Koju seriju trenutno pratite? izdvojena tema

poruka: 15.784
|
čitano: 2.654.942
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Koju seriju trenutno pratite?
b00 kaže...

neznam sad kaj da gledam dalje. super mi je kaj su Got i the walking dead imale tako puno sezona i epizoda. kad krenes gledat to sve za redom bas te uvuce u pricu i citav svijet. za razliku od npr last of us ili hotd koji su imali samo par epizoda kad sam krenuo gledat. kad je tako malo epizoda ostavi me na cliff hangeru i dok stigne sljedeca vec zaboravim detalje iz prijasnjih i jednostavno nije to to

Band of Brothers

Breaking Bad

Remember, remember the 5th of November, the gun powder treason and plot. I know of no reason why the gun powder treason should ever be forgot.
5 godina
Koju seriju trenutno pratite?

Breaking bad definitivno moras. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
15 godina

Pogledao The White Lotus, obje sezone i moram priznati da me je prva sezona ugodno iznenadila sa tematikom, pricom, radnjom, a cak mi je i gluma bila odlicna kod pojedinih likova. 

Druga sezona mi je ok,ima zanimljivu radnju ali nije bas na nivou prve. 

Tko zeli seriju od 6 epizoda, koja ima zanimljivu, pomalo napetu, a opet duhovitu pricu definitivna preporuka za prvu sezonu i od mene ocjena 8,5/10.

Druga sezona isto ima preporuku ali fali malo one duhovitosti i humora ali i njoj dajem 7/10. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2023 23:24 (Dr. Vicko).
15 godina
Dr. Vicko kaže...

Pogledao The White Lotus, obje sezone i moram priznati da me je prva sezona ugodno iznenadila sa tematikom, pricom, radnjom, a cak mi je i gluma bila odlicna kod pojedinih likova. 

Druga sezona mi je ok,ima zanimljivu radnju ali nije bas na nivou prve. 

Tko zeli seriju od 6 epizoda, koja ima zanimljivu, pomalo napetu, a opet duhovitu pricu definitivna preporuka za prvu sezonu i od mene ocjena 8,5/10.

Druga sezona ito ima preporuku ali ali malo one duhovitostii humora ali i njoj dajem 7/10. 

Vidiš sto ljudi, sto čudi. Meni druga sezona bolja od prve. Možda zbog settinga na Siciliji, a i radnja mi bila manje sumorna. Uglavnom moja preporuka za obje sezone.

Bolje biti bez one stvari nego bez srece!
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2023 20:52 (Dermentor).
4 godine

High seas Netflix

Laganica za pogledati. U stilu filmova po romanima Agate Kristi. Vizuelano spektakularno izgleda. Praznik za oci vlasnicima OLED sa DV i HDR.

12 godina

Zadnja TLOU je bas dodatno dokazala koliko su profulali sa Bellom Ramsy,u biti totalna drugacija osobnost od orginalne Ellie.

Nisam igrao igru,ali znam dosta o njoj i nikako mi ne ide u glavu sta su htijeli dobiti sa toliko nekulturnom,iritantnom Ellie?

Sa obzirom na to u sta ce Ellie "postati",ne ide bas na ruku gay propagandi o tome kako su svi gay kulturni,mirni...savrseni.

Predvidam buducnost...protesti raznoraznih organizacija duginih boja,kada se sazna da je Ellie gay,a prikazana u tako lošem svjetlu!

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne rješavaju nasiljem!
7 godina
Nakon odgledane 5 epizode, ja uopce neznam kuda oni idu.....

Jer ovo je mozda 20% povezano s igrom. Naravno odredjena odstupanja pozdravljam, nuzna su zbog price, ali....cijela epizoda posvecena sporednim likovima, a likovi nemaju veze s onim kako su presstavljeni u igri.

Osim sto su crnci i braca. Sve ostalo izmisljeno. Cemu? Posebice cemu malog predstavljati kao gluhonjemog, neznam koji su motivi za takva izmisljanja.... Jos jedna epizoda koja sa igrom ima max 5 dodirnih tocaka......
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
13 godina
Milka30 kaže...

Zadnja TLOU je bas dodatno dokazala koliko su profulali sa Bellom Ramsy,u biti totalna drugacija osobnost od orginalne Ellie.

Nisam igrao igru,ali znam dosta o njoj i nikako mi ne ide u glavu sta su htijeli dobiti sa toliko nekulturnom,iritantnom Ellie?

Sa obzirom na to u sta ce Ellie "postati",ne ide bas na ruku gay propagandi o tome kako su svi gay kulturni,mirni...savrseni.

Predvidam buducnost...protesti raznoraznih organizacija duginih boja,kada se sazna da je Ellie gay,a prikazana u tako lošem svjetlu!

Kakve veze bella ramsey ima stim? ak su fulali, fulali su s likom a ne odabirom glumice.

I zašto bi sve moralo ić kako je išla igra? U tome je čar adaptacije. Ako oćete igru, imate igru, ne kužim. nemojte bit takve pahuljice da vam smeta sve i svašta

Remember, remember the 5th of November, the gun powder treason and plot. I know of no reason why the gun powder treason should ever be forgot.
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2023 18:44 (prorok).
2 godine
Damir22 kaže...
Nakon odgledane 5 epizode, ja uopce neznam kuda oni idu.....

Jer ovo je mozda 20% povezano s igrom. Naravno odredjena odstupanja pozdravljam, nuzna su zbog price, ali....cijela epizoda posvecena sporednim likovima, a likovi nemaju veze s onim kako su presstavljeni u igri.

Osim sto su crnci i braca. Sve ostalo izmisljeno. Cemu? Posebice cemu malog predstavljati kao gluhonjemog, neznam koji su motivi za takva izmisljanja.... Jos jedna epizoda koja sa igrom ima max 5 dodirnih tocaka......

Nevjerovatno svi likovi predstavljaju nekakve udruge, stranke, lgbt zajednice, predstavnike kule strazara, Ksene princeze ratnice koja vodi horde mačo muskaraca, mučenike, robove itd itd znaci strasno kud je ovo otišlo.
Igru nisam igrao i zaboli me ona stvar jel prica po igri ili nije ili obrnuto ili kako god no ovo je postalo uzas, sta nas ceka u sljedecoj epizodi?

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2023 20:13 (Boris grozni).
14 godina

Pogledao High Fidelity fora serija sa dobrom glazbom, solidnim likovima, Zoe mi je super odglumila, samo šteta što su prekinuli seriju nakon prve sezone, ali svakako preporuka za pogledati 

7 godina
Ocekivao sam, prizeljkivao cak, da ubace neke stvari kojih nema u igri.

Jer igra je prilicno suhoparna, u tom smislu, serija ipak treba puno vise detalja, tako da, zasto izmedju tocke a i b (u igri) ne ubaciti neki lik, neki dogadjaj, neku lokaciju. Pozdravljam.

No cemu mjenjati lokaciju a, i to ne suptilno prilagoditi formatu serije, vec totalno izmjeniti sve. Izmisliti nesto, sto je u osnovi losije nego sto je ista lokacija ili dogadjaj u igri napravljen. To ne mogu shvatiti.

Kao da je netko uzeo chaptere u igri, i rekao idemo usrati svaki s nekom svojom vizijom. Takvih kljucnih momenata nema puno, dovoljno su interesantni i u igri, njih ne diraj, a prostora da ubacis apsolutno sve sto pozelis ionako imas i previse.

Ovako jednostavno nema smisla, cijelu epizodu gledamo pricu o likovima koji nisu bitni, dogadjaje kojih nema u igri......a od cijele poante i mjesta gjde je trebalo graditi akciju i napetost (npr. Prolazak kroz tunele pune zarazenih, bijeg iz grada) oni to svedu na usli smo - izasli smo...
10 godina

Star Trek The Next Generation....

Prosla su desetljeca od kad sam ovo zadnji put gledao,prva epizoda sat i pol ❤️

12 godina

Trenutno jedino što pratim je TheLast of us. I u iščekivanju sam nove sezone Mandaloriana.

Što se tiče samog Last of Us-a, dobar mi je, dapače vrlo dobar. Mislim da činjenica što nisam igrao igru uveliko doprinosi tome. Ista stvar je bila i sa Cowboy Bepop (ili kako se već piše). Fanovi anime-a su ga popljuvali, meni je bila čisto dobra serija možda baš zbog toga što nisam gledao "original". To je prokletinja kad je "nešto rađeno po nečemu", uvijek uspoređuješ, iako bi trebao gledati kao zasebnu stvar.

7 godina
Tlou 6 epizoda

Sluzbeno fasciniran epizodom....

Izuzetno su dosljedni receptu koji je isti za svaku epizodu - obavezni race swap, obavezno izmisljanje price i dogadjaja koji nemaju veze s original dogadjajem i lokacijom, obavezno razvodnjavanje i filanje price nebitnim i izmisljenim scenama....

Pozdravljam (sarkasticno) da svaka epizoda mora podupirati posrnule i zaboravljene glumce, pa tako, nakon zenske iz Fringe, zenske iz "dva i po muskarca", dvojac iz "zivota na sjeveru" se odlicno ukopio.

Ne sluze nicemu, gluma je nula, potreba jos manja, ali neka, nek si zarade dnevnicu.....

Sve vise i vise ovo odmice od igre, ravnodusnost prema likovima je na ultra.....

Kao da su sve pare potrosili na glavne "glumce" i scenografiju, pa jednostavno ne mogu priustiti da netko neku sporednu ulogu glumi kvalitetno, s smislom, s pricom i razlogom....

14 godina

evo i mene sa suprotnim misljenjem.

ja sam bas jucer zavrsio igru ponovno jer sam ju prvi put igrao davno kad je tek izasla. reko idem ju odigrat dok cekam ove preostale epizode u sezoni cisto da se podsjetim radnje i vidim koje su to takve znacajne razlike koje neki spominju. 

iskreno mislim da serija sasvim okej to radi, okej promjenili su radnju oko nekih likova, ali zasto je to lose? pa prica o ona dva crnca brata(henry i onaj mali) je po meni bolja u seriji nego u igri. okej cijela epizoda o billu nam nije trebala, ali mi je okej sto su isli malo vise razradit te likove. 

serija ima jos 3 epizode u ovoj sezoni i mislim da je to sasvim dovoljno za odradit ostatak price iz igre od ovog trenutka gdje je stala 6. epizoda. 

i da, htio bi pohvalit kako su neke razgovore skinuli apsolutno tocno kao u igri. 

7 godina
Pa cuj, nije lose koliko je pojednostavljeno i nemastovito.

Uzmi zadnju epizodu. Njih dvoje dolaze kod brata, do onog naselja i brane. E sad, u igri je tu bilo dovoljno sadrzaja, napetosti, borbe...

U seriji su to sveli na - dosli, pojeli nesto, okupali se, osisali se, i otisli dalje. Znaci, apsolutno se nista ne desava u cijeloj epizodi. Vise paznje je posveceno sisanju, totalno besmislene scene - ja cu te osisati. Ne treba. Da, treba, samo vrhove skinuti. A ti si frizer? Ne, ja sam bila odvjetnik. Mozda ja jesam priglup, ali smisao mi je pobjegla.

Cak sam na tren pomislio, mozda ova nesto sumnja, mozda nesto zna, uzima dnk uzorak, ma bilo sto sto bi dalo neki smisao cijele scene.....

A taj chapter, dio igre, da su se drzali originala, bi bile 2 odlicne epizode. Prva, dolazak, susret, aktivnosti na brani, pa napad. Druga, ellie bjezi, potraga, opet sukob s bandama....... Taj dio cak ima i dovoljno emotivnih dijelova, koji su totalno neiskoristeni.

I to je tocno ono sto meni ne sjeda u cijeloj seriji - neiskoristavanje nekih kljucnih detalja igre, nemastovitost da se dodaju momenti i dogadjaji u dijelovima koje igra ne pokriva..... Tako da mi se cini da je to sistem "radimo seriju po igri, ali se trudimo napraviti sto veci odmak od igre".

Dolazak na kampus, fora s majmunima, super. No, od cijelog opustosenog svijeta, bandi, oni setaju kao po livadi, a napadnu ih 4 tipa, tocnije jedan, ali samo jedan treba da rani joela, jer, po igri, ranjen biti mora.......
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2023 13:37 (Damir22).
10 godina
Damir22 kaže...
dvojac iz "zivota na sjeveru" se odlicno ukopio.
Ne sluze nicemu, gluma je nula, potreba jos manja, ali neka, nek si zarade dnevnicu.....

meni je ovo bila super scena, omage Životu na sjeveru :) 

edit:

kaj se tiče ove zadnje epizode - malo im je promaklo u editu :)

https://nypost.com/2023/02/22/the-last-of-us-fans-spot-humiliating-editing-error-how-did-they-miss-this/amp/

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2023 14:58 (60nine).
15 godina

WTF ljudi pa ne moze se praviti serija da svakih 5 minuta imamo neku pucacinu, gananje i krvoprolice. 

Te radnje su ok i normalne za jednu igru jer je to video igra i od nje se ocekuje takvo nesto. 

Igrana serija je nesto sasvim drugo, tu prica ide sporije, nije pozeljno da ima toliko nabrijanih scena jer bi onda postala monotona i jednostavno nerealna. Poenta serije je da prikaze apokalipticnu situaciju i da je maximalno priblizi svim ciljanim grupama ljudi i serija to radi sasvim korektno. 

7 godina
Pa..... I nema tu nekih apokalipticnih situacija. Koliko se vidi, obilje je svega, stvarno se ne mogu sjetiti scene, gdje god da su, da otvore neki ormar, zavire pod neku klupu, traze neke namirnice, oruzje, municiju.....

Usporedi s bilo kojom slicnom serijom, gdje su ti resursi prikazani kao izuzetno bitni za opstanak. Ovdje pucaju bez veze i potrebe, nije kriza, mala rasipa olovo bez ikakve potrebe...... Realnost....tesko.

Naravno da ne treba borbe biti svake minute, no, da je moze, treba i mora biti vise, svakako. Takva je igra.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2023 16:13 (Damir22).
5 godina

Yellowstone, iznenađem sam serijom koliko me okupirala, stalno se nešto događa a očekivao relativno dosadnjikavu radnju.

8,5/10 od mene.

12 godina
Damir22 kaže...

Naravno da ne treba borbe biti svake minute, no, da je moze, treba i mora biti vise, svakako. Takva je igra.

Kakve veze ima što je igra takva. Kome ovdje fali akcije neka igra igru.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
14 godina

meni je bas sad kad sam igro igru ovih dana bilo skroz nerealno da nakon svakog ugla nailazimo na grupe od 10+ ljudi koje pobijemo i idemo dalje. pa na ovaj nacin svijet nebi izdrzo ni 2 godine a kamoli 20 kolko je izdrzo u TLOU svijetu. igra bi bez tog bila monotona, walking simulator, a ne mozes opet sve stavit u cutscene jer ipak igras igru, a ne gledas film. 

mozda bi samo volio da su ubacili vise clickera i opcenito susreta sa zarazenima u seriju. a i realno, ovaj dio koji nam slijedi u seriji bi trebao bit nabijen akcijom, ako nece bit onda su tu failali. 

4 godine
To neki novi trend. Pogledaj epizodu i trk na forum da je spojlas...Extra....
9 godina
love2ml86 kaže...

Yellowstone, iznenađem sam serijom koliko me okupirala, stalno se nešto događa a očekivao relativno dosadnjikavu radnju.

8,5/10 od mene.

Pogledaj 1883 i 1923, takoder yellowstone dutton obitelj samo radnja u tim godinama. Sta Taylor Sheridan radi kao pisac to je čudo.

12 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2023 18:49 (HOME123456).
14 godina
Posmatrač kaže...
To neki novi trend. Pogledaj epizodu i trk na forum da je spojlas...Extra....

?

7 godina
To valjda ide meni, jer komentiram epizodu danima nakon sto je izasla, kontam, tko je htio, vec je pogledao....

Mozda grijesim...
15 godina

The White Lotus 

Zanimljiva serija sa zanimljivim likovima, prva sezona mi je puno bolje legla, 8/10

Triada

Spanjolska serija sa 8 epizoda, svaka epizoda vuce da se pogleda sljedeca, bazirano na stvarnim dogadjajima 7/10 

13 godina
Damir22 kaže...
To valjda ide meni, jer komentiram epizodu danima nakon sto je izasla, kontam, tko je htio, vec je pogledao....

Mozda grijesim...

Možda bi trebalo otvorit zasebnu temu samo za Last of Us gdje bi se pisali i spojleri, a u ovu temu samo bez spojlanja (osim ak nije nešt bar pol godine staro)?

13 godina

Ja za nekih 50% serija (uključujući i tlou) čekam da izađu sve epizode pa da počnem gledati sezonu. A za ostalih 50% sačekam da prvo izađe nekoliko sezona pa onda počnem gledati. Ako bude otkazana nakon prve sezone niti je ne počinjem.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice