Koju seriju trenutno pratite?
- poruka: 16.599
- |
- čitano: 3.660.216
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sory mislio sam na seriju, tj da se u seriji to tajilo...bar to tako izgleda, svi su iznenadeni....
Ali naravno to im nije ni malo glup potez jer bi ih se docepale komunjare da ih nisu oni uzeli.... Cak i dan danas rusi koriste presu za tenkove iz Krupp-a... Rastavljena i odvezena u Uralvagonzavod ako se ne varam... A tko zna koja kolicina svega je odvucena i kolko ljudi sve skupa i na jednu i na druvu stranu...

Battlestar Galactica
Prikupio sam sve dijelove (serije i filmove) i ponovo počeo gledati. Mislim da nije potrebno ništa pisati o kvalitetu ovog serijala.
Čisti užitak. 9/10
Preporuka za ovu seriju Godless (2017) , pogotov ako ste ljubitelji zanra (western) . Bas dobra serija.
Nadam se da nisam jedini koji je razočaran Acolyte serijom. Bio sam open minded, ali ova 3. Ep mi je bila dosta. Ne preporučam apsolutno nikome ovu seriju, nula bi bila dobra ocjena, čisti shitshow.
Neki poll, jer sigurno nisam jedini dao šansu seriji:
8 | Slažem se |
---|---|
0 | Ne slažem se |
4 | Dat ću joj priliku do kraja |

Nadam se da nisam jedini koji je razočaran Acolyte serijom. Bio sam open minded, ali ova 3. Ep mi je bila dosta. Ne preporučam apsolutno nikome ovu seriju, nula bi bila dobra ocjena, čisti shitshow.
Bolje ovao.
12 | Sranje YES |
---|
nova sezona boysa je vani. prve tri epizode doduse, ostalo ide na tjednoj bazi.
Pazi da te Drago ne proglasi rasistom, mizoginistom i ekstremnim desnicarem nacistom - sve to si ako imas nesto protiv navedene serije.
Ontopic... u zadnje vrijeme 3 odlicne serije, Fallout, Shogun i From. Nije sve tako sivo :)
Pazi da te Drago ne proglasi rasistom, mizoginistom i ekstremnim desnicarem nacistom - sve to si ako imas nesto protiv navedene serije.
Ontopic... u zadnje vrijeme 3 odlicne serije, Fallout, Shogun i From. Nije sve tako sivo :)
Ovisi zašto je razočaran..
K drama. Deaths game.
Jel gleda itko prvu epizodu 2 sezone House of Dragons, neznam jeli samo do mene ali ja sam pola epizode prespava, dosadna mi je bila do boli....
meni odlicna epizoda.
Ne znam kako sam propustio ovu seriju. Corona vjerojatno...
Dvije sezone sa po 10 epizoda, fenomenalni Bryan Cranston 8.5/10
K drama. Deaths game.
Gdje gledati ?
K drama. Deaths game.
Gdje gledati ?
Amazon
K drama. Deaths game.
Gdje gledati ?
Imaš link u DM-u.
Za ljubitelje Horrora/SF-a/ borbe dobra i zla
Evil
https://www.imdb.com/title/tt9055008/
Trenutno 4. sezona aktualna, 3 sezone su izvrsne, sa ovom 4. vrludaju
Za one koji vole tematiku podmornica
Das Boot
https://www.imdb.com/title/tt5830254/
Isto tako 4 sezone ukupno
bome druga epizoda house of the dragona je dosadna za popizdit bila. moglo je sve stat u 10, maksimalno 15 minuta.

K drama. Deaths game.
Hvala na preporuci. Evo pogledao danas prva dva nastavka i baš sam oduševljen. Od originalnog scenarija, do glume i visoke produkcije. Korejanci svaka čast
The Why Files
Pratim ovaj serijal već preko 2 godine i navukao sam se. Absolutna preporuka za gledanje svima koje zanimaju misterije, mitovi i legende, teorije zavjere, NLO-i, vanzemaljci, paranormalno, tajni projekti, putovanje kroz vrijeme... lista je podugačka zbog velikog broja tema koje je autor već odradio. Autor serijala je Andrew Gentile - skraćeno AJ koji je ujedno i pripovjedač kojemu društvo na ekranu pravi riba koja govori - HeckleFish.
Epizode su koncipirane tako da vam drže pažnju i zabave vas uz dobro postavljene humoristične prekide za koje je obično zaslužna riba. AJ uvijek u prvom dijelu ispriča priču temeljenu na informacijama do kojih je uspio doći istraživanjem a zatim u drugom, u pravilu kraćem dijelu, razotkriva ili racionalizira svaku priču. Pri tom se s poštovanjem odnosi prema akterima i gledatelju tako da se nitko ne osjeća uvrijeđeno ili blesavo ako je povjerovao u neku ludost. Ono što ga izdvaja od drugih je objektivnost, nikome ne želi promijeniti mišljenje, već vam prezentira sve činjenice i ostavlja vas da sami izvučete zaključke.
10/10
Dugo mi se vrtila po popisima za gledanje, no napokon me ljetna korona stjerala u dnevni pred tv pa sam ju odradio i mogu reći da je jedna od boljih horor serija i općenito mini serija koje sam gledao u zadnje vrijeme. Kreće malo sporije sa naznakom da bi se moglo raditi o hrpi horor klišeja, no brzo se odljepi od tog recepta i krene u drugom smjeru, sve do samog kraja koji je malo manje horor, a malo više (melo)dramski. To uopće nije loše, dapače odlično je izvedeno i to podiže seriju na jedan viši nivo.
Nema jeftiih jumpscareova, gluma je solidna, likovi razrađeni, priča koherentna i više manje bez plot holeova, no ono što je najbolje je sama režija i način na koji je radnja ispričana. Dugi kadrovi, često i po par minuta, korištenje centralne perspektive i česti izostanak glazbe podižu dramatiku odnosno onaj strašni faktor. Uz to često se isti događaj može vidjeti iz perspektive više likova (kroz više epizoda), a način na koji se isprepliću prošlost i sadašnjost je jedna od boljih koje sam vidio u nekoj seriji (ili filmu). Također je korišteno dosta simbolike u prikazima likova i stvari što je (meni) dobitan recept za žanr horora.
Od mene preporuka
9/10
nisam znao, ali sam upisao u google i odma prvi rezultat mi je rekao u 12. mjesecu ove godine.
Epidemiya (to the lake)
ruska serija, prva sezona u netflix produkciji....
tipicna prica o pandemiji, virusu, grupi ljudi koja se pokusava snaci i prezivjeti, s ciljem da stignu do usamljenih jezera....
e sad, likovi su ok, pozadinske price su dobro ispricane, njihovi odnosi kompleksni, mjenjaju se i prilagodjavaju tijekom vremena. samo....to je sve. serija i nema neku radnju, neku napetost, vise psiholoski pristup, likovi, njihove price i razlozi. i to je ok prvu sezonu.
druga je jednostavno razvucena, uvedeni su novi likovi, bez ikakve pozadine, bez ikakve bitnosti, ikakvog smisla.
i tako guramo 7 epizoda druge sezone u kojoj se skoro nista ne desava, pokusava se postici nekakva napetost, taj psiholoski pristup, ali je to jedbostavno izuzetno mlako.
naravno, clifhanger na kraju, bas kao i na kraju prve sezone, koji se apsolutno vise ne spominje dalje, i sve djeluje kao da u odredjenom momentu vise nisu imali ideja sto dalje.
po jednom izvoru, serija je otkazana, po drugom treca sezona ide ove godine, no s obzirom da ju je netflix napustio nakon prve sezone, pitanje je tko i kada ce je uopce pustiti....
onako, solidna trojka, gledati ako nema nista pametnije
spoiler alert
ima sisa :)

Dark matter. Jako brzo je postalo kaoticno.

House of the dragon druga sezona puno bolja od prve.
Premda još uvijek ni blizu GOT-a, ali nada ipak postoji...
Clarkson's Farm - dugo sam odgađao gledanje (iako ne znam zašto pošto volim Top Gear/Grand Tour ekipu), ali mi je drago što sam konačno i to pogledao (tj. imam još par epizoda zadnje sezone do kraja)
nadam se da će snimati dalje - dosta primjera iz samog serijala se da precrtati i na našu poljoprivredu/borbu sa institucijama i njezinim nebulozama...
House of the dragon druga sezona puno bolja od prve.
Premda još uvijek ni blizu GOT-a, ali nada ipak postoji...
Meni je bolja prva sezona, i to dosta...
Ja uglavnom pratim Oblak u službi zakona i Dnevnik velikog Perice. Navodno najesen izlazi druga sezona Dnevnika velikog Perice.