Biciklizam, bicikli, oprema, staze... izdvojena tema

poruka: 30.684
|
čitano: 14.571.630
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Lol sa WD-40 podmazuješ diskove... Odvedi to na servis da ti promjene pakne, a disk kočnice se čiste specijalnim sredstvima (Valvoline brake cleaner npr. ja koristim)

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 + Club 3D 9600GT | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
14 godina
neaktivan
Uvijet kočenja je trenje a ti podmazuješ kočnice da bi to isto trenje smanjio?! :-)
Ne treba ti nikakva sredstva za čišćenje kočnica, par puta u kontroliranim uvijetima jače zakoči i izgorit će WD kao i ostala prljavština... Olakotna okolnost ti je što WD nije mazivo inače bi sad imao puno veći problem...
15 godina
Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

E da vidite di sam se sad vozio po blatu. Stavit ću slike kasnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ma kocnice su pocele jako skripati, poslje WD-a nisu.. :)

Nisu samo kocnice problem, mislim da nema bitnijeg dijela bikea koji ne skripi, tako da sam wd-om posprejao cijeli bike... :)

Inace danas mi je pukla guma pa razmisljam o novom bikeu.

* o correct o o Anarchists of the world, unite!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Wd se inače ne koristi na biciklama, jer samo šteti. Probaj bic na servis odnjeti pa da oni srede koliko mogu...

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 + Club 3D 9600GT | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
16 godina

Danas mi je trebao biti zadnji dan za bike ture po krku prije nego odem u Zagreb i desi mi se to s*anje s gumom... :(.

Ne znam kad cu ga stici odbaciti do servisa, mislim da ce mi biti bolje nabaviti nesto novije, kvalitetnije.

* o correct o o Anarchists of the world, unite!
15 godina

Evo slika:

Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I moj GT AE je tako izgledao nakon vožnje danas, glancao sam ga dva sata i štimao još pola sata (kočnice, mjenjači itd...)

15 godina
Oly_E3 kaže...

Wd se inače ne koristi na biciklama, jer samo šteti. Probaj bic na servis odnjeti pa da oni srede koliko mogu...

kako to di si to cuo, mislim ne kazem ja da nije istina sam cisto me zanima i prije mi je to netko bio reko al nisam vjerovo

Predobro, ovo se mora pogledat http://shrinkthis.net/1lu posjetite www.podbuzz.com
15 godina
neaktivan

WD nije lubrikant, već antikorozivno sredstvo. On doduše može poslužiti kao lubrikant na nekim jednostavim stvarima (brave itd.), ali kako je lanac na biciklima konstantno metal na metal, WD-40 nije dovoljno jak da to podmazuje. Zato postoje razna specijalizirana ulja za lance u raznim namjenama (za vlažne vožnje, suhe vožnju, suha ulja itd.)

15 godina

Imam još jedno pitanje.

Znam da na vilici imam neka 2 kotačića 1 je za lock amortizera,a na drugom piše nes +, - pa me zanima za kaj mi to služi kak da okrenem ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
WD na biciklu služi samo za jednu stvar, a to nije podmazivanje... Sa WDom nakon pranja bicikla treba pospricati sve brtve, ležaje, i ostala mjesta odakle treba istjerat vodu... Za sve ostalo postoje ulja i masti, što suhe što mokre, zavisi kojom vrstom biciklizma se bavite, suha ulja i masti love manje prljavštine na sebe dok su mokra učinkovitija...
16 godina
perkoxcar kaže...

Imam još jedno pitanje.

Znam da na vilici imam neka 2 kotačića 1 je za lock amortizera,a na drugom piše nes +, - pa me zanima za kaj mi to služi kak da okrenem ?

to ti služi, ako se nevaram, za štelanje tvrdoće amortizera.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 13:17 (denix).
15 godina

A kaj + je tvrđe a - mekše ili ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
eh, to neznam.
14 godina
neaktivan
@perkoxcar

Najvjerovatnije tvrdoća vilice, sumnjam da je floodgate... Jesu li na istoj nozi lockout i taj drugi na kojem je + i -? Ako nisu onda je tvrdoća...
15 godina
neaktivan
perkoxcar kaže...

Imam još jedno pitanje.

Meni taj +/- služi za mjenjanje hoda amortizera (jer imam raspon od 85-130mm). Za mjenjanje tvrodoće amortizera imam ispod amortizera još jedan kotačić. Ako imaš fiksan hod onda je to vjerojatno za tu tvrdoću amortizera

14 godina
protjeran

Evo jedna poruka od mene n00ba :D

Volim biciklove ali nemam novaca za njih...

Imam sada Giant rock, ali sa na njega ugradio dosta novih dijelova (Shimano Deore mjenjač, nova lula, kazeta itd) ali taj bajk jednostavno nije kvalitetan za moje potrebe...

Vozim se po svemu, najmanje po asfaltu (makadam i šljunak najviše)... Eh sada dali da dalje ulažem u bicikli ili da uzimam novi... Trenutno mi je na raspologanju... 1500kn....

Na biciklu nevaljaju kočnice (normalne nemam disk), prednji mjenjač, prednji amortizer niš nevalja totalno je loš... Pa bi mogli preporučit neke dijelove nove i novi bike... Tnx unaprijed

Udri brigu na veselje
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 13:28 (Daniman123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za 1.5k kuna nećeš dobiti neki kvalitetan bic za MTB. Za 1.5k kuna možeš uzeti sljedeće... Prednji mjenjač (oko 250 (SLX), disk kočnice ako ih podržava, a to je oko 700kn (Avid Juicy 3), ali onda moraš i nove felge uzimati. Rađe odi na neke Deore V-brake. Novi drop-out za stražnji mjenjač ako je postojeći iskirvljen (oko 100kn). Novi lanac (SRAM PC-971) - 150kn...

14 godina
neaktivan

@Oly_E3

Pretpostavljam da je rijeć o U-Turnu, i da tako je s tim mjenjas hod a ovo dolje ti je rebound, to u biti nije tvrdoća, to je brzina povrata vilice... Znaći kad se voziš i imaš vise rupa kad kotač upadne u prvu neće se toliko brzo vratit da imaš puni hod za slijedeću rupu, zato s reboundom biraš brzinu povrata(kako bi rekao!? "odbijanac")... Kod tebe se tvrdoća mjenja izmjenom opruge... Ako je kojim slućajem riječ o vilici na zrak, onda isto tako ima Air U-Turn kojim mjenjaš hod a tvrdoću mjenjaš tako da si napumpaš + i - komore ili samo jednu komoru ako je solo sa određenim tlakom ovisno kako ti paše...

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 14:06 (Ivan1902).
15 godina
neaktivan

Da U-Turn je (Rock Shox Tora 302), hvala na objašnjenju, ali si mi rekao sve što znam ;)

14 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Da U-Turn je (Rock Shox Tora 302), hvala na objašnjenju, ali si mi rekao sve što znam ;)

Dobro, moj bed, ali ima drugih koji neznaju... Samo neznam zašto si čačkao po reboundu misleći da je to tvrdoća... 

15 godina
neaktivan
Ivan1902 kaže...
Oly_E3 kaže...

Dobro, moj bed, ali ima drugih koji neznaju... Samo neznam zašto si čačkao po reboundu misleći da je to tvrdoća... 

Nisam čačkao po reboundu, on je uvijek namješten na maksimalnu brzinu povrata (inače logički se shvati da se radi o nekakvoj brzini, jer su simboli na krajnjim krajevima kornjača i zec) , već po hodu vilice (ono +/-), no i ona uvijek stoji na 130mm hoda

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 17:39 (Oly_E3).
14 godina
neaktivan

jel mi možete rec nešto o Shimanu Tourneyu? jel on od plastike il gusa?? 

Budala56
15 godina
neaktivan

Stigla je meni nova kazeta, Shimano Deore XT (CS-M770) i promjenio sam ju i stavio onaj Dura-Ace lanac sa power link spojnicom i sve fino šljaka. Osim jedne stvari, stražnjoj osovini se raspao ležaj, tako da ću stražnje kolo opet morati nositi na servis Mršti se

Ako nekog zanima stara kazeta SRAM PG990, Deore XT (RD-M760) i Deore (RD-M510) mjenjač neka mi se javi preko PM-a Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da li se pakne na disk kočnici mogu nekako izvadit bez da rastavljam pol bicikla.Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
perkoxcar kaže...

Da li se pakne na disk kočnici mogu nekako izvadit bez da rastavljam pol bicikla.Smijeh

Mogu se, to mozes i sam promjeniti, lagano je.

When you are sad and you dont know what to do , just remeber that life starts at 8000 rpm. KTM <3 Husky <3
15 godina

Aha ma ja bih ih samo očistio jer koda ima nekog sranja po njima pa grebu disk. Aj opiši malo kak ?Belji se

Ajde po slici pokaži.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 16:51 (perkoxcar).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
perkoxcar kaže...

Aha ma ja bih ih samo očistio jer koda ima nekog sranja po njima pa grebu disk. Aj opiši malo kak ?Belji se

Najbolje ces vidjet na ovom videu 

Ako ti grebu po disku mozda su se vec istrosile.

When you are sad and you dont know what to do , just remeber that life starts at 8000 rpm. KTM <3 Husky <3
15 godina

Ma ne.....nov je bic.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice