Sasvim fin bike, a jesi možda gledao Nirvanu? Geometrija je nešto progresivnija od Kato, boost rama, a tek soma skuplji. Jedino, SX šrot, al gurao bi sigurno jedno vrijeme, pa uzmeš nx ili gx i vozi.
Gledao sam i sigurno bi ga kupio da nije jednog jedinog detalja - one plastike na downtube-u. Iskreno, bilo me strah da nakon par godina se ne iskrivi i ne počne klepetati po rami. Djeluje dosta robusno, ali preferiram klasično interno rutiranje kabela kroz ramu.
Mislim da je bike (Nirvana) osim tog detalja daleko najbolji omjer cijene i kvalitete na tržištu - ništa nema niti blizu toliko kvalitetno za te pare. Kad vidim da npr. Cube na biciklu od 10 000 kn nema boost niti naprijed niti iza (Reaction Pro model) i da stavlja Rockshox Judy sa bazičnim turn key damperom, želudac mi se okrene. Čista pljačka. Ghost ove godine od mene dobiva ogromni thumbs up.
Dok sam se raspitivao o prodaji svog cube-a i kupnji Nirvane, upitao sam ih na FB o plastici, dobio ovaj odgovor:
"The cover is fixed by means of the Snap Lock System, which has proven itself in the automotive industry. This is known for its durability even under heavy loads and vibrations. Therefore there is no reason to worry about losing the cover. Many thanks and best regards, Udo from Team GHOST."
Ne znam, gledao sam na jednom od većih mtb foruma u njemačkoj, ima tema za baš Nirvana modele, i nisam naišao na tužakanje za tu plastiku. Bilo je nekih drugih minornih trzavica, ali za plastiku ne. Meni se čini, ako plastika drži dobro, ako ima za uzet novu (kad i ako ode), onda mi je još i bolje rješenje od klasično internih kablova... Falilo mi je malo da ga ne uzmem, ali sam se odlučio na upgrade Cube-a, 6100 grupa i Markhor vilica podignuta na 120mm - praktički novi bike nakon 3x9 i opruge od 3kg sprijeda. Naručio sam i slackerizer headset od 2° iz GB pa ćemo i to probat, jebeno me zanima kako će se vozit xc rama sa 66° HT. Čekam sad da mi naši strvinari u carini naplate PDV nakon brexita.