su počeli skraćivati broj epizoda po sezoni zbog Covida.
Očigledno im se to svidjelo, pa seriju koja bi mogla imati po bar 14 do 18 epizoda svedu na 6 ili 8.
Sjećam se lijepih vremena kada je u sezoni bilo 22-24 epizode i što kažeš, znalo se kada sezona prestaje i već u pola sezone se znalo da sljedeća sezona počinje u proljeće ili jesen.
Tuga.
Tuga, jad i zal...
Evo, isao vidjeti kad izlazi slijedeca epizoda "it", i slucajno vidim, sezona ima 8 epizoda, i vec su u najavi 2 i 3 sezona....
dakle, cemu gledati, ne, cemu placati pretplatu na neki servis koji to prikazuje, kad ionako znas da ces cekati minimalno 3 godine da bi vidio kraj, a da ce svaka epizoda biti 80% filer, 10% flashback i tek 10% stvarne radnje....
kao i Witcher... covjece, witcher, sve i da iduce godine izadje 5-ta sezona, pricamo o 7 godina....7 godina da bi se snimilo i emitiralo 40 osrednje zalosnih epizoda.... pa tko se normalan vise sjeca sto je gledao 2019 godine....
Supernatural, recimo, za 7 godina (7 sezona) je imao 150+ epizoda..... dakle, skoro 4 puta vise nego sto danasnje serije mogu nakupiti, pod uvjetom da se emitiraju cijelih 7 sezona.
ne mora svaka serija biti santa barbara, ili slicno, ali brate, 8 epizoda svake 2 godine je smijesno....
On topic
True Detective:Night Country iliti s04
Zasad sam na 4 epki i nije to toliko ni loše,dobar setting i atmosfera(s Aljaskom ne mož promašit iako je i toga bilo). Tak da nastavljam..
Off topic
U neku ruku ovaj članak o LGBTQI zastupljenosti se nadovezuje i na navedenu seriju iako nije toliko izraženo(zasad što sam pogledao) ali zanimljivo mi je
koliki bi htjeli postotak da bude zastupljen u serijama..
ne zamaram se time dok god ima smisla za radnju serije\filma
ne zamaram se time dok god ima smisla za radnju serije\filma
Upravo o tome se radi, češče su likovi iz te populacije zastupljeni radi političke koreknosti, a ne zato što bi njihova seksualna orijentacija doprinjela ili nadogradila karakterizaciju likova u filmu/seriji. Nadam se da streaming platforme neće pristati na traženje da redovito bude 20% likova iz LGBT+ ...